❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Camp de Treball Internacional Turó del Sèu

Del 19 d'agost al 3 de setembre, 15 persones voluntàries de tot el món juntament amb altres participants de la comarca es trobaran a l'Ortoll (Vilanova i la Geltrú) per crear un espai de convivència, aprenentatge i participació a través del treball voluntari, el medi ambient i l'intercanvi cultural.

0
segundos
6
Aportaciones
225€
De 950€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Plataforma Defensem l'Ortoll-Sant Gervasi és un col·lectiu de persones i associacions ciutadanes que neix l’any 2011 per defensar, reivindicar, re-naturalitzar i posar en valor els espais naturals de Vilanova i la Geltrú.

L'Ortoll i Sant Gervasi és una zona verda de 98 hectàrees situada al sud-oest de Vilanova i la Geltrú, i a només 10 minuts del centre de la ciutat! És una de les últimes zones verdes sense urbanitzar del litoral català (de fet, l’última sense protegir entre Altafulla i Mataró). És un paratge únic amb presència humana prehistòrica, adjacent al jaciment arqueològic de la vila iberoromana d'Adarró.

Gaudeix d’una increïble xarxa de camins, on es poden trobar elements de gran valor etnològic, ecològic i agrari. La major part de l’Ortoll és sòl urbanitzable i, fins fa poc, es trobava en estat d’abandonament i degradació. En un esforç comú per la seva rehabilitació, l’Ortoll pot esdevenir una gran zona natural i ecològica on, a més, sigui un espai de desenvolupament social, de treball, esport i lleure. Entre tots i totes aconseguirem convertir-lo en un veritable pulmó verd per Vilanova i en un entorn fantàstic a un pas del centre.

OBJECTIUS DE LA PLATAFORMA DEFENSEM L’ORTOLL

La Plataforma pretén impulsar la creació d'Espais Naturals protegits i restaurar el medi ambient del territori. Treballem i perseguim:

  • Fomentar canvis en les normatives municipals i generals i/o vetllar pel compliment de les existents amb l’objectiu de protegir els espais naturals del municipi.

  • Fomentar la participació pública ciutadana coordinada i el contacte humà per la recuperació i millora de l’entorn natural i potenciar la planificació i desenvolupament de polítiques de respecte del medi natural i de la ciutat.

  • Recuperar la cultura (agricultura, flora, fauna, història, salut, saber popular, tradicions, etc.) i recrear el sentit comunitari de pertinença a un poble i a un entorn a través de la cooperació de grans i petits.

  • Aturar la pèrdua de sol agrícola i forestal i de biodiversitat i l'abandonament dels espais periurbans de la ciutat.

  • Contribuir a la creació d’un entorn natural a Vilanova i la Geltrú a 10 minuts del centre de la ciutat, que permeti l’activitat esportiva, el treball, el lleure i l’ecoturisme.

ACCIONS

  • La recuperació del Camí d’Adarró a Santa Llúcia – Carretera vella de Cubelles i la xarxa de camins rals i ramaders del municipi (un camí històric que arriba fins a la Cerdanya).

  • La recuperació, re-naturalització i cura de l’espai conegut com Turó del Sèu, a través d’un conveni d’ús i custòdia amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

  • Sensibilització ciutadana: Projectes d’Aprenentatge i Servei amb centres d’Educació Secundària; passejades pel Circuit d’Adarró; jornades de reconstrucció de camins ramaders i murs de pedra seca; neteja i restauració natural del territori, etc

  • Accions amb altres col·lectius de voluntariat i jornades obertes al públic com el dia del medi ambient, el dia de la terra, la setmana de la natura, el Clean-up day; amb l’objectiu d’aturar en el canvi climàtic.

PRIMER CAMP DE TREBALL INTERNACIONAL TURÓ DEL SÈU

Què perseguim?

  • Desenvolupar un camp de treball que sigui un espai d’aprenentatge, formació, educació, sensibilització i participació a través del treball voluntari i cooperatiu, de l’intercanvi i experiència intercultural i de formes alternatives d’intercanvi de coneixement, en favor del medi ambient.

  • Posar en valor la recuperació, re-naturalització i protecció de la zona de l’Ortoll-Sant Gervasi i transferir la repercussió a la comunitat de Vilanova i la Geltrú. Generar un impacte positiu en la ciutat i animar a la reflexió.

  • Despertar en les persones participants consciència per la transformació social a través de l’experiència multicultural i del treball voluntari, i fer del camp una bona eina de construcció de pau.

  • Crear i amplificar l’establiment de xarxes entre el projecte i l’entorn social.

  • Gaudir de la companyia, del compartir, de l’aprendre i del col·laborar. Descobrir noves maneres de combinar l’entorn, la natura i l’oci.

Quines activitats es duran a terme?

  • Treball de camp: Rehabilitació, conservació i renaturalització de l’àrea natural; treballs arqueològics dins de la zona de protecció arqueològica; recuperació de murs de pedra seca; eliminació de plantes invasores; conservació i reparació dels elements arquitectònics; inventariat de camins i flora; habilitació i senyalització de les rutes; tasques de sensibilització, informació i promoció; i més.

  • Lleure: Excursions o visites a entorns naturals o socials d’interès cultural, festes majors, trobades amb grups locals, visites turístiques, activitats esportives, ioga, nit astronòmica, oci nocturn, etc.

  • Formació, estudi i sensibilització: Curs de marge de pedra seca; formació sobre els camins ramaders de la Cerdanya a Marina; estudi dels ecosistemes del Garraf; xerrada sobre la història local; formació en arqueologia a partir del jaciment d’Adarró i de les restes en el Turó; nit astronòmica; entre altres activitats.

  • Dinàmiques grupals: Activitats de dinamització i cohesió de grup.

Sobre el Camp de Treball

  • Lloc: Turó del Sèu, Camí d’Adarró a Sta Llúcia i Carrerada (Vilanova i la Geltrú).

  • Dates: Del 19 d’agost al 3 de setembre del 2017.

  • Participants: 15 internacionals i 10 locals.

  • Participació gratuïta i voluntària. S’oferirà menjar i refrigeri a totes les persones participants.

  • Centre logístic i allotjament: Molí de Mar

  • Llengua vehicular: Anglès, Català i Castellà.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

El pressupost per desenvolupar el Camp de Treball és molt ampli, donat que oferirem manutenció a totes les persones involucrades i allotjament a aquelles que vinguin de lluny. Les eines, el material i la roba de treball, els materials didàctics de les formacions, els formadors especialistes, les activitats de lleure, la difusió del projecte, i més, tenen un cost que una enitat sense ànim de lucre com nosaltres no pot afrontar.

Afortunadament, comptem amb el patrocini i el suport del Servei Civil Internacional, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Grup Roca, Tomàs Gracia S.A., Cava l'Imperfecte i Cannelonia Vilanova, que juntament amb tots vosaltres faran realitat aquest gran projecte.

Les vostres aportacions les destinarem a la compra d'eines, material i roba de treball, materials didàctics i de comunicació i a l'organització de les activitats de formació i lleure del Camp de Treball.

Si superem l'objectiu de finançament, les vostres aportacions ajudaran a poder oferir a les persones participants els millors aliments de la nostra terra, ecològics i de proximitat.

SOBRE LES RECOMPENSES

Les recompenses són realitat gràcies al suport i patrocini de Cava l'Imperfecte, Cannelonia Vilanova i Nicole Martínez (una artista de la comarca). Aquestes són les recompenses que oferim als nostres mecenes:

  • Certificat de col·laboració amb el projecte

  • Bossa de mà de l'Ortoll i el jaciment d'Adarró

  • Val per 1 superpack a Cannelonia Vilanova

  • 1 ampolla de cava l'Imperfecte

  • L'Ortoll il·lustrat: Una obra d'art sobre la naturalesa a l'Ortoll.

  • Kit d'autocultiu de flors comestibles: Cuida a casa les teves pròpies flors comestibles: omple de color la cuina i dóna un toc molt especial als teus plats.

  • Edició limitada i personalitzada de l'Ortoll il·lustrat: Una obra d'art sobre la naturalesa a l'Ortoll única per tu.

CALENDARI PREVIST

El projecte s'executarà entre el 19 d'agost i el 3 de setembre a Vilanova i la Geltrú.

Les recompenses s'entregaran als mecenes durant el mes de juliol i la primera setmana d'agost.

+ INFO

La nostra pàgina de facebook
La nostra pàgina web
Formulari inscripció al Camp de Treball

Correu electrònic: [email protected]

Telèfon de contacte: 634.071.763

SI VOLS...

...col·laborar en l'organització del camp:

  • Cada primer i tercer divendres de mes de 17:30 a 20:30 reunió al Centre Cívic Molí de Vent

  • Reunions de cada equip de treball

...col·laborar en els treballs de recuperació del territori:

  • Cada Tercer diumenge de mes de 9:30 a 13:30 jornada de treball al Turó del Sèu i Camí d’Adarró.

  • Cada dilluns no festiu de 9:30 a 13:30 jornada de treball al Turó del Sèu i Camí d’Adarró.

...col·laborar amb la Plataforma Defensem l'Ortoll:

  • Cada segon i quart dijous de mes de 17:30 a 20:30 reunió de la Plataforma Defensem l’Ortoll al Centre Cívic Molí de Vent.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies