❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

ARRELADES

Un conte il·lustrat per salvar les oliveres monumentals, uns dels arbres més antics del planeta

0
segundos
157
Aportaciones
4.960€
De 4.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

"En un món accelerat on tot canvia sense que ens n'adonem, allò que heretem dels nostres avantpassats ens connecta amb la nostra història i ens arrela a la vida, al present."

Al sud de Catalunya i al nord del País Valencià tenim uns arbres i un paisatge que representa un dels patrimonis naturals, històrics i culturals més importants del nostre país. El mar d'oliveres, amb els milers d'oliveres monumentals (mil·lenàries i centenàries) constitueix un paisatge agrícola que el pas dels segles gairebé no ha modificat i, per tant, testimoni de vida dels nostres avantpassats.

Un llegat de les generacions que ens han precedit que malauradament en l'actualitat està en perill, arrasat per uns mercaders que no tenen cap escrúpol en arrencar estos majestuosos arbres del territori que ha estat casa seua d'ençà de l'època dels romans.

Il·lustració de Rut Vallés
Il·lustració de Rut Vallés

Contra esta trista realitat naix "Arrelades", un conte per a xiquets i adults que narra una història de lluita per protegir unes oliveres que porten centenars d'anys arrelades a la terra, i ho fa a través d'una mirada intimista cap al vincle existent entre un home i una olivera, una història d'amistat on l'arbre esdevé per a l'humà company de jocs, mitjà de vida, refugi i indret de pau, mentre l'humà per la seua banda es converteix en cuidador, protector i defensor de l'olivera davant les agressions d'un sistema capitalista que no li importa res més que el diner.

Il·lustració de Roc Blackbloc
Il·lustració de Roc Blackbloc

Arrelades és també una obra d'art col·lectiva, un història escrita per Guillem Riba i il·lustrada per 14 artistes diferents que han aportat de forma altruista el seu art per defensar un paisatge que és, en realitat, un monument viu a la història de la pagesia i la vida rural a la vora del mediterrani.

Els artistes participants són:

  • Ignasi Blanch

  • Roc Blackbloc

  • Regine Sahmel

  • Sònia Pérez

  • Pere Millan

  • Silvia Franzher

  • Rut Valles

  • Jordi Verdes

  • Agustí Forner

  • Sergi Ramírez

  • Josep Redó

  • Sonia Coloma

  • Imma Martín

  • Otto Bonnen

  • Laia Ortiz (Il·lustradora, maquetadora i encarregada de l'edició d'imatges)

I, a més a més, amb una il·lustració especial, feta a partir d'una foto de plegadores i plegadors d'olives als anys vint cedida pel Centre d'Estudis Seniencs.

Il·lustració d
Il·lustració d'Ignasi Blanch

LES RECOMPENSES

Participant a la campanya de Verkami podreu obtenir les següents recompenses:

  • El conte "Arrelades" (25x23, tapa dura, 36 pàg.)

  • Punts de llibre

  • Postals amb les il·lustracions del conte

  • Una samarreta de "Salvem lo Montsià"

  • Visita guiada per a un grup de fins a cinc persones al mar d'oliveres de les Terres del Sénia (Sud de Catalunya) on es podrà descobrir de primera mà la història i bellesa de les oliveres centenàries, així com els reptes actuals per a la seua conservació.

  • A més per aquells que vulgueu que la lluita per a la protecció del paisatge de les oliveres monumentals que explica "Arrelades" arribe també a escoles, biblioteques, casals... teniu l'opció "Apadrina", a través de la qual podeu regalar a la institució que vulgueu un exemplar del llibre i nosaltres ens encarregarem de fer-los-hi arribar.

QUI SOM?

"Arbres en Peu de Vida" és un projecte que estem impulsant des de la plataforma ciutadana Salvem lo Montsià i l'entitat Graëllsia amb l'objectiu de conscienciar la societat de la necessitat de protegir les oliveres centenàries i mil·lenàries de l'espoli brutal al qual l'especulació capitalista les està sotmetent i, a partir d'aquí, aconseguir una protecció efectiva d'uns arbres que representen monuments vius a la nostra història.

GRAËLLSIA, Grup d’estudis i comunicació ambiental, som una entitat sense ànim de lucre amb seu a Roquetes, que treballa per la divulgació i recuperació del patrimoni natural de les Terres de l’Ebre, en el marc de la Reserva de la Biosfera. Les nostres actuacions s'han centrat en la la recerca i la divulgació ambiental, etnològica i patrimonial, així com en la custòdia del territori i el voluntariat ambiental.

Graëllsia

SALVEM LO MONTSIÀ som una plataforma ciutadana que vol donar a conèixer, sensibilitzar i trobar solucions a les greus agressions mediambientals que pateix el nostre territori. Actualment, i entre més coses, el nostres objectius són aturar les extraccions d'argiles que CEMEX està duent a terme a la falda de la serra del Montsià, pròximes al poblat protohistòric de la Ferradura al terme municipal d'Ulldecona, així com l'espoli de terres fèrtils, de patrimoni cultural i de les oliveres monumentals, mil·lenàries i centenàries, a diferents indrets de la serra, el seu entorn i arreu del territori.

Twitter "Salvem lo Montsià"

Facebook "Salvem lo Montsià

Instagram "Salvem lo Montsià

A QUÈ DESTINAREM LES APORTACIONS?

El llibre està ja maquetat però no s'enviarà a impremta fins que no haguem aconseguit l'objectiu del Verkami, ja que llavors sabrem la quantitat de llibres que podem arribar a produir. El Verkami serà la única font de finançament del projecte.

Tot el projecte només respon a un únic objectiu, que menuts i grans prenguem consciència del valor de les oliveres, però també de la vida rural i el treball dels i les pageses que han cuidat al llarg dels anys un territori que no ens pertany, sinó al qual pertanyem. Això significa que cap de les persones que hi hem participat obtindrem benefici econòmic algun amb la publicació del llibre, tots els diners obtinguts a la campanya aniran destinats a produir el màxim d'exemplars possibles, a més, si n'aconseguim fer-ne suficients ens hem proposat enviar exemplars gratuïts a totes les escoles i biblioteques que puguem. Malgrat això, si la publicació dels llibres acabés generant beneficis, estos anirien destinats a altres accions del projecte "Arbres en peu de vida", per tal de seguir treballant per la salvaguarda de les oliveres monumentals.

Il·lustració Sonia Coloma
Il·lustració Sonia Coloma

CALENDARI PREVIST

Una vegada sabrem el nombre de contes a publicar enviarem a impremta i en cosa de 15 dies tindrem els llibres. Llavors enviarem les recompenses. Intentarem que tots i totes pugueu tindre els vostres llibres a casa abans de Sant Jordi.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

11 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • martallamazares

    martallamazares

    5 años

    Gràcies per cuidar el Montsià

  • martallamazares

    martallamazares

    5 años

    Gràcies per cuidar el Montsià

  • Antoni Miralles

    Antoni Miralles i Marta Gallardo

    5 años

    Aportació feta! felicitats per la iniciativa

  • Gisela

    Gisela

    5 años

    El paisatge, un bé comú! #giselaboschdinamitzaciolocal

  • Marta Vallverdu Santiago

    Marta Vallverdu Santiago

    5 años

    els Arbres es queden on fan les arrels!!!!

  • Arbres en peu de vida

    Arbres en peu de vida
    Autor/a

    5 años

    Moltes gràcies a tots pels vostres ànims i les vostres aportacions al projecte! Seguim!

  • Luoise Michelle

    Luoise Michelle

    5 años

    No Hi ha recompensa sense lluita!!! No a l'espoli

  • AlbertC

    AlbertC

    5 años

    Una satisfacció poder participar de projectes per al territori, per conservar: el paisatge artístic, agrícola, cultural...........................etc............................... el nostre!!!!

  • dreiskel

    dreiskel

    5 años

    Es molt important que es mantingué la sensibilitat per l’agri-cultura

  • seibur

    seibur

    5 años

    Endavant!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies