Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

¡ Estrenamos nueva web !

La Mort Novata: Suspensos Letals

Edició en paper del segon volum del webcòmic d'humor "La Mort Novata", sota el nom "La Mort Novata: Suspensos Letals"

Noel R. Mussach

Un proyecto de

Categoría

Creado en

83%
3
días
38
Mecenas
1.665€
De 2.000€
Aporta al proyecto

És un còmic d'humor negre negríssim, escrit en català macarrònic que narra les aventures i desventures d'un esperit recol·lector d'ànimes en pràctiques que es diu senzillament així: La Mort Novata. Acompanyat dels seus companys de classe i sota l'atenta vigilància del seu tutor i de la seva mestra, el nostre amic viu les mil i una recol·lectant persones, animals, coses i més, coneixent altres curiosos individus del més enllà.

Les tires de La Mort Novata es publiquen irregularment (o tan regularment com li permeten les muses a l'autor) al blog "La Universal", on va néixer a l'any 2005, sota el paraigües d'un projecte col.lectiu homònim de còmic en català, i que resta obert a les col.laboracions de tothom.

A l'any 2011 l'autor es va llençar de cap, amb aquella innocència i optimisme dels autors de còmic independent, a l'aventura de l'auto-publicació, pensant en persones que no llegeixen webcòmics (especialment la seva iaia) i en tots aquells que, com el propi autor i malgrat les modernités que ens envolten, encara creuen que el suport natural del còmic és el paper. De manera que va recopilar les seixanta primeres tires i va fer un llibre la mar de maco, que es va distribuir de manera completament ecològica i artesana (amb motxilla i bicicleta), i gràcies a la complicitat i el recolzament dels propietaris de les comicoteques, va aconseguir un èxit aclaparador en vendes, presència a xarxes socials i fins i tot un estand al Saló del Manga. Vaja: Per Morir-se!

La idea és llençar el segon volum de les aventures d'aquest macabre però simpàtic personatge. Per seguir amb la línia editorial iniciada amb el primer volum, es publicaran les tires que van de la seixanta-una a la cent vint, sota el nom de La Mort Novata: Suspensos letals. Així mateix, pretenem, amb dosis equivalents de il·lusió, tossuderia i esforç (ciclista), arribar de nou als prestatges de les botigues de còmics de Barcelona.


Les tires giren al voltant de La Mort Novata, que és el protagonista de la nostra història. Una mort principiant, poca traça i tímida, però molt apassionada en la seva tasca: aconseguir el títol oficial de l´Acadèmia per poder recol·lectar adults humans sense supervisió, encara que els estudis no li van massa bé i la caga molt sovint. De qualsevol manera, és incansable i s'esforça molt, amb un èxit més que discutible. L'acompanyen en el seu purgatori particular el Mortimer (el seu millor amic), el Mateu (el saberut de la classe) i l´Infaust (un company cadavèric que també és una mica sapastre).

A la banda docent, està la Mort Absoluta, el mentor del nostre protagonista; professional expert que ja ha tutelat les pràctiques de moltes altres morts i ja sap com se les gasta un aprenent. És estoic de mena i pràcticament res pot alterar-lo. Té moltes manies mundanals: el veurem perdent el temps amb un yoyó, menjant entrepans, jugant al golf, escoltant un i-pod... I també la Senyoreta Parca, una mort de prestigi que amb les seves ensenyances ha d'aportar als futurs recol·lectors tot allò que necessiten saber per a exercir dignament i fer-ne unes morts de profit.

També trobem al Senyor Segador, el buròcrata de la oficina del registre. Al seu davant es formen unes cues d'alquí t'espero. Els formularis que demana d'omplir el senyor segador poden ser diferents segons qui tingui al davant. Com una primera penitència. I con no pot ser menys Caront, el Barquer, Cèrber el gosset de tres caps que guarda la entrada del Més Enllà i que a l'inframón anomenen Fido, i el Suïcida dramàtic, que anuncia una vegada i una altra que es pensa suïcidar. La Mort Novata i els seus companys de ’l'acadèmia no el perden de vista, però quan l'home executa la seva amenaça, cap d'’ells li dóna el cop de dalla, així que el pobre ’home es queda sense morir-se. I les morts partint-se de riure... aix...
Completen el repartiment altres personatges com ara els Genets de L'Apocalipsi: La Fam, La Pesta, La Guerra Total i el seu nebot Discussió Tonta, i l'últim membre del grup, Causes Naturals. Són els principals proveïdors d'ànimes de la central i també grans amics de la Mort Absoluta. Es reuneixen cada cert temps per sopar, planificar un apocalipsi que els permeti gaudir d'unes llargues i merescudes vacances i sobretot, per passar-s'ho bé.

Les aportacions serviran per costejar estrictament l'edició: disseny, maquetació, impremta, ISBN... El segon volum tindrà un format igual al primer: tamany A5 amb les tapes toves. La tirada serà de 300 exemplars.

Ens posarem a treballar per treure a la llum el tercer volum de la saga: La Mort Novata Saves the World

2-3 mesos a partir del finançament


Totes les recompenses inclouen l´enviament nacional excepte les de 100€ o 500€ en que el mateix autor us portarà en mà la recompensa, a més d'una bossa de ganxets cortesía de la seva iaia. A més s'inclouen, segons aportació, diferents vals de pròrroga vital o altres serveis, expedits per la Central de Defuncions. Cal presentar-lo en el moment de la fatídica recol.lecció, i La Mort Novata es compromet a marxar a fer un cafè (o similar) i tornar en el temps establert en el val.


Si vols més informació sobre la Mort Novata o sobre el seu autor, la pots trobar a:

La Universal
Facebook
Twitter
Entrevista amb l´autor a El Periodico

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

2 comentarios

Si ya eres mecenas, iniciar sesión para comentar.

 • Noel R. Mussach

  Noel R. Mussach
  Autor/a

  aproximadamente 1 meses

  Bueno, la recompensa consiste en una tarjeta que acredita que la Muerte Novata, el agente recolector protagonista de nuestro cómic, garantiza que el día que le toque, el mecenas podrá presentar la tarjeta y así disponer de algo más de tiempo de vida. Es un premio muy valioso, pues a los burócratas del más allá les cuesta un montón conceder mas tiempo vital. ¿Que si es real? ¿Que si funcionará en el momento que toque? Bueno, eso es objeto de debate. Algunos opinan que sí, que por supuesto, aunque solo si el agente de la defunción es la mismísima Muerte Novata, y si la tarjeta no está dañada. Otros, que no creen mucho en estas cosas, opinarán sin embargo que no, que ésto es solo otra coña de un autor guasón, que le pueda servir al mecenas como recuerdo de la publicación y con la que poder presumir a los amigos en plan "...pues mira, oye, a mi me debe un favor la Muerte ...Novata".

 • Oslaguna PM

  Oslaguna PM

  aproximadamente 1 meses

  Hola, Tenia una duda sobre de que se trata exactamente la recompensa : "1 Val per una pròrroga vital de 60 minuts expedida per la mateixa Mort Novata!"

  Gracias

#01 / Ai quins nervis...

Hola a tothom. No us havia dit res encara via el blog. Primer de tot us agraeixo moltíssim la confiança i l'ajuda que em presteu. Espero poder-vos-ho tornar algun dia.
La qüestió és que la campanyainicia la recta final i les aportacions cada vegada costen més d'arribar. Total que entre autor i personatge hem decidit prendre les mesures que aquí veieu.

No cal dir que tots vosaltres sou mereixedors d'aquesta nova recompensa a la que em comprometo a complir, faltaria més. I els que em coneixen ja saben lo dur que em resultarà. Tot sigui per la causa...

5€
3 Mecenas

Menció als agraïments
+ 1 Val per una pròrroga vital d'un minut expedida per la mateixa Mort Novata!
+ 1 Punt de llibre

(Enviament nacional inclòs)

15€
15 Mecenas

1 Exemplar amb dedicatòria de l´autor
+ Menció als agraïments
+ 1 Val per una pròrroga vital de deu minuts expedida per la mateixa Mort Novata!
+ 1 Punt de llibre

(Enviament nacional inclòs)

25€
9 Mecenas

1 Exemplar amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ 1 Exemplar del volum anterior
+ Menció als agraïments
+ 1 Val per una pròrroga vital de 60 minuts expedida per la mateixa Mort Novata!
+ 1 Punt de llibre

(Enviament nacional inclòs)

35€
0 Mecenas

1 Exemplar amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ Samarreta promocional de la Mort Novata
+ Menció als agraïments
+ 1 Val per una pròrroga vital de 60 minuts expedida per la mateixa Mort Novata!
+ 1 Punt de llibre

(Enviament nacional inclòs)

50€
6 Mecenas

1 Exemplar amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ 1 Exemplar del volum anterior amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ Menció als agraïments
+ Samarreta o Tassa promocional de la Mort Novata
+ 1 Val per una pròrroga vital de 4 hores expedida per la mateixa Mort Novata!
+ 1 Punt de llibre

(Enviament nacional inclòs)

75€
0 Mecenas

2 Exemplar amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ Menció als agraïments
+ Samarreta promocional de la Mort Novata
+ Tassa promocional de la Mort Novata
+ 1 Val per una pròrroga vital de 4 hores expedida per la mateixa Mort Novata!
+ 1 Punt de llibre

(Enviament nacional inclòs)

100€
4 Mecenas

2 Exemplars amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ 2 Exemplars del volum anterior amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ Menció als agraïments
+ Samarreta promocional de la Mort Novata
+ Tassa promocional de la Mort Novata
+ 1 Val per una reencarnació express expedida per la mateixa Mort Novata!
+ Entrega en persona de l'autor al domicili del mecenes (en cas de viure a Barcelona)

500€
1 Mecenas

5 Exemplars amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ 5 Exemplars del volum anterior amb dedicatòria gràfica de l'autor
+ Menció als agraïments com a MECENES VIP
+ Original de la Mort Novata amb l'aparició estelar del mecenes, en format A4, signat i enmarcat
+ 2 Samarretes promocionals de la Mort Novata
+ Tassa de la Mort Novata
+ 1 Tarja VIP del Més Enllà amb validesa d'un any a partir de la publicació del còmic!
+ 4 Punts de llibre
+ Entrega de la recompensa per l'autor al domicili del mecenes (en cas de trobar-se a Catalunya)

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.