❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Exposició "Recuperem el Llobregat"

El riu Llobregat és el més important de Catalunya, juntament amb el Segre i els tributaris de l’Ebre. És un símbol d’identitat que actualment es troba en un estat avançat de degradació i que mostra la situació ambiental d’un país que no volem.

0
segundos
79
Aportaciones
3.275€
De 3.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La major part de la Conca del Llobregat presenta un estat ecològic deficient segons la "Directiva Marc de l'Aigua". Només les capçaleres del Llobregat, el Cardener i alguns afluents disposen d'uns paràmetres ecològics suficients. Actualment el risc de no aconseguir per al 2015 els valors objectiu és elevat en un interval d’entre el 25% i el 50% de la conca. És la segona en volum d'aportacions al sistema hídric català després de la conca de l'Ebre i concentra més de la meitat de la població catalana.

El riu Llobregat és el més important de Catalunya, juntament amb el Segre i els tributaris de l’Ebre. És un símbol d’identitat que actualment es troba en un estat avançat de degradació i que mostra la situació ambiental d’un país que no volem.

QUI SOM?
Llobregat S.O.S.tenible és una plataforma oberta i plural formada per entitats i persones de la conca del Riu Llobregat, que a iniciativa de la Federació Ecologistes de Catalunya (EdC), hem engegat la campanya "Rius amb aigua, rius amb vida" per a conscienciar a la població i a les administracions per tal de complir la Directiva Marc de l'Aigua en assolir els nivells de qualitat i cabal ecològic dels nostres rius pel 2015 i que ha impulsat la declaració de l'any 2013 com a "Any del Llobregat".

QUÈ VOLEM ACONSEGUIR AMB AQUESTA CAMPANYA?

Les aportacions que us demanem aniran destinades a finançar l’Exposició "Recuperem el Llobregat" i a dur-la pels diferents pobles i municipis de la conca, fent conèixer la campanya i les seves reclamacions a la població, i sumant els suports de ciutadans i institucions.

L'exposició estarà formada per una sèrie de plafons informatius amb suport de mitjans audiovisuals en els que s'exposaran tant els aspectes positius de la conca, com el seu naixement a les Fonts del Llobregat, els canyissars als aiguamolls del Delta, els espais d’especial interès ornitològic, l’extensa biodiversitat, etc., com els nombrosos aspectes negatius: manca de compliment dels cabals ecològics, l'elevada pressió de les infraestructures construïdes a l'alçada de Martorell, l'alt contingut de fàrmacs i de drogues d'abús que es distribueixen a través de la xarxa, el fenomen de feminització dels peixos, l'impacte ambiental provocat per les mines de potassa del Bages, la gran contaminació química de l'Anoia al seu pas per Igualada, etc.

Durant el 2013 es planificaran els diferents punts d'exposició als pobles i viles de la Conca, que es complementaran amb les activitats organitzades per la plataforma. La itinerància de l’exposició i les accions promogudes durant la campanya es publicaran a la web de la plataforma http://www.anyllobregat.despientitats.cat

PER QUÈ DEMANEM LA VOSTRA COL·LABORACIÓ?

El nostre objectiu és donar-vos a conèixer l'estat actual de degradació del riu Llobregat i aconseguir que de la vostra participació, juntament amb entitats i administracions públiques, en sorgeixi la unió que permeti impulsar les accions necessàries per la seva millora.

Un primer pas per aconseguir la participació de tots és realitzar un treball de difusió i sensibilització que en una primera etapa durem a terme mitjançant l'exposició itinerant "Recuperem el Llobregat". Tot plegat requereix un suport econòmic del que actualment no guadim, i és per aquest motiu que fem aquesta crida. Però més enllà d'això, també volem que serveixi per a que el màxim de persones possible conegui i participi activament de les activitats que es duran a terme durant aquest Any Llobregat. Cal ser conscients que la recuperació del Llobregat NO és possible sense el suport de tots.

Si aconseguim superar la quantitat requerida per a dur a terme l'exposició, destinarem els diners restants a realitzar plantacions d'arbres de ribera a diferents municipis de la Conca del Llobregat.

CAMPANYA "RIUS AMB AIGUA, RIUS AMB VIDA"

L'Exposició "Recuperem el Llobregat" s'enmarca dins la Campanya Rius amb aigua, rius amb vida.

L’objectiu de la iniciativa és conscienciar la població i les administracions de la necessitat de complir els nivells de qualitat ecològica i cabals mínims establerts per la Directiva Marc de l'Aigua per l’any 2015. Per tal de reclamar socialment la seva recuperació s’ha impulsat la declaració de l’any 2013 com a “Any Llobregat”.

Més d'una quinzena de municipis de la conca, especialment de la comarca del Baix Llobregat, han aprovat una moció amb aquesta finalitat i molts d’altres estan en procés. A més, s’ha constituït una comissió d’impuls a les accions que es derivaran d’aquesta declaració en la què han acceptat participar-hi diverses administracions locals i regionals i entitats socials.

Aquesta campanya inclou diverses accions, entre les quals destaquen jornades de debat, caminades per la conca, accions de sensibilització, la realització d’una exposició itinerant sobre l’estat del riu, etc., que han de servir per a impulsar el treball de difusió i discussió entre la ciutadania d'objectius com:

  1. Naturalitzar l'espai fluvial i les rieres de la Conca.

  2. Restituir el cabal ecològic.

  3. Prioritzar la recuperació del riu davant les noves infraestructures i urbanitzacions.

  4. Mantenir i ampliar el Parc Agrari del Baix Llobregat.

  5. Millorar la qualitat de l'aigua.

  6. Prevenir els abocaments contaminants de les indústries i els nuclis urbans.

  7. Aplicar una protecció jurídica més eficaç als espais del Delta.

Volem implicar la societat civil i les entitats dels pobles i viles, els ajuntaments i les institucions per transmetre la idea que l'aigua és un patrimoni que cal preservar i no malmetre.

RECOMPENSES

  • El teu nom apareixerà com a col·laborador de l'exposició

  • Invitació als actes de la campanya + Informació sobre l'evolució de la campanya

  • Accés obert/enviament electrònic de documentació sobre l'estat de la Conca: Dossier tècnic sobre l'estat de la Conca + Ponències de les Jornades "El Llobregat que volem" + Vídeo de la campanya

  • Passepartout de la Campanya amb fotografia de la Conca a escollir de la fotògrafa Marta Amat

Podràs escollir entre les fotografies que mostrarem a la web de la Plataforma http://www.anyllobregat.despientitats.cat

  • Taller de fotografia en l'entorn del riu Llobregat amb biòleg expert

Taller de fotografia a càrrec de la fotògrafa Marta Amat pels paratges de la conca Llobregat, on us acompanyarà un biòleg expert de la zona.

  • Samarreta de la Campanya

  • Lliure disposició de l’exposició per portar-la al teu municipi + organització d'acte/xerrada sobre l’estat de la Conca

Si aconseguim superar la quantitat requerida per a dur a terme l'exposició, destinarem els diners restants a realitzar plantacions d'arbres de ribera a diferents municipis de la Conca del Llobregat.

HO ACONSEGUIREM!!!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Georgina

    Georgina

    casi 11 años

    Existe otra formula para realizar aportaciones que no sea a través de tarjeta de credito? Somos un ayuntamiento interesado en colaborar pero no disponemos de tarjetas.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies