❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

RodaMots. Els mots lliures, ara en paper

Des de l’octubre del 2017, un dels subscriptors de RodaMots no pot rebre els missatges diaris. Per això els volem aplegar en un llibre

Xarxa de Mots

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
408
Aportaciones
9.075€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Per què aquest llibre?

Molts ja sabeu què és RodaMots perquè en sou subscriptors. Rebeu cada dia un missatge electrònic amb una paraula o expressió, la definició, un o més exemples, l’etimologia i un o dos passatges literaris que n’il·lustren l’ús. Al març vam fer 20 anys!

Jordi Cuixart també rebia ‘Cada dia un mot’ des del 2007. Però el 16 d’octubre del 2017 va ingressar en presó preventiva, acusat d’un presumpte delicte de rebel·lió, i va deixar de rebre els nostres missatges. Potser és una pèrdua insignificant al costat de les moltes altres pèrdues que ha hagut de patir des d’aleshores, però hem pensat que entre tots podríem fer realitat aquest projecte: enviar-li en paper, en un llibre, tots els mots que no ha pogut rebre en aquest any i mig, fins avui.

Per això el títol de treball d’aquest llibre és Mots (t)robats, perquè volem (re)trobar els mots que li han robat. (Però estem oberts a les vostres propostes per trobar-hi un títol definitiu més escaient.)

Els missatges electrònics no poden entrar a la presó, però els llibres sí que hi entren. En rebran exemplars tant ell com tots els altres presos polítics i exiliats. Joaquim Forn i Carme Forcadell també han estat subscriptors de RodaMots.

Joaquim Forn un dia ens va enviar un missatge que deia: “Us agraeixo la informació que rebo puntualment cada matí. M’és molt útil i vull que sabeu que valoro molt el gran esforç que feu”.

Fem ara entre tots un petit esforç perquè puguin gaudir també del que s’han perdut aquest any i mig llarg, perquè la paraula i el pensament no topin amb les reixes de les presons.

Sobre les recompenses

Podeu fer-hi una aportació a partir de 5 euros.

A partir de 20 euros, us enviarem un exemplar del llibre dels mots (t)robats a l’adreça que ens indiqueu (18 euros pel llibre més 2 euros de despeses d’enviament).

Amb la recompensa de 40 euros, podeu rebre dos exemplars del llibre o bé un exemplar i un d’aquests dos altres llibres:

  • RodaMots. Deu anys fent ‘Cada dia un mot’, o bé

  • Els darrers dies de la Catalunya republicana, d’Antoni Rovira i Virgili, la reedició del qual va ser objecte d’una campanya de Verkami que vam fer el 2013.

Si en voleu 3 exemplars o més (sempre enviats a la mateixa adreça), podeu fer aquestes aportacions:

  • 55 euros (3 exemplars)

  • 70 euros (4 exemplars)

  • 85 euros (5 exemplars)

  • 100 euros (6 exemplars)

A què destinarem les vostres aportacions

Dels diners que recaptem, destinarem aproximadament el 60% a la impressió i l’enquadernació del llibre, el 20% a la realització, la maquetació, el disseny i la coberta, el 15% a comissions i impostos i el 5% restant a despeses de tramesa dels llibres.

Els drets d’autor, cedits a l’ACDC

Els drets d’autor corresponents a les vendes del llibre (el 10% del PVP de 18 euros, és a dir, 1,80 euros per exemplar) els cedirem íntegrament a l’Associació Catalana pels Drets Civils (adretscivils.cat), una entitat creada per les famílies dels represaliats polítics catalans.

Si se’n venen 300, els donarem 540 euros. Si en són 500, seran 900 euros. Al final de l’any els mecenes rebreu tota la informació sobre les vendes i aquest donatiu.

Tots els presos polítics i exiliats rebran un exemplar del llibre. També en farem arribar a l’Associació Catalana pels Drets Civils perquè els reparteixin entre els familiars dels presos i exiliats. #noesteusols

Així mateix, n’enviarem exemplars a les biblioteques de tots els centres penitenciaris on han estat reclosos. Proposeu-nos també altres llocs o persones que podrien estar interessats a rebre’l.

Si en voleu oferir algun exemplar a una escola, institut o biblioteca, només cal que ens ho digueu i els els trametrem en nom vostre.

El nom de tots els mecenes constarà en el llibre.

Calendari previst

El nostre propòsit és enllestir el llibre durant l’estiu i poder-lo enviar al llarg del mes de setembre.

Tots els mecenes en rebran els exemplars que hagin sol·licitat a l’adreça postal que facilitin.

Us mantindrem informats de com anirà el projecte.

Qui fa tot això?

Per tirar endavant aquest projecte comptem amb la col·laboració de tots els mecenes que hi vulgueu participar i també de Joan-Lluís Lluís, que en farà un pròleg, Mònica Ramoneda, que en dissenyarà la coberta, Jaume Ortolà, que en farà la maqueta, Isabel Casadevall, Arnau Colominas, Teresa Guilleumes i Ramon Torrents, amb la coordinació de Jordi Palou.

RodaMots

Preguntas frecuentes

  • Com puc fer-hi una aportació sense targeta bancària?

    Si no teniu targeta de crèdit o dèbit o pel motiu que sigui no la voleu fer servir, envieu un missatge a [email protected] i us passarem un número de compte on podeu fer una transferència o ingrés. Moltes gràcies per contribuir-hi!

  • Vull fer-hi una aportació, però no m'aclareixo amb la contrasenya. Em podeu ajudar?

    Per fer-hi una aportació, primer cal fer clic al botó "Aporta al projecte" que apareix a dalt a la dreta.

    Tot seguit heu de triar la recompensa (l'aportació) que voleu fer.

    Si és la primera vegada que feu una aportació a Verkami, abans de continuar us demanen que us hi registreu. És molt senzill:

    1. Heu d'escriure el nom d'usuari que vulgueu (no cal que sigui el vostre nom real).

    2. A la dreta, heu d'escriure una contrasenya (la que vulgueu, també).

    3. A sota, el vostre e-mail.

    4. Finalment, al costat mateix, heu de repetir l'e-mail per seguretat (per assegurar-nos que no hi ha cap error).

    Cal fer clic al requadre "Accepto les condicions" (a menys que no les vulguem acceptar, és clar; en aquest cas s'anul·la tot).

    Tot seguit, cal triar el mètode amb què vulgueu fer l'aportació: targeta bancària o bé PayPal i seguir les instruccions que us aniran apareixent.

    Si no voleu fer aportacions amb targeta, consulteu la pregunta anterior.

    Si ja heu fet alguna aportació anterior a qualsevol projecte de Verkami, cal escriure només l'e-mail i la contrasenya que vau indicar en fer aquesta aportació (si no la recordeu, feu clic a 'No recordes la contrasenya?').

    Recordeu que un cop fet el pagament, només es farà efectiu si, en acabar la campanya (a finals de juny), s'ha arribat a l'import demanat. Si no s'hi arriba, no es farà cap càrrec.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

28 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • lstock

    lstock

    más de 4 años

    molt bé :-)

  • Angel Perez

    Angel Perez

    más de 4 años

    Estic encantat d’aportar encara que de forma molt discreta per el vostre projecte del qualsevol ja formó part. Espero que per molt de temps. Felicitacions a tots i endavant!!

  • Roser Burillo Gómez

    Roser Burillo Gómez

    más de 4 años

    M'ha semblat una iniciativa fantàstica! Gràcies per fer-ho possible!

  • Josep-Joan Aguilera

    Josep-Joan Aguilera

    más de 4 años

    Josep-Joan Aguilera

    Sou collonuts !

  • LLUÍS

    LLUÍS

    más de 4 años

    Bona iniciativa. Ni un mot enrera! Llibertat presos polítics!

  • Ester Comellas Casarramona

    Ester Comellas Casarramona

    más de 4 años

    Gràcies per la iniciativa i molta sort!!

  • Jordi Oliveras

    Jordi Oliveras

    más de 4 años

    Bona pensada! Amb el vostre consentiment pujo al carro.

    Encoratjar-vos a seguir i agrair-vos el temps i les energies emprades.

  • Enric Fornas i Matalí

    Enric Fornas i Matalí

    más de 4 años

    Hi ha qui pensa, al observar com actuen els poderosos, que el món no té remei. Iniciatives com Rodamots demostren tot el contrari perquè "en som molt més del que ells volen i diuen" i "la nostra és força cleixent". Gràcies als que feu possible Rodamots!

  • lvinyals

    lvinyals

    más de 4 años

    Gran iniciativa. Compteu amb nosaltres!

  • mpuigdo

    mpuigdo

    más de 4 años

    Molt bona iniciativa. Felicitats i endavant!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies