2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

Sol(s) és un document singular i excepcional, el diari d'un jove, en Joan Campmany, que resta tancat durant tretze anys (1931-1945) en un orfenat de Barcelona, el Orfenat Ribas. Un diari que ens descriu amb detall la vida en la institució durant la República, la Guerra i la Dictadura franquista, i com aquests canvis sociopolítics van repercutir en la quotidianitat dels orfes. Sol(s) és també un testimoni que denuncia, en primera persona, els abusos de poder i els maltractaments físics i psíquics que patien els infants per part de la institució.

Un diari aterridor i ferotge, però també tendre i sublim, que va elaborar en Joan pàgina a pàgina, entre els disset i els divuit anys, just després d'abandonar per sempre l'orfenat Ribas. La seva narrativa té, a més d'un valor literari, una vàlua antropològica i històrica.

El manuscrit original va ser escrit per donar compte d'allò que ell mai podria ni voldria explicar de viva veu, escrit per curar les ferides d'una història particular però també col·lectiva. Paraules que tenen un valor afegit, ja que són també el regal d'amor que en Joan va oferir a la seva enamorada, la dona que hauria de ser la mare dels seus fills i la seva companya.

El manuscrit va ser transcrit amb molta cura per la filla d'en Joan Campmany, la Rosa Campmany, mantenint la frescor de l'escriptura del jove.

Sol(s) serà publicat per l’editorial Pol·len Edicions, en format tapa dura i un disseny, de Maite Carbonell, inspirat en el diaris de postguerra. El llibre inclou fotografies del centre i un pròleg del antropòleg Josep Maria Comelles

Actualment estem treballant en el disseny de coberta, aquí podeu veure unes primeres proves

Sobre les recompenses

Fent una aportació en aquesta campanya de micromecenatge fareu una pre-compra del llibre, que ens ajudarà a fer possible la seva publicació.
Donant suport a aquest projecte ens ajudeu a treure a la llum un document inèdit i difondre coneixements històrics i antropològics que trenquen amb una realitat silenciada, fent créixer la nostra memòria col·lectiva.

A què destinarem les vostres aportacions

El cost de producció del llibre inclou la feina d’edició i correcció, maquetació i disseny, impressió i promoció. Amb les vostres aportacions cobrirem part de la producció del llibre, en concret la impressió del llibre.

Calendari previst

Campanya de financiació: febrer-març
Maquetació, disseny: febrer-març
Impressió: març
Presentació del llibre i entrega de recompenses: Abril

+ Info

Pol·len Edicions
Facebook de Pol·len Edicions
Twitter de Pol·len Edicions @pol_lenedicions

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(0)

  • No hay ninguna pregunta
Si quieres saber más pregúntale al autor

Sol(s). Diari d'un jove tancat en un orfenat (1931-1945)

Sol(s). Diari d'un jove tancat en un orfenat (1931-1945)

Conseguidos2.854€
de2.500€
100% conseguidos
Quedan 3 días
Sol(s) és un document singular i excepcional, el diari d'un jove, Joan Campmany, que resta tancat entre 1931 i 1945 en un orfenat. Ara volem editar aquest treball per difondre coneixements històrics i antropològics que trenquen amb una realitat silenciada, fent créixer la nostra memòria col·lectiva.
Sol(s) és un document singular i excepcional, el diari d'un jove, Joan Campmany, que resta tancat entre 1931 i 1945 en un orfenat. Ara volem editar aquest treball per difondre coneixements històrics i antropològics que trenquen amb una realitat silenciada, fent créixer la nostra memòria col·lectiva.
Creado en: Barcelona

Aporta al proyecto quedan 3 días más para apoyarlo

 

Aporta al proyecto quedan 3 días más para apoyarlo

 

Proyecto destacado por Vilaweb

Blog del proyecto (5)

5 actualizaciones más, verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Rosa Campmany Font
Rosa Campmany Font
La Rosa, és la filla d'en Joan Campmany, autor del manuscrit original. Joan té disset anys quan escriu “Germans”, títol orginal del manuscrit, perquè necessita abocar en el paper tot allò que li podria fer mal en ... Leer más
Rosa Campmany Font tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.pol-len.cat