Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

¡Descubre los 10 Verkamis que marcaron el 2017!

pedraviva.org

pedraviva.org és una eina perquè la societat mallorquina pugui crear el seu cartell protesta d'una manera fàcil, dinàmica i identitària.

marialliteraslon

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
33
Mecenas
844€
De 840€
Aporta al proyecto

Pedraviva.org és un projecte que vol donar visibilitat a les preocupacions que té la societat mallorquina per qualsevol aspecte que pugui tenir lloc a l'illa. Es basa en una pàgina web on l'usuari podrà crear el seu cartell protesta d'una manera senzilla i creativa. És una iniciativa desinteressada que neix de la necessitat de protegir i conservar aspectes culturals i identitaris, com també reivindicar drets i donar suport a iniciatives ja existents.

Protagonistes de pedraviva.org
Protagonistes de pedraviva.org

Aquest són els grans protagonistes del projecte. Com podeu veure, són pictogrames de personatges històrics de l'illa. Cada un d'ells representen i defensen un dels sis temes que es proposen per fer els cartells:

El foner balear representa el territori, la madona mallorquina l'economia, en Ramon Llull la llengua, n'Aurora Picornell la societat del benestar, en Jaume I la cultura, i per últim, l'Arxiduc Lluís Salvador representa el turisme.

Exemple cartell territori.
Exemple cartell territori.

Exemple cartell llengua.
Exemple cartell llengua.

La família de cartells tenen una estructura i estètica senzilla perquè el missatge sigui directe i efectiu. Ho fa gràcies als protagonistes dels cartells, que tenen una estètica simpàtica i actual, com també són coneguts per tots, i per tant, ens fa sentir identificats, i convida a qualsevol persona a participar. Cada tema es diferencia pel color del paper: verd pel territori, el blau per l'economia, el magenta per la llengua, el lila per la societat del benestar, el groc per la cultura, i el gris pel turisme. Els papers es poden trobar a qualsevol papereria.

Fotomuntatge web pedraviva.org
Fotomuntatge web pedraviva.org

Un cop la web estigui creada, tendrà uns passos molt senzills i totalment gratuït.

 • El primer pas serà triar entre un dels sis temes proposats.
 • El segon, decidir si el cartell serà de suport o en contra.
 • I per últim, introduir el nom de la població i la protesta. En aquest punt, l'usuari només haurà de descarregar, imprimir i compartir el seu cartell.

La clau del projecte és el generador de PDF en línia que facilitarà a l'usuari la creació del seu cartell i no necessitarà coneixements en programes de tractament d'imatge ni d'edició de text. Aquest generador oferirà tres versions del cartell: en blanc i negre, en color i la versió digital.

El format del cartell és DinA4, fàcil de trobar, així com els seus colors. Hi ha una economització de recursos amb la impressió en blanc i negre.

El projecte és coherent per la situació actual que vivim, on necessitem trobar punts en comú per continuar endavant, deixant un poc de costat idiologies o colors polítics. La societat està reclamant una manera amable i identitària de poder dur a debat aspectes que ens preocupen com a societat. És un bon moment per dur endavant aquest projecte perque l'any vienen hi haurà eleccions.

Com funciona Verkami?

Verkami és una plataforma dedicada al micromecenatge. Com funciona?

 • En primer lloc has de decidir la teva recompensa.
 • Després has d'aportar la quantitat econòmica corresponent.
 • Si s'arriba a l'objectiu, se't cobra la quantitat i tendràs la recompensa.
 • Si no s'arriba, no se't cobra però tampoc hi haurà recompenses.

S'agraeix que col•laboris amb una aportació econòmica, però pensa que si comparteixes la campanya també ajudes! Tot compta!

Sobre les recompenses

Les recompenses que he pensat per a vosaltres estan protagonitzades pels personatges de pedraviva.org.

Com ja sabeu, cada un d'ells representen un dels sis temes dels cartells. Us record quins són: el foner balear, sa madona mallorquina, en Ramon Llull, n'Aurora Picornell, en Jaume I i l'Arxiduc Lluís Salvador. Però, anem per parts.

Bossa de tela 42x38cm serigrafiada a mà. Podràs triar el personatge que tu vulguis.

Bosses de tela pedraviva.org serigrafiades a mà.
Bosses de tela pedraviva.org serigrafiades a mà.

Camiseta serigrafiada a mà. Com a la bossa, podràs triar el personatge que tu vulguis.

Camisetes pedraviva.org serigrafiades a mà
Camisetes pedraviva.org serigrafiades a mà

Pòster DinA4 impressió digital. El seu suport és rígid (cartó encolat). Si el vols penjar, es pot fer amb cinta de doble cara o amb un petit clau, ja que és lleuger.

Pòsters pedraviva.org. Impressió digital DinA4. Suport rígid
Pòsters pedraviva.org. Impressió digital DinA4. Suport rígid

Resum recompenses
Resum recompenses

Els punts de recollida de les recompenses seran a Palma, a la UIB i a Artà (l'horari i lloc ho especificaré més endavant). Si vols rebre les teves recompenses a casa, el seu cost serà de 5 €.

Qui som

HOLA!
HOLA!

El meu nom és Maria Lliteras Longás i som la creadora de pedraviva.org, artista, dissenyadora gràfica i artanenca. Vaig decidir fer aquest micromecenatge, pel seu concepte, perquè té una connexió directa amb pedraviva.org.

Els meus projectes tracten sobre temes que ens afecten com a societat, plantejant preguntes per així obrir el debat i decidir si volem canviar la nostra situació: massificació, pèrdua d'espais identitaris, models econòmics... Fa temps em va sorgir una pregunta. És possible crear una eina perquè qualsevol persona pugui expressar les seves idees i que el seu missatge es comuniqui d'una manera gràfica, ràpida, directa i efectiva?

La meva preocupació és la passivitat que moltes vegades ens trobem com a resposta davant situacions que ens afecten a tots. Però, hem de tenir en compte que Mallorca no va sofrir un procés d'industrialització clàssic, sinó que va tenir una ràpida transformació on no va experimentar els moviments obrers característics. És a dir, no tenim molt assumida aquesta cultura de la protesta.

Aquestes són les premisses que varen ser el punt de partida per crear el projecte que aquí us estic presentant i que us propòs, entre tots, pugui ser una realitat.

A què es destinaran les vostres aportacions

Les vostres aportacions es destinaran, en la seva gran part, a pagar la programació del generador de PDF en línia. Aquest és un punt clau perquè el projecte funcioni amb fluïdesa. També es destinaran a pagar la maquetació de la web, i al lloguer d'un any del hosting i el domini de la web. Per últim, es pagarà les despeses del crowdfunding i les recompenses.

A què es destinarà les vostres aportacions.
A què es destinarà les vostres aportacions.

Si les aportacions superen la quantitat inicial, es pagarà el lloguer de l'any que ve del hosting i el domini de la web. D'aquesta manera, el projecte tindrà assegurada la seva continuïtat un any més.

Calendari previst

Un cop acabat la data límit del crowdfunding, enviaré tots els documents necessaris a l'empresa que s'encarregarà de crear la web perquè comenci a fer feina. Al mes de juny realitzaré les recompenses i per tant, al juliol les tindreu a les vostres mans.

+ Info

Per qualsevol dubte podeu enviar un e-mail a pedraviva.org@gmail.com

Si us voleu assabentar de tot el procés de creació del projecte i de les recompenses, ho podeu fer a l'Instagram pedraviva_org o al Facebook pedraviva.org

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

6 comentarios

Si ya eres mecenas, iniciar sesión para comentar.

 • EvamRuiz

  EvamRuiz

  aproximadamente 1 meses

  Ya he hecho mi aportación!!! Soy Eva de entreno con Marga 😉

 • Antoni Lliteres

  Antoni Lliteres

  2 meses

  Enhorabona Maria! ;)

 • Associació s'Aplec

  Associació s'Aplec

  3 meses

  Molt orgullosos d'haver pogut disfrutar dels teus dissenys a s'Aplec!!! Molta sort amb el nou projecte!!!

 • Joan Lluís Ferrer

  Joan Lluís Ferrer

  3 meses

  M'he sentit super bé!

 • uberkok

  uberkok

  3 meses

  Ara sé com es sentien els Medici!

 • laura rossello

  laura rossello

  3 meses

  soc una mecenas o melenas?

#02 / Primera reunió per crear la web.

Estimat mecenes,
ahir vaig xerrar amb l'empresa que crearà la web. Em varen dir que el mes que ve la podran fer. Ara hauré d'acabar el disseny de la web, és a dir, un parell de capvespres de feina. Quan entregui tot vos ho diré.

Les camisetes estan comanades. Estic pendent que l'empresa comprovi que les té en estoc. Si no és així, haurem d'esperar una mica més. :( Però quan les tengui intentaré que us arribin el més ràpid possible.

Us record que us he enviat el formulari per sabre quins personatges voleu a les vostres recompenses. Si no ho heu fet, us demanaria que el feu com més aviat millor. D'aquesta manera em podré organitzar, i podré començar a fer, per ara, les impressions dels pòsters i les bosses.

Gràcies.
Maria.

#01 / Crowdfunding aconseguit! :)

MECENES,
Em fa molta molta molta molta il·lusió anunciar-vos que l'objectiu del crowdfunding s'ha aconseguit!!!
Això és una victòria col·lectiva que hem aconseguit amb l'ajuda de tots vosaltres! Per això us vull donar les gràcies i agrair-vos la confiança que heu tingut amb el projecte i el suport que ha rebut. GRÀCIES!

Us aniré informant i explicant el calendari de producció del projecte, com també de les recompenses. Per ara us puc informar que he començat a produir les vostres recompenses i he comanat algun material que em falta. Pel que fa al projecte, la setmana que ve em posaré en contacte amb l'empresa que ha de realitzar la web, i cop que tingui més informació us ho faré sabre.

Com ja sabeu, el projecte té les seves xarxes socials on penj material sobre el projecte: instagram pedraviva_org i facebook pedraviva.org.

Us mantendré informats.

Maria.

5€
2 mecenas
Gràcies!

El teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments de la web.

I recorda, descarrega, imprimeix i comparteix!

5€
1 mecenas
Despeses d'enviament

Si vols que t'envii a casa qualsevol de les recompenses, aporta també a aquesta recompensa per cobrir les despeses d'enviament.

10€
1 mecenas
Moltes gràcies!

El teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments de la web.
+ Els sis pòsters en suport rígid amb els personatges protagonistes.
(Recollida a UIB, Palma o Artà)

I recorda, descarrega, imprimeix i comparteix!

15€
6 mecenas
Moltes moltes gràcies!

El teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments de la web.
+ Una bossa de tela serigrafiada a mà amb el personatge del projecte que tu triïs.
+ Un pòster en suport rígid amb el personatge que tu triïs.
(Recollida a UIB, Palma o Artà)

I recorda, descarrega, imprimeix i comparteix!

20€
4 mecenas
Moltes moltes moltes gràcies!

El teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments de la web.
+ Una bossa de tela serigrafiada a mà amb el personatge del projecte que tu triïs.
+ Tres pòsters en suport rígid amb els personatges que tu triïs.
(Recollida a UIB, Palma o Artà)

I recorda, descarrega, imprimeix i comparteix!

23€
3 mecenas
Súper de gràcies!

El teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments de la web.
+ Una camiseta serigrafiada a mà amb el personatge del projecte que tu triïs.
+ Un pòster en suport rígid amb el personatge que tu triïs.
(Recollida a UIB, Palma o Artà)

I recorda, descarrega, imprimeix i comparteix!

30€
6 mecenas
Agraïda i emocionada!

El teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments de la web.
+ Una bossa de tela i una camiseta serigrafiada a mà amb els personatges del projecte que tu triis.
+ Un pòster en suport rígid amb el personatge que tu triïs.
(Recollida a UIB, Palma o Artà)
I recorda, descarrega, imprimeix i comparteix!

40€
10 mecenas
Súper agraïda i emocionada!

El teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments de la web.
+ Una bossa de tela i una camiseta serigrafiada a mà amb els personatges del projecte que tu triis.
+ Els sis pòsters en suport rígid amb els personatges protagonistes.
(enviament inclòs)

I recorda, descarrega, imprimeix i comparteix!

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.