❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Rondalles contades a la vora del foc

Contes de la tradició oral catalana en l’era digital: del llibre imprès a l'audiollibre, passant pel llibre digital.

Filigrana

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
81
Aportaciones
2.649€
De 2.600€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Rondalles contades a la vora del foc

Rondalles contades a la vora del foc és el primer projecte editorial de Filigrana.

Per començar la nostra aventura hem fet una selecció de rondalles populars, tresors que van ser recollits de la tradició oral a principis del segle XX per folkloristes com Valeri Serra i Boldú, Antoni Maria Alcover o Jacint Verdaguer, i que hem adaptat, tant a nivell lingüístic com de continguts, amb la finalitat de mantenir-les vives en el món infantil (i dels adults més agosarats) del segle XXI.

El llibre el configuren set rondalles:

L'etcètera

El conillet

El comte d'Oliver

La flor gran de romaní

La llúpia i els dimonis

L'estudiant i l'ase

El camí de la fortuna.

Amb aquest projecte donarem a Rondalles contades a la vora del foc tres formes diferents: la de llibre imprès, la de llibre digital i la d' audiollibre.

La selecció i l'adaptació dels textos a partir dels quals neix Rondalles han anat a cura de Rosa Oliveros. Pel que fa al llibre imprès, el pròleg és d'en Joan Puigmalet i les il·lustracions són de Joana Arasa. Pel que fa al llibre digital, l'edició és d'en Tanai Baculo així com ho és la producció de l'audiollibre, i la veu d'aquest és de Rosa Oliveros.

L' audiollibre es presenta, en aquest projecte, com el nostre punt de partida i alhora d'arribada atès que va ser l'inici d'questa aventura. Per a Filigrana l'audiollibre representa una eina essencial de foment de la imaginació entre els més petits, així com de creació d’imatges pròpies. A més, aquest format ens permet retrobar els espais fantàstics de transmissió oral en què les històries passaven de grans a petits a través de la paraula dita i escoltada.

Amb aquests tres suports, doncs, us convidem a endinsar-vos en el món de les històries contades, que uneix grans i petits en un sol esdeveniment comunicatiu.

PER QUÈ UN LLIBRE DE RONDALLES

Rondalles són mostres d’un gènere literari que pertany a l’etnopoètica. Un gènere que es divideix en subgèneres, segons els protagonistes o altres característiques: rondalles d’animals o de persones; d’éssers que habiten mons fantàstics, inventats, o realitats més versemblants.

Rondalles són activitats educatives, que ensenyen coses a la gent, siguin nens o siguin més ganàpies. Ens transmeten valors relatius al món i a la naturalesa humana, que podem compartir o podem qüestionar. Cada rondalla ens parla d’una visió del món que varia depenent de qui l’explica, a qui, on, quan...

Rondalles són una de les formes del saber de la gent. El saber etnopoètic es presenta en molts i variats gèneres: rondalles, mites, llegendes, acudits, proverbis, endevinalles, renecs, insults, brindis, danses, representacions teatrals, cançons, dites, renoms, epitafis i un llarg etcètera. I per saber què carai deu ser l’etcètera, cal acudir a una de les rondalles del recull, perquè el saber popular sempre és més poderós que qualsevol altre.

Per tot això, un llibre de rondalles. I per apropar, a grans i a petits, a aquella tradició de la qual indefectiblement venim, potser, sense saber-ho.

Sobre les recompenses

Per agrair el vostre suport us proposem un llistat d'11 recompenses diferents que esperem que donin resposta a totes les vostres preferències. Les completem amb un punt de llibre de Filigrana per als packs que contenen el llibre imprès, i amb una samarreta, també de Filigrana.

Respecte a les samarretes, ens posarem en contacte amb vosaltres per correu electrònic després de la campanya per saber quines talles voleu.

Tots els packs inclouen les despeses d'enviament.

Qui som

Som una editorial petita i independent i comencem una aventura per contribuir, en la nostra mesura, a la promoció del món de la cultura i de les lletres. Això ho farem sempre a través de tres canals: el del llibre imprès, el del llibre digital i el de l' audiollibre. Aquests són els nostres tres pilars, els tres fils, per a nosaltres d'or, que dibuixen la nostra filigrana.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions les destinarem a fer l’edició impresa, l’edició digital i l’audiollibre de Rondalles.

Calendari previst

Una vegada acabada la campanya imprimirem els llibres, produirem l'audiollibre i procedirem a l'enviament de les recompenses entre un i dos mesos després.

Els llibres impresos i les samarretes us els enviarem per correu postal.

Els llibres digitals us els enviarem per correu electrònic.

Pel que fa als audiollibres, us enviarem per correu electrònic un codi per poder-vos-els descarregar en qualsevol dispositiu i poder-los escoltar totes les vegades que vulgueu, esperem que en família vora el foc, o al cotxe amb els nens, o potser una tarda d'agost en solitari i a la fresca, o fins i tot un vespre de diumenge abans d'anar a dormir.

+ Info

Si us ve de gust, ens podeu trobar a la nostra web

I si voleu més informació sobre el projecte ens podeu escriure a: [email protected]

Gràcies a l'avançada per la vostra col·laboració!

Equip Filigrana

Preguntas frecuentes

  • Com rebré l'audiollibre o el llibre digital?

    Un cop acabi la campanya de Verkami, us enviarem un enllaç a través del qual us podreu descarregar l'audiollibre o el llibre digital directament.

  • En quin tipus d'arxiu rebré l'audiollibre o el llibre digital?

    Pel que fa als audiollibres, us descarregareu un arxiu m4a, que és l'estàndard dels arxius musicals i és compatible amb tots els dispositius, ja siguin ordinadors, telèfons mòblis o tablets.

    Pel que fa als llibres digitals, els tindreu disponibles en .pdf i en ePub, que són els formats estàndard per als dipositius de Kindle i qualsevol ordinador, telèfon mòbil o tablet.

  • Podré escoltar l'audiollibre o llegir el llibre digital en diferents dispositius?

    Efectivament. Podreu copiar l'arxiu i portar-lo a qualsevol dels vostres dispositius per escoltar-lo o llegir-lo on vulgueu.

  • Com rebré el llibre imprès o la samarreta?

    Quan acabi la campanya ens posarem en contacte amb vosaltres a través del correu electrònic que heu fet servir per entrar a la plataforma de Verkami, i us demanarem la talla de samarreta que preferiu i l'adreça postal on enviar tant els llibres com les samarretes.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Filigrana

    Filigrana
    Autor/a

    más de 4 años

    Sí! Gairebé hi som! Gràcies!!

  • Joana

    Joana

    más de 4 años

    endevant que ja arrivereu a la meta

  • Salvador Oliveros Beltran

    Salvador Oliveros Beltran

    casi 5 años

    Caminante no hay camino , se hace camino al andar ....

  • mcabama

    mcabama

    casi 5 años

    ¡Estoy deseando recibir el pack de Filigrana! ¡Gracias por esta brillante idea!

#07 / Ja tenim els llibres, els punts de llibre i les samarretes!

Benvolgudes i benvolguts mecenes,

Ja tenim les vostres recompenses físiques!

Ens hem posat en contacte amb alguns de vosaltres per correu electrònic des de l'adreça de Filigrana per saber on voleu que us fem els enviaments físics, quan, i quina talla voleu de samarreta. Com que no tots ens heu respost, mireu, sisplau, que el correu no hagi anat a la safata de correu brossa.

Pel que fa als audiollibres i als llibres digitals, us els enviarem per correu electrònic en les properes setmanes.

Si teniu qualsevol dubte, escriviu-nos a [email protected]

Bon estiu!

Equip Filigrana

#06 / Hem creuat la línia de meta!

Benvolgudes i benvolguts mecenes,

Quan vam decidir de fer un verkami per iniciar la nostra aventura editorial i així ajudar-nos amb el primer llibre, audiollibre i llibre digital, algú que ens estima i que té experiència en la matèria ens va dir que fer un verkami és una cosa complicada perquè, durant els 40 dies que dura el projecte, es viuen moltes emocions, la majoria d'elles contraposades. En aquell moment vam obviar aquesta informació però ara podem dir que, durant els 40 dies que ha durat el verkami de Rondalles, hem viscut emocions contraposades i no sempre ha estat fàcil.

Per sort, el final ha estat el millor que podíem esperar i això només ha estat possible gràcies a vosaltres, que heu cregut en el nostre projecte o, si més no, ens heu volgut ajudar.

Rondalles contades a la vora del foc neix de les ganes de mantenir la cultura… leer más

#05 / Compte enrere

Benvolgudes i benvolguts mecenes,

Tot just avui entrem a la recta final d'aquest verkami: encetem l'última setmana d'aquesta aventura del mecenatge i ho fem amb un 70% de l'objectiu aconseguit, i amb la il·lusió i l'esperança d'arribar al final assolint el 100%.

Gràcies a totes i a tots, de moment, per fer que el 70% sigui una realitat a una setmana del final.

Seguim!

Equip Filigrana

#04 / Passat el 50

Benvolgudes i benvolguts mecenes,

Hem passat el llindar del 50% de recaptació per a aconseguir l'objectiu!

Ens queden 14 dies per arribar-hi però a Filigrana creiem que l'aconseguirem, i per això continuem fent molta difusó a les xarxes, a les escoles, a associacions i entre els cercles més propers (i els més propers dels més propers).

En aquests 14 dies haurem de fer un esforç suplementari i, si ens hi ajudeu una mica vosaltres també, de la suma en resultarà una difusió potent i enorme.

Per tant, gràcies a tots per estar aquí i per empènyer des del primer moment la nau. Vosaltres en sou els impulsors en primera persona i amb vosaltres el farem arribar, sumant esforços.

Gràcies a tothom!

Equip Filigrana

#03 / Ja tenim disseny de coberta!

Benvolgudes i benvolguts mecenes,

Ja tenim el disseny de la coberta del llibre, l'audiollibre i el llibre digital. Ara queda aconseguir l'objectiu!

Estem a un 38% a falta de 19 dies pel final, però confiem que, amb el vostre ajut i amb el dels proper mecenes, hi arribarem.

Salutacions,

Equip Filigrana

Coberta
Coberta

#02 / Preguntes freqüents

Benvolgudes i benvolguts,

Com que alguns de vosaltres ens heu fet preguntes sobre els audiollibres, els llibres digitals i els enviaments, us anunciem que hem publicat a la pàgina del projecte, a la secció de preguntes freqüents, les respostes corresponents.

Tot i amb això, us donem també resposta per aquest mitjà:

Com rebré l'audiollibre/llibre digital un cop finalitzi la campanya de Verkami?

Us enviarem un enllaç a través del qual us podreu descarregar l'audiollibre o el llibre digital directament.

Quin tipus d'arxiu rebré?

Pel que fa als audiollibres, us descarregareu un arxiu m4a, que és l'estàndard dels arxius musicals i és compatible amb tots els dispositius, ja siguin ordinadors, telèfons mòblis o tablets.

Pel que fa als llibres digitals, els tindreu disponibles en .pdf i en ePub, que són els formats estàndard per als dipositius de Kindle i qualsevol ordinador, telèfon mòbil o tablet.

Podré escoltar l'audiollibre o llegir el llibre digital en diferents dispositius?

leer más

#01 / Primera setmana: els primers quilòmetres i molt d'agraïment.

Benvolgudes i benvolguts,

Celebrem amb vosaltres la nostra primera setmana de verkami amb molt d'agraïment per la vostra col·laboració i pel vostre interès en aquest projecte, que desitgem que arribi a molts amants de les lletres, de la tradició i de la idea que les tradicions tenen sempre un espai en tot present, si se saben veure amb ulls curiosos.

De moment, amb vosaltres hem assolit el 22% del nostre objectiu, i gràcies als vostres suggeriments hem creat una recompensa nova que inclou només la samarreta.

En la setmana que comença buscarem el 22% següent!

Gràcies a tothom!

Equip Filigrana

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies