❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

A cagar a la via

Un joc d'ofendre no apte per a nens, figaflors i gent de pell fina. Inspirat en jocs ben populars.

Quimi Pla

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
259
Aportaciones
8.097€
De 6.750€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

A cagar a la via és un joc de cartes d'humor en català. Els jugadors juguen a tirar la o les cartes groges que creguin més divertides sobre una carta vermella, que dóna el context a cada ronda.

Tots els jugadors comencen la partida amb 7 cartes grogues a la mà. Cada ronda compta amb jugadors i un jutge, el qual es rota entre els jugadors a cada canvi de ronda. Els passos que se segueixen a cada ronda són els següents:

  • El jutge agafa una carta vermella del piló, la llegeix en veu alta i la deixa sobre la taula.

  • Els jugadors trien, de la seva mà, la o les cartes grogues que millor queden amb la carta vermella. La col·loquen cap per avall a la taula.

  • Una vegada tots els jugadors han jugat, el jutge agafa les cartes i les va llegint en veu alta. Quan acaba, tria la que més li agradi.

  • El jugador que hagi deixat la carta groga que el jutge ha triat s'endú la carta vermella del centre de la taula.

  • El següent jugador passa a ser el nou jutge i es comença una nova ronda.

Hi ha cartes vermelles que requereixen de 2 o 3 cartes grogues! En aquest cas cadascú ha de col·locar les cartes grogues cap per avall i per ordre, amb la 1a que el jutge ha de llegir primer a sota de tot, i la última a dalt de tot.

El joc s'acaba quan els jugadors ho decideixin. Guanya el jugador que hagi guanyat més rondes, és a dir, que hagi acumulat més cartes vermelles.

Prova'l!

Descarrega unes quantes cartes i prova el joc abans de comprar-lo! Baixa'l en blanc i negre llest per imprimir, en format PDF, d'aquí.

Si t'ha convençut i vols ajudar-nos a arribar a l'objectiu, hi ha cinc tipus de packs als quals pots optar:

1. Pack Crack: fas una petita contribució de 5€.

2. Pack Velocista: el joc en format físic amb el 20% de descompte pels 20 primers mecenes. Afanya't i no te'n quedis sense!

3. Pack Visionari: el joc en format físic en sí.

4. Pack L'Hòstia de ràpida: el joc en format físic i una ampolla d'1 L de ratafia L'Hòstia, amb descompte durant les primeres 24h.

5. Pack L'Hòstia: el joc en format físic i una ampolla d'1 L de ratafia L'Hòstia!

6. Pack Creador: el joc en format físic amb la teva pròpia carta! Crea'n una que valgui la pena i la inclourem al joc. Afanya't! Afegirem un màxim de 10 cartes. Sigues creatiu!

7. Pack Maquinot: t'endús 5 jocs de cop, amb el 20% de descompte.

8. Pack Botiga: 10 jocs de cop amb el 40% de descompte! El teu logotip a les instruccions i menció a les xarxes i al web.

Contingut de la caixa

550 cartes en total:

  • 110 cartes vermelles de pregunta

  • 440 cartes grogues de resposta

Full d'instruccions

Per tal d'arribar al màxim de persones i que aquest projecte sigui un èxit, hem ideat una sèrie d'objectius socials en aquests posts: Instagram i Twitter. Aquests es desbloquegen a mesura que el post en qüestió arribi a una determinada quantitat de m'agrades. I aquests extres els adjuntarem a cada joc que enviem. VISCA!

200 m'agrades ens porten al primer objectiu! 4 enganxines ben guapes del joc, per anar enganxant. Bàsicament el que es fa amb les enganxines. OBJECTIU SUPERAT!

400 m'agrades ens porten una xapa d'aquelles amb agulla com qualsevol altra, però així podràs fotre la xapa a qui et pregunti per aquest joc genial. OBJECTIU SUPERAT!

700 m'agrades ens porten a l'objectiu final: cartes buides! Qui no vol escriure el seu nom o fer les seves preguntes i ofendre de manera més personalitzada? OBJECTIU ENCARA NO SUPERAT PERÒ INCLÒS MERESCUDAMENT A LA 1a EDICIÓ DEL JOC!

Sumarem els m'agrada d'Instagram i Twitter, perquè sigui més fàcil. Els objectius socials són aquí. Fem-los miques!

L'impulsor d'aquest projecte és en Quimi Pla. Després de molts viatges, cafès i moltes estones de jocs de taula, va trobar a faltar algun joc d'aquesta temàtica en la seva llengua, així que va decidir començar a crear-lo durant una llarga estada al Brasil.

Després d'escriure moltes cartes, l'inestimable ajuda dels seus amics i d'uns preparatius més llargs del previst, per fi el joc ja és a punt de ser llençat!

L'espera haurà valgut la pena.

L'autor i altres projectes:
Quimi Pla
Girona Free Tour
Girona Explorers
Viatgisme

Siguem clars! L'import recaptat es destinarà exclusivament a la impressió i enviament dels jocs, pagament d'impostos i comissions i adquisició d'un codi ISBN.

Si se supera l'objectiu, es destinaran els diners extra a la impressió de més jocs.

En un futur, si tenim èxit, esperem crear expansions amb més cartes amb un enfocament més geogràfic o més temàtic, i poder vendre el joc en tendes físiques i per internet!

Les despeses d'enviament són 3€ per joc, en adreces a Catalunya, Balears i València. Els preus de cada pack ja tenen incloses aquestes despeses.

Sempre amb el respecte del coronavirus, aproximadament, el calendari previst és el següent:

Novembre

  • Inici de la Campanya

Desembre

  • Final de la Campanya

  • Impressió i enviament dels jocs

S'intentarà realitzar els primers enviaments abans de les festes de Nadal. De totes maneres, sobretot degut a les circumstàncies actuals, això és una cosa que no podem garantir.

Una vegada es tanqui el projecte, si s'arriba a l'objectiu, es confeccionaran les 550 cartes amb el format adequat i el joc serà enviat a imprempta.

  • Entrevista al programa Mans, de Catalunya Ràdio

  • Participació al programa L'Apocalipsi, de Catalunya Ràdio

Preguntas frecuentes

  • Hi ha cartes de temàtica local de fora de Catalunya?

    Si bé és cert que el joc inclou cartes que fan referència a altres territoris de parla catalana, el joc actual se centra en Catalunya. Més endavant tenim la intenció de treure expansions geogràfiques sobre el País Valencià i les Illes Balears, i d'altres d'àmbit més reduït com Andorra i les provincies catalanes.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

13 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Hadoc

    Hadoc

    casi 3 años

    Joc ja a casa ! Llest per fer alguna partida.

  • queerpirates

    queerpirates

    más de 3 años

    Ganes de poder jugar-hi!

  • JugadorInicial

    JugadorInicial

    más de 3 años

    Enhorabona Quimi!!! Ja hi tenim això!!! 🥳🥳🥳

  • Quimi Pla

    Quimi Pla
    Autor/a

    más de 3 años

    Gràcies a tothom pels comentaris! Ens queda ben poc per arribar a l'objectiu i poder passar bones estones faltant al respecte a tot quisqui. Seguim!

  • Uska Ballester

    Uska Ballester

    más de 3 años

    Confio que el pugueu fer realitat ben aviat.

  • Aitor1979

    Aitor1979

    más de 3 años

    Un joc ofensiu en aquests temps!? El vull!

  • Xavi

    Xavi

    más de 3 años

    Si no arribem a l'objectiu marcat, espero que ens quedem a 155€.

  • caudelduc

    caudelduc

    más de 3 años

    Aneu tots plegats a cagar a la via!

  • Klikli

    Klikli

    más de 3 años

    Molts ànims amb el projecte!! Segur que ho aconseguiu de seguida

  • Quimi Pla

    Quimi Pla
    Autor/a

    más de 3 años

    Hola Eulàlia! Quan acabi la campanya us demanarem les adreces que farem servir per realitzar els enviaments. Gràcies per col·laborar amb la realització del projecte!

Volver a todas las actualizaciones

#06 / FALTEN 🔟 DIES... UN ALTRE COP!

Doncs si, amics! Verkami ens ha donat 5 dies més per aconseguir l'objectiu. No és meravellós?

De nou, gràcies a tots els mecenes que fins ara heu col·laborat. Ja portem 6.236€, cosa que vol dir que ens en falten poc més de 500 per la victòria!

Però, un moment... AIXÒ VOL DIR QUE RETRASSEM 5️⃣ DIES L'ENTREGA?

No! El joc es començarà a imprimir tan bon punt s'arribi a l'objectiu. Així de senzill. Perquè puguem tots ofendre quan abans millor.

A més a més, tots els mecenes rebreu, una vegada finalitzada la campanya, la versió imprimible del joc, en PDF, perquè pugueu imprimir-lo a casa i no se us faci tan llarga l'espera. Podreu començar a ofendre de seguida!

Com sempre, ja sabeu que al nostre perfil d'Instagram podeu seguir les últimes novetats 🔥

JA FALTA MENYS! 💪🏼 🎉

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#16 / INICI DELS ENVIAMENTS 📨

Amics i amigues,

Ahir mateix vam començar els enviaments! Tenim confirmacions que els jocs ja estan arribant 🔥

Al nostre perfil d'Instagram, ja ho sabeu, podreu estar-ne més al dia! Mencioneu-nos a les vostres imatges o stories i així veurem com esteu passant-vos-ho de bé 🤙

I, pels qui ja hàgiu rebut el joc i no hàgiu vist el nostre post a Instagram,

#OFENFRE

Us informem f'un error fegut a la manca fe la lletra FE al nostre teclat i que s'ha reprofuït en els 750 exemplars impresos:

OFENFRE

Bromes a part, sí. Ens ho havíeu dit molts i ho havíem arreglat. Per això pensàvem que havia de ser un error de la imprempta però, repassant els fitxers, podem confirmar que l'error és nostre. Imaginem que, entre la gran munió d'arxius i versions finals que ens vam estar enviant, l'últim arxiu que vam donar per bo incorporava l'error que pensàvem que estava arreglat. Què hi farem 🤷🏻‍♂️

Com a mínim, ens agrada haver-nos inventat una nova paraula en català. Molt orgullosos 💪🏼

leer más

#15 / JA ELS TENIM AQUÍ

Doncs sí. Si no ho vau veure a les xarxes:

JA TENIM ELS JOCS! 🥳

Finalment, ens han arribat. N'estem molt contents del resultat.

Avui hem començat amb els enviaments i durant aquest cap de setmana acabarem de muntar els paquets que els anirem enviant ja a partir de dilluns. En tenim molts per muntar, però ho aconseguirem! 💪

Els rebreu molt aviat. Ja queda res!

#14 / 🍀 Sortejos i enviaments ✉️

Bon dia de nou, mecenes!

Aquest vespre realitzarem el sorteig de les promeses samarretes entre els primers 50 mecenes! Obtindrem 10 números aleatoris entre 1 i 50, segons l'ordre d'entrada de les vostres aportacions. Podreu veure els guanyadors al nostre perfil d'Instagram.

Aquí teniu unes imatges perquè veieu com quedaran, tant per noies com per nois:

Us demanarem a cadascun dels afortunats les talles i el color de la samarreta que voleu que us arribi.

Hem aprofitat per fer-ne unes quantes més i les tenim a la venda al web! Si no us han tocat o en voleu alguna, són 12€ per samarreta, i us les inclourem a la caixa quan us arribi el joc. Seleccioneu que us arribi juntament amb l'enviament de la campanya de Verkami per no haver de pagar més despeses d'enviament! En aquest cas, si us plau, feu la comanda utilitzant el mateix correu electrònic amb el qual vau col·laborar a la campanya.

Més sobre la ratafia

Els nostres amics de Ratafia Malhivernleer más

#13 / Notícia d'última hora 🥃

Bona nit mecenes,

Tenim una notícia nova per vosaltres, després d'aquesta Setmana Santa! 🎉

Tenim un canvi. Degut a la reiteradíssima falta de resposta de la ratafia amb la que havíem decidit col·laborar, sumat al fet que s'acosta la data i nosaltres necessitem les ampolles quan abans millor, hem decidit fer un canvi de ratafia que, estem segurs, serà positiu. Us presentem:

Ratafia Malhivern

Una ratafia d'autor, com expliquen ells, inspirada en la recepta original d'en Francesc Pla Rodas, impulsor de la magnífica Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. Una ratafia "més aviat seca, amb poc sucre afegit i que es nota l’aiguardent", de limitada producció i distribució.

Podeu trobar-ne més informació aquí.

Formularis pels enviaments

Encara hi ha mecenes que no heu omplert els formularis! Si us plau, ompliu-los perquè, si no, ens serà impossible enviar-vos les vostres recompenses. És imprescindible que ho feu!

leer más

#12 / JA TENIM DATA! 🥳

FINALMENT! La imprempta ens ha donat una data aproximada de quan ens entregaran els jocs:

Del 19 al 23 d'abril

Sí, sabem que encara falta molt per això... Hem fet tot el que estava al nostre abast i, després d'insistir, ens han comunicat aquestes dates.

Per a nosaltres, com podeu entendre, seria ideal tenir els jocs abans del 23 i poder ser a les paradetes de Sant Jordi. Hem repetit molt a la imprempta que ens aniria molt bé rebre'l abans, però no s'hi han pogut comprometre.

Ens han assegurat que estan fent tot el que poden i que, tan bon punt i hagi novetats, ens les faran saber. Llavors, us ho comunicarem a vosaltres.

Enviaments

Al llarg d'aquesta setmana rebreu el formulari on se us demanarà l'adreça on voldreu rebre el joc. Ja queda poc.

Moltes gràcies per la confiança, comprensió i paciència! Estem convençuts que valdrà la pena 🔥

Seguim!

#11 / ACTUALITZACIÓ 📈

Bon dia mecenes!

Tornem a posar-nos en contacte directe amb vosaltres per explicar-vos com avança el projecte.

Cartes descartades

Després d'una enquesta on us preguntàvem quines cartes descartar per fer lloc al Pack Creador i a les buides, les cartes que s'eliminen de la 1a edició són les següents:

  • Albert Boadella

  • Macedònia

  • Paco Marhuenda

  • Sor Lucía Caram

  • L'handbol

  • La Plaça del Diamant

  • Enviar algú a la paperera de la història

  • Escriure prusés

  • Els tics d'en Quim Monzó

  • Joel Joan

  • Els Jordis

  • Òmnium Cultural

  • El Cap de Creus

  • Josep Cuní

  • “I el Premi a Català de l’Any és per a ____ per ____.”

  • Què va causar la sortida d’òrbita de l’ull de Fernando Trueba?

  • Benvinguts a l’acte de creació de l’Associació de Pagesos de Sant Marçal de ____.

  • Què menjava aquell avi alemany que es va ennuegar i quasi la dinya?

  • Quina serà l’arma secreta de Putin a les pròximes eleccions russes?

  • Vaig sobreviure després de 5 dies al desert perquè vaig poder ____.

  • leer más

#10 / ACTUALITZACIÓ ➕ ENQUESTA 🗳️

Bona nit mecenes,

Fa dies que no us avisem via correu, però us penseu que ens n'hem oblidat de vosaltres! Després d'un Nadal i Cap d'Any una mica estranys (Bon Nadal i Bon Any Nou, per cert!), us enviem la següent actualització.

Impressions

La imprempta ens ha contestat just avui els últims correus, ja que han tancat tots aquests dies de festes. En aquests moments tenen els arxius definitius i restem a l'espera que ens donguin l'OK sobre el format per enviar-los tots.

Pack Creador

Encara hi ha quatre creadors que, tot hi haver optat a aquest pack, encara no han respost al correu i no tenim cap carta seva! Si us plau, responeu quan abans millor.

Ara per ara, tenim les següents:

  • Durar menys al llit que els 8 segons de la República Catalana

  • Crea un haiku robant 2 cartes més i jugant-ne 3 de la mà

  • La meva xicota filipina a qui no he vist mai en persona

  • Una festa no és una festa si no hi ha ____.

Dignes d'aquest joc de merda!

Enquesta

leer más

#09 / Últimes notícies

Bona nit mecenes,

En aquestes hores intempestives us escrivim per a comunicar-vos dos esdeveniments rellevants.

En primer lloc, ahir ja vam comunicar via xarxes socials que sortejarem 3 bosses com les de la imatge entre tots vosaltres!

Creades per les dissenyadores olotines adeu-siau, no us perdeu el seu Instagram on pengen coses molt xules.

I a més a més us informem que, després de la gran quantitat de col·laboracions que hem rebut, el mínim que podiem fer era fer les ofenses mica més personalitzables. Una mica més vostres...

No, encara no hem arribat als 700 m'agrada dels Objectius Socials! Però sí, hem sucumbit a les pressions exercides per multitud de mecenes i hem decidit incloure les cartes buides a la 1a edició del joc, la que rebreu vosaltres a casa. VISCA 🥳

QUEDEN 36 HORES. JA HO TENIM AIXÒ 💪

#08 / HO HEM ACONSEGUIT 🎉 🎉 🎉 🎉

Bona tarda mecenes,

Poc després d'enviar el correu d'ahir vam superar l'objectiu! Un èxit col·lectiu que no hauria estat possible sense vosaltres 😃

Moltes gràcies a tothom que ha col·laborat. No podríem estar-ne més contents!

Us recordem que amb els Objectius Socials estem a punt d'arribar als 700 m'agrades, amb els que inclourem cartes buides! Compartiu els posts d'Instagram i Twitter i segur que hi arribarem.

Aquesta setmana encara tenim alguna sorpresa per a vosaltres. Seguiu alerta que serà divertit!

Us anirem informant, també, del progrés de la impressió a mesura que n'anem tenint notícies.

Gràcies un altre cop. Som els amos.

🎉 🎉 🎉 🎉

#07 / 5️⃣ dies, 8️⃣ eurus eeeeeeh 💖

Apreciades i apreciats mecenes,

Vosaltres que friseu per ofendre sense tabús ni complexos, això ja ho tenim. Queden 5 dies i només ens falten 8€!

Gràcies per enèsima vegada a tothom que ha contribuït amb el seu granet de sorra per a fer realitat aquest projecte.

Encara tenim alguna sorpresa reservada pels últims dies! De moment, per això, al nostre perfil d'Instagram ja sabeu que hi podreu trobar les últimes novetats 🔥

JA GAIREBÉ HI SOM! 💪🏼 🎉

PD: heu de llegir el títol d'aquest post com en Josep Lluís Núñez del Cracòvia!

#06 / FALTEN 🔟 DIES... UN ALTRE COP!

Doncs si, amics! Verkami ens ha donat 5 dies més per aconseguir l'objectiu. No és meravellós?

De nou, gràcies a tots els mecenes que fins ara heu col·laborat. Ja portem 6.236€, cosa que vol dir que ens en falten poc més de 500 per la victòria!

Però, un moment... AIXÒ VOL DIR QUE RETRASSEM 5️⃣ DIES L'ENTREGA?

No! El joc es començarà a imprimir tan bon punt s'arribi a l'objectiu. Així de senzill. Perquè puguem tots ofendre quan abans millor.

A més a més, tots els mecenes rebreu, una vegada finalitzada la campanya, la versió imprimible del joc, en PDF, perquè pugueu imprimir-lo a casa i no se us faci tan llarga l'espera. Podreu començar a ofendre de seguida!

Com sempre, ja sabeu que al nostre perfil d'Instagram podeu seguir les últimes novetats 🔥

JA FALTA MENYS! 💪🏼 🎉

#05 / FALTEN 🔟 DIES

Companyes i companys. Amants de la ofensa gratuïta. La campanya està arribant a la seva fi. I ja portem més de 5.500€!

Us donem les gràcies a tots i cada un de vosaltres per les aportacions i les ganes que teniu d'enfotre-us d'amics, coneguts i més. No patiu: ben aviat podrem.

En aquests 10 dies restants us trepanarem els ulls a base de spam (sense passar-nos, eh) i us demanem que feu el mateix amb els vostres veïns, companyes de ioga, massatgistes, repartidors, parents i, en el fons, amb qui sigui.

Com sempre, ja sabeu que al nostre perfil d'Instagram podeu seguir les últimes novetats 🔥

HO ACONSEGUIREM! 💪🏼 🎉

#04 / Queden dues setmanes!

Bona nit a tothom,

Poc a poc ens anem acostant a l'objectiu! Queden dues setmanes i estem al 75%. Moltes gràcies a tothom que ha aportat el seu granet de sorra!

Ahir vam obrir el Pack Botigues per 150€: 10 jocs al 40% de descompte! En pack està pensat per a negocis, però qualsevol persona el pot adquirir. Així que si heu de fer 10 regals, ja ho sabeu! ;)

També, ens agrada explicar-vos que estem treballant amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per a col·laborar en la difusió de la llengua catalana en l'àmbit dels jocs i d'internet.

Sense la vostra ajuda aquest projecte no podria funcionar! Així doncs, volem tornar a donar-vos les gràcies i animar-vos a passar el projecte entre tots els vostres amics i coneguts. Així tindrem més opcions d'èxit!

Com sempre, ja sabeu que al nostre perfil d'Instagram podeu seguir les últimes novetats i anar veient cartes i combinacions divertides.

Seguim!

#03 / Nous packs amb L'Hòstia

Bon dia companyes i companys mecenes,

Avui a les 9:00 hem afegit dos nous packs a la campanya! Són els següents:

Pack L'Hòstia de ràpida: el més català de tots! El joc i una ampolla de ratafia d’1 L de L’Hòstia, amb descompte durant les primeres 24h. Despeses d’enviament incloses.

Pack L'Hòstia de ràpida: el joc i una ampolla de ratafia d’1 L de L’Hòstia, per cardar-te-la mentre cardes punyalades als amics.

Si en voleu, teniu la possibilitat de desfer una recompensa anterior i agafar alguna d'aquestes recompenses noves.

A més a més, entre tots els mecenes (inclosos els que ja han col·laborat!) sortejarem dues ruletes hardcore com la de la imatge: inclou una ampolla, 4 gots de xarrup i una ruleta!

I, com sempre, si voleu seguir al dia amb les novetats i riure una estona, no us perdeu el nostre perfil d'Instagram.

Seguim!

#02 / Encarem la tercera setmana!

Hola visionaris i visionàries!

Acabem de començar la tercera setmana de campanya i gairebé ja hem arribat als 3.000€! Encara ens queda camí per recòrrer, però estem convençuts que amb l'ajuda de tothom ho aconseguirem.

Us portem un parell de novetats aquesta setmana:

En primer lloc demà, dimecres 25 de novembre, de 12:00 a 13:00, concursarem a L'Apocalipsi de Catalunya Ràdio. No us ho podeu perdre: riures assegurats!

També estem preparant un pack nou amb una empresa de ratafia bastant celestial. Si sou de cardar-li a la castanya amb aquesta beguda tan nostra i voleu el pack, podreu cancel·lar el que ja teniu i optar per la nova recompensa sense problemes un cop estigui activa.

Ja sabeu que, si voleu estar al dia amb les novetats i riure una estona, no us podeu perdre el nostre perfil d'Instagram.

Aneu a algun bar a fer un cafè o una canya i celebreu-ho, ara que ja són oberts! Molts ànims i, un altre cop, gràcies a tothom per la col·laboració. Ens en sortirem!

#01 / Hem passat els 2.000€!

A cagar a la via ja ha passat els 2.000€!

Moltes gràcies als 80 mecenes que heu aportat el vostre granet de sorra per a la realització d'aquest projecte.

Ens ajudeu molt amb la difusió que sabem que esteu fent, i per això us ho agraïm doblement. Sense aquesta ajuda, el projecte no seria possible. A poc a poc arribarem a l'objectiu!

Si voleu estar al dia amb les novetats i riure una estona, no us perdeu el nostre perfil d'Instagram.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies