Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

Llibre: Ramon Boladeres "Rambol"

Fotògraf, activista i polític de Prats de Lluçanès 1933-1992

Comissió Any Rambol

Un proyecto de

Categoría

Creado en

58%
19
días
37
Mecenas
1.870€
De 3.200€
Aporta al proyecto

Què volem fer amb el teu ajut

Edició d'un llibre i una exposició de fotos sobre la vida de l'activista polític i fotògraf de Prats de Lluçanès Ramon Boladeres "Rambol".

L'autor del llibre és l'historiador de Navàs Arcadi Vilà, que amb la col·laboració de nombroses persones ha realitzat el treball. Les fotos són del propi Ramon Boladeres.

Qui era Ramon Boladeres

Ramon Boladeres (1933-1992), conegut com a "Rambol", fou un destacat activista del catalanisme cultural i polític al Lluçanès durant la segona part de la dictadura franquista i la transició a la democràcia espanyola.

En el camp professional continuà el negoci familiar, la fusteria, però la seva vocació i la seva major dedicació fou la fotografia. Va col·laborar, entre d’altres, en l’edició de la Gran Enciclopèdia Catalana i formant part de la plantilla de l’ICC (Institut Cartogràfic de Catalunya). També va excel·lir en el retrat de carrer i d’estudi com a fotògraf de poble.

Exercí d’enllaç entre la militància de les principals urbs del país i els petits nuclis de població aïllats i dispersos de la Catalunya interior. No oblidà, però, els exiliats per raons polítiques ni els activistes de la Catalunya del Nord. Amb ells mantingué una més que interessant relació personal i epistolar. Sobresurten personalitats com l’expresident de la Generalitat, Josep Tarradellas i Joan, o en Gilbert Grau i Salvat, polític nascut a Elna, fundador del Partit Federalista Europeu de Catalunya (PFEC), l’any 1973, i ferm defensor del reconeixement internacional de Catalunya.

Diuen que ningú és profeta a la seva terra. La vàlua d’en Rambol amb el pas del temps ha estat més lluny del Lluçanès que no pas entre els seus compatriotes més propers. Fou una persona avançada en el seu temps i això va fer que a voltes fos incompresa i titllada d’extravagant i de tocar poc de peus a terra. Potser ja era ell mateix qui alimentava aquesta imatge amb la seva amiga inseparable penjada al coll, la càmera fotogràfica, i el seu corbatí, quan deia: “Vaig a fer núvols”.

Qui hi ha al darrera d'aquesta campanya de crowdfunding

La "Comissió Any Rambol" som un grup de persones que ens vam unir coincidint amb la commemoració del 25è aniversari de la mort del Rambol.

Durant aquest any s'han realitzat diferents activitats i accions per aquesta efemèride, com un concurs de fotografia i dues projeccions cinematogràfiques.

Les recompenses: què podeu obtenir a canvi de les vostres aportacions

• El Rambol era gran amant del seu territori. És per això que us proposem que una de les recompenses sigui un lot de productes del Lluçanès, que serà format per productes de l'Associació de Productors del Lluçanès (embotits, carns, postres...).

• Podreu aconseguir també alguna de les grans fotografies que va fer, i així poder-la tenir a casa.

• També us proposem aconseguir un àpat per a dues persones en un restaurant del Lluçanès.

• A més, i com no podia ser d'altra manera, us podeu emportar exemplars del llibre.

Les recompenses seran entregades el dia de la presentació del llibre, si tot va com està previst, l'abril del 2019. Us n'informarem.

En cas de no poder-hi assistir, caldrà que la passeu a recollir a Cal Bach (Passeig del Lluçanès s/n, de Prats de Lluçanès).

I en cas de no ser possible cap de les possibilitats anteriors, us l'enviarem.

A què destinarem les vostres aportacions

Ens faria molta il·lusió fer possible aquest projecte entre tots; fer realitat un llibre (que serà patrimoni del poble també) i una exposició de fotos de les que n'hi poden haver de gran qualitat.

Calendari previst

Ens agradaria que el llibre veiés la llum a l'abril de l'any 2019. Per això, en dos mesos voldríem recollir la quantitat necessària.

Les recompenses als mecenes serien entregades a partir de la presentació del llibre i de la inauguració de l'exposició de fotos.

Per a qualsevol informació, us podeu posat en contacte amb nosaltres punxant al botó "Pregunta a l'autor" que teniu sota aquestes línies o deixant un comentari.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

3 comentarios

Si ya eres mecenas, iniciar sesión para comentar.

 • Anna Plans

  Anna Plans

  8 días

  I tu, ja ets mecenes?

 • Pere Vila

  Pere Vila

  11 días

  Per ordre del Ramon Bach Muns 30€

 • Núria Robles Círia

  Núria Robles Círia

  21 días

  L’ingredient principal de l’èxit és la il.lusió. Felicitats a tots els que heu entomat aquest projecte, especialment a un company de fatigues Arcadi! 😉Molta sort!!

20€
2 mecenas
Lot Lluçanès

Lot de productes del Lluçanès
+ Aparèixer al llistat d'agraïments

30€
17 mecenas
Lot Llibre

Exemplar del llibre
+ Aparèixer al llistat d'agraïments

50€
10 mecenas
Lot Lluçanès + Llibre

Lot de productes del Lluçanès
+ Exemplar del llibre
+ Aparèixer al llistat d'agraïments

60€
2 mecenas
Lot 2 llibres

2 exemplars del llibre
+ Aparèixer al llistat d'agraïments

80€
0 mecenas
Lot Lluçanès + 2 llibres

Lot de productes del Lluçanès
+ 2 exemplars del llibre
+ Aparèixer al llistat d'agraïments

100€
5 mecenas
Lot Lluçanès + Llibre + Rambol

Lot de productes del Lluçanès
+ Exemplar del llibre
+ Còpia de fotos del Rambol
+ Aparèixer al llistat d'agraïments

200€
1 mecenas
Lot Lluçanès + Llibre + Rambol + Àpat

Lot de productes del Lluçanès
+ Exemplar del llibre
+ Còpia de fotos del Rambol
+ Sopar a restaurant per a 2 persones
+ Aparèixer al llistat d'agraïments

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.