❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

pedraviva.org

pedraviva.org és una eina perquè la societat mallorquina pugui crear el seu cartell protesta d'una manera fàcil, dinàmica i identitària.

marialliteraslon

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
33
Aportaciones
844€
De 840€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Pedraviva.org és un projecte que vol donar visibilitat a les preocupacions que té la societat mallorquina per qualsevol aspecte que pugui tenir lloc a l'illa. Es basa en una pàgina web on l'usuari podrà crear el seu cartell protesta d'una manera senzilla i creativa. És una iniciativa desinteressada que neix de la necessitat de protegir i conservar aspectes culturals i identitaris, com també reivindicar drets i donar suport a iniciatives ja existents.

Protagonistes de pedraviva.org
Protagonistes de pedraviva.org

Aquest són els grans protagonistes del projecte. Com podeu veure, són pictogrames de personatges històrics de l'illa. Cada un d'ells representen i defensen un dels sis temes que es proposen per fer els cartells:

El foner balear representa el territori, la madona mallorquina l'economia, en Ramon Llull la llengua, n'Aurora Picornell la societat del benestar, en Jaume I la cultura, i per últim, l'Arxiduc Lluís Salvador representa el turisme.

Exemple cartell territori.
Exemple cartell territori.

Exemple cartell llengua.
Exemple cartell llengua.

La família de cartells tenen una estructura i estètica senzilla perquè el missatge sigui directe i efectiu. Ho fa gràcies als protagonistes dels cartells, que tenen una estètica simpàtica i actual, com també són coneguts per tots, i per tant, ens fa sentir identificats, i convida a qualsevol persona a participar. Cada tema es diferencia pel color del paper: verd pel territori, el blau per l'economia, el magenta per la llengua, el lila per la societat del benestar, el groc per la cultura, i el gris pel turisme. Els papers es poden trobar a qualsevol papereria.

Fotomuntatge web pedraviva.org
Fotomuntatge web pedraviva.org

Un cop la web estigui creada, tendrà uns passos molt senzills i totalment gratuït.

  • El primer pas serà triar entre un dels sis temes proposats.

  • El segon, decidir si el cartell serà de suport o en contra.

  • I per últim, introduir el nom de la població i la protesta. En aquest punt, l'usuari només haurà de descarregar, imprimir i compartir el seu cartell.

La clau del projecte és el generador de PDF en línia que facilitarà a l'usuari la creació del seu cartell i no necessitarà coneixements en programes de tractament d'imatge ni d'edició de text. Aquest generador oferirà tres versions del cartell: en blanc i negre, en color i la versió digital.

El format del cartell és DinA4, fàcil de trobar, així com els seus colors. Hi ha una economització de recursos amb la impressió en blanc i negre.

El projecte és coherent per la situació actual que vivim, on necessitem trobar punts en comú per continuar endavant, deixant un poc de costat idiologies o colors polítics. La societat està reclamant una manera amable i identitària de poder dur a debat aspectes que ens preocupen com a societat. És un bon moment per dur endavant aquest projecte perque l'any vienen hi haurà eleccions.

Com funciona Verkami?

Verkami és una plataforma dedicada al micromecenatge. Com funciona?

  • En primer lloc has de decidir la teva recompensa.

  • Després has d'aportar la quantitat econòmica corresponent.

  • Si s'arriba a l'objectiu, se't cobra la quantitat i tendràs la recompensa.

  • Si no s'arriba, no se't cobra però tampoc hi haurà recompenses.

S'agraeix que col•laboris amb una aportació econòmica, però pensa que si comparteixes la campanya també ajudes! Tot compta!

Sobre les recompenses

Les recompenses que he pensat per a vosaltres estan protagonitzades pels personatges de pedraviva.org.

Com ja sabeu, cada un d'ells representen un dels sis temes dels cartells. Us record quins són: el foner balear, sa madona mallorquina, en Ramon Llull, n'Aurora Picornell, en Jaume I i l'Arxiduc Lluís Salvador. Però, anem per parts.

Bossa de tela 42x38cm serigrafiada a mà. Podràs triar el personatge que tu vulguis.

Bosses de tela pedraviva.org serigrafiades a mà.
Bosses de tela pedraviva.org serigrafiades a mà.

Camiseta serigrafiada a mà. Com a la bossa, podràs triar el personatge que tu vulguis.

Camisetes pedraviva.org serigrafiades a mà
Camisetes pedraviva.org serigrafiades a mà

Pòster DinA4 impressió digital. El seu suport és rígid (cartó encolat). Si el vols penjar, es pot fer amb cinta de doble cara o amb un petit clau, ja que és lleuger.

Pòsters pedraviva.org. Impressió digital DinA4. Suport rígid
Pòsters pedraviva.org. Impressió digital DinA4. Suport rígid

Resum recompenses
Resum recompenses

Els punts de recollida de les recompenses seran a Palma, a la UIB i a Artà (l'horari i lloc ho especificaré més endavant). Si vols rebre les teves recompenses a casa, el seu cost serà de 5 €.

Qui som

HOLA!
HOLA!

El meu nom és Maria Lliteras Longás i som la creadora de pedraviva.org, artista, dissenyadora gràfica i artanenca. Vaig decidir fer aquest micromecenatge, pel seu concepte, perquè té una connexió directa amb pedraviva.org.

Els meus projectes tracten sobre temes que ens afecten com a societat, plantejant preguntes per així obrir el debat i decidir si volem canviar la nostra situació: massificació, pèrdua d'espais identitaris, models econòmics... Fa temps em va sorgir una pregunta. És possible crear una eina perquè qualsevol persona pugui expressar les seves idees i que el seu missatge es comuniqui d'una manera gràfica, ràpida, directa i efectiva?

La meva preocupació és la passivitat que moltes vegades ens trobem com a resposta davant situacions que ens afecten a tots. Però, hem de tenir en compte que Mallorca no va sofrir un procés d'industrialització clàssic, sinó que va tenir una ràpida transformació on no va experimentar els moviments obrers característics. És a dir, no tenim molt assumida aquesta cultura de la protesta.

Aquestes són les premisses que varen ser el punt de partida per crear el projecte que aquí us estic presentant i que us propòs, entre tots, pugui ser una realitat.

A què es destinaran les vostres aportacions

Les vostres aportacions es destinaran, en la seva gran part, a pagar la programació del generador de PDF en línia. Aquest és un punt clau perquè el projecte funcioni amb fluïdesa. També es destinaran a pagar la maquetació de la web, i al lloguer d'un any del hosting i el domini de la web. Per últim, es pagarà les despeses del crowdfunding i les recompenses.

A què es destinarà les vostres aportacions.
A què es destinarà les vostres aportacions.

Si les aportacions superen la quantitat inicial, es pagarà el lloguer de l'any que ve del hosting i el domini de la web. D'aquesta manera, el projecte tindrà assegurada la seva continuïtat un any més.

Calendari previst

Un cop acabat la data límit del crowdfunding, enviaré tots els documents necessaris a l'empresa que s'encarregarà de crear la web perquè comenci a fer feina. Al mes de juny realitzaré les recompenses i per tant, al juliol les tindreu a les vostres mans.

+ Info

Per qualsevol dubte podeu enviar un e-mail a [email protected]

Si us voleu assabentar de tot el procés de creació del projecte i de les recompenses, ho podeu fer a l'Instagram pedraviva_org o al Facebook pedraviva.org

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • EvamRuiz

    EvamRuiz

    casi 6 años

    Ya he hecho mi aportación!!! Soy Eva de entreno con Marga 😉

  • Antoni Lliteres

    Antoni Lliteres

    casi 6 años

    Enhorabona Maria! ;)

  • Associació s'Aplec

    Associació s'Aplec

    casi 6 años

    Molt orgullosos d'haver pogut disfrutar dels teus dissenys a s'Aplec!!! Molta sort amb el nou projecte!!!

  • Joan Lluís Ferrer

    Joan Lluís Ferrer

    casi 6 años

    M'he sentit super bé!

  • uberkok

    uberkok

    casi 6 años

    Ara sé com es sentien els Medici!

  • laura rossello

    laura rossello

    casi 6 años

    soc una mecenas o melenas?

#05 / Exclusiva!!!

Estimats mecenes,

ha arribat el gran dia. Ja podeu entrar a pedraviva.org!

Com us vaig dir, sou els primers en sabre d'aquesta gran notícia. Teniu l'exclusiva durant el dia d'avui. Cap al capvespre/vespre faré públic que la web està en actiu a la resta de seguidors del projecte (que no són tan guais com vosaltres, per descomptat).

Ja que tinc l'ocasió, us vull explicar una mica la web. Té una estètica molt molt senzilla, que respon al discurs del projecte: que l'usuari senti com un fet quotidià que pugui dir el que pensa. Té cinc apartats: El projecte, Crea el teu cartell, Ajuda, Qui som i Agraïments. Aquest darrer és el vostre apartat, on apareixen tots els vostres noms! El trobareu a la part inferior de la web.

L'apartat important (després d'"Agraïments", evidentment), és el de "Crea el teu cartell". Crec que és molt intuïtiu i no té pèrdua. Som… leer más

#04 / Quins nirvis!

Estimats mecenes.

Un cop més, us escric per informar-vos del procés de creació de la web. Com us vaig dir a principi de mes, la web està feta. Hem tingut algun problema pel que fa al disseny que s'han solucionat durant aquestes setmanes. Ara el que queda és solucionar els errors del generador de PDF. Aquest generador, com ja sabeu, és el que crea els cartells dins la web. Hem de tenir en compte que no és una tasca gens fàcil, ja que cada cartell tendrà un text diferent i ha de quedar bé dins el format. El procés s'ha allargat pels imprevists que hem tingut, però també, hem de pensar que, el volum de feina s'ha realitzat al mes d'agost. És a dir, l'empresa ha tingut part dels seus empleats de vacances, com és normal, i ha fet que tot és dilates una mica més. Esper que la setmana que ve em donin bones notícies.

Per una altra banda, us he de dir que fa unes setmanes vaig… leer más

#03 / Ja queda poc!

Estimats mecenes,

fa unes setmanes vaig enviar el disseny de la web a l'empresa i he rebut un e-mail que ja la tenen feta! Dimecres he d'anar a fer la revisió per si hem de fer qualque modificació. Per tant, no queda res! Dir-vos que sereu els primers en sabre quan estigui publicada.

Molt de vosaltres ja teniu les vostres recompenses, però he de dir que em queden algunes camisetes per fer. Amb l'ona de calor, els químics fan el que volen i tenc alguns problemes. Us vull demanar disculpes, estic fent tot el que puc.

També us vull informar que tenc camisetes i bosses de sobres (que encara no he serigrafiat). Segurament faré una nova versió del disseny amb els personatges que les posaré a la venta. Si teniu familiars o amics que estiguin interessats, a les xarxes socials publicaré més informació.

Us mantendré informats.

Maria.

#02 / Primera reunió per crear la web.

Estimat mecenes,

ahir vaig xerrar amb l'empresa que crearà la web. Em varen dir que el mes que ve la podran fer. Ara hauré d'acabar el disseny de la web, és a dir, un parell de capvespres de feina. Quan entregui tot vos ho diré.

Les camisetes estan comanades. Estic pendent que l'empresa comprovi que les té en estoc. Si no és així, haurem d'esperar una mica més. :( Però quan les tengui intentaré que us arribin el més ràpid possible.

Us record que us he enviat el formulari per sabre quins personatges voleu a les vostres recompenses. Si no ho heu fet, us demanaria que el feu com més aviat millor. D'aquesta manera em podré organitzar, i podré començar a fer, per ara, les impressions dels pòsters i les bosses.

Gràcies.

Maria.

#01 / Crowdfunding aconseguit! :)

MECENES,

Em fa molta molta molta molta il·lusió anunciar-vos que l'objectiu del crowdfunding s'ha aconseguit!!!

Això és una victòria col·lectiva que hem aconseguit amb l'ajuda de tots vosaltres! Per això us vull donar les gràcies i agrair-vos la confiança que heu tingut amb el projecte i el suport que ha rebut. GRÀCIES!

Us aniré informant i explicant el calendari de producció del projecte, com també de les recompenses. Per ara us puc informar que he començat a produir les vostres recompenses i he comanat algun material que em falta. Pel que fa al projecte, la setmana que ve em posaré en contacte amb l'empresa que ha de realitzar la web, i cop que tingui més informació us ho faré sabre.

Com ja sabeu, el projecte té les seves xarxes socials on penj material sobre el projecte: instagram pedraviva_org i facebook pedraviva.org.

Us mantendré informats.

Maria.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies