❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Sant Andreu de Palomar: ajuda'ns a fer ballar la Festa Major!

Creació de dos balls populars a Sant Andreu de Palomar: el Ball del Corpus de Sang i el Ball de Teixidores.

Esbart Maragall

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
44
Aportaciones
1.935€
De 1.900€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

L'Esbart Maragall encara un nou projecte que aportarà dos elements nous a la Festa Major de Sant Andreu de Palomar. Es tracta de dues noves danses de carrer inspirades en els típics Balls Populars de diferents Seguicis de Catalanunya, però amb un enfocament coreogràfic més actual i una contextualització de les dues danses en el territori.

El BALL DEL CORPUS DE SANG està inspirat en els populars balls de pastorets de l'àrea del Penedès i camp de Tarragona. Representa el passat més rural del poble de Palomar a través d'un dels fets que més han marcat la nostra història: la Revolta dels Segadors (1640), que va arrencar amb la concentració de pagesos de tot Catalunya a Sant Andreu de Palomar per marxar cap a Barcelona prenent el Sant Crist de la Parròquia per bandera.

El BALL DE TEIXIDORES està inspirat en els populars balls de gitanes de l'àrea del Penedès i camp de Tarragona. Representa el passat industrial que va marcar la vila des de les acaballes del segle XVIII fins ben entrat el segle XX. És un homenatge a totes les dones obreres, aquelles mares, àvies i besàvies que van passar la vida entre telers. Les teixidores del ball però, mantenen el mateix caràcter fresc i provocatiu de les populars gitanes mentre teixeixen els seus fils girant al voltant de la barra d'un teler.

LES VOSTRES APORTACIONS ENS SERVIRAN PER...

Les vostres aportacions es destinaran íntegrament a finançar les despeses materials relacionades amb les dues danses. Econòmicament el projecte està dividit en tres blocs de despesa:

  • D'una banda l'ATREZZO, és a dir, tots aquells complements que caracteritzen les dues danses: forques, falçs, esclopets, llançadores i la barra del teler.

  • D'altra banda tenim el VESTUARI de cada dansa, que les caracteritzarà amb un disseny propi i específic a càrrec de Marc Udina.

  • I també tenim la MÚSICA, allò que els hi donarà un caràcter propi a cada una. Les dues melodies, a càrrec de Marta Pujadas i els vilanovins Clau de Mar, parteixen d'una estructura base tradicional i es nodreixen d'algunes tonades populars per esdevenir dues peces de nova creació amb una forta personalitat.

Un cop estrenades les dues danses passaran a formar part del repertori habitual del Cos de Dansa de l'Esbart Maragall, així com també seran presents a la segona part del nou espectacle que s'estrenarà a finals de l'any vinent i on els elements característics (les llançadores, les falç, els esclopets..) hi jugaran un paper fonamental. D'aquesta manera, mecenes, també col·laborareu d'una manera indirecta en l'elaboració del nou espectacle de dansa d'arrel tradicional que prepara l'Esbart Maragall, on el Ball de Teixidores i el Ball del Corpus de Sang hi prendran part!

EL CALENDARI PREVIST

El Ball del Corpus de Sang i de Teixidores es presentaran per pimer cop en públic a l' Esclat Andreunc de Festa Major, el dissabte dia 26 de novembre 2016. Sortiran a la Baixada de Mercat i faran el seu ball complet a plaça Orfila. En acabat, faran l'Esclat Final amb la Passada a l'Església i l'entrada de tots elements.

L'endemà diumenge 27 de novembre els dos balls prendran part del Matí de Festa Major de Sant Andreu acompanyant a la resta d'entremesos abans del Pregó i durant la ja tradicional Cercavila.

Un cop estrenats, podreu veure els dos balls cada any a l'Esclat i al Cercavila de Festa Major de Sant Andreu, ja que és un projecte que veurà la llum aviat durant dos dies però tindrà una llarga durada. També els podreu veure, però, en properes actuacions del Cos de Dansa de l'Esbart de l'any vinent. Estigueu atents a la nostra pàgina de Facebook per seguir-nos allà on anem!

I LES RECOMPENSES?

Totes les recompenses pels mecenes que participeu al projecte s'entregaran durant el proper sopar anual de l'Esbart Maragall si sou socis de l'entitat o bé les podreu recollir a:

-Al cafè del Casal Catòlic cada tarda de dimarts a divendres a partir del 10 de gener.

-A qualsevol actuació que organitzi o particpi una de les tres seccions de l'Esbart Maragall a partir de l'any vinent

Si no les podeu passar a buscar us les enviarem a casa (despeses d'enviament no incloses)

PERÒ... QUIM SOM?

L'Esbart Maragall és una entitat amb més de vuitanta anys d'història lligada a Sant Andreu de Palomar i al Casal Catòlic, però amb un grup molt jove: el Cos de Dansa. Aquest grup amateur ens dediquem a promocionar i explorar la dansa catalana d'arrel tradicional des del nostre particular punt de vista. Aquest nou projecte ens trasllada dels escenaris al carrer per entendre i viure la dansa d'es d'una altra prespectiva.

I ELLS HAN FORMAT PART INDISPENSABLE D'AQUEST PROJECTE

-Nil Brecó i Llorenç Brescó, mestres forcaires

-Lluís Esparbé, mestre fuster

-Grallers Clau de Mar de Vilanova i la Geltrú

-Marc Piñol

-Marta Pujadas

-Carles Giralt

-Ball de Gitanes de Sant Climent de Llobregat

-Casa pairal Cal Teixidor Bassacs de Gironella

-Marc Udina

-Marc Viamonte

-Coma Creacions

-Miquel Burgès

-Ajuntament d'Avià

-Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu

+INFO A...

Troba més informació al Facebook dels Balls Populars o la Pàgina Oficial de Facebook de l'Esbart Maragall. Segueix també les nostres fotos a Instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies