❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Llibre: Ramon Boladeres "Rambol"

Fotògraf, activista i polític de Prats de Lluçanès 1933-1992

Isaac Peraire Soler

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
72
Aportaciones
3.460€
De 3.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Què volem fer amb el teu ajut

Edició d'un llibre i una exposició de fotos sobre la vida de l'activista polític i fotògraf de Prats de Lluçanès Ramon Boladeres "Rambol".

L'autor del llibre és l'historiador de Navàs Arcadi Vilà, que amb la col·laboració de nombroses persones ha realitzat el treball. Les fotos són del propi Ramon Boladeres.

Qui era Ramon Boladeres

Ramon Boladeres (1933-1992), conegut com a "Rambol", fou un destacat activista del catalanisme cultural i polític al Lluçanès durant la segona part de la dictadura franquista i la transició a la democràcia espanyola.

En el camp professional continuà el negoci familiar, la fusteria, però la seva vocació i la seva major dedicació fou la fotografia. Va col·laborar, entre d’altres, en l’edició de la Gran Enciclopèdia Catalana i formant part de la plantilla de l’ICC (Institut Cartogràfic de Catalunya). També va excel·lir en el retrat de carrer i d’estudi com a fotògraf de poble.

Exercí d’enllaç entre la militància de les principals urbs del país i els petits nuclis de població aïllats i dispersos de la Catalunya interior. No oblidà, però, els exiliats per raons polítiques ni els activistes de la Catalunya del Nord. Amb ells mantingué una més que interessant relació personal i epistolar. Sobresurten personalitats com l’expresident de la Generalitat, Josep Tarradellas i Joan, o en Gilbert Grau i Salvat, polític nascut a Elna, fundador del Partit Federalista Europeu de Catalunya (PFEC), l’any 1973, i ferm defensor del reconeixement internacional de Catalunya.

Diuen que ningú és profeta a la seva terra. La vàlua d’en Rambol amb el pas del temps ha estat més lluny del Lluçanès que no pas entre els seus compatriotes més propers. Fou una persona avançada en el seu temps i això va fer que a voltes fos incompresa i titllada d’extravagant i de tocar poc de peus a terra. Potser ja era ell mateix qui alimentava aquesta imatge amb la seva amiga inseparable penjada al coll, la càmera fotogràfica, i el seu corbatí, quan deia: “Vaig a fer núvols”.

Qui hi ha al darrera d'aquesta campanya de crowdfunding

La "Comissió Any Rambol" som un grup de persones que ens vam unir coincidint amb la commemoració del 25è aniversari de la mort del Rambol.

Durant aquest any s'han realitzat diferents activitats i accions per aquesta efemèride, com un concurs de fotografia i dues projeccions cinematogràfiques.

Les recompenses: què podeu obtenir a canvi de les vostres aportacions

• El Rambol era gran amant del seu territori. És per això que us proposem que una de les recompenses sigui un lot de productes del Lluçanès, que serà format per productes de l'Associació de Productors del Lluçanès (embotits, carns, postres...).

• Podreu aconseguir també alguna de les grans fotografies que va fer, i així poder-la tenir a casa.

• També us proposem aconseguir un àpat per a dues persones en un restaurant del Lluçanès.

• A més, i com no podia ser d'altra manera, us podeu emportar exemplars del llibre.

Les recompenses seran entregades el dia de la presentació del llibre, si tot va com està previst, l'abril del 2019. Us n'informarem.

En cas de no poder-hi assistir, caldrà que la passeu a recollir a Cal Bach (Passeig del Lluçanès s/n, de Prats de Lluçanès).

I en cas de no ser possible cap de les possibilitats anteriors, us l'enviarem.

A què destinarem les vostres aportacions

Ens faria molta il·lusió fer possible aquest projecte entre tots; fer realitat un llibre (que serà patrimoni del poble també) i una exposició de fotos de les que n'hi poden haver de gran qualitat.

Calendari previst

Ens agradaria que el llibre veiés la llum a l'abril de l'any 2019. Per això, en dos mesos voldríem recollir la quantitat necessària.

Les recompenses als mecenes serien entregades a partir de la presentació del llibre i de la inauguració de l'exposició de fotos.

Per a qualsevol informació, us podeu posat en contacte amb nosaltres punxant al botó "Pregunta a l'autor" que teniu sota aquestes línies o deixant un comentari.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Isaac

    Isaac

    5 años

    Endavant!!

  • Pere Vila

    Pere Vila

    más de 5 años

    Per ordre delMiquel Freixa

  • Pere Vila

    Pere Vila

    más de 5 años

    Per ordre del Joan Grau

  • Pere Vila

    Pere Vila

    más de 5 años

    Per ordre de la Rossita Pey

  • Pere Vila

    Pere Vila

    más de 5 años

    Per ordre del Lluís Vilamú

  • Pere Vila

    Pere Vila

    más de 5 años

    Per ordre de l'Agustí Vilella

  • Pere Vila

    Pere Vila

    más de 5 años

    Per ordre del Joan Mill

  • Anna Plans

    Anna Plans

    más de 5 años

    I tu, ja ets mecenes?

  • Pere Vila

    Pere Vila

    más de 5 años

    Per ordre del Ramon Bach Muns 30€

  • Núria Robles Círia

    Núria Robles Círia

    más de 5 años

    L’ingredient principal de l’èxit és la il.lusió. Felicitats a tots els que heu entomat aquest projecte, especialment a un company de fatigues Arcadi! 😉Molta sort!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies