❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Suona Pongiluppi presenta: "Espurnes"

La reencarnació sonora del llegat del mestre Pongiluppi retorna a la societat.

Suona Pongiluppi

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
106
Aportaciones
5.200€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

SuonaPongiluppi és una col·lecció de volums d’obres encara inèdites del mestre Miquel Pongiluppi Mercader (Barcelona, 1907 - El Papiol, 1990) que va ser un dels compositors catalans del segle passat que van veure truncada la seva carrera a causa de la fràgil situació social i política que es va viure a Catalunya -i a Espanya- en aquells anys.

Espurnes és el nom del primer volum de la col·lecció. Es tracta d’una sèrie d’obres breus per a piano que el mestre Pongiluppi va compondre en la seva maduresa vital, intel·lectual i creativa, en un àmbit íntim, d’inspiració natural i fugaç, vitalistes i evocadores, que fan recordar suggerents gèneres per a piano de finals del segle XIX i principis del segle XX com els nocturns, les fantasies o les petites danses, alhora que desvetllen un sincretisme d’estils entre els que es difuminen sonoritats romàntiques i contemporànies.

Qui Som? Què Fem? Com Pensem?

L’equip SuonaPongiluppi som un grup de musicòlegs i musicòlogues professionals especialitzats en diferents disciplines (interpretació, composició, realització audiovisual, escenografia, disseny…) que vetllem per la conservació i difusió del patrimoni musical català.

Des de l’any 2012, treballem el Fons Pongiluppi. És el conjunt de manuscrits musicals que configuren la producció musical íntegra i en gran part inèdita del mestre Pongiluppi. Està constituït per més d’un miler d’obres que són mostra de la cultura musical catalana del segle XX tant pels gèneres que aglutina, per l’estil del compositor com per la seva història de vida.

Quatre anys després de descobrir els manuscrits, d’estudiar profundament el seus continguts i d’investigar sobre el periple vital d’aquest compositor, ha arribat el moment de fer una sel·lecció de les obres més interessants i treure-les a la llum. Aquestes publicacions representen una nova oportunitat d’endinsar-se en la cultura musical catalana a través d’un patrimoni fins ara en silenci, que pertany a tothom i que ara es retorna.

Cada volum contindrà una sèrie d’obres d’un gènere o estil concrets, escollides per la seva rellevància i qualitat artístiques. Es presentaran en format audiovisual i s’intercal·laran amb testimonis de familiars, col·laboradors i amics, d’una banda, i de personalitats rellevants en el món musicològic i musical actuals, de l’altra. S’acompanyarà cada volum de Retalls d’història, un aparell literari que contindrà informacions biogràfiques tot relacionant-les amb el context històric en el que s’adscriuen les obres seleccionades. S’afegiran, per últim, les partitures corresponents a les músiques de cada volum amb la seva anàlisi en la qual s’aportaran informacions rellevants i curiositats del procés de recerca i de l’adaptació dels manuscrits i de les músiques.

Per què Verkami?

Per dur a terme aquesta fita, hem confeccionat una memòria de projecte que es presentarà a l’alcaldia de l’ajuntament de la vila de El Papiol, que és la institució encarregada de vetllar per la conservació, disposició i difusió d’aquest patrimoni públic. Creiem indispensable crear els exemplars físics del primer volum com a reforç pels nostres arguments i per calibrar els resultats de la nostra feina.

El crowdfunding és una manera idònia d’establir lligams socials i de generar rellevància pública que serà una bona força a l’hora d’oferir la col·lecció SuonaPongiluppi a les institucions públiques. A més, així s’activa la participació de la societat més propera a aquest projecte, iniciant una acció d’extensió d’interès en cadena.

Les vostres aportacions

Les vostres aportacions es destinaran a la confecció dels volums, a la impressió dels exemplars, al sufragament del concert de presentació. Per poder finançar tant la realització, la producció i la publicació com el concert de presentació d’aquest primer volum Espurnes, obrim aquesta campanya de crowdfunding.

A grans trets:

1500 - Realització i producció dels continguts audiovisuals

1500 - Impressió dels exemplars

1300 - Concert de presentació

700 - Impostos i imprevistos

Sobre les recompenses…

El volum d'Espurnes sortirà a la llum en format llibre amb un disseny personalitzat i modern. Inclourà les Espurnes en un documental musical que representarà el diàleg nascut entre aquestes obres i les persones. Les partitures també les trobareu i seran aptes per seguir i interpretar. El cos literari seran explicacions sobre la seva vida relacionades amb la seva obra.

Les sessions d'enregistrament de les obres són per a nosaltres un moment especial. Comptem amb l'energia apassionada de la nostra pianista, Alícia Daufí, amb les instal·lacions verdes dels Nosaltres Toquem Fusta, professionals de la decoració d'espais amb plantes, i amb l'ull privilegiat de Cordelia Alegre, que s'ho mira tot des de la càmera. Tindran lloc a l' Escola Municipal de Música del Papiol - Miquel Pongiluppi , que col·laboren cedint-nos espais.

El concert a Caldescans serà la ocasió per presentar les obres, el volum d'Espurnes i la nostra proposta artística d'aquesta música. Tindrà lloc el matí del 21 de gener a Caldescans: una casa noucentista de la vila termal de Caldes d'Estrac. El jardí esdevindrà un escenari de 360º amb càtering a càrrec d'Estació Vegana.

ATENCIÓ: Reserveu-vos el dia 5 de febrer com a data alternativa pel Concert d'Espurnes. Si el dia 21 hi hagués pronòstic climatològic advers -pluja-, ho ajornarem a aquesta data!

Els concerts íntims seran la ocasió de dur-vos les espurnes a casa vostra. Si disposeu d'un espai amb piano acústic i teniu ganes de compartir l'experiència amb amics o persones properes, són la recompensa adequada. Si no disposeu de piano, oferim la sala d'estar de Villadorita i l'Steinway de mitja cua per a rebre-us. La casa està situada al barri d'Horta, de fàcil accés en cotxe i també en transport públic. La durada estimada dels concerts és d'una hora.!

Calendari previst

15 Gener: Enregistrament d'Espurnes al Papiol

21 Gener: Concert de presentació del volum Espurnes a Caldescans

5 Febrer: Enregistrament d'Espurnes al Papiol

14 Febrer: Inici de les recompenses "Concerts íntims”

Març: Procés de fabricació del volum Espurnes

1 Abril: Inici d'enviaments dels exemplars del volum Espurnes (durant tot el mes)

L'Equip de SuonaPongiluppi som:

Pau Vázquez Pongiluppi (Dir): Arxiu - Literatura

Violeta Tello Grau (Dir): Transcripció - Anàlisi

Alícia Daufí Muñoz (Piano): Interpretació - Crítica

Paula Cornet Sardà (Co): Disseny - Comunicació

Cordelia Alegre Pradilla (Co): Guió - Realització - Producció

Segueix-nos a:
Facebook

Instagram

Vimeo

Col·laboren:

Ajuntament del Papiol

Escola Municipal de Música del Papiol

Biblioteca Valentí Almirall

Nosaltres Toquem Fusta

Caldescans

Estació Vegana

520 Serveis Gràfics

Piano Servei

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#03 / Una publicació èpica...

Estimats i estimades...

Aquesta hauria de ser una publicació èpica que reflectís l'emoció que vivim a l'equip de Suona Pongiluppi per la imminència de la publicació del primer volum de la col·lecció: les Espurnes.

Preferim, però, només anunciar que començarem els enviaments de les recompenses a partir de la segona setmana d'aquest mes de gener de 2018.

Així, deixarem que sigueu vosaltres mateixos i vosaltres mateixes qui romangueu amb amor i impaciència -més si s'escau- fins que arribi a casa vostra la música del mestre Pongiluppi.

Un tast
Espurna Primaveral

Creieu-nos ;)

Retalls d
Retalls d'història

#02 / Capricis d'últim moment...

Estimats i estimades:

L’estiu de l’any passat vam prendre la decisió de donar el primer pas per retornar a la societat el llegat del mestre Pongiluppi. Des de que vam començar, a l’hivern, tothom ens ha brindat el suport i els ànims necessaris perquè en tot moment recordem que aquesta tasca és quelcom més que recuperar el patrimoni. Es tracta de conèixer-nos millor a través de la música, com a persones socials i com a éssers humans. Es tracta d’un procés que ens esdevé sensibles a la nostra humanitat a través de l’art. Potser és una evidència, però representa l’acte valent de viure la vida amb voluntat, decisió i amor, sense entelats.

A més, el que guanyem aquí és Música -i una mica més. Se’ns torna un regal musical que no estava directament pensat per a nosaltres, però que ens arriba com si ho hagués sigut. Pongiluppi va compondre les Espurnes amb tal sinceritat que ara ens podem adonar i podem percebre-les com un regal íntim i directament nostre.

leer más

#01 / En un atac de fantasia...

Estimades i estimats:

Fer que el camí de viure esdevingui en l'art de viure és la nostra manera d'afrontar l'existència. Cada tronc, cada pedra i cada fulla seca són joies que ens relliguen a la benhaurada senzillesa de ser passatgers del temps que encarnem la Vida.

Naturalista, vitalista, religiós, amable i serè, Miquel Pongiluppi Mercader (1907-1990), ens retreu a la memòria a través del seu llegat sonor, que els nostres pensaments, emocions i accions són aquest art de l'ésser.

Ell és l'Espurna que ens ha encès l'esperit amb la seva música. I vosaltres, nosaltres i aquest camí som el foc, la calor, el color i la llum que en resulta.

Som l'art, som l'art, som l'art...

Moltes gràcies a tothom pel suport que rebem! Cada cop falta menys!

Avui és un gran dia, comencem la reencarnació sonora

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies