❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La Vall del Francolí. L'alè del Camp

Recorregut documental per la Vall del Francolí a partir d'alguns dels seus habitants, persones compromeses amb el paisatge i el medi ambient

Produccions Saurines

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
302
Aportaciones
14.100€
De 14.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

EL DOCUMENTAL

Aquest documental girarà al voltant de la contaminació de l'aire produïda per la indústria petroquímica al Camp de Tarragona, centrat en el canvi experimentat en la opinió de la societat civil al llarg de la darrera dècada, en que han augmentat les denuncies cap a la manca de responsabilitat de les empreses petroquímiques i administracions davant els repetits incidents de contaminació lumínica, sonora i ambiental a la Vall del Francolí.

A partir del testimoni de diversos habitants de la Vall i els seus recorreguts diaris i de la memòria, configurarem un mapa dels pobles que es troben sota la influencia més directa del complex petroquímic del Camp de Tarragona. Uns desplaçaments que ens serviran per descobrir que és el que s'amaga sota la gran indústria, un paisatge desconegut, una agricultura que malgrat les dificultats encara es manté viva, persones amb ganes de seguir al territori i que lluiten perquè la indústria no condicioni la seva vida.

Fa més de quaranta anys es va imposar un model de desenvolupament econòmic que va portar feina i riquesa econòmica als pobles on es va implementar però que a la llarga ha hipotecat el territori.

Problemes de salut i contaminació ambiental han fet que avui en dia el que en un moment es va considerar progrés ara es posi en qüestió.

Els habitants de la Vall del Francolí van perdre la capacitat de presa de decisions sobre el lloc on vivien i la gestió del seu paisatge, ara dècades després potser ja és massa tard per un canvi cap a un model econòmic respectuós amb el medi-ambient i només els queda una opció, vetllar per la seva salut.

OBJECTIUS DEL DOCUMENTAL

  • Fer visible la qualitat de l'aire del Camp de Tarragona més enllà de les nostres comarques.

  • Mostrar un territori actiu i crític amb la situació que li ha tocat viure.

  • Donar a conèixer els valors paisatgístics de la Vall del Francolí.

  • Denunciar la inoperància i la manca de compromís de les nostres institucions en els problemes de contaminació.

  • Donar a conèixer nous models econòmics que poder arribar a ser una alternativa a l'actual.

QUI SOM?

Produccions Saurines som una productora establerta al Camp de Tarragona especialitzada en territori, paisatge i recuperació de la memòria, des d'una vessant de transformació social i comunitària.El nostre objectiu és crear continguts audiovisuals i desenvolupar accions culturals que ens ajudin a narrar la realitat del nostre entorn a través d'una mirada creativa i crítica.

PRODUCCIONS SAURINES amb la complicitat de CELNET, plataforma nascuda per aturar el creixement de la indústria contaminant a la Vall del Francolí, estem treballant per visibilitzar la contaminació causada per la indústria petroquímica i la lluita del territori per canviar aquesta situació, amb la realització del documental.

Saurines som:

Guillem Voltas Calbet Fotògraf,director de fotografia i muntador.

Elisenda Trilla Ferré Realitzadora i guionista.

Tots dos amb una llarga experiència prèvia en fotografia, televisió, vídeo i gestió cultural, on hem desenvolupat propostes de caire social, mediambiental i també entorn la història, el patrimoni i el paisatge. Els projectes de Saurines estan fortament lligats al territori, la seva memòria, la seva gent i els seus productes.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Els diners obtinguts en aquesta campanya de micromecenatge aniran principalment destinats a:

-Les despeses de producció per finalitzar el projecte documental.

-Muntatge, etalonatge i postproducció de tot el material enregistrat.

-A les pròpies despeses de producció i enviament de les diferents recompenses a les aportacions dels mecenes del projecte.

-Impostos derivats de l'activitat i la gestió de verkami

El nostre objectiu es arribar a 14.000€, però si ho sobrepassem i arribem als 16.000€ dedicarem els 2000€ a la internacionalització del documental traduint-lo i subtitulant-lo a l'anglès i el castellà, així com també la seva difusió.

CALENDARI DEL PROJECTE

SOBRE LES RECOMPENSES

Les recompenses (dvd, pòster, samarreta, llibre) s'entregaran en un 1r moment el dia de l'estrena del documental, i en el cas de no assistir a l'estrena s'enviaran per correu un cop estrenat LA VALL DEL FRANCOLÍ, L'alè del Camp.

VISIONAT DIGITAL ONLINE

L'enllaç de la pel·lícula el rebreu uns dies abans de l'estrena, prevista el desembre de 2017.

EL DVD

Rebreu La Vall del Francolí. L'alè del Camp. en format DVD

EL CARTELL

Cartell del documental mida DIN A2 amb paper de qualitat

L'ESTRENA-ENTRADES

L'estrena del documental serà a la població del Morell, el mes de desembre de 2017. La data exacte de l'estrena serà notificada via mail a tots els mecenes.

RECORREGUT-VERMUT

Un cop estrenat el documental i organitzat conjuntament amb Celnet, realitzarem una visita guiada amb tots els mecenes pels llocs més destacats de la història de la contaminació de La Vall del Francolí, acabarem el recorregut fent el vermut.

EL LLIBRE

El llibre de fotografia contemporània LA VALL DEL FRANCOLÍ de MARTÍ GASULL

La vall del riu Francolí es situa al nord-est de la península Ibèrica, en una zona d’orografia suau i clima mediterrani. De vigor perdut i ànima cansada recorre un paisatge descuidat de flora i fauna, per acabar desembocant de manera desapercebuda al mar mediterrani. El Francolinus francolinus, petita au rapaç ja extinta, li va donar el nom. Com una tradició familiar o un destí heretat el riu esdevé estèril i quasi transparent al territori antropogènic que l’envolta. Fins i tot la gent que hi interactua es mimetitza amb el paisatge i en veu la seva essència. Una terra als vorals de l’urbanisme, abandonada i sovint maltractada on hi interaccionen vides que han quedat en l’oblit, ancorades en un passat fèrtil que mai més tornarà i que lluiten per sobreviure.
.© 2014 Martí Gasull

LA SAMARRETA DEL DOCUMENTAL

Tindrem talles S/M/L/XL. Ens comunicarem via mail amb els mecenes per tal de definir la talla de cada recompensa.

+INFO

facebook
www.saurines.cat
twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • doktorkampi

    doktorkampi

    más de 6 años

    Enhorabona per haver assolit l'objectiu! Endavant amb iniciatives sobre salut i medi ambient!!!

  • Produccions Saurines

    Produccions Saurines
    Autor/a

    más de 6 años

    Moltes gràcies a tu Francesc per col·laborar-hi, entre totes segur que ho aconseguim

  • Francesc Massana Cabré

    Francesc Massana Cabré

    más de 6 años

    Moltes gràcies per aquest projecte tan interessant i molta sort!

  • Produccions Saurines

    Produccions Saurines
    Autor/a

    más de 6 años

    Moltes gràcies Xusa intentarem posar-hi llum!!

  • Xusa Ortega

    Xusa Ortega

    más de 6 años

    Un projecte molt necessari on s'imposa la foscor oficial. Gràcies per obrir-nos un a miqueta més els ulls!

  • Produccions Saurines

    Produccions Saurines
    Autor/a

    más de 6 años

    Moltes gràcies Ramón i Oriol! Segur que aconseguirem entre tots i totes

  • Ramon preixens roig

    Ramon preixens roig

    más de 6 años

    Espero que aquest projecte arrivi als proposits,teniu la meva implicacio absoliuta,gracies per fer un futur mes net i sa.gracies

  • Oriol Nicolau i Tell

    Oriol Nicolau i Tell

    más de 6 años

    Des de Constantí molts ànims, compteu amb nosaltres!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies