❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Acords En Vers (nou disc): Junts i Efímers

Acords En Vers som Jordi Calmet (cantautor) i Mireia Companys (poeta) i volem publicar un disc amb les cançons dels poemes musicats

Jordi Calmet Xartó

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
88
Aportaciones
1.680€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Disc de 10 cançons basades en poemes de Mireia Companys i música de Jordi Calmet, com a compendi del projecte "Acords En Vers" que va començar l'any 2014. Necessitem les vostres aportacions per tal de poder cobrir els costos de producció (gravació, mescles i màstering) i edició del disc en format físic i digital.

Nou disc d’Acords En Vers
Nou disc d’Acords En Vers

L'àlbum que estem preparant conté deu cançons compostes, interpretades i produïdes pel Jordi, basades íntegrament en els textos dels poemes de la Mireia. La meitat de les cançons van ser fetes en una primera etapa (2014-15) centrada en el llibre "Perfils de la inconsistència" i d'altres poemes inèdits. L'altra meitat pertany a un segona etapa (2017-18) que va arrencar amb la publicació del darrer volum de poesia de Mireia Companys, "Un brot de febre". Al llarg de tot aquest temps, hem presentat algunes de les cançons i poemes en diversos recitals i actes poètics.

Contraportada del disc
Contraportada del disc

En l’àmbit musical, tots els instruments (guitarres, baix, percussió, teclats) i les veus són de Jordi Calmet. També hi ha la participació de la veu femenina de Lauri en un dels temes, així com la mateixa Mireia Companys recitant un dels versos.

Actualment el disc es troba en la fase final de producció i mescles. Per tal de donar unitat a totes les gravacions que abracen aquest llarg període de cinc anys, hi ha algunes parts que s'han hagut de regravar o remesclar de nou.

Gràcies pel suport, esperem que pugueu gaudir d'aquesta proposta ben aviat!

Qui som

Mireia Companys Tena (Barcelona, 1975). Filòloga, docent i traductora. Ha estat lectora de català a la Università degli Studi di Sassari (Sardenya) i a la Università Ca' Foscari de Venècia. Ha publicat els reculls poètics "Perfils de la inconsistència" (Viena, 2003) i "Un brot de febre" (Ed. Tremendes, 2016), i el llibre de relats "Venècies: la incerta topografia dels somnis" (Pagès, 2009). Ha obtingut el Premio Letterario Celso Macor (2013) amb el recull de poemes en italià "Anatomia di un viaggio", i el VI Premi Nit de Poesia al Carrer (2015) amb l'obra "Tríptic de l'instant suspès".

https://mireiacompanys.blogspot.com/

Jordi Calmet Xartó (Manresa, 1975). Cantautor i músic, amb estudis d'enginyeria industrial i informàtica. Ha publicat una desena de discos amb cançons pròpies i adaptacions d'altres artistes. Ha traduït el cançoner de Leonard Cohen al català en el disc "Jorcx interpreta Cohen" (Discmedi, 2006) i ha musicat els poemes de Joan Margarit a "El Mestre Margarit" (autoeditat, 2013).

http://georgebusker.com/posts/qui-es-george-busker/

A què destinarem les vostres aportacions

Necessitem cobrir els costos de producció i edició del disc que volem presentar. El pressupost previst consta de les diferents partides:

Producció Musical: 150€

Masterització: 100€

Fabricació CDs: 500€

Distribució Digital: 100€

Material Promocional: 150€

TOTAL: 1000€

Calendari previst

Abril 2019: Finalitzar la producció musical

Maig 2019: Disseny del CD i masterització

Juny 2019: Fabricació CDs i entrega de recompenses

Juliol 2019: Presentació oficial del disc i recitals en directe

+ Info

Més informació sobre Acords En Vers:
http://acordsenvers.jorcx.net

Vídeo d'un dels poemes musicats:
https://youtu.be/e2yIZLJUe2w

Web de cantautor Jocx / George Busker:
https://georgebusker.com/

Canal de Youtube:
https://www.youtube.com/JordiCX

Pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/georgebusker

Compte de Twitter Jordi / George:
http://www.twitter.com/georgebusker

Instagram Jordi:
https://www.instagram.com/jorcx/

Instagram Mireia:
https://www.instagram.com/mireiacompanys/

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

12 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • MireiaC

    MireiaC

    casi 5 años

    Moltes gràcies, Pere :-) !!!

  • Perebbs

    Perebbs

    casi 5 años

    Des de Menorca, molta sort, Mireia!!!

  • Lluís Tintoré

    Lluís Tintoré

    casi 5 años

    Avrei voglia di correre all’infinito e vedermi arrivare sempre prima di me

  • Montse Reus

    Montse Reus

    casi 5 años

    Felicitats pel projecte i amb moltes ganes de tenir-vos a casa pel concert!!!

  • M.Carme Ubach

    M.Carme Ubach

    casi 5 años

    Molta sort en el projecte

  • MireiaC

    MireiaC

    casi 5 años

    Moltes gràcies, Laia 😚

  • Laia

    Laia

    casi 5 años

    Felicitats Mireia 😘

  • Jordi Calmet Xartó

    Jordi Calmet Xartó
    Autor/a

    casi 5 años

    Gràcies per aquestes generoses aportacions :-)

  • MireiaC

    MireiaC

    casi 5 años

    Moltíssimes gràcies, Carme i Pere 😍!!!

  • Pere-Juventí Balcells

    Pere-Juventí Balcells

    casi 5 años

    Molta sort!

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Caminar del Temps: Poema i cançó

Aquest poema neix d'un altre projecte multidisciplinar: l'exposició de fotografia i poesia "Interpretacions", que vaig dur a terme a l'Alguer l'any 2013 amb la fotògrafa algueresa Silvia Fiori. És un poema sobre el pas dels anys i sobre la importància de viure'ls de manera intensa i significativa. El camí ho és tot. (Mireia Companys)

Poema de Mireia Companys
Poema de Mireia Companys

Quan vaig començar a treballar la melodia per aquest poema, no era conscient de la càrrega emotiva que tenia per la Mireia, però sí em va cridar l'atenció des del primer cop que vaig escoltar-lo perquè tracta un dels meus temes predilectes: el pas i el pes del temps. La cançó que he fet segueix la línia clàssica de cantautor, potser amb influències llunyanes de la Nova Cançó -Serrat, Lluís Llach, Raimon, Pi de la Serra- o també l'omnipresent Bob Dylan. (Jordi Calmet)

El passat desembre vam interpretar-lo en directe dins el recital del cicle Poesia & Cia a Badalona i aquí podeu veure'n el vídeo com a mostra. Gràcies de nou per la vostra atenció i el vostre suport!

5 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • MireiaC

    MireiaC

    casi 5 años

    Moltes gràcies, Taizelover 😊!

  • taizelover

    taizelover

    casi 5 años

    Preciós poema, molt inspirador, té molta llum. Gràcies! :)

  • MireiaC

    MireiaC

    casi 5 años

    M'encanta la teva lectura, Gaia :-)

  • Jordi Calmet Xartó

    Jordi Calmet Xartó
    Autor/a

    casi 5 años

    Gràcies Gaia, bonica visió del poema :-)

  • Gaia Biffi

    Gaia Biffi

    casi 5 años

    En la meva opiniò, aquest poema és com el mirall d'una ànima valenta que ja no tem ensenyar les seves ombres interiores i que, al mateix temps, tè una mirada plena de records i emocions que la converteixen en una persona rica interiorment.

#09 / Acords En Vers a l'Horiginal

Estimades i bonics mecenes:

Comencem l'any 2020 presentant per fi a Barcelona el projecte "Acords En Vers" en el cicle de poesia de l'Horiginal. Amb els poemes i les cançons basades en versos de Mireia Companys que podeu escoltar al disc "Junts i Efímers" publicat fa uns mesos gràcies al vostre suport. Serà una bonica ocasió per veure'ns i agraïr-vos personalment la conclusió d'aquest desitjat projecte. Moltíssimes gràcies!

Dimecres 29 de gener a les 20.30

Bar La Rubia / L'Horiginal

C/ Ferlandina 29 (El Raval)

Cartell del recital
Cartell del recital

#08 / Discos a punt

Benvolguts mecenes, ara sí, podem dir que el disc d'Acords En Vers és una realitat tangible i ja tenim a punt les còpies dels CDs recent sortides del forn... En els propers dies us contactarem per tal de concretar l'entrega de les vostres recompenses i farem els enviaments corresponents al llarg de la pròxima setmana, tot desitjant que pugueu gaudir ben aviat d'aquest àlbum de cançons poètiques. Moltes gràcies de nou per la vostra col·laboració i per fer-ho possible, feliç solstici d'estiu ;-)

Jordi i Mireia

Els discos físics, per fi
Els discos físics, per fi

#07 / Gràcies per fer-ho realitat

Estimades i estimats mecenes,

Ja hem arribat finalment a la conclusió de la campanya del micromecenatge pel nou disc d'Acords En Vers i estem molt contents i agraïts per la vostra resposta i suport per fer-ho possible. Ja us anunciem que el disc es troba actualment a la fàbrica en procés d'edició i tan bon punt tinguem les còpies començarem a fer l'entrega de les recompenses tot desitjant que us agradi el resultat del projecte en forma de música i poesia! Mil gràcies ;-)

Jordi i Mireia

#06 / Paisatge amb Núvols de Magritte

"Paisatge amb núvols de Magritte" és un poema sobre la creació artística i sobre com aquesta s'entrellaça amb la vida i amb la memòria, i conté diversos elements relacionats amb un dels meus pintors preferits, que és potser també un dels més poètics: el surrealista René Magritte. (Mireia)

Aquest poema i les seves imatges melòdiques em tenen el cor robat malgrat segurament no ser una cançó tan vistosa com "Nouvelle Vague" o altres. Només en veure la referència a Magritte en el títol va aparèixer inevitablement en el meu horitzó una de les millors cançons que conec i que més m'emocionen: "René & Georgette Magritte With Their Dog After The War" de Paul Simon. Evidentment la meva cançó està a anys llum d'aquella obra mestra però suposo que certa influència melòdica s'hi pot sentir, i també… leer más

#05 / Nouvelle Vague: Poema i Cançó en directe

"NOUVELLE VAGUE"

La primera part del poemari "Un brot de febre", "Fluïdeses", parla de la modernitat líquida i de la inconsistència de les relacions humanes. "Nouvelle vague", inclòs dins d'aquesta part, és un poema que convida a viure la intensitat de l'instant, a l'escapada perpètua, a deixar-nos arrossegar per la febre per molt que estigui condemnada a extingir-se. A ser "junts i efímers", i a escoltar els somnis que bateguen dins nostre. (Mireia Companys)

Aquest tema per mi va significar un gran impuls per la segona etapa del projecte Acords En Vers. El 2014, ja havia gravat i havíem presentat les primeres cançons basades en els poemes de la Mireia i tres anys després, quan a principis de 2017 va publicar el llibre "Un brot de febre" i vaig poder llegir i escoltar "Nouvelle Vague" i altres, de… leer más

#04 / Els Carrers Han Perdut El Nom: Poema i cançó en directe

"Els carrers han perdut el nom" és un poema molt especial per al projecte "Acords en Vers" (i també per a mi), ja que va ser el primer que es va convertir en cançó. Com a autora, aquesta transformació va comportar sensacions molt intenses i emocionants, però també una mica contradictòries: una barreja de sentiment de pertinença i estranyament, de sorpresa. El poema parla de l'abandó i de com la pèrdua transforma els elements més banals de la nostra quotidianitat, que poden esdevenir aliens, fins i tot hostils. Malgrat tot, de vegades aquest procés resulta imprescindible per a entendre's a un/a mateix/a.
(Mireia Companys)

Poema de Mireia Companys
Poema de Mireia Companys

Possiblement aquest poema va ser el detonant de tot plegat, ja que fou dels primers que vaig sentir recitar a la Mireia i de seguida vaig intuir que aquells versos… leer más

#03 / MIL GRÀCIES

MIL GRÀCIES !! GRAZIE MILLE !!

Moltíssimes gràcies per fer-nos aconseguir l'objectiu i que aquest disc arribi a bon port! Una menció especial a la Míriam i la Bea que han tingut l'honor de ser les darreres mecenes que ens han fet creuar el llindar de l'èxit ;-)

Ara ja podem preparar el llançament i les recompenses amb el suport del vostre micromecenatge. Tot i així, la campanya tampoc s'atura aquí ja que encara ens queden quatre setmanes per anar treballant i fer que aquest projecte arribi més lluny. Si voleu adquirir més discos o llibres, o teniu amigues i coneguts que en vulguin, encara hi sou a temps. Cal tenir en compte que aquests diners recaptats ens serveixen bàsicament per pagar els costos de la fabricació, però tampoc farem gaire més discos dels que comptabilitzem en aquesta campanya, així que serà una edició bastant limitada i… leer más

#02 / Caminar del Temps: Poema i cançó

Aquest poema neix d'un altre projecte multidisciplinar: l'exposició de fotografia i poesia "Interpretacions", que vaig dur a terme a l'Alguer l'any 2013 amb la fotògrafa algueresa Silvia Fiori. És un poema sobre el pas dels anys i sobre la importància de viure'ls de manera intensa i significativa. El camí ho és tot. (Mireia Companys)

Poema de Mireia Companys
Poema de Mireia Companys

Quan vaig començar a treballar la melodia per aquest poema, no era conscient de la càrrega emotiva que tenia per la Mireia, però sí em va cridar l'atenció des del primer cop que vaig escoltar-lo perquè tracta un dels meus temes predilectes: el pas i el pes del temps. La cançó que he fet segueix la línia clàssica de cantautor, potser amb influències llunyanes de la Nova Cançó -Serrat, Lluís Llach, Raimon, Pi de la Serra- o també l'omnipresent Bob Dylan. (Jordi Calmet)

El… leer más

#01 / Una Paraula: Poema i Cançó

"UNA PARAULA"

Un poema sobre els límits i les possibilitats del llenguatge, sobre la paraula, que ens pot arribar a separar molt, però que també construeix ponts indestructibles. (Mireia Companys)

Poema de Mireia Companys
Poema de Mireia Companys

Aquesta va ser una de les cançons de la primera fornada d'Acords En Vers, de l'any 2014. El poema té unes frases i unes paraules molt concises que em van anar molt bé per cantar-les amb seguretat... L'arranjament musical és bastant senzill, on tot el pes recau en els arpegis i el ritme de la guitarra, potser amb reminiscències d'alguns dels meus mestres predilectes d'aquest estil com Paul Simon o Al Stewart. (Jordi Calmet)

Aquí podeu escoltar una primera maqueta d'aquest poema musicat que ja hem interpretat en quasi tots els nostres recitals. En el disc, hi haurà algun altre instrument per acabar d'arrodonir-la.

Gràcies pel vostre suport, esperem que us agradi!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies