❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Escultura dels Castellers de Vilafranca a Cal Figarot

Un gran castell presidirà l’entrada de Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca, culminant la remodelació per tal d'obrir-lo al públic

0
segundos
333
Aportaciones
24.870€
De 20.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Els últims 3 anys hem estat fent una important remodelació a la nostra seu social, Cal Figarot, per tal d’adaptar-lo millor a l’activitat castellera i alhora fer-lo més visitable pels centenars de persones que ens rebem cada any interessats en el món casteller.

Remodelat restaurant de Cal Figarot
Remodelat restaurant de Cal Figarot

Cal Figarot és un casal noucentista propietat dels Castellers de Vilafranca des de 1984. La compra i les primeres obres ja van ser fetes gràcies al mecenatge dels mateixos castellers i simpatitzants de la colla. El 1998 la casa s’amplia amb la compra de la nau adjacent, on ara assagem, mitjançant microcrèdits dels propis castellers.

En aquest espai cèntric de Vilafranca del Penedès i s’hi desenvolupa una àmplia activitat social i cultural durant tot l’any: presentacions de llibres, documentals, tertúlies, sopars, concerts i un llarg etcètera d’activitats organitzades per la pròpia colla o donant aixopluc a moltes altres entitats o esdeveniments culturals de la vila.

Estem a la recta final d’aquest projecte de remodelació i la culminació serà una escultura de mida real de la torre de vuit a l’entrada de Cal Figarot. Aquest és un castell molt especial per a la colla, ja que és d’extrema dificultat tècnica i va ser descarregat per primer cop a la història pels Castellers de Vilafranca la diada de Tots Sants de 2010.

Participa d’aquest VERKAMI i fes que el teu nom quedi per sempre més unit a aquesta escultura única al local dels Castellers de Vilafranca!

 

Com pots ajudar-nos?

Tria la teva aportació, des de la més petita fins a la més gran, totes tenen recompensa i ens ajudaran en aquest projecte.

Fes difusió a les xarxes socials del nostre projecte.

Visita Cal Figarot, viu el món casteller en primera persona i descobreix com s’organitza des de dins una colla castellera.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners recaptats en aquesta campanya de micromecenatge seran destinats a la realització i muntatge de l’escultura a l’entrada de Cal Figarot, culminant la darrera fase de les obres de reforma i millora que s’han realitzat els darrers anys.

Pinya de la torre de vuit en construcció
Pinya de la torre de vuit en construcció

L’obra escultòrica estarà feta per Rovellart, art a quatre mans, per part de l’Àngels i el Fred, artistes multidisciplinaris.

Treballen amb ferro recuperat, majoritàriament amb cèrcols d'antigues bótes de vi donant-los una segona vida. A través del color i la forma creen escultures vibrants i coloristes. Ja porten una dècada creant espais diferents amb un toc fresc i harmonia en el moviment i actualment tenen una galeria: l’Espai ROVELLART a Ciutadella de Menorca.

Sobre les recompenses

  • Tots els noms aniran al costat de l'escultura enganxats a la paret.

  • La samarreta "Jo he fet la torre de vuit" es tracta d'una edició exclusiva que no estarà a la venta.

  • La visita guiada que es pot aconseguir a la recompensa d'enxaneta es farà en grup amb tots els mecenes interessats i s'hi podrà assistir amb un acompanyant.

Samarreta exclusiva
Samarreta exclusiva

Qui som

Els Castellers de Vilafranca som una colla castellera fundada el 1948, fruit de la gran afició, tradició i arrelament del fet casteller a Vilafranca del Penedès, que es remunta als temps del Ball de Valencians (s. XVIII), precursor dels castells actuals.

Formen part de la Colla centenars de castellers i castelleres de totes les edats, classes socials, plantejaments polítics i creences religioses. A tots ens uneix l'afició d'aixecar castells i les ganes de continuar estant al capdamunt del món casteller. La seu social dels Castellers de Vilafranca és Cal Figarot, Casa Via Raventós, adquirida l'any 1983.

Els Castellers de Vilafranca som una de les entitats més importants i de més projecció de Vilafranca del Penedès i hem representat el país i la cultura catalana en nombroses ocasions i en nombrosos països d'arreu del món. Comptem amb el suport de gairebé un miler de socis, i la col·laboració de diverses institucions públiques i privades. A més de les actuacions castelleres que realitzem al llarg de la temporada, bàsicament entre els mesos d'abril i novembre, també organitzem activitats socials de tota mena. La tasca que la colla ha dut a terme al llarg de setanta anys ha estat reconeguda per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb la concessió de la Medalla de la Vila, i per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi, concedida el 1993.

Calendari previst

L’última fase del projecte de remodelació s’inaugurarà el proper dissabte 17 de novembre, incloent l’escultura que presidirà l’entrada.

Les recompenses als mecenes podran recollir-se per Cal Figarot a partir del mes de desembre d’aquest 2018.

+ Info

Web
Twitter
Facebook
Instagram

Preguntas frecuentes

  • Quin nom apareixarà a l'escultura?

    Un cop aconseguit l'objectiu del VERKAMI s'enviarà un correu a tots els mecenes per tal que ens diguin quin és el nom que volen que surti a l'escultura. Els noms han de ser personals i no en nom d'una família per exemple.

    En casos de grups de la colla que volen que apareixi el nom del col·lectiu, caldrà que ho indiquin i s'hi afegirà sempre i quan la majoria dels membres del grup en siguin mecenes.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

32 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Tino Martinez Rubio

    Tino Martinez Rubio

    más de 5 años

    Que vagi molt be

  • Cesc Sans

    Cesc Sans

    más de 5 años

    EL MILLOR PEU

  • Jordi PORTA MANZAÑIDO

    Jordi PORTA MANZAÑIDO

    más de 5 años

    SOM-HI !

  • Jacob Prat

    Jacob Prat

    más de 5 años

    Visca els castellers de Vilafranca!!!!

  • Ignasi Tutusaus i Julià

    Ignasi Tutusaus i Julià

    más de 5 años

    Endavant ;-)

  • Marta Torres Vilajosana

    Marta Torres Vilajosana

    más de 5 años

    Amunt, sempre amunt, Verds!

  • Raimon Olivella Pascual

    Raimon Olivella Pascual

    más de 5 años

    enhorabona

  • flisviu

    flisviu

    más de 5 años

    FERRAN LIS VIU: La meva aportació a nom de LAIA LIS BALLESTEROS

  • Rosa Llopart Montserrat

    Rosa Llopart Montserrat

    más de 5 años

    Ha de ser a nom de Xènia Lluch Llopart

  • Iván García Rodríguez

    Iván García Rodríguez

    más de 5 años

    Amunt Verds!!!

#03 / Seguim sumant!

Entrem a l'última setmana de Verkami amb l'objectiu assolit però amb ganes de seguir creixent.

Feu arribar a la foto de la torre de vuit a tots els vostres contactes i, entre tots, seguim sumant!

L
L'escultura de la td8 ja llueix a l'entrada de Cal Figarot

Els diners recaptats per sobre de l'objectiu inicial aniran destinats a fer front a les obres de reforma i millora que hem fet a Cal Figarot els últims anys i que estan a punt de finalitzar.

No deixis passar aquesta oportunitat de posar el teu nom amb la resta de mecenes al costat de l'escultura de la torre de vuit.

#02 / Objectiu assolit!

Hem aconseguit l'objectiu!

Moltíssimes gràcies a tothom qui ha aportat el seu granet de sorra per fer possible l'escultura de la torre de vuit a Cal Figarot. Entre tots l'hem descarregada!

Podeu seguir fent les vostres aportacions al projecte per tal de seguir col·laborant amb la reforma de la nostra seu social. Us esperem a Cal Figarot!

#01 / 75% superat!

Ja hem superat el 75% del nostre objectiu i comença el procés de muntatge de l'escultura a Cal Figarot.

Moltes gràcies a tots!

Queden pocs dies per la inaguració d'aquest dissabte i tenim l'objectiu a tocar; és per això que us demanem que ens ajudeu a fer difusió del projecte per les xarxes socials i entre tots aconseguim fer aquesta torre de vuit!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies