❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

L'Enigma d'Avui

Pel febrer, L’Enigma d’Avui fa 10 anys i ho celebrem fent-ne un recull il·lustrat que estarà llest per Sant Jordi. Ens hi ajudes?

Cesc i Maria

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
168
Aportaciones
3.000€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

L'Enigma d'Avui fa 10 anys i ho ha ACONSEGUIT!

2n Objectiu ACONSEGUIT! Ja tenim els 2.700 euros per poder fer el llibret amb tapa dura, paper de qualitat i també per editar uns punts de llibre amb enigmes literaris. Ara ens hem posat un 3er OBJECTIU: arribar als 2.900 euros per presentar L’Enigma d’Avui amb un tast poètic a la Bodega Coca de Sabadell. Ens hi acompanyaran la Mireia Llunell i el Santi Ricart. Ens hi ajudes un altre cop?

Som el Banyeres (Cesc Prat) i la Victòria Pedestre (Maria Pagès). El Cesc és lingüista sabadellenc i creador de L’Engima d’Avui (una endevinalla lingüística) i la Maria és il·lustradora.

Des de fa deu anys, ell escriu cada dia un enigma, que sovint penja al seu Twitter i Facebook perquè l’encertin els seus seguidors. També l'envia per mail a dues llistes diferents: a companys de feina i a gent que coneix –o que no coneix però que li han demanat de rebre’l.

La Maria s’ha afegit a L’Enigma d'Avui fa quatre anys i il·lustra de tant en tant els enigmes per donar pistes als enigmaires.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions aniran destinades a confeccionar 500 exemplars del llibret que recopila 52 dels més de 1.800 enigmes creats durant aquests 10 anys.

Hem triat els que ens han agradat més, però realment la tria ha estat molt i molt difícil!

Sobre les recompenses

A més de l'exemplar en paper o en digital –que permet imprimir-lo en altres mides que no siguin l'A5 del llibret–, també hi hem afegit altres enigmes temàtics extres, que es poden descarregar digitalment i imprimir-los a la mida que es vulgui, en color o en blanc i negre. Els uns són estacionals, és a dir, relacionats amb una estació de l'any, i els altres són sabadellencs, perquè en tenim un munt i els volem compartir amb sabadellencs –o no– que vulguin ampliar el seu vocabulari vallesà.

També podeu obtenir dibuixos originals del senyor Enigma o la senyora Enigma fets per la Maria. Apa, què més voleu? Ah, sí! Si us voleu estalviar els 5 € de despeses d'enviament, podreu venir a recollir les recompenses el dia de la presentació que farem a Barcelona (Llibreria Casa Antia) i a Sabadell (Llibreria La Llar del llibre), amb data encara per determinar.

Calendari previst

Els enigmes que formaran part del llibret ja estan redactats i dibuixats. Només falta acabar de definir la maqueta i entregar-la a la impremta. I després caldrà afegir el temps que trigarà la impremta a confeccionar els 500 exemplars.

Per tant, els podríem tenir a principis d'abril, i això fa que sigui un regal perfecte per Sant Jordi. Aprofiteu per aportar avui mateix, ja que després de la presentació el preu de venta al públic serà de 12 euros. No perdeu ni temps ni diners!

+ Informació

Twitter d'en Banyeres
Twitter de la Victòria Pedestre
Facebook Banyeres
Blog de la Victòria Pedestre
#lenigmadavui

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cesc i Maria

    Cesc i Maria
    Autor/a

    7 años

    Els que col·laboreu i els que vingueu a la presentació podreu tenir el llibre a 10 euros. Més tard, el preu de venta al públic serà de 12 euros, per tant, aprofiteu per fer l'aportació avui mateix i estalviareu temps i diners!

  • Maria Marmolejo

    Maria Marmolejo

    7 años

    Quant costarà el llibre publicat? Si col·laboro amb 5 euros, em costarà igual quan el compri, o tindreu uns quants aqui per als que col·laborem ? Gràcies!

  • Cesc i Maria

    Cesc i Maria
    Autor/a

    7 años

    Parlem-ne, doncs! Escriviu-nos a [email protected].

  • Mare

    Mare

    7 años

    Som una imprenta i us escribim perquè ens agradaria molt col·laborar amb vosaltres.

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Això no s'atura!

2n Objectiu ACONSEGUIT! Ja tenim els 2.700 euros per poder fer el llibret amb tapa dura, paper de qualitat i també per editar uns punts de llibre amb enigmes literaris. Ara ens hem posat un 3er OBJECTIU: arribar als 2.900 euros per presentar L’Enigma d’Avui amb un tast poètic a la Bodega Coca de Sabadell. Ens hi acompanyaran la Mireia Llunell i el Santi Ricart. Ens hi ajudeu un altre cop?

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#08 / Presentació a Casa Anita

El dijous 25 de maig vam presentar L'Enigma d'Avui a Barcelona. Ens va acollir l'Oblit Baseiria, la llibretera de Casa Anita. Vam estar molt fresquets al pati que hi ha darrere, on el Cesc va poder comentar alguns trucs que fa servir per confeccionar els enigmes i vam parlar de la gestació del llibret. Vam deixar a l'Oblit alguns exemplars de L'Enigma d'Avui. Els que encara no el teniu, hi podeu passar a recollir el vostre exemplar. També en té alguns de venda al públic, per si en voleu regalar. Ja sigui per un o altre motiu, si entreu a Casa Anita veureu que us costarà sortir-ne amb les mans buides.


#07 / Presentació a la llibreria Casa Anita

El dijous 25 de maig a les 19h de la tarda presentarem el llibret de l'Enigma d'avui

a la Llibreria Casa Anita: al carrer Vic, n.14, de Barcelona.

Farem un taller i us explicarem els trucs per fer un enigma.

Aquells que encara no ho heu fet, també podreu passar a recollir

les vostres recompenses. I qui en vulgui un exemplar, en podrà comprar.

Ens hi veiem!

#06 / Presentació a la Bodega Coca

Dijous passat vam presentar el projecte de L'Enigma d'Avui a la Bodega Coca. La Mireia Llunell i el Santi Ricart ens van llegir textos d'autors sabadellencs, ben amanits amb alguns enigmes que van proposar al públic. Val a dir que els assistents els van encertar tots, tot i que n'hi havia algun de dificilot. Els dibuixos de la Maria, fets en directe, van ajudar a donar algunes pistes. Els que vau venir i teníeu recompensa us la vau poder endur. La resta vau tenir una segona oportunitat el diumenge, a les parades de Sant Jordi de Sabadell, on hi vam signar exemplars. Però els que encara no l'heu pogut recollir, no patiu: estem tramitant una segona presentació a Casa Anita, la llibreria infantil de Barcelona. Us anirem informant!




#05 / Taller de l'Enigma d'avui a l'escola Enric Casassas.

Ahir ens van convidar a l'Escola Enric Casassas per fer-hi un taller al voltant de L'Enigma d'Avui, en el marc de la V Setmana Cultural del centre educatiu. El Cesc va explicar diferents recursos lingüístics que fa servir per elaborar els seus enigmes i va ser com trobar-se al taller de l'artista descobrint petits trucs. Els va plantejar uns quant enigmes i val a dir que era un públic molt atent, perquè els van encertar tots. D’altra banda, els assistents es van poder emportar els primers exemplars del bloc, que tot just acabaven de sortir del forn. La resta esperen, impacients, la presentació de demà.

#04 / L'Enigma d'avui acaba d'entrar a impremta!

Com que ja gairebé el tenim al carrer, el dijous 20 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, presentarem el llibret a la Bodega Coca (c. de Brutau, 108, Sabadell). Ens hi acompanyaran els actors Mireia Llunell i Santi Ricart, que ens llegiran un tastet de textos d'autors sabadellencs, amorosit amb vi de la bodega. Us hi esperem!!

#03 / Ho hem tornat a aconseguir!

Entre tots ho hem aconseguit! S'han acabat els 40 dies de campanya de micromecenatge i hem recollit 3.000 € de 168 mecenes. Així doncs, podrem editar el llibret, fer-lo amb tapa gruixuda, imprimir punts de llibre enigmàtics i organitzar un breu recital poètic amb copa de vi per cap. Gràcies a les vostres aportacions individuals, podrem portar a terme aquest projecte col·lectiu. Per tant, moltes gràcies a tots!

A partir d'ara, ja us avisarem si necessitem alguna dada vostra. I us informarem de les dates de les presentacions a Sabadell i Barcelona.

De nou, gràcies i endavant!

#02 / Això no s'atura!

2n Objectiu ACONSEGUIT! Ja tenim els 2.700 euros per poder fer el llibret amb tapa dura, paper de qualitat i també per editar uns punts de llibre amb enigmes literaris. Ara ens hem posat un 3er OBJECTIU: arribar als 2.900 euros per presentar L’Enigma d’Avui amb un tast poètic a la Bodega Coca de Sabadell. Ens hi acompanyaran la Mireia Llunell i el Santi Ricart. Ens hi ajudeu un altre cop?

#01 / Objectiu aconseguit

Ja tenim 2.500 € per poder imprimir 500 exemplars del llibret amb 52 enigmes il·lustrats però encara queden 11 dies per tancar la campanya. Per això ens hem posat un segon objectiu: arribar als 2.700 €. Si els aconseguim, els invertirem en millorar el llibre: posar-hi una tapa dura, fer que les pàgines tinguin més gramatge i també editar uns punts de llibre amb enigmes literaris.

Gràcies a tots els mecenes!

Que això no pari!

Maria i Cesc

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies