❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Màpping a Montclar

Ajuda'm a fer possible un màpping de petit format, interactiu, a l'interior de l'església de Montclar de Berguedà.

raimongn

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
13
Aportaciones
396€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Domus Dei et Porta Coeli és una instal·lació de màpping de petit/mig format que s'exhibirà a l'interior de l'església de Montclar de Berguedà

La inauguració de la instal·lació serà el 30 de juliol, i serà visitable fins el dia 5 d'agost al migdia.

Es podrà visitar gratuïtament durant uns horaris còmodes.

Perquè tot plegat sigui possible, necessito la teva ajuda.

I això del màpping, què és?

El màpping és una tècnica audiovisual que consisteix a projectar llum sobre un suport que no és una pantalla uniforme. Jugant amb la coincidència de la projecció sobre aquest suport tangible, es poden crear il·lusions visuals sorprenents, i no necessitem ni ulleres ni dispositius de cap mena, només els nostres ulls.

I com serà?

Aquesta és la casa de Déu i la porta del Cel seria la traducció al català d'una frase en llatí present a la llinda d'entrada de moltes esglésies. La meva proposta il·lustra les muntanyes de la vora de Montclar, que també són en certa manera la porta del Cel i la casa de Déu. La muntanya és un lloc on l'home no hi va normalment, però s'eleva quan hi accedeix; és on, tradicionalment, Déu es manifesta. D'aquí sorgeix el títol i un vincle amb l' arquitectura, que busca la teva complicitat a l'hora d'interpretar-ho per jugar a difuminar els límits entre el temple i la muntanya.

La proposta, però, no es limita a la part visual. Hi ha un sistema interactiu que reacciona als sons captats per un micròfon. D'aquesta manera, la música i la projecció visual conflueixen per a aportar sensacions úniques al visitant, jugant amb l'acústica, la fredor, i totes les altres sensacions d'una església.

A tot això m'agradaria afegir-hi la interpretació del violoncel, que també té una sonoritat molt especial dins l'església i pot ser un controlador ideal d'aquest sistema interactiu.

Com que una imatge val més que mil paraules, a aquest video de presentació de la campanya pots veure les primeres proves que vaig fer fa unes setmanes.

A què destinaré les aportacions?

Per a fer un màpping es necessiten moltes hores de feina. Una part important d'aquestes hores són les que es dediquen a la creació de continguts, amb eines de creació 3D i d'edició audiovisual. Aquest màpping, a més, té una component experimental que implica dedicar un temps significatiu també a fer proves i a ajustar el treball ja fet en funció dels resultats d'aquests experiments. Tot això ho valoro en 30 dies de feina que, a raó de 50 € per cada jornada, fan un total de 1500 €.

Per altra banda, hi ha altres despeses vinculades al projecte:

  • Serveis d'impressió: 150 €

  • Suports i elements estructurals: 150 €

  • Aperitiu per al dia d'inauguració: 150 €

  • Comissió per a Verkami: 90,75 €

  • Despeses financeres: 45 €

El cost de la meva feina i aquestes despeses sumen un total de 2085,75 €. Si superem l'objectiu de finançament, la diferència entre aquest i el cost total quedarà compensada i no l'hauré de posar de la meva butxaca.

Sobre les aportacions i les recompenses

He volgut fer un esquema senzill:

  • Si aportes 15 €, et convidaré a la inauguració que farem el dia 30 de juliol a l'església mateix, i al vermut de després. És un bon moment per a conèixer-nos o retrobar-nos, i ser el primer a veure la instal·lació funcionant.

  • Si t'agrada molt el projecte i tens capacitat econòmica, o ets una empresa, associació o administració pública, hi pots col·laborar amb 300 € i aparèixer com a patrocinador principal de la instal·lació. Òbviament, estàs convidadíssim a la inaguració. I al vermut també, no et preocupis.

  • Una altra opció per a col·laborar amb el projecte és aportar 60 €, i això et donarà dret a descarregar la plantilla imprimible, els vídeos, i altres materials. Amb això podràs repetir la instal·lació allà on vulguis (amb llicència CC-BY-SA) i experimentar-hi.

  • Si no em coneixes massa i simplement el projecte et sembla interessant, o si és el que et pots permetre en aquest moment, pots aportar 3 € . La recompensa és el meu agraïment i la teva satisfacció d'haver-hi col·laborat.

Per què hauria de col·laborar-hi econòmicament si també puc visitar la instal·lació gratuïtament?

A vegades, que les coses siguin gratuïtes ens pot fer pensar que no costen diners. Però sí que en costen, sí. En temps, en inversions d'equipament, en aprenentatges. Com que més o menys tots estarem d'acord que l'art té molt de valor, als artistes ens toca buscar mecanismes per a finançar els nostres projectes i en aquest cas he optat pel crowdfunding. Si pots col·laborar, fes-ho i gaudeix del que has fet possible. Si visites la instal·lació i no hi has pogut col·laborar, gaudeix-ne també: potser en el futur podràs fer-ho en algun altre projecte.

I tu qui ets?

Em dic Raimon Guarro i Nogués i sóc artista visual. Visc a mitges entre Barcelona i Montclar, i la meva vida professional es divideix en

  • projectes com aquest, on busco desenvolupar-me com a artista visual. Sóc llicenciat en Belles Arts, i domino el dibuix i el 3D.

  • i la meva faceta de formador, que desenvolupo des de fa ja quasi 20 anys. Actualment ensenyo Postproducció a l' escola de videojocs ENTI, i imparteixo altres cursos de manera esporàdica sobre màpping, Blender i altres processos basats en programari lliure.

Segueix-me a Facebook

i també a
Instagram

i mapping.barcelona

Calendari

  • 20 de juny: llançament de la campanya

  • 15 de juny-20 de juliol: treball en els continguts audiovisuals de la instal·lació, així com en el sistema interactiu

  • Setmanalment mentre duri la campanya: actualitzacions dels progressos del projecte

  • Diumenge 30 de juliol a les 12: inauguració de la instal·lació a l'església de Montclar, i aperitiu per a tots els convidats.

  • 1 de juliol i 5 d'agost: Visita gratuïta de la instal·lació en horaris còmodes per a tothom.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • lluismoner

    lluismoner

    más de 6 años

    Salut! Anna i Lluís

Volver a todas las actualizaciones

#01 / Crear la foscor dins l'església perquè hi pugui néixer la llum.

Hola!

Encara que he de compatibilitzar-ho amb algun altre compromís professional, el projecte va avançant. Avui es tractava d'aconseguir el màxim de foscor possible a l'interior de l'església.

Per a aconseguir-ho, fa unes setmanes vaig comprar una planxa de cartró força grossa a Barna Paper i avui l'he retallat a la mida de la finestra, incloent l'arc de mig punt que, de manera improvisada però efectiva, he calcat sobre un paper.

Pots veure una part del procés al vídeo. Espero que t'agradi!

Com potser t'hauràs fixat l'inici del projecte no ha estat estelar quant a èxit de finançament. Si tens dubtes i no saps si col·laborar-hi, saps que els pots plantejar a la part de sota de la pàgina? Els respondré i així servirà per a altres persones que potser s'estaven preguntant el mateix.

I si no tens dubtes i penses fer la teva aportació algun dia, si us plau no esperis, és molt important per al projecte! Si el problema és que estàs passant un mal moment econòmic, també em pots ajudar fent difusió entre les teves amistats i a les xarxes socials. Gràcies!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#03 / És difícil però... m'ajudes a l'últim esforç?

El termini del finançament acaba divendres vinent, per tant queden molt pocs dies i, com que sóc tossut de mena, encara crec en la remota possibilitat que el finançament tiri endavant. Si no és així, tinc un pla B. Però és clar, els plans B no són el pla A per alguna raó.

He preparat un video on recullo les tasques en què he estat treballant els últims dies. I de pas, evidentment, t'animo de nou a col·laborar :)

#02 / Treball de formigueta

Fins fa relativament pocs dies he hagut de compatibilitzar el desenvolupament del projecte i de la campanya de crowdfunding amb altres compromisos. Principalment, les classes que imparteixo a ENTI, una escola de videojocs, i fins ahir mateix, el videoclip de la cançó Winter Portrait, d'en Pau Jené, que vam llançar ahir mateix i que pots veure aquí:

El cap de setmana passat també vaig anar al FADE, un festival d'art digital i electrònica que es fa a la Cellera de Ter, i que precisament m'agrada per això, pel seu format familiar i proper. L'any passat hi vaig anar per a presentar el Màpping de Veritat, i aquest any hi he anat com a visitant.

Ara, passat el FADE, amb el videoclip acabat i amb la recta de l'estiu crec que del tot encarrilada, em toca concentrar-me en el disseny visual i de la narrativa interactiva de la instal·lació que podràs visitar. Espero poder-te'n presentar novetats de cara a principis de la setmana que ve.

leer más

#01 / Crear la foscor dins l'església perquè hi pugui néixer la llum.

Hola!

Encara que he de compatibilitzar-ho amb algun altre compromís professional, el projecte va avançant. Avui es tractava d'aconseguir el màxim de foscor possible a l'interior de l'església.

Per a aconseguir-ho, fa unes setmanes vaig comprar una planxa de cartró força grossa a Barna Paper i avui l'he retallat a la mida de la finestra, incloent l'arc de mig punt que, de manera improvisada però efectiva, he calcat sobre un paper.

Pots veure una part del procés al vídeo. Espero que t'agradi!

Com potser t'hauràs fixat l'inici del projecte no ha estat estelar quant a èxit de finançament. Si tens dubtes i no saps si col·laborar-hi, saps que els pots plantejar a la part de sota de la pàgina? Els respondré i així servirà per a altres persones que potser s'estaven preguntant el mateix.

I si no tens dubtes i… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies