❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La causa catalana en instàncies internacionals

Recerca sobre el procés d'autodeterminació de Catalunya en instàncies internacionals: Nacions Unides, Unió Europea i Consell d'Europa.

Hector Lopez Bofill

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
346
Aportaciones
12.555€
De 12.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

El Doctor Hèctor López Bofill professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra es proposa impulsar un projecte de recerca pel qual es demana finançament que té per objecte l’estudi del procés català d’autodeterminació en instàncies internacionals.

La tesi central de tots els estudis pels quals es demana finançament és que les agressions a les llibertats bàsiques i l’erosió dels principis democràtics permet situar el cas català en un dels supòsits que, segons el dret de Nacions Unides, habilita la invocació del dret a l’autodeterminació i, en general, reforça la legitimitat del moviment des de la perspectiva de les teories de la secessió.

Què es vol fer

Els fons recaptats permetrien de forma immediata finançar la revisió de la versió anglesa de l’article “Hubris, Constitutionalism, and «The Indissoluble Unity of the Spanish Nation» The Repression of Catalan Secessionist Referenda in Spanish Constitutional Law” en el qual essencialment es defensa que la repressió i persecució penal d’un referèndum de secessió és incompatible amb una democràcia liberal en condicions de gran suport popular a la consulta.

Aquest article ja ha estat acceptat en una primera versió per la revista més prestigiosa de dret constitucional International Journal of Constitutional Law i serà presentat a la conferència organitzada a Hong Kong els dies 25,26 i 27 de juny de 2018 per la mateixa revista per a la participació en la qual també es demana el finançament.

En un altre sentit, també de manera immediata, les aportacions anirien destinades a finançar la versió anglesa i la publicació en una editorial de màxim prestigi del llibre de títol provisional "Constitution-Making Processes" centrat en el cas català.

En una segona fase la recerca desenvolupada pel professor López Bofill aniria destinada a l'elaboració dels següents estudis en català i anglès:

  1. La reivindicació del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya en el marc de Nacions Unides derivada de les violacions sistemàtiques de drets fonamentals contra la seva ciutadania i de les dificultats de constituir un autogovern democràtic.

  2. En relació a aquest primer gran marc de recerca s’estudiarien amb especial consideració les resolucions del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides sobre la violació de drets polítics de representants catalans així com les diverses resolucions de tribunals internacionals de tutela de drets fonamentals que es dictin en relació a la violació de llibertats contra ciutadans catalans i contra els seus representants polítics en el Tribunal Europeu de Drets Humans i en d’altres instàncies supraestatals.

  3. Estudi de l’evolució en el tractament de violacions de drets fonamentals en el marc del procés català per part d’instàncies de la Unió Europea, inclosos el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i els procediments previstos en el Tractat d’Unió Europea de sanció d’actes contraris als valors de la Unió Europea com el previst a l’article 7 del mateix Tractat.

  4. Estudi sobre les possibilitats d’implicació de la causa catalana davant la Cort Penal Internacional.

Què us oferim a canvi de la vostra col·laboració

Depenent de l'import de la vostra col·laboració us oferim a canvi, a part del nostre agraïment, diferents recompenses.

  • Article de la recerca "Hubris, Constitutionalism, and «The Indissoluble Unity of the Spanish Nation» The Repression of Catalan Secessionist Referenda in Spanish Constitutional Law". Serà entregal al juliol de 2018​.

  • ​Invitació a la conferència "Desmesura, constitucionalisme i la indissoluble unitat de la nació espanyola", a celebrar durant el mes d'octubre. Es comentarà l'article presentat a Hong Kong així com els detalls sobre la recepció que el text haurà tingut per part de les màximes autoritats en matèria de dret constitucional assistents al Congrés.

  • Lliurament de tots els articles de la recerca a mesura que es vagin publicant en el curs de 2019-2020.

  • El llibre "Constitution-Making Processes" quan sigui publicat en una editorial de màxim prestigi internacional. Previsiblement en el curs de 2019

L'import recaptat es destinarà

1) A finançar la revisió de la versió anglesa de l'article "Hubris, Constitutionalism, and «The Indissoluble Unity of the Spanish Nation»".

2) A finançar el viatge i estada a Hong Kong al congrés de la Journal of International Constitutional Law de juny de 2018 per presentar l'article esmentat.

3) A finançar la versió anglesa del llibre "Processos Constituents i la causa catalana".

4) A finançar l'elaboració i redacció en versió anglesa dels articles relatius a la causa catalana en el marc de Nacions Unides, a l'estudi de les resolucions dels diversos òrgans internacionals sobre la violació de drets humans patits per la ciutadania de Catalunya i pels seus representants i a les possibilitats d'impulsar una investigació davant la Cort Penal Internacional.

Calendari previst

Participació a la reunió anual de la International Journal of Constitutional Law del 25 al 27 de juny de 2018 a Hong Kong.

Publicació de l'article "Hubris, Constitutionalism, and «The Indissoluble Unity of the Spanish Nation»" a la tardor de 2018.

Publicació del llibre sobre processos constituents i el cas català "Constitution-Making Processes" en el curs de 2019.

Publicació al llarg del 2019 en català i en anglès dels 4 estudis addicionals previstos.

+ Informació

Twitter: @lopezbofill

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

25 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Pilar

    Pilar

    casi 6 años

    Jo ha he participat. Ni un pas enrera

  • Pilar

    Pilar

    casi 6 años

    Jo ha he participat. Ni un pas enrera

  • Teresa Vilardaga

    Teresa Vilardaga

    casi 6 años

    Felicitats x la iniciativa.

  • Teresa Vilardaga

    Teresa Vilardaga

    casi 6 años

    Felicitats x la iniciativa.

  • Teresa Vilardaga

    Teresa Vilardaga

    casi 6 años

    Felicitats x la iniciativa.

  • Estefania Comi Nicolau

    Estefania Comi Nicolau

    casi 6 años

    Jo ja he participat!! Endavant!!

  • Roser Borrell

    Roser Borrell

    casi 6 años

    El país el fem nosaltres!

  • annaoromi

    annaoromi

    casi 6 años

    Gràcies!!!

  • ROSER VILA SUBIRANAS

    ROSER VILA SUBIRANAS

    casi 6 años

    Jo ja he fet la meva aportació. Seguim!!

  • Carlos Ferrer Valcarcel

    Carlos Ferrer Valcarcel

    casi 6 años

    Mentre pugui, sempre aportaré per les causes justes

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies