❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Les línies de Déu (L’objectiu secret dels templers)

Investigació sobre uns punts geogràfics molt concrets que dibuixen una colossal figura cabalística sobre Catalunya.

Ramon Prior

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
159
Aportaciones
3.855€
De 1.900€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Es tracta d’un llibre d’investigació històrica en què teoritzo sobre l'existència d’un pla ocult que té un objectiu insòlit i més que enigmàtic. L'entrellat va ser descobert estudiant la raó d'unes curioses coincidències geogràfiques i històriques observades en diversos emplaçaments d'origen medieval situats principalment a Catalunya.

Aquestes peculiaritats van ser detectades arran d’una activitat tan trivial com és la catalogació de noves rutes de senderisme de muntanya. El que en principi semblava tan sols l’anotació d’unes interessants curiositats recollides en diversos emplaçaments durant els recorreguts, va provocar una primera exploració sobre el seu significat. Ben aviat, però, van anar apareixent unes coincidències massa exagerades que em van deixar desconcertat. Amb un interès creixent, vaig fer desplaçaments ja més concrets al mateix temps que consultava mapes i documentació sobre els diferents llocs que m’havien cridat l’atenció. La sorpresa va venir en observar que la unió d'aquests indrets traçava una immensa figura geomètrica d'origen cabalístic, cosa que no podia ser casual. Hi havia, doncs, una intencionalitat?

Tot plegat em va ajudar a descobrir l’existència d’un pla singular amb un objectiu insòlit que ha passat estranyament desapercebut per gairebé tothom. En acabar la investigació, vaig intentar trobar un raonament senzill i lògic que em donés una explicació a tot plegat. En no aconseguir-ho, he decidit publicar la hipòtesi i la documentació que la corrobora. Qui parla no sap, qui sap calla.

Explico uns fets que es van iniciar a la regió de la Xampanya, al nord de l’actual França, en un llunyà segle XII. Allà es va reunir un conjunt de persones que tenien un propòsit comú. Van crear una confraria que estava constituïda, sobretot, per homes que posteriorment formarien part de les altes autoritats de l’Orde del Temple. Aquest orde, conegut popularment pel nom dels seus membres, els templers, va ser una institució religiosomilitar cristiana que es fundaria pocs anys després a Jerusalem, durant la Primera Croada a Terra Santa. La confraria, doncs, un cop va estar operativa, va treballar paral·lelament amb l'Orde i va executar dins del territori de la Catalunya medieval un pla molt precís que tenia una finalitat sorprenent. El pla contemplava, en una primera fase, l’adquisició i control d’un conjunt aparentment aleatori d’emplaçaments. El domini d’aquests punts geogràfics, que entre ells tenien una relació especial, i la posterior utilització d’unes persones amb una peculiar singularitat els va comportar posteriorment l’obtenció d’uns enigmàtics beneficis.

Aquest pla va ser dut a terme discretament i sempre sota el pretext dels interessos particulars del mateix Orde del Temple. La trama tenia el seu origen en uns documents i objectes desenterrats i portats d'amagat pels primers templers des de Jerusalem a Occident en els anys inicials d’existència de l’Orde. Així, per acomplir aquest ambiciós projecte, s'hi van dedicar esforços més o menys dissimulats que es van perllongar durant més de dos-cents anys. Però tot va quedar aturat el 1307 quan seguint les ordres iniciades pel rei de França es va detenir per sorpresa un gran nombre de membres del Temple en aquell país i després arreu del continent. Pocs anys més tard, el Papa va suprimir oficialment l’Orde i aparentment tot es va acabar. O no?

Necessito el finançament per pagar els treballs de correcció, disseny, maquetació, impressió i l'enviament del llibre.

Per cert, no em busquis. No soc escriptor ni periodista ni geògraf ni historiador. No he publicat res semblant anteriorment ni el meu nom surt en cap publicació cultural ni acadèmica. Soc només un excursionista amb molta curiositat, amb una certa passió sobre fets del passat i que, com en ocasions succeeix, estava al lloc adequat en el moment oportú. Casualitat? No en tinc cap dubte.

Ramon Prior i Tió

Com serà el llibre?

El llibre tindrà un format de 17 x 24 cm, molt còmode de llegir i unes 300 pàgines en color, depenent de la maquetació final. També inclourà mapes, reproduccions de gravats antics i fotografies.

On aniran els microcrèdits?

Les aportacions es destinaran a la correcció, disseny, maquetació, impressió i enviament. També serviran per pagar els impostos pertinents, les taxes per a l’obtenció de l'ISBN i la gestió del dipòsit legal.

Quin és el calendari previst?

El 22 de febrer de 2019 es començarà a editar el llibre i a finals de març es distribuirà.

Comentaris

L'apartat Comentaris permet la correspondència entre lector i escriptor durant el transcurs del projecte i, fins i tot, un cop acabat. Soc el primer interessat a mantenir contacte amb vosaltres per poder intercanviar impressions.

L'autor

Ramon Prior i Tió (Girona, 1962).

Després d'estudiar Ciències Empresarials, em vaig especialitzar en programació d'ordinadors. He treballat per a IBM, La Caixa i per a altres empreses com a cap de projectes de tecnologies de la informació. Vaig crear el primer servidor privat d’internet a les comarques de Girona (GRN) i he estat gerent de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona. A més, he desenvolupat diverses aplicacions informàtiques (ERP) de gestió empresarial, ja que em dedico professionalment a l’assessorament i implementació de les noves tecnologies. També soc un enamorat de l’excursionisme, de la geografia i, per descomptat, de la història antiga.

Preguntas frecuentes

  • saps que hi ha un llibre similar d'investigació que connecta el traçat del pla Cerdà a BCN amb l'arbre cabalístic? més línies dels déus?

    Cert. Conec el llibre (La Barcelona de Cerdà. La càbala i la construcció de l’Eixample). És una hipòtesi molt interessant quant a l'origen de la geometria urbana de la ciutat. Cerdà, si no era directament maçó, sembla que sí que era proper a cercles maçònics de la Barcelona de mitjan segle XIX.

    Per cert, a Washington DC, també s'hi han descobert relacions semblants.

  • Sabeu que hi ha una teoria que diu que el fundador de l'Ordre del Temple va ser en realitat el català Hug de Pinós, de Bagà? La veritat és que sempre he trobat molt curiós que la denominació castellana "orden del temple" sigui la catalana, sense ni traduir-la. Us en poso un parell d'enllaços: https://www.diaridegirona.cat/opinio/2009/06/21/catala-hug-pinos/339434.html http://www.histo.cat/sabies/Hug-de-Pinos I felicitats per la troballa. Connecta amb les de Graham Hancock, Robert Bauval...

    Conec la teoria i segur encara hi ha molt per descobrir. Les relacions de la família Pinós, començant per Hug, amb el Temple, sempre van ser excel•lents i les casualitats són moltes.
    És una línia d'investigació que pot donar moltes sorpreses si s'arriba fins al final. També en parlo al llibre.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Xavier Oliveras Ferrer

    Xavier Oliveras Ferrer

    5 años

    Enhorabona Ramon, ens coneixem de La Salle, el tema em sembla molt interessant. Estic desitjant rebre un exemplar. Salut i pau

  • Josep Miquel Martínez Arín

    Josep Miquel Martínez Arín

    5 años

    Ja hi participo. Felicitats des de Tortosa

  • Francesc Purcallas LLorens

    Francesc Purcallas LLorens

    5 años

    Aviat en podré gaudir.

    Felicitat Ramón.

  • Pilar López Serra

    Pilar López Serra

    5 años

    Ramon, encantada de col·laborar en el teu projecte. Jo també escric llibres -d'investigació etnobotànica- al Penedès, el meu terròs. Et felicito per la iniciativa.

  • Farners Llistosella Recasens

    Farners Llistosella Recasens

    5 años

    No ens coneixem però sembla ser que vivim

    al mateix barri , estem a un grup de WhatsApp . Em va agradar la iniciativa i ara que tinc una mica més d’informació, més interès encara que el projecte vagi endavant. Sort i molts èxits !!

  • Pilar Vivancos

    Pilar Vivancos

    5 años

    Te deseo suerte aunque seguro que triunfarás

  • David Font Pujadas

    David Font Pujadas

    5 años

    Ei, ei, ei... estic a l'espera de poder-lo rebre i llegir-lo!!!!!!

  • Manel de la Rosa Sánchez

    Manel de la Rosa Sánchez

    5 años

    Sembla molt interesant. Tinc ganes de llegir-lo.

  • Joan Perxés Cabello

    Joan Perxés Cabello

    5 años

    Endavant Ramon !! Ja tinc ganes de llegir-lo. Segur que ho aconsegueixes !!

  • Joan Ruiz Arnay

    Joan Ruiz Arnay

    5 años

    Molta sort, Ramon! Te la mereixes!

#02 / Ja tenim el llibre!

Bon dia,

Ja tenim el llibre imprès!!!

  • Si te l’haig d’entregar personalment, te’l portaré al més aviat possible.

  • Si vas escollir recollir-lo a la Llibreria Geli, a la Rambla de Girona, ja hi pots anar a partir d’avui mateix (horari: dies laborables i dissabtes de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h). T’hauràs d’identificar amb el teu nom i correu electrònic. (Em diuen que si pots evitar anar-hi el mateix dia de Sant Jordi, millor, ja que és un dia complicat per a ells)

  • Si l’opció escollida va ser que te l’enviés per correu, ja està fet. Ara és qüestió d’esperar 24/48 hores perquè el rebis on em vas indicar.

Per a qualsevol incidència, m’envies un mail.

Bona lectura i gràcies per la confiança!

Ramon Prior

http://lesliniesdedeu.cat

#01 / Notícia

Bon dia,

Estem molt contents perquè ja hem aconseguit superar l'objectiu proposat. Avui dimecres el llibre ha sortit destacat al canal Verkami de Vilaweb i també apareixerà al newsletter "La setmanal de Verkami".

Gràcies a tots pel vostre mecenatge i per la confiança que ens heu demostrat. Ja estem treballant de valent per poder començar l'edició del llibre al més aviat possible. Abans, però, ha de finalitzar el període d'aportacions (22 de febrer).

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies