❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Projecte Sàhara 2018

Baixada als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf on realitzarem formacions sanitàries i enregistrarem un documental.

Zaura

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
46
Aportaciones
851€
De 500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Qui som?

Zaura és una associació que neix de la necessitat de donar veu al poble sahrauí per part d’estudiants de ciències de la salut.

La nostra missió és sensibilitzar a la població del nostre país sobre el conflicte del Sàhara Occidental, col·laborar amb altres entitats per fer front comú envers el conflicte i, principalment, donar suport als campaments en l’àmbit de la salut, ja sigui mitjançant la recaptació de material sanitari com l’educació sanitària.

Integrants del Projecte Sàhara 2017 a l
Integrants del Projecte Sàhara 2017 a l'hospital de Rabuni

Què farem?

El Projecte Sàhara 2018 dóna continuïtat al Projecte Sàhara 2017, el qual dóna l’oportunitat a estudiants de Ciències de la Salut a realitzar una estada temporal als campaments de refugiats sahrauís durant la Setmana Santa, on farem formacions sanitàries en diverses entitats amb les quals estem en contacte. Per exemple, treballem amb l'UJSario (unió de joves) i la UNMS (Unión Nacional de Mujeres Saharauis).

El projecte consta de dues etapes:

- En primer lloc, realitzarem unes formacions a Barcelona a totes les noves integrants del Projecte Sàhara 2018 de caire social, sanitari i cultural, durant els mesos de febrer i març per tal de contextualitzar el projecte.

  • En segon lloc, les integrants de dit projecte baixaran a Tindouf, Algèria, on realitzaran les seves pròpies formacions a les entitats sahrauís que col·laboren amb nosaltres. A més a més, durant l’estada en els assentaments es durà a terme l’entrega del material recaptat, mitjançant prèvies campanyes de recollida en centres sanitaris o en les universitats on estudiem de tipus fàrmacs i material fungible, o educatius per les escoles, com són models anatòmics i recursos bibliogràfics.

Les formacions es basen en tres grans línies de treball: la salut infantil, salut materno-infantil i salut sexual.

Formació de salut materno-infantil i sexual amb dones sahrauís
Formació de salut materno-infantil i sexual amb dones sahrauís

Enguany, com a nova línia del projecte, ens proposem, a més, la gravació d’un documental per ajudar a donar veu al poble sahrauí, i així poder donar un nou enfocament a la feina de sensibilització que duem a terme a Catalunya durant l’any. Aquesta és la sinopsi de la peça:

"El poble sahrauí fa més de 40 anys que viu dividit. Una part de la població viu sota l’ocupació marroquina del Sàhara Occidental, i milers de persones continuen vivint a l’exili, en camps de refugiats al desert d’Algèria, esperant poder trobar una solució al conflicte i així poder tornar a la seva terra.

Ens proposem donar veu a un poble que ha fet de la resistència la seva manera de viure, que malgrat la immensa opressió a la qual està sotmès, les condicions adverses i l’oblit que ha patit per part de la comunitat internacional, segueix reivindicant amb força la seva lluita, tant des de les institucions com des de la quotidianitat. En definitiva, volem fer un retrat del poble sahrauí des d’una visió holística i mostrar-la per fer de tot espectador un nou testimoni d’una realitat silenciada."

Publiquem el projecte en aquesta plataforma amb la intenció de recaptar fons per tal de poder dur a terme els nostres objectius com a associació pel Projecte Sàhara 2018.

A què destinarem les vostres aportacions

- El 50% dels diners que aconseguim es destinaran a la realització i la producció del documental esmentat anteriorment.

  • El 25% dels fons restants es destinaran a ajudar a finançar les tasques administratives i logístiques del projecte. Per exemple, a proveïr a les famílies sahrauís que ens acullen amb els medis per poder comprar menjar i compensar la seva despesa energètica quan siguem allà.

  • Finalment, l'altre 25% es destinaria a altres tasques als camps (com el transport) i sobretot a la continuitat del projecte. Volem que aquest sigui un projecte a llarg termini, i ser autònoms econòmicament, de manera que els diners restants es destinaran a poder impulsar futures campanyes econòmiques als nostres pobles i barris, per assegurar la continuitat del projecte.

Malgrat necessitar finançament en els punts exposats anteriorment, cal remarcar que totes les persones que participen del projecte són voluntàries.

Calendari previst

Projecte in situ: marxarem aquesta Setmana Santa, del 23 de març a l'1 d'abril del 2018 als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf.

A partir del dia de tornada, establirem un període de temps per fer una valoració extensa del projecte i preparar-ne la presentació.

En tornar, establirem el dia d'un petit acte de presentació on els mecenes podran venir a recollir les seves recompenses materials, i per aquells que no hi puguin assistir es consensuaran maneres alternatives de rebre-les.

Si teniu qualsevol dubte no dubteu en contactar amb nosaltres!

Més informació

www.zaurasahara.tk
Llibret informatiu

Xarxes socials:
instagram.com/zaurasahara
facebook.com/zaurasahara

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Rafael Barquero Hernández

    Rafael Barquero Hernández

    6 años

    Me he equivocado y he repetido la aportación dos veces. espero la samarreta sea xxl o xl grande, si es así, dejo las dos aportaciones repetidas. Suerte !!!!!

  • Nuria Beneyto

    Nuria Beneyto

    6 años

    Un projecte molt engrescador!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies