❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Pa! Obrador de pa ecològic

Un projecte per elaborar un pa senzill, saludable i saborós, lligant la terra, el gra i la farina amb una alimentació responsable

Remei Belda

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
49
Aportaciones
2.800€
De 4.242€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Sobre mi i el projecte

El gust per la cuina i pel menjar em van portar, ja fa uns anys, a interessar-me per l'alimentació ecològica, en especial pel pa; a llegir i a conèixer persones que s'hi dediquen, i a realitzar diversos cursos de pa i de pa ecològic i també de producció agroecològica.

Vaig començar a fer el pa de casa i així, a poc a poc, va néixer la idea de Pa! un projecte d'obrador ecològic que pugui dur a terme a Capçanes (Priorat, Tarragona), el lloc on he triat viure i on intentaré aportar un petit granet de valor al territori.

Pa de pagès
Pa de pagès

Amb Pa! pretenc oferir productes ecològics sense tractaments químics, respectuosos amb el cos humà i amb el medi ambient, elaborats amb farines de diferents cereals, blanques i integrals, llevats amb massa mare i fermentats lentament perquè siguin més digeribles i més saborosos.

Tot això ho vull fer amb productes de proximitat, explicant tant els ingredients com el procés d'elaboració, perquè ser conscients del que mengem i decidir en conseqüència ens pot ajudar a canviar el món.

Diferents tipus de farines
Diferents tipus de farines

Sobre les recompenses

Les recompenses estan pensades per poder-vos mostrar el projecte a fons.

Per això, estan basades en:

  • Productes propis, de l'obrador, com els que veieu a les fotografies, que poden ser salats (diferents tipus de pa: pagès, espelta, motllo...) o dolços (magdalenes, coques, galetes...), segons l'oferta de cada moment. Tots estaran elaborats amb farines ecològiques i de productors propers i amb massa mare, en el cas dels pans.

  • Productes locals i/o de proximitat, que poden ser vi ecològic produït a Capçanes (DO Montsant), o bé una cistella de verdures i fruites ecològiques segons temporada.

Paisatge de Capçanes
Paisatge de Capçanes

  • Experiències, que poden consistir en l'assistència al tast d'inauguració de l'obrador per compartir una bona estona i conèixer-nos; visites a l'obrador per descobrir les instal·lacions i el procés de treball; visites a l'obrador per participar activament en el procés d'elaboració i fer-se el propi pa; gaudir d'un àpat entre vinyes, o passejades per camins locals de Capçanes per conèixer el territori -vinyes, oliveres, casetes de pedra seca, espais d'interès-).

Preparant la taula
Preparant la taula

I, en tots els casos, un profund agraïment que faré constar en el lloc que reservaré en una de les parets de l'obrador perquè hi figuri el nom de totes les persones que participeu en aquest projecte i tenir-vos ben presents en tot moment.

A què destinaré les vostres aportacions

El projecte pretén iniciar-se amb les mínimes màquines possibles, també perquè el procés sigui més artesà i natural, i és per això que l'única maquinària que s'ha previst inicialment és el forn i l'amassadora.

L'import obtingut amb el Verkami es destinarà a la compra de l'amassadora, de segona mà (uns 3.600 euros), i la resta, i fins on arribem, a petit utillatge (safates, motllos, cubetes....).

Altres maneres de col·laborar amb el projcte

L'economia sostenible i l'optimització dels recursos és un altre dels meus interessos. Potser us agrada el projecte, però no podeu o no voleu col·laborar-hi amb una aportació econòmica.

En aquest cas, potser teniu alguna peça de mobiliari o estris d'obrador que no necessiteu i de la qual us vulgueu desprendre.

Proposeu-me una recompensa a canvi i en parlem! Podeu posar-vos en contacte amb mi mitjançant el botó 'Pregunteu a l'autor/a' que trobareu al final de la descripció del projecte

Magdalenes i galetes
Magdalenes i galetes

Calendari previst

El projecte està en marxa i es comencen a concretar coses (local, instal·lacions, maquinària). La idea és començar a treballar a l'obrador a partir de mitjans o finals de març de 2019 i probablement inaugurar cap a finals d'abril o primers de maig.

A partir d'aquest moment es començarien a fer efectives les recompenses (les primeres, l'assistència a la inauguració; la resta, progressivament, en dates acordades amb totes les persones que hi heu participat).

Pastís de poma
Pastís de poma

Més informació

No dubteu a contactar-me per a qualsevol cosa que us pugui interessar. Podeu fer-ho a l'adreça [email protected] o a través del botó "Pregunta a l'autor/a" que trobareu al final de la descripció del projecte.

També podeu consultar els mitjans següents:

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

23 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Remei Belda

    Remei Belda
    Autor/a

    5 años

    Estimades i estimats mecenes,

    Tot i que el verkami de Pa! no ha assolit el seu objectiu, vull dir-vos que ha estat una experiència molt maca poder compartir amb vosaltres la idea i la il·lusió. Moltíssimes gràcies per la vostra participació i per tots els ànims i alegries que he rebut.

    El projecte, però, anirà endavant (hi ha opcions, segur), així que us espero al forn per compartir pans i bons moments.

    Una abraçada

  • MÒNICA VALLÈS MARCO

    MÒNICA VALLÈS MARCO

    5 años

    Salut i molt Pa!

  • Remei Belda

    Remei Belda
    Autor/a

    5 años

    Estimades i estimats mecenes, alguns de vosaltres m'heu preguntat què passa amb el projecte si no assolim l'objectiu, així que us responc a tots. En aquest cas, el verkami no tirarà endavant i no haureu de pagar els imports compromesos, així que... em poso les piles i a seguir, que encara queda temps per fer-ho possible! Moltes gràcies!

  • Josep Maria Vernet

    Josep Maria Vernet

    5 años

    Volem PA! del bo ben aviat!!!

  • Remei Belda

    Remei Belda
    Autor/a

    5 años

    Moltíssimes gràcies Núria, Txell i Joan Francesc! Amb totes les vostres aportacions hem arribat a la meitat de la fita, i és genial. Una abraçada a tots i endavant!

  • Joan Francesc Ferré Pedrola

    Joan Francesc Ferré Pedrola

    5 años

    Doncs fes-ho ben bò i molta sort ! 👍🥖🍞🧁🍪😋😘

  • Txell

    Txell

    5 años

    Quines ganes que obriu!!

  • Núria

    Núria

    5 años

    Compartim la teva il.lusió del teu projecte Remei i emoció de tastar aviat els teus productes !

  • Remei Belda

    Remei Belda
    Autor/a

    5 años

    Pilar, Miquel, moltíssimes gràcie per ajudar a que Pa! tiri endavant. Ens trobem a l'obrador per gaudir d'un bon pa. Seguim!

  • miquel bosch teixidó

    miquel bosch teixidó

    5 años

    impacients per veure l'obrador i tastar el pa.... i els dolços! (miquel i teresa Els Guiamets)

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies