❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

A cagar a la via

Un joc d'ofendre no apte per a nens, figaflors i gent de pell fina. Inspirat en jocs ben populars.

Quimi Pla

A project of

Category

Created in

43%
24
days
103
Pledges
2.904€
From 6.750€
Contribute to the project

Choose your reward

A cagar a la via és un joc de cartes d'humor en català. Els jugadors juguen a tirar la o les cartes groges que creguin més divertides sobre una carta vermella, que dóna el context a cada ronda.

Tots els jugadors comencen la partida amb 7 cartes grogues a la mà. Cada ronda compta amb jugadors i un jutge, el qual es rota entre els jugadors a cada canvi de ronda. Els passos que se segueixen a cada ronda són els següents:

 • El jutge agafa una carta vermella del piló, la llegeix en veu alta i la deixa sobre la taula.

 • Els jugadors trien, de la seva mà, la o les cartes grogues que millor queden amb la carta vermella. La col·loquen cap per avall a la taula.

 • Una vegada tots els jugadors han jugat, el jutge agafa les cartes i les va llegint en veu alta. Quan acaba, tria la que més li agradi.

 • El jugador que hagi deixat la carta groga que el jutge ha triat s'endú la carta vermella del centre de la taula.

 • El següent jugador passa a ser el nou jutge i es comença una nova ronda.

Hi ha cartes vermelles que requereixen de 2 o 3 cartes grogues! En aquest cas cadascú ha de col·locar les cartes grogues cap per avall i per ordre, amb la 1a que el jutge ha de llegir primer a sota de tot, i la última a dalt de tot.

El joc s'acaba quan els jugadors ho decideixin. Guanya el jugador que hagi guanyat més rondes, és a dir, que hagi acumulat més cartes vermelles.

Prova'l!

Descarrega unes quantes cartes i prova el joc abans de comprar-lo! Baixa'l en blanc i negre llest per imprimir, en format PDF, d'aquí.

Si t'ha convençut i vols ajudar-nos a arribar a l'objectiu, hi ha cinc tipus de packs als quals pots optar:

1. Pack Crack: fas una petita contribució de 5€.

2. Pack Velocista: el joc en format físic amb el 20% de descompte pels 20 primers mecenes. Afanya't i no te'n quedis sense!

3. Pack Visionari: el joc en format físic en sí.

4. Pack Creador: el joc en format físic amb la teva pròpia carta! Crea'n una que valgui la pena i la inclourem al joc. Afanya't! Afegirem un màxim de 10 cartes. Sigues creatiu!

5. Pack Maquinot: t'endús 5 jocs de cop, amb el 20% de descompte.

Contingut de la caixa

550 cartes en total:

 • 110 cartes vermelles de pregunta

 • 440 cartes grogues de resposta

Full d'instruccions

Per tal d'arribar al màxim de persones i que aquest projecte sigui un èxit, hem ideat una sèrie d'objectius socials en aquests posts: Instagram i Twitter. Aquests es desbloquegen a mesura que el post en qüestió arribi a una determinada quantitat de m'agrades. I aquests extres els adjuntarem a cada joc que enviem. VISCA!

200 m'agrades ens porten al primer objectiu! 4 enganxines ben guapes del joc, per anar enganxant. Bàsicament el que es fa amb les enganxines. OBJECTIU SUPERAT!

400 m'agrades ens porten una xapa d'aquelles amb agulla com qualsevol altra, però així podràs fotre la xapa a qui et pregunti per aquest joc genial. OBJECTIU SUPERAT!

700 m'agrades ens porten a l'objectiu final: cartes buides! Qui no vol escriure el seu nom o fer les seves preguntes i ofendre de manera més personalitzada?

Sumarem els m'agrada d'Instagram i Twitter, perquè sigui més fàcil. Els objectius socials són aquí. Fem-los miques!

L'impulsor d'aquest projecte és en Quimi Pla. Després de molts viatges, cafès i moltes estones de jocs de taula, va trobar a faltar algun joc d'aquesta temàtica en la seva llengua, així que va decidir començar a crear-lo durant una llarga estada al Brasil.

Després d'escriure moltes cartes, l'inestimable ajuda dels seus amics i d'uns preparatius més llargs del previst, per fi el joc ja és a punt de ser llençat!

L'espera haurà valgut la pena.

L'autor i altres projectes:
Quimi Pla
Girona Free Tour
Girona Explorers
Viatgisme

Siguem clars! L'import recaptat es destinarà exclusivament a la impressió i enviament dels jocs, pagament d'impostos i comissions i adquisició d'un codi ISBN.

Si se supera l'objectiu, es destinaran els diners extra a la impressió de més jocs.

En un futur, si tenim èxit, esperem crear expansions amb més cartes amb un enfocament més geogràfic o més temàtic, i poder vendre el joc en tendes físiques i per internet!

Les despeses d'enviament són 3€ per joc, en adreces a Catalunya, Balears i València. Els preus de cada pack ja tenen incloses aquestes despeses.

Sempre amb el respecte del coronavirus, aproximadament, el calendari previst és el següent:

Novembre

 • Inici de la Campanya

Desembre

 • Final de la Campanya

 • Impressió i enviament dels jocs

S'intentarà realitzar els primers enviaments abans de les festes de Nadal. De totes maneres, sobretot degut a les circumstàncies actuals, això és una cosa que no podem garantir.

Una vegada es tanqui el projecte, si s'arriba a l'objectiu, es confeccionaran les 550 cartes amb el format adequat i el joc serà enviat a imprempta.

FAQ

 • Hi ha cartes de temàtica local de fora de Catalunya?

  Si bé és cert que el joc inclou cartes d'altres territoris de parla catalana, el joc actual se centra en Catalunya. Més endavant tenim la intenció de treure expansions geogràfiques sobre el País Valencià i les Illes Balears, i d'altres d'àmbit més reduït com Andorra i les provincies catalanes.

Do you have any other queries or questions?

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Klikli

  Klikli

  5 days

  Molts ànims amb el projecte!! Segur que ho aconseguiu de seguida

 • Quimi Pla

  Quimi Pla
  Author

  7 days

  Hola Eulàlia! Quan acabi la campanya us demanarem les adreces que farem servir per realitzar els enviaments. Gràcies per col·laborar amb la realització del projecte!

 • Eulàlia Hosta

  Eulàlia Hosta

  7 days

  Per rebre el pack?

 • familiaHostia

  familiaHostia

  13 days

  Hola No sé si et surt el nom, però per saber qui és la familiaHostia l'hi has de preguntar a en Tomàs !!

 • nestorpindado

  nestorpindado

  13 days

  Tenim pressa!

#02 / Encarem la tercera setmana!

Hola visionaris i visionàries!

Acabem de començar la tercera setmana de campanya i gairebé ja hem arribat als 3.000€! Encara ens queda camí per recòrrer, però estem convençuts que amb l'ajuda de tothom ho aconseguirem.

Us portem un parell de novetats aquesta setmana:

En primer lloc demà, dimecres 25 de novembre, de 12:00 a 13:00, concursarem a L'Apocalipsi de Catalunya Ràdio. No us ho podeu perdre: riures assegurats!

També estem preparant un pack nou amb una empresa de ratafia bastant celestial. Si sou de cardar-li a la castanya amb aquesta beguda tan nostra i voleu el pack, podreu cancel·lar el que ja teniu i optar per la nova recompensa sense problemes un cop estigui activa.

Ja sabeu que, si voleu estar al dia amb les novetats i riure una estona, no us podeu perdre el nostre perfil d'Instagram.

Aneu a algun bar a fer un cafè o una canya i celebreu-ho, ara que ja són oberts! Molts ànims i, un altre cop, gràcies a tothom per la col·laboració. Ens en sortirem!

#01 / Hem passat els 2.000€!

A cagar a la via ja ha passat els 2.000€!

Moltes gràcies als 80 mecenes que heu aportat el vostre granet de sorra per a la realització d'aquest projecte.

Ens ajudeu molt amb la difusió que sabem que esteu fent, i per això us ho agraïm doblement. Sense aquesta ajuda, el projecte no seria possible. A poc a poc arribarem a l'objectiu!

Si voleu estar al dia amb les novetats i riure una estona, no us perdeu el nostre perfil d'Instagram.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings