❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La Mort Novata: Suspensos Letals

Edició en paper del segon volum del webcòmic d'humor "La Mort Novata", sota el nom "La Mort Novata: Suspensos Letals"

Noel R. Mussach

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
47
Aportaciones
2.060€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

És un còmic d'humor negre negríssim, escrit en català macarrònic que narra les aventures i desventures d'un esperit recol·lector d'ànimes en pràctiques que es diu senzillament així: La Mort Novata. Acompanyat dels seus companys de classe i sota l'atenta vigilància del seu tutor i de la seva mestra, el nostre amic viu les mil i una recol·lectant persones, animals, coses i més, coneixent altres curiosos individus del més enllà.

Les tires de La Mort Novata es publiquen irregularment (o tan regularment com li permeten les muses a l'autor) al blog "La Universal", on va néixer a l'any 2005, sota el paraigües d'un projecte col.lectiu homònim de còmic en català, i que resta obert a les col.laboracions de tothom.

A l'any 2011 l'autor es va llençar de cap, amb aquella innocència i optimisme dels autors de còmic independent, a l'aventura de l'auto-publicació, pensant en persones que no llegeixen webcòmics (especialment la seva iaia) i en tots aquells que, com el propi autor i malgrat les modernités que ens envolten, encara creuen que el suport natural del còmic és el paper. De manera que va recopilar les seixanta primeres tires i va fer un llibre la mar de maco, que es va distribuir de manera completament ecològica i artesana (amb motxilla i bicicleta), i gràcies a la complicitat i el recolzament dels propietaris de les comicoteques, va aconseguir un èxit aclaparador en vendes, presència a xarxes socials i fins i tot un estand al Saló del Manga. Vaja: Per Morir-se!

La idea és llençar el segon volum de les aventures d'aquest macabre però simpàtic personatge. Per seguir amb la línia editorial iniciada amb el primer volum, es publicaran les tires que van de la seixanta-una a la cent vint, sota el nom de La Mort Novata: Suspensos letals. Així mateix, pretenem, amb dosis equivalents de il·lusió, tossuderia i esforç (ciclista), arribar de nou als prestatges de les botigues de còmics de Barcelona.

Les tires giren al voltant de La Mort Novata, que és el protagonista de la nostra història. Una mort principiant, poca traça i tímida, però molt apassionada en la seva tasca: aconseguir el títol oficial de l´Acadèmia per poder recol·lectar adults humans sense supervisió, encara que els estudis no li van massa bé i la caga molt sovint. De qualsevol manera, és incansable i s'esforça molt, amb un èxit més que discutible. L'acompanyen en el seu purgatori particular el Mortimer (el seu millor amic), el Mateu (el saberut de la classe) i l´Infaust (un company cadavèric que també és una mica sapastre).

A la banda docent, està la Mort Absoluta, el mentor del nostre protagonista; professional expert que ja ha tutelat les pràctiques de moltes altres morts i ja sap com se les gasta un aprenent. És estoic de mena i pràcticament res pot alterar-lo. Té moltes manies mundanals: el veurem perdent el temps amb un yoyó, menjant entrepans, jugant al golf, escoltant un i-pod... I també la Senyoreta Parca, una mort de prestigi que amb les seves ensenyances ha d'aportar als futurs recol·lectors tot allò que necessiten saber per a exercir dignament i fer-ne unes morts de profit.

També trobem al Senyor Segador, el buròcrata de la oficina del registre. Al seu davant es formen unes cues d'alquí t'espero. Els formularis que demana d'omplir el senyor segador poden ser diferents segons qui tingui al davant. Com una primera penitència. I con no pot ser menys Caront, el Barquer, Cèrber el gosset de tres caps que guarda la entrada del Més Enllà i que a l'inframón anomenen Fido, i el Suïcida dramàtic, que anuncia una vegada i una altra que es pensa suïcidar. La Mort Novata i els seus companys de ’l'acadèmia no el perden de vista, però quan l'home executa la seva amenaça, cap d'’ells li dóna el cop de dalla, així que el pobre ’home es queda sense morir-se. I les morts partint-se de riure... aix...

Completen el repartiment altres personatges com ara els Genets de L'Apocalipsi: La Fam, La Pesta, La Guerra Total i el seu nebot Discussió Tonta, i l'últim membre del grup, Causes Naturals. Són els principals proveïdors d'ànimes de la central i també grans amics de la Mort Absoluta. Es reuneixen cada cert temps per sopar, planificar un apocalipsi que els permeti gaudir d'unes llargues i merescudes vacances i sobretot, per passar-s'ho bé.

Les aportacions serviran per costejar estrictament l'edició: disseny, maquetació, impremta, ISBN... El segon volum tindrà un format igual al primer: tamany A5 amb les tapes toves. La tirada serà de 300 exemplars.

Ens posarem a treballar per treure a la llum el tercer volum de la saga: La Mort Novata Saves the World

2-3 mesos a partir del finançament


Totes les recompenses inclouen l´enviament nacional excepte les de 100€ o 500€ en que el mateix autor us portarà en mà la recompensa, a més d'una bossa de ganxets cortesía de la seva iaia. A més s'inclouen, segons aportació, diferents vals de pròrroga vital o altres serveis, expedits per la Central de Defuncions. Cal presentar-lo en el moment de la fatídica recol.lecció, i La Mort Novata es compromet a marxar a fer un cafè (o similar) i tornar en el temps establert en el val.


Si vols més informació sobre la Mort Novata o sobre el seu autor, la pots trobar a:

La Universal
Facebook
Twitter
Entrevista amb l´autor a El Periodico

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Noel R. Mussach

    Noel R. Mussach
    Autor/a

    casi 7 años

    Bueno, la recompensa consiste en una tarjeta que acredita que la Muerte Novata, el agente recolector protagonista de nuestro cómic, garantiza que el día que le toque, el mecenas podrá presentar la tarjeta y así disponer de algo más de tiempo de vida. Es un premio muy valioso, pues a los burócratas del más allá les cuesta un montón conceder mas tiempo vital.

    ¿Que si es real? ¿Que si funcionará en el momento que toque? Bueno, eso es objeto de debate. Algunos opinan que sí, que por supuesto, aunque solo si el agente de la defunción es la mismísima Muerte Novata, y si la tarjeta no está dañada. Otros, que no creen mucho en estas cosas, opinarán sin embargo que no, que ésto es solo otra coña de un autor guasón, que le pueda servir al mecenas como recuerdo de la publicación y con la que poder presumir a los amigos en plan "...pues mira, oye, a mi me debe un favor la Muerte ...Novata".

  • Oslaguna PM

    Oslaguna PM

    casi 7 años

    Hola,

    Tenia una duda sobre de que se trata exactamente la recompensa : "1 Val per una pròrroga vital de 60 minuts expedida per la mateixa Mort Novata!"

    Gracias

Volver a todas las actualizaciones

#01 / Ai quins nervis...

Hola a tothom. No us havia dit res encara via el blog. Primer de tot us agraeixo moltíssim la confiança i l'ajuda que em presteu. Espero poder-vos-ho tornar algun dia.

La qüestió és que la campanyainicia la recta final i les aportacions cada vegada costen més d'arribar. Total que entre autor i personatge hem decidit prendre les mesures que aquí veieu.

No cal dir que tots vosaltres sou mereixedors d'aquesta nova recompensa a la que em comprometo a complir, faltaria més. I els que em coneixen ja saben lo dur que em resultarà. Tot sigui per la causa...

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • paulmussach@gmail.com

    [email protected]

    más de 6 años

    Jio, jio, jio.

    Puc tornar a donar??? S'ho mereix!

    Vinga! de 5€ en 5€ s'arribarà! No sigueu tímids! O és que teniu alguna cosa millor que fer amb els diners?

#09 / Ja està editat

Hola a tots. Com podeu veure, ja han arribat els còmics acabats.

Han quedat molt bé. En breu alguns començareu a rebre les vostres recompenses.

La distribució en botigues potser encara trigarà: tenim poques mans i haurem de dedicar-nos a cada cosa per torns. Us anirem informant també d'això.

#08 / Les rotatives estan en marxa.

Bones a tothom. La impremta m'ha enviat ja una prova que està del tot correcta. He donat l'ok. Calculo que en qüestió d'una setmana o així hauria de tenir els exemplars a casa.

Només queda el tema de les recompenses:

Reitero la idea de que qui ja tingui l'exemplar del primer volum el pot canviar per qualsevol dels altres premis: tassa o samarreta.

I els que aneu a rebre samarreta m'hauríeu de dir quina talla voleu.

Espero respostes.

#07 / Enviat a impremta

Yi-hiiii!!!! Ja hem enviat a impremta els arxius per la publicació. En cosa de 10 dies haurien d'estar impresos els exemplars. Ja us informarem...

Ara, però donem un altre pas. La preparació de recompenses. Molts dels que heu aportat rebreu l'exemplar nou. Però algunes recompenses inclouen l'exemplar anterior, que em consta que molts de vosaltres ja teniu. Què us sembla si substituïm l'exemplar anterior per una tassa o una samarreta de la Mort Novata? La comanda l'hem de fer igualment...

Les samarretes no van dedicades, però. Les tasses... Doncs podria ser...

Uhm... I als que ja us han d'arribar tasses i/o samarretes... En fi, ja pensarem algo, no?

#06 / Focus Group

Molt bones, amics de la Mort Novata: una informació interessant per aquells que teniu la samarreta com a recompensa: estem escollint el dibuix. Fins fa no gaire tenia clar que el dibuix havia de ser simplement que aparegués el personatge i el títol. Però m'han suggerit una altra cosa. M'agradaria que opinessiu, com si això fos un focus grup d'aquells... Quina us agrada més? Quina creieu que és més adient per aquesta ocasió? Quina és més comercial? Quina us posarieu sovint per lluir-la amb orgull?

Aquesta era la idea original...
Aquesta era la idea original...
...i aquesta és l
...i aquesta és l'altra proposta...

#05 / Sobre la menció als agraïments.

Bones, amics. Això marxa. Ja ho tenim tot enllestit per portar a imprimir. Ara estic fent les pàgines introductòries. I una d'elles és la pàgina d'agraïments.

I per fer-la bé necessito que em digueu. Amb quin nom voleu aparèixer en els agraïments? Us val el nom que vau utilitzar a la plataforma Verkami? Voleu aparèixer amb el vostre nom sencer? Preferiu una altra fòrmula com "només Jordi", "Xlompen el trepitjador", "l'artista i mecenes abans conegut com a Jordi"?

Ja em direu. Espero les vostres respostes, tot i que hauria de ser bastant aviat, eh? M'agradaria portar a imprimir aquest mateix mes.

Vale, una abraçada. Seguiré informant...

#04 / Ensopegada amb el tema de la tipografia.

Molt bones.

Després d'un parell de setmanes fent un canvi de tipografia, avui se m'ha acudit fer una prova de legibil.litat amb la nova. El resultat és que la tipografia que havia escollit té una legibil.litat molt reduïda. Frenada en sec i marxa enrera. No queda més remei que tirar endavant tal com estava, amb la molt odiada (i mai ho acabaré d'entendre massa) COMIC SANS

Això hauria de suposar una accelerada en la producció, per què les comic sans ja estaven fetes, però... En fi, que no són tot flors i violes.

De tota manera canviaré, no ja els diàlegs però almenys sí els tíotls de les tires, i el canvi definitiu el deixaré per al futur. El tercer volum segur que ja apareix amb una altra tipografia. Faltaria més.

#03 / Autor treballant. Disculin les molèsties.

Hola amics, amigues, familia i fans: suposo que hauria de tenir una comunicació més fluida amb vosaltres.

El còmic que heu "mecenat" (es diu així) està en ple procès de producció. Encara no l'hem portat a imprimir. Primer de tot volia fer un canvi: Estem substituïnt la tipografia de totes les tires, per així deixar de banda la "comic sans" que tan mala fama té entre els dissenyadors gràfics. Això em portarà una estona.

El canvi de lletra comporta algun que altre retoc en els textos que no alteraran el sentit del que es va publicar al blog. Si veig algun error ortogràfic també el canvio. Ara bé: en quant a barbarismes, que n'hi ha una bona pila, la gran majoria es quedaran. Em temo que entren dins del que anomeno "català macarrònic 100%". Per les professores de català que hi pugui haver a la sala: podeu fer servir el meu còmic com a exercici de "busca el barbarisme i proposa la correcció".

leer más

#01 / Ai quins nervis...

Hola a tothom. No us havia dit res encara via el blog. Primer de tot us agraeixo moltíssim la confiança i l'ajuda que em presteu. Espero poder-vos-ho tornar algun dia.

La qüestió és que la campanyainicia la recta final i les aportacions cada vegada costen més d'arribar. Total que entre autor i personatge hem decidit prendre les mesures que aquí veieu.

No cal dir que tots vosaltres sou mereixedors d'aquesta nova recompensa a la que em comprometo a complir, faltaria més. I els que em coneixen ja saben lo dur que em resultarà. Tot sigui per la causa...

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies