❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

ANTIpunk

Verkami per finançar el procés judicial de Sergi Botswanas, el llançament del CD ANTIpunk i la defensa de Som 27 i Més.

Make Botswana Great Again

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
99
Aportaciones
2.005€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

ANTIPUNK

Antipunk és el CD del col·lectiu Make Botswana Great Again, liderat per Sergi Botswanas i Ester Aguilera. Actualment, se n'han gravat 2 cançons i serà un CD d'un total de 13 cançons.

Antipunk no és un CD per a quedar-se només en el marc de la música i, encara menys, en el marc de la indústria músical. Amb aquest CD, el col·lectiu vol iniciar un camí basat en la solidaritat i en la música com a forma de transformació social.

Per tot això, el col·lectiu ha decidit col·laborar amb causes antirepressives d'organitzacions que lluiten per a la transformació de la nostra societat i envers el Règim d'Espanya.

Antipunk serà la seva resposta de rebuig, en forma de cançons propositives, a la forta represió que es viu a l'Estat feixista espanyol.

A què destinarem els beneficis d'aquest verkami?

PROCÉS JUDICIAL Sergi Botswanas: Podeu llegir el cas aquí. Malgrat la absolució, les despeses del procés judicial (advocada i procuradors) han ascendit a 1000€.

RECOMPENSES i despeses: Una part dels diners, proporcional a la vostra participació, anirà destinada a cobrir les despeses generades del merchandising que oferim com a recompensa en el nostre verkami: CDs, Samarretes, Enganxines... Aixímateix, una part dels beneficis cobrirà les despeses del verkami i altres gestions relacionades. Calculem que uns 500€.

Superats aquests 1500€; la resta de beneficis aniran íntegrement destinats al procés de 27 i Més.

- 27 i Més: A la seva web hi trobareu informació sobre la seva causa. L'audiència provincial demana una fiança de 15.000 euros a 27 persones per defensar la universitat pública i de qualitat. Els volem donar suport! Ens ajudes?

A partir d' Abril començarem a enviar totes les recompenses físiques (amb les recompenses queden cobertes les despeses d'enviament), també podreu venir-les a buscar a un concert de All Concerts Are Brutal tour (ACAB Tour) o contactar-nos per xarxes socials si ho preferiu per tal de trobar-nos.

+ Info

Segueix-nos a les Xarxes Socials o contacta'ns per més informació:

Sergi Botswanas
Ester Aguilera
27iMés

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Marc Oltra Dk

    Marc Oltra Dk

    más de 4 años

    Ja estic aquí jajaaj

  • Marta

    Marta

    más de 4 años

    Resistència i endavant!!!

  • SilviaPB

    SilviaPB

    más de 4 años

    Bon dia, no em cal recompensa... Reutilitzeu-la pel verkami

  • Bfrank

    Bfrank

    casi 5 años

    Espero que ho aconsegueixis! Molta sort

  • Marta Salgado Rojo

    Marta Salgado Rojo

    casi 5 años

    MOLTA SORT!! Visca la música i visca una Catalunya Lliure, Cultural i Viva!💛🎤

Volver a todas las actualizaciones

#03 / La resistència, clau de la victòria

L'efecte papallona consisteix en la repercusió causal d'un petit acte. Durant l'últim any he llegit molts articles; en un d'ells se'n parlava de forma divertida de les caramboles que "el procés" havia generat sobre la societat catalana.

La realitat que vivim com indvidus és, i serà sempre, una aproximació del món on vivim filtrada per les nostres pròpies experiències, sense dubte. Però aquest paradigma és vàlid tant pel Rei, com també per qualsevol ciutadana de peu.

En temps de revulsiu, els marcs es desdibuixen. Per exemple, s'envien 1000 efectius de les forces de "l'ordre" a Catalunya que deixen més de 1000 ferits en una sola jornada electoral durant l'1 d'octubre i, després, s'acusa com a responsables de la violència al lideratge de les persones agredides.

Si sumem l´èpica de revulsiu que vivim en els nostres dies amb el neollenguatge que definien als seus llibres Orwell i Huxley, veiem que el resultat s'aproxima al nou discurs polític del món occidental; sembla que només puguis esperar de la classe dominant que faci just el contrari del que predica.

Encara tinc la imatge de Pablo Casado, en plena campya electoral, anant a rebre un grup de migrants que acabaven d'atracar a terra espanyola, o la cara de satisfacció del colpista Millo mentre acusava al govern legítim d'haver fet un cop d'Estat.

Aquesta cínica manipulació del discurs causa, des de la meva lectura, dos conflictes capdalts. Per una banda, l'apropiació del discurs d'esquerres en aquelles forces que acaben resultant eminentment partidàries de les polítiques de dretes produeix un avenç descontrolat del feixisme i de les polítiques més xenòfobes, clasistes i immorals: com la deportació de menors planificada per l'Ajuntament de Barcelona.

Però, per altra banda, i el que em resulta més preocupant, és la pèrdua de legitimitat en el discurs de les formacions, col·lectius o, inclús, personalitats amb origen i vocació d'esquerres que naixen, creixen i defensen la classe obrera.

Forma part del seu objectiu desvirtuar el valor de la paraula. Fer que les propostes disruptives amb el capitalisme sonin desafinades, plenes de falàcies i incongruents. Podria resumir-se aquest últim conflicte segons: "Si està prometent que farà algo bo, segur que ens enganya i el que vol és treure'n profit."

Per acabar d'amanir aquest mateix conflicte, ens bombardeixen amb cànons estètics (amb la cosificació de la dona a la publicitat, per exemple), amb ídols i icones que rebutgen els seus origens humils, si és que els han arribat a tenir, per esdevenir el bufó de l´oligarquia (aquest punt és tan evident que no cal ni posar exemples). I amb tot, ho adulteren amb milions d'euros de publicitat i creen el "gust general"; amb el que alhora regulen la tolerància de la classe obrera envers la vulneració dels seus drets i llibertats (un gran exemple és la vulneració del dret de vaga dels riggers del Sónar i la proseguida assistència desorbitada per part de persones de la classe treballadora que s'han gastat, almenys, una quarta part del seu sou per veure artistes que porten el set prefabricat i es dediquen, només, a fer bones transicions entre cançons que, sovint, ni tan sols són seves, però que de ben segur compleixen l'objectiu de la classe dominant: que no pensis o que pensis el que ells volen que pensis). Sí, ells, en masculí; ja que a dia d'avui segueix evidenciant-se la clara aliança criminal entre el patriarcat i el capitalisme.

Arribats a aquest punt, acabo fent una petita reflexio en relació al nostre projecte, ANTIpunk, del projecte Make Botswana Great Again.

Com bé sabeu, en 6 anys de músic i defensant el projecte "Botswana" en totes les seves declinacions i formats (Botswana 1931, The Botswanas, Sergi Botswanas i, ara, Make Botswanas Great Again) m'he esforçat, jo i incontables persones més (fins i tot, malgrat les desavinences) en constituir un projecte musical que permeti crear un espai de lluita per a la República i en contra del règim monàrquic espanyol, hereu del Franquisme. Malgrat haver realitzat 120 concerts arreu del territori català, a Grècia, a Portugal, a Galícia o a Madrid; mai cap mitja de comunicació de masses ens ha donat cobertura. Després d'aquest intens recorregut, tampoc es va considerar d'interès informatiu que fos la primera persona detinguda, pel simple fet d'estar amb una guitarra en una manifestació, després de la detenció del president legítim Carles Puigdemont. No gens menys, tampoc es va considerar d'interès informatiu que per la mateixa causa em caiessin 6 mesos de presó. Però és que,fins i tot, tampoc es va considerar d'interès informatiu que m'absolguessin de tots els càrrecs. Aquest últim fet és radicalment preocupant, ja que la pròpia jurisprudència de la justicia espanyola podria permetre fer servir la meva absolució per aconseguir la bona ressolució de tants altres casos de repressió; entre ells ja he contactat amb la Laia i el Lluís per si volen interposar un recurs a la seva condemna de 1 any i 1 any i mig de presó.

Amb certa resiliència, que no resignació, he acceptat aquesta identitat; que al final, m'agradi o no, és meva: el cantautor que no existeix. D'afegit, vull remarcar que ni de lluny em sento en una posicio particular. Enllaçant amb la crítica social que he fet en aquest post i en l'anterior (insomni polític), se'n pot destil·lar que la censura i la repressió l'estem vivint moltes civils, artistes i col·lectius anticapitalistes (de nou, és tan evident, que no calen exemples).

Malgrat tot, el que no puc tolerar ni entendre, és rebre crítiques sinònimes per part d'organitzacions de caràcter ultraconservador i, a la vegada, de certs sectors que s'autoreivindiquen com a formacions anticapitalistes. La defensa del col·lectiu no només passa per reivindicar el petit espai que ens envolta als barris, pobles o ciutats. Sinó que consisteix en ampliar mires i construir una lluita unitària de la classe obrera sense distinció de fronteres, ètnies o capacitat adquisitiva. A més, tampoc té sentit la construcció d'una alternativa global sense l'assumpció de la identitat nacional d'aquests mateixos col·lectius, els quals considero els agents necessaris per aconseguir aquesta unió de classe. D'aquí la incongruència i el fracàs d'intentar construir a Catalunya una àmplia base nacionalista per les llibertats polítiques només tenint en compte una de les identitats que la componen.

La proposta ANTIpunk, neix d'aquesta lectura; de la voluntat d'unió de les lluites socials i la nostra música. Sortosament, no és una proposta impulsiva; sinó que és el resultat d'una intensa reflexió, pensada i debatuda amb diferents actius revolucionaris de diferents països del sud d'Europa i que va en la línia de les seves mateixes dinàmiques per combatre la misèria a la que ens aboca el neoliberalisme i la globalització.

Fins la victòria sempre,

Sergi.

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Pedro

    Pedro

    más de 4 años

    molt ben dit.

#05 / Acaba el verkami, comença la aventura

Només queden 3 dies per acabar el verkami #ANTIpunk. Arribem al final de 40 dies a rebossar de solidaritat per part de 97 persones que han volgut contribuir amb la nostra causa: la defensa judicial de Sergi Botswanas, el suport a la defensa de #Som27iMés i el llançament del nostre primer LP com a col·lectiu.

Per acabar d'animar a participar en la nostra causa solidària, detallaré alguns detalls de cada un d'aquests tres eixos amb els que hem volgut centrar el verkami.

Defensa de Sergi Botswanas

El procés judicial pel que he passat s'inicia el dia 25 de Març de 2018, quan vaig ser detingut i apallissat pels Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya. Vaig ser traslladat a la comissaria de Les Corts, on hi vaig dormir fins l'endemà, que em van dur a la Ciutat de la Justícia. Se m'acusava d'haver agredit als agents amb la meva guitarra.

Arran aquests fets, se'm va condemnar a 6 mesos de presó. No obstant, vaig quedar absolt de tots els càrrecsleer más

#04 / La unió fa la força

Quan Darwin va publicar l’Origen de les Espècies, va començar una revolució que va fer canviar el pensament a nivell mundial. De cop, Déu ja no era tant creador com es pensava, totes les espècies provenien d’una sola. En aquella època, la teoria de l’evolució va suposar un avenç tant en el camp de la biologia com en el de la filosofia. Idees com “selecció natural” o “supervivència del més adaptat” són encara presents en els nostres temps i, com amb qualsevol concepte, les interpretacions poden ser milers.

Casualitat o no, els coetanis a aquest personatge eren les primeres persones en aplicar un nou sistema anomenat “capitalista” a nivell mundial, on es buscava el benefici màxim en un “mercat lliure”. Les conseqüències d’aquest sistema es van veure aviat: uns pocs feien grans fortunes gràcies a molta gent que treballava precàriament per sobreviure. Evidentment, calia justificar aquestes diferències entre classes… i la Teoria de l’Evolució els hi va anar com anell al dit.

leer más

#03 / La resistència, clau de la victòria

L'efecte papallona consisteix en la repercusió causal d'un petit acte. Durant l'últim any he llegit molts articles; en un d'ells se'n parlava de forma divertida de les caramboles que "el procés" havia generat sobre la societat catalana.

La realitat que vivim com indvidus és, i serà sempre, una aproximació del món on vivim filtrada per les nostres pròpies experiències, sense dubte. Però aquest paradigma és vàlid tant pel Rei, com també per qualsevol ciutadana de peu.

En temps de revulsiu, els marcs es desdibuixen. Per exemple, s'envien 1000 efectius de les forces de "l'ordre" a Catalunya que deixen més de 1000 ferits en una sola jornada electoral durant l'1 d'octubre i, després, s'acusa com a responsables de la violència al lideratge de les persones agredides.

Si sumem l´èpica de revulsiu que vivim en els nostres dies amb el neollenguatge que definien… leer más

#02 / Insomni polític

Escric aquestes línies sense poder dormir, una nit més. Si sóc sincer sempre he tingut un punt d'insomni, però res comparable al que tinc des de fa poc més d'un any. Quan pel simple fet d'haver viscut la meva vida sota els meus propis principis em vaig veure detingut, apallisat, emmanillat i dormint en una cel·la a la Comissaria de Les Corts.

Els temps que passen fan que normalitzem aquestes situacions. Fa que assumim que vivim en un estat hereu del feixisme, sense ni tan sols molestar-nos en pensar què podem fer nosaltres; com individus i com a col·lectiu, per desfer-nos-en.

No obstant, no hauria de ser una situació normal, en tant que és il·lògic que l'avenç de les societats occidentals hagi acabat en aquest punt:

  • Es tanquen fronteres i es condemna la ajuda humanitària (més de 100 mortes al Mediterrani en el que ha durat el Verkami, més que persones heu col·laborat amb la nostra causa!)

  • leer más

#01 / Només ens queden 2 setmanes!

Benvolgudes mecenes i lectores,

En primer lloc, us volem donar les gràcies per haver participat en verkami ANTIpunk. Al contrari del que diguin, ara sou una mica més punks!

Us escrivim per explicar-vos com han anat aquestes dues setmanes i també el futur del verkami i del projecte, ja que per haver-nos ajudat volem compartir amb vosaltres els nostres progressos.

Actualment, queden 14 dies per acabar el verkami i només s'ha assolit el 48% de l'objectiu. 945€ de 2000€. Amb aquestes xifres, les prediccions més optimistes indiquen que el verkami recaudarà a l'acabar 1500€, pel que, de moment, no està en vies d'aconseguir-se!

Per altra banda, el procés de creació del col·lectiu Make Botswanas Great Again, la gravació del CD ANTIpunk i el vincle amb altres organitzacions per a teixir xarxes culturals, socials i polítiques està en augment.

Amb les xifres actuals, cal… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies