❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Catarsi. Innovar per transformar

Un nou projecte de magazín digital i en paper per aturar-nos, pensar i reflexionar. Noves perspectives per un nou món.

Catarsi magazín

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
313
Aportaciones
10.710€
De 9.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Catarsi

Un nou projecte de magazín digital i en paper per aturar-nos, pensar i reflexionar. Noves perspectives per un nou món. El mes de desembre es presentarà en societat a través del congrés Catarsi. Pensant l'emancipació avui.

Una revista amb classe i de classe; formats nous, frescos, digeribles, actualitzats a les tendències lectores i gràfiques i amb cura per l’edició, la il·lustració, els continguts i els textos i tot això, al servei d’una perspectiva materialista que pensem imprescindible per a entendre i analitzar els temps que vivim.

Una eina plural, eficaç i rigorosa per a la comprensió i coneixement del pensament no hegemònic i que arribi a tothom.

Vivim uns temps, d’accés infinit a la informació, immediatesa i d’agenda mediàtica vertiginosa, tot caduca ràpid i abans que ho faci, s’imposa l’imperatiu de tenir una opinió: un posicionament, curt sense matisos i polaritzat. Apostem sense complexes per guanyar temps per al debat, la reflexió i la ponderació.

Amb textos sí, però textos ben escrits, recuperats, ben pensats, argumentats, dels principals pensadors del panorama català i internacional i amb una lectura intel·ligent i còmplice amb el lector, que no només l’informi, sinó que l’obligui a pensar.

Catarsi. Pensant l'emancipació avui

13-15 desembre. Fabra i Coats, Espai Bota, Barcelona.

El congrés de Catarsi forma part i dóna el tret de sortida d’un projecte més ampli de caràcter editorial, que porta el mateix nom: Catarsi Magazín.

L’objectiu del congrés Catarsi, pensant l’emancipació avui, és generar l’oportunitat de sentir les principals veus del pensament crític internacionals i nacionals i fer-ho aquí, a Barcelona, plantejant-los i posant-los en la cojuntura dels debats que tenim als moviments populars avui a casa nostra.

Per això organitzem el congrés, per primera vegada però amb voluntat de fer-la anual, amb ponents internacionals i nacionals i amb una fila zero de reconeguts activistes, militants, sociòlegs, filòsofs, historiadors de casa nostra i d’arreu, per a enriquir i contextualitzar el debat posterior i fer així que sigui el màxim profitós.

Al congrés participaran: Néstor Kohan, Núria Gibert, David Broder, Mari Luz Esteban, Isabel Benítez, Stella Magliani-Belkacem, Giuliano Granato, Isabel Vallet, Javier Couso, Carles Riera, Fèlix Bogglio Éwanjé-Épée, Houria Bouteldja i Clara Ramas.

Consulta el programa del congrés aquí -> catarsimagazin.cat

Objectius

  • Esdevenir la revista de pensament crític referent en català. El llenguatge fa el pensament, i el català és la nostra eina comuna. Tot allò que no construïm en català, no serà construït i és per això que ens disposem sense complexes a esdevenir una revista de referència i consulta en la nostra llengua.

  • Aportar nous públics al pensament crític. L’objectiu principal és acostar els debats i les aportacions acadèmiques al conjunt de la població,perquè no només es pot fer, sinó que han de ser patrimoni col.lectiu, un patrimoni que enforteix la cultura i el coneixement i ens fa més forts a l’embat del pensament hegemònic.Per a fer-ho, posarem al servei d’aquest fi tots els nostres coneixements d’edició. Divulgació i democratització del pensament, és al capdavall, el que volem.

  • Promoure la producció d’estudi i pensament propi. Tenim més talent del que pensem, i volem ajudar-lo a sortir, manifestar-se, ordenar-se i fins i tot analitzar-se. D’aquest exercici, en sorgeixen els millors anàlisis i els més compartits, la dialèctica i l’esforç seran la nostra gimnàstica editorial.

  • Promoure criteris ètics en les col.laboracions, hortizontalitat i democràcia interna. Diu allò que fas, però també parla el com ho fas. Per això, ens organitzem de forma cooperativa, social i solidària, i a més volem mantenir una relació de reconeixement a tota la feina que s’aporti a la revista. Les decisions a Catarsi, seran col·legiades i consensuades a l’equip de redacció i consultades, quan s’escaigui amb el Consell Editorial.

  • De l’opinió al criteri. Tenir una opinió és un exercici individual, tenir un criteri, implica reconèixer i conèixer qui ha pensat abans en allò, qui ho contradiu, quins arguments recolzen cada tesi. Una opinió ens escora i fins i tot pots ser inoculada per la publicitat, pels debats mediàtics, pel poder econòmic, pel mercat. El criteri en canvi és una armadura que ens fa menys vulnerables a a opcions tendencioses, interessades o fins i tot, com veiem últimament, informacions falses. Tenir criteri, és bàsic per a no ser un blanc fàcil.

La revista

Catarsi Magazín serà una revista de pensament crític multiformat amb una producció reposada de 2 números en paper a l'any (tardor/hivern i primavera/estiu) i en format digital una actualització diària amb articles de qualitat.

Els números en paper seran un magazín il·lustrat monogràfic de més de 100 pàgines per tractar amb profunditat temes d'importància en el pensament socialista i feminista.

Subscripció digital

  • Accés en exclusiva a continguts

  • Accès als PDF

  • Ofertes especials en llibres amb editorials amigues

Subscripció

  • 2 números l'any

  • Magazín: revista il·lustrada

  • Accés en exclusiva a continguts

  • Accès als PDF

  • Ofertes especials en llibres amb editorials amigues

Les recompenses

Les recompenses inclouen:

Inscripció

Inscripció al congrès amb traducció simultània al català + Regal d'un any de subscripció digital.

Subscripció

Subscripció en paper + digital + inscripció al congrés amb traducció simultània al català.

Subscripció exclusiva

Subscripció en paper + digital + inscripció al congrés amb traducció simultània al català.

De regal una figura de 15 cm de PVC a escollir entre Marina Ginestà, Rosa Luxemburg i Marx i Engels. Produïda per la cooperativa Foli Verd i dissenyada per Agrio.

Despeses del projecte

Calendari

El calendari del projecte serà el següent:

  • La campanya de subscripcions durant el novembre i desembre de 2018.

  • El congrés del 13 al 15 de desembre de 2018

  • La revista digital a mitjans de gener de 2019.

  • El primer número en paper a inicis de març de 2019 (número primavera/estiu).

  • El segon número (tardor/hivern) sortirà a l'octubre de 2019.

I així succesivament.

Qui som?

Som un equip de treballadores culturals, professionals liberals, periodistes i treballadores en general d'esquerres de tradicions militants diverses que, de la mà de Tigre de Paper edicions, unim esforços per poder desenvolupar el projecte.

Ens dividirem entre un Comitè de redacció que desenvoluparà la feina més feixuga i el Comitè editorial (compost per referents intel·lectuals i militants catalans i d'arreu del món) que donarà suport i assessorarà sobre diferents matèries.

Per coordinar el treball principal hi haurà una companya treballant a mitja jornada.

Els noms de les persones implicades els anirem desvetllant durant la campanya de micromecenatge.

+ info

catarsimagazin.cat
http://twitter.com/catarsimagazin
facebook.com/catarsimagazin

[email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jordi Pera

    Jordi Pera

    más de 5 años

    Feliç de participar-hi, endavant!!

  • Jordi Pera

    Jordi Pera

    más de 5 años

    Feliç de participar-hi, endavant!!

  • Guillem

    guillemantoni

    más de 5 años

    Sort amb el projecte i que no us faça por el paper

  • monfort

    monfort

    más de 5 años

    Felicitats pel projecte de Catarsi Magazín! Penseu-vos bé lo de l'edició en paper, que ha estat una pedra a la sabata per un projecte tan interessant com era la Jornada.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies