❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern

Les opcions de recuperació del dret civil valencià desaparegut des del Decret de Nova Planta: anàlisi i propostes.

Fundació Nexe

A project of

Category

Created in

0
seconds
71
Patron
1.564€
From 1.500€
Contribute to the project

El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern és un llibre de Joan Tamarit, Rafael Verdera i Javier Palao Gil, que, d'una banda, fa una repassada a la situació històrica del dret civil valencià i, de l’altra, apunta els àmbits en què hauríem d'afrontar el seu desenvolupament. Arreplega, també, la proposta feta per la Comissió de Codificació del Dret Civil, de reforma de la Constitució que faça possible tancar l’etapa iniciada pel Decret de Nova Planta, recuperar de forma efectiva la capacitat de legislar en l’esfera civil i poder exercir de manera plena l’autogovern en els termes que preveu l’Estatut.

Contingut

El llibre s’estructurara de la manera següent.

 1. Dret valencià. La maltractada dignitat nacional dels valencians. S'hi fa un repàs històric des del Decret de Nova Planta de 1707 amb què es varen derogar els Furs i, per tant, el poder que fins a eixe moment havien tingut les institucions forals valencianes de regular el dret civil, és a dir, aquell que regula les relacions familiars, mercantils i referides als actes fonamentals de la vida de les persones com el matrimoni i el seu règim econòmic o la successió i l'herència. S'analitzen també els successius intents legals per a recuperar-lo des de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia valencià de 1982 i la seua posterior reforma l'any 2006. L'autor és Joan Tamarit Palàcios, que va ser degà del Col·legi d'Advocats de Sueca i actualment és secretari general del Consell Jurídic Consultiu. El text és presentat per un pròleg d'Enric Solà Palerm, registrador de la propietat jubilat i que durant dècades va encapçalar la reivindicació de la recuperació del dret civil.

 2. I ara què? La derogació de les normes del dret civil valencià i les possibles perspectives de futur. El text enumera i analitza les diferents institucions del dret civil que han estat objecte de regulació per les diferents lleis aprovades per les Corts Valencianes i que han estat successivament declarades inconstitucionals pel Tribunal Constitucional: les lleis de custòdia compartida, el règim econòmic matrimonial i les unions de fet. Detalla també altres institucions que podrien ser objecte de desenvolupament en el futur en el cas que s'assolira la capacitat efectiva de legislar en l'àmbit civil. Es fa, per exemple, un estudi detallat de la successió i les diferents maneres de transmetre l'herència. Els autors són Javier Palao Gil, professor d'Història del Dret de la Universitat de València i actualment degà de la Facultat de Dret, i Rafael Verdera Server, catedràtic de Dret Civil de la mateixa Universitat.

La publicació té un annex que inclou les conclusions de la Comissió de codificació civil valenciana aprovades el 23 de febrer de 2017, en què s'exposen les propostes legislatives adequades per a fer possible l'efectiva recuperació de la capacitat legislativa en l'àmbit del dret civil per a les Corts Valencianes.

Finalment, conté també dues aportacions de les diputades de les Corts Valencianes, María José Ferrer San-Segundo, del grup parlamentari del Partit Popular i Isaura Navarro Casillas, del grup parlamentari Compromís, que plantegen els arguments que conté la proposició de llei que han impulsat al parlament valencià per a la reforma de la Constitució Espanyola que faça viable la recuperació del dret civil valencià.

Sobre les recompenses

Hem dissenyat les recompenses d'aquest projecte incidint en la temàtica que tracta El dret civil valencià. L'assignatura pendent de l'autogovern. Per això hi ha diverses possibilitats de col·laboració amb el nostre projecte. Des de poder aconseguir de manera anticipada El dret civil valencià. L'assignatura pendent de l'autogovern fins a recompenses pensades en els nostres verkamistes més generosos.

A més podeu triar entre els diferents llibres de la col·lecció Demos segons els vostres interessos. Teniu la possibilitat d'aconseguir els títols que us falten de #Demos o tota la col·lecció.

Esperem que us agrade la nostra selecció!

Qui som

La Fundació Nexe té com a missió contribuir a la millora i al progrés de la societat valenciana mitjançant la generació, la difusió i el debat d'idees. La Fundació Nexe vol promoure la cooperació entre els agents socials en clau valenciana, democràtica, oberta i plural, transformadora i moderna.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners del Verkami aniran destinats al finançament de l’edició i la impressió del llibre, així com a l’organització de la presentació d’aquest a València, i d’acord amb els diners que s’aconseguisquen, en altres pobles del territori valencià.

Calendari previst

 • 19-22 de desembre: Recollida de dades dels verkamistes
 • 22-28 de desembre: Edició i impressió del llibre
 • 8-20 de gener: Enviament de recompenses
 • 20–30 de gener: Presentació del llibre a València

+ Info

Facebook | Twitter | Instagram | Web | Youtube

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Rafa

  Rafa

  about 1 year

  Gràcies ACV Tirant i a la Fundació Demos per fer País.

 • DANIEL MESTRE CAÑÓN

  DANIEL MESTRE CAÑÓN

  about 1 year

  Ánim! que ho acoseguirem!!

 • Juan Manuel Montero Melo

  Juan Manuel Montero Melo

  about 1 year

  Tenim que continuar lluitant.

 • Carles Romero

  Carles Romero

  about 1 year

  Hola. Desitjo que es faça possible aquest projecte. M'agradaria regalar estos llibre per a Nadal. Vinga!

 • jraulbc

  jraulbc

  about 1 year

  Ja sóc mecenes del darrer llibre de la col·lecció #demos de la @fnexe sobre Dret Civil Valencià

9€
33 backers
Essencial #Demos12

Un exemplar del #Demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern.

15€
3 backers
Pack DemosCracia I

Pack DemosCracia I.
Un exemplar del #Demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern un exemplar del #Demos3 Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta.

17€
6 backers
Pack Parella

Pack Parella.
Dos exemplars del #Demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern.

20€
9 backers
Pack DemosCracia II

Pack DemosCracia II.
Un exemplar del #Demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern +
un exemplar del #Demos3 Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta +
un exemplar del #Demos4 Una nova planta per als valencians.

25€
9 backers
Pack DemosCracia III

Pack DemosCracia III. Un exemplar del #Demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern + un exemplar del #Demos3 Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta + un exemplar del #Demos4 Una nova planta per als valencians + un exemplar #AgoraNexe3 La qualitat normativa al País Valencià.

25€
8 backers
Pack Novetats

Pack Novetats. Tres últims números de la col·lecció #Demos:
- 1 exemplar del #Demos10 Poder i llengua. Les llengües de l’ensenyament al País Valencià
- 1 exemplar del #demos11 Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l’economia valenciana
- 1 exemplar del #Demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern

75€
1 backer
Pack Tirant

Pack Tirant.
- Un exemplar del #Demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern
- Un altre exemplar a triar de la col·lecció #Demos
- Un any d’alta com a soci en l’ACV Tirant lo Blanc

90€
1 backer
Pack Demos


Pack Demos.
Els 12 llibres de la col·lecció #Demos.

130€
0 backers
Pack Nexe

Pack Nexe.
Els 12 llibres de la col·lecció #Demos + els 2 llibres de la col·lecció Pensar el País Valencià.

350€
1 backer
Pack Presentació

Pack Presentació.
20 exemplars del #demos12 El dret civil valencià. L’assignatura pendent de l’autogovern + organització d’un acte de presentació en qualsevol ciutat del País Valencià.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings