❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Llibre VullEscriure - Sant Jordi 2018

El llibre escrit pels escriptors de la 6a temporada de VullEscriure.cat: aquest any inspirat per les versions originals dels contes clàssics

Teresa Saborit

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
29
Aportaciones
870€
De 320€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Descripció del projecte

Vols escriure? Benvingut a VullEscriure.cat: la web pels apassionats de l'escriptura en català que funciona des del gener del 2012!

Acabem de finalitzar la 6a temporada i ens fa molt feliços poder compartir amb vosaltres una selecció dels millors microrelats que han escrit els nostres fantàstics escriptors durant l'últim mig any. Des de l'octubre i fins ara, aquests valents gladiadors de la paraula s'han enfrontat cada setmana a la «Crida»: una proposta per escriure a la que han hagut de respondre escrivint textos de 300 paraules amb només 7 dies de temps; no hi ha escriptors més agosarats que ells en tot el ciberespai català!

Cadascuna de les Crides d'aquest any ha estat inspirada per la versió original d'un conte clàssic. Entre els textos d'aquest llibre potser trobareu reminiscències d'alguns relats de Hans Christian Andersen («L'aneguet lleig», «La Sireneta») o de les versions gens ensucrades que van recollir els germans Grimm a principis del segle XIX («Rapunzel», «L'astuta filla del pagès», «El flautista d'Hamelín», «El príncep granota o Enric, el ferri»), així com versions originals menys conegudes, com les transcrites per Giambattista Basile el 1634 («Pipo o El gat amb botes», «Sol, lluna i Talia o La bella dorment», «La jove esclava o La Blancaneus»), el conte sense final feliç de «Pinotxo» escrit pel propi Carlo Collodi el 1881, la història real que s'amaga rere el conte de «Hänsel i Gretel», una «Rínxols d'or» de principis del segle XIX sense rínxols daurats i amb molt males arts, «La Caputxeta Vermella» com s'explicava als pobles de França abans que Charles Perrault l'omplís d'ensenyances, el mite de «Cupido i Psique» que Luci Apuleu va immortalitzar el segle II, i que més de mil anys més tard va servir per donar forma a la història de «La Bella i la Bèstia», i fins i tot una llegenda egípcia amb una protagonista que ja apareixia citada en textos de la poeta Sifo del segle VI aC: «Rhodopis, reina del Nil» (l'ancestre més antic que es coneix de la «Ventafocs»).

Paraules obligatòries, minicrides opcionals,... Els escriptors de la 6a temporada de VullEscriure han superat amb nota tots els reptes que els hem plantejat al mateix temps temps que treballaven els uns amb els altres com un autèntic grup d'escriptura (comentant-se entre ells els textos escrits i ajudant-se mútuament a afilar cada dia més les paraules sorgides dels seus teclats). El llibre que us presentem avui no és un recopilatori de textos escrits per autors isolats en els seus escriptoris solitaris: és el fruit d'un treball en equip en el qual cadascun dels seus partícips ha aportat a la causa el millor de si mateixos.

Vols llegir? ;)

.


.

Recompenses

Mantindrem activa aquesta campanya de micromecenatge durant 10 dies, fins el diumenge 18 de març del 2018. Utilitzarem els diners que recollim per editar i publicar el llibre i per enviar les recompenses: a través de la plataforma podreu encarregar tants llibres com vulgueu i decidir si voleu que us els enviem per correu postal certificat o si preferiu venir a recollir-los en persona en la presentació que farem a Barcelona la setmana abans de Sant Jordi (Hem dit «presentació»? Més detalls d’aquí a uns dies, hehe).

En aquests moments els escriptors de la web estan acabant de fer la selecció/edició dels textos que s'inclouran en el llibre i la Núria Milà, figurinista escenògrafa i il·lustradora, està treballant en el dibuix de la coberta (Què us sembla l'esbós que hem publicat com imatge de portada? Segur que la il·lustració final serà espectacular!).

El 19 de març, l'endemà d'haver finalitzat la campanya, enviarem a imprimir tots els llibres que ens hagueu encarregat i, si tot va bé, el 12 d'abril portarem els llibres a Correus perquè aquells que hagueu triat rebre'ls per correu postal certificat els rebeu abans de Sant Jordi.

Estigueu atents al nostre twitter @VullEscriure! Us anirem informant de totes les novetats… I és possible que us demanem alguna opinió ;)

.* . * . *.

Actualització 12/03/2018: Ja tenim dia, lloc i hora per la presentació de Barcelona: dissabte 21 d'abril del 2018, a les 11:30 del matí, a la Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps 20-22, Barcelona)!

Actualització 15/03/2018: Ja la tenim aquí! Acabem d'actualitzar la capçalera del Verkami amb la imatge definitiva que tindrà la portada del llibre de Sant Jordi. Què us sembla? Oi que fa patxoca? Moltes gràcies a tots per votar! Moltes gràcies Núria Milà per il·lustrar-la ;)

.


.

Voleu saber més coses sobre nosaltres?

Visiteu-nos a la nostra web: serà una plaer conèixer-vos! Feu clic a www.VullEscriure.cat.

També ens podeu seguir a través de Twitter, Facebook i YouTube o enviar-nos un correu a [email protected].

Ens llegim!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Teresa Saborit

    Teresa Saborit
    Autor/a

    6 años

    M'alegro que t'agradi, Cristina! :D

  • Quina il·lusió!!!

  • Teresa Saborit

    Teresa Saborit
    Autor/a

    6 años

    Benvinguda Montserrat! Moltes gràcies per visitar el projecte de Verkami que hem obert per publicar el llibre de Sant Jordi de VullEscriure d'aquest any. Ens llegim ;)

  • Montserrat Vilaró Berenguer

    Montserrat Vilaró Berenguer

    6 años

    Soc Montserrat Vilaró

Volver a todas las actualizaciones

#08 / Què us sembla la portada definitiva?

Ja la tenim aquí!

Acabem d'actualitzar la capçalera del Verkami amb la imatge definitiva que tindrà la portada del llibre de Sant Jordi.

Què us sembla? Oi que fa patxoca? ;)

Moltes gràcies a tots per votar!

Moltes gràcies Núria Milà per il·lustrar-la!

3 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Teresa Saborit

    Teresa Saborit
    Autor/a

    6 años

    M'alegro que t'agradi, Montserrat. Estem d'acord amb tu: fa molta patxoca! I el que és millor és que l'hem decidit entre tots :D

  • Montserrat Vilaró Berenguer

    Montserrat Vilaró Berenguer

    6 años

    Perdo fina vull dir

  • Montserrat Vilaró Berenguer

    Montserrat Vilaró Berenguer

    6 años

    Molt xula i finesta, fa patxoca

#08 / Què us sembla la portada definitiva?

Ja la tenim aquí!

Acabem d'actualitzar la capçalera del Verkami amb la imatge definitiva que tindrà la portada del llibre de Sant Jordi.

Què us sembla? Oi que fa patxoca? ;)

Moltes gràcies a tots per votar!

Moltes gràcies Núria Milà per il·lustrar-la!

#07 / Ja tenim portada!

RECOMPTE DEFINITIU!

Sumant els vots rebuts a twitter i facebook: Cercle blanc 17 - Cercle daurat 11.

Guanya l'opció amb el cercle blanc: gràcies a tots per ajudar-nos a escollir la portada del llibre de Sant Jordi! ;)

#06 / Votació #3 - Blanc o daurat?

Ahir vam triar el color de les fulles... I si avui triem el color del cercle que apareix al centre de la portada del llibre de Sant Jordi? La Núria Milà ens ha fet arribar 2 noves propostes 😎

🔸Opció 1 - Cercle blanc
🔸Opció 2 - Cercle daurat

Feu un cop d'ull a les imatges que hem publicat al nostre twitter i Facebook i voteu per la teva preferida 🌹📚 [Temps fins 22:30]

Enllaç votacions twitter
Enllaç votacions Facebook

#05 / Les fulles seran pintades o no seran

Ahir us proposàvem una votació per decidir si preferíeu que les fulles de la portada apareguessin en blanc o pintades de verd.

Avui podem dir-vos que, sumant els vots rebuts a twitter i facebook, l'opció 2 ha guanyat per àmplia majoria (hehe).

Moltes gràcies a tots per votar! D'aquí a no res, nova votació ;)

#03 / Ja tenim dia, lloc i hora!

Tenim novetats! Us en recordeu que fa uns dies vàreu decidir quin dia volíeu que fos la presentació de Barcelona? Doncs avui ja us podem concretar lloc i hora!

Dia: dissabte 21 d'abril del 2018

Hora: 11:30

Lloc: Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps 20-22, Barcelona)

Apunteu-vos-ho a l'agenda: serà una alegria poder-vos saludar en persona! :D

#01 / Votació #1 - Quin dia voleu que fem la presentació a Barcelona?

Us vam avançar que us aniríem demanant l'opinió a través del twitter i ja hem publicat la primera enquesta: "Quin dia voleu que fem la presentació a Barcelona?"

Aneu al twitter per descobrir les possibilitats que hi ha sobre la taula i voteu per la vostra preferida. Aquí trobareu l'enllaç directe: https://twitter.com/VullEscriure/status/972096697039052801

Aquest vespre descobrirem quina és l'opció més votada. Ens llegim! :D

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies