❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

3 anys de Fugarolas

El 2013 va començar un projecte per rehabilitar la nau de Can Fugarolas, el que era un espai abandonat avui acull més de 25 associacions i 280 socis i sòcies. Per continuar participant de la vida associativa del barri i la ciutat l’espai necessita d’obres majors...continuem somiant en col•lectiu!

Can Fugarolas

A project of

Category

Created in

0
seconds
305
Pledges
15.600€
From 15.000€
Contribute to the project

El 2013 va començar a caminar un projecte col·lectiu amb la intensió de rehabilitar la nau de Can Fugarolas, un taller de 4.000 metres quadrats en desús al barri de l’Havana, per fer-ne la casa de molts col·lectius orfes d’espai a Mataró.

Al llarg d’aquests tres anys hem anat rehabilitant els espais per donar-hi ús i omplir-los de vida.

El que era un espai abandonat ha anat prenent forma i avui acull més de 25 associacions i 280 socis i sòcies. Mica en mica ens hem anat consolidant i estem orgullosos d’estar presents i actius al dia a dia de la vida associativa del barri i de la ciutat.

Una de les últimes fites que hem aconseguit col·lectivament ha estat la firma d’un contracte de masoveria urbana que ens ha permès substituir el contracte de lloguer per un contracte a 10 anys a canvi de rehabilitar l’edifici.

Amb aquest nou contracte podem destinar tots els recursos que es generen a rehabilitar l’espai i seguir treballant per oferir a tots els col·lectius un lloc en condicions on desenvolupar la seva activitat, contribuint entre tots a ampliar l’impacte social al nostre entorn.

Aquest repte col·lectiu no el podem fer sols. L’espai necessita d’obres majors: reparació del voladís, ignifugació de les bigues, reparació del forjat de la paret exterior, il·luminació de la planta baixa i acondicionament dels lavabos, que no podem assumir però que son necessàries per donar aquest nou impuls a Can Fugarolas i seguir lluitant per fer de la nostra il·lusió una realitat.

És per això que hem decidit fer de nou una campanya de micromecenatge i demanar la col·laboració de tots vosaltres.
La primera de les accions que farem és reparar el voladís, ja que tal i com està ara és una mica perillós i precari.

Amb aquest vídeo podreu veure l'evolució que hem fet amb aquests tres anys

Sobre les recompenses

Com veureu, hi ha molta varietat de recompenses, quasi tantes com col·lectius diferents hi ha a Can Fugarolas. Podeu trobar des de entrades per un cabaret marca Cronopis que es farà el 18 de Març a les 20h, pintures dels pintors de la casa, bolsos de l'Ingrid, menús de restaurants afins al projecte o entrades per actes organitzats pel El Taller d'Idees, entre d'altres.

Que no us faci por la inmensitat de recompenses, busqueu i trieu quina és la que us agrada més. Totes les recompenses tenen inclosa la visita guiada i el nom al mur de mescenes.

Aquesta vegada pràcticament totes les recompenses van acompanyades de la samarreta exclusiva dels 3 anys, dissenyada per la Vanessa Linares, pintora resident al Coworking de Can Fugarolas.

Entre les recompenses també podeu trobar el Pack Fugarolas, amb el què podreu gaudir d'una exclusiva selecció d'articles fets a Fugarolas:

 • Un portamonedes d'Ingrid Ventura,

 • Una bossa de roba serigrafiada, un green roller de Karacôlia,

 • Una sessió d'espai salut, una sessió del taller que es prefereixi dels que ofereix Taller d'Idees, una posada apunt de la bicicleta,

 • Una llibreta artesanal feta per la Titi i

 • Una cistella de productes de l'hort ecològic de Can Fugarolas.

Una vegada més Lasal del Varador col·labora amb uns menus boníssims dins un pack on també hi trobareu la samarreta i una entrada pel cabaret que estem preparant exclusiu pels mecenes de Verkami.

Tingueu en compte també els bolsos de pell, artesans i únics elaborats per Ingrid Ventura al taller de costura de Fugarolas.

Al pack familiar, té dues samarretes per adults i dues per nens i el green roller de Karacôlia per enrotllar l'entrepà d'esmorzar sense malgastar paper d'alumini.

A més, li pots sumar la sortida geològica guiada per la gent del LAC. Tot per gaudir amb la familia.

Des dels sopars populars ofereixen un asado argentí a Fugarolas, el diumenge 12 de Març, al migdia a Fugarolas mateix, amb música i el bon ambient característic d'aquests actes. La parrillada de carn serà a l'estil argentí i amb varis tipus de carn

El Taller d'Idees, col·lectiu que treballa per la inclusió social, ens ofereix entrades per els seus Disconcerts, sessió de discoteca inclusiva amb dj i/o música en directe de grups del territori amb diferents estils musicals, que es fa el tercer diumenge de cada mes, a la sala Clap. També ens ofereix entrades per la 9a Mostra d'Art Social, que serà del 24 al 30 d'abril.

També entre les recompenses hi ha Làmines de la Vanessa Linares, pintora i dissenyadora de la casa o un retrat de Mohamed l'Ghacham gran artista de murals i retrats instal·lat a Fugart, l'espai de belles arts de Fugarolas.

Calendari previst

Recompenses:

Tots els productes que s'ofereixen seran entregats un cop acabi el Verkami exceptuant el cabaret, l'asado o els concerts de la banda, que tenen data pròpia.

Obres:

Novembre 2016: Reparació del voladís

Desembre 2016: Lavabos Coworking/Fugart

Gener-Abril 2017: Reparació forjat de la paret exterior, il·luminació de soterrani, projecte d'ignifugació.

Previsió pressupostària de les properes obres

5.000 € - Reparació del voladís

1.500 € - Construcció dels lavabos al Coworking i Fugart

26.000 € - Escala d'emergència

40.000 € - Ignifugació planta soterrani

3.000 € - Reparació forjat de la paret exterior

3.500 € - Projecte ignifugació de la nau sencera

4.000 € - Il·luminació planta soterrani

Com veieu, el que s'ens apropa no s'acosta ni de bon tros al que demanem però creiem en el refrany popular que diu "mica en mica s'omple la pica". Anem fent i al nostre ritme, a més ens encanta saber que el projecte l'estem aixecant entre totes, per això em escollit la frase "no som gotes, som onades". Sense pressa però mirant a l'horitzó i sabent a on anem.

Gràcies per ajudar-nos!

+ Info

Si vols més informació de Can Fugarolas, pots visitar la nostra web :
canfugarolas.org

o el nostre facebook

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

2 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Anna clavell

  Anna clavell

  over 3 years

  Per la Ingrid Ventura, hola! On puc comprar un dels bolssos que fas?

  Gràcies

 • Maria D.

  Maria D.

  over 3 years

  Dins dels projectes entra poder insonoritzà per vetllar per el descans i tranquilitat dels veïns? Totes les festes que organitzeu al patí no miren pel descans dels veïns en cap moment. Haurem d'interpossar una demanda al jutgat si això continúa així

#08 / visita guiada + oportunitats per recollir recompensa

Bones!

hi ha moltes de vosaltres que ja heu vingut, o us han vingut a buscar la recompensa. Pels que encara no heu pogut venir:

demà dissabte de 10 a 14h podrem estar per vosaltres.

I a part, el dijous 20 a les 20h, podeu venir a la visita guiada + inauguració d'exposició de fotografia col·lectiva del grup de fotos de l'havana. Llavors també podríeu recollir la recompensa.

una abraçada!!

#07 / recollir recompenses!!!

Bones Bones Noves!!

ja podeu venir a buscar les vostres recompenses :)

tenim les samarretes, ecològiques, i fetes a Mataró (que semblava impossible :( ) i les bosses de roba, per cert, estampades a Fugarolas!

Podeu venir a buscar-ho a Fugarolas des de demà, Dijous 29 de juny fins a divendres 7 de Juliol, matins de 10h a 13.30h i tardes de 17h a 20h. El cap de setmana només el dissabte de 10h-14h. Si no us va bé cap d'aquests horaris ens podeu fer un email i mirarem de quedar personalment.

Ens ve molt de gust que vingueu i veieu amb els vostres ulls amb què heu col·laborat.

Les no tangibles, els col·lectius encarregats es posaran en contacte amb vosaltres per tal de poder fer una posada apunt de la bicicleta, un massatge, un trimestre sense quota a les cooperatives de consum ecològic, una classe d'idiomes...Tots aquests podeu venir a buscar la… read more

#06 / gairebé ja ho tenim!! :)

Ara sí, sembla que ja ho tenim ben aprop,

hem anat donant algunes de les recompenses, alguna classe particular, alguna de les cistelles de l'hort

però la majoria anàven amb una samarreta dels 3 anys de Fugarolas

i ara ens estan apunt d'arribar, i ja podrem començar a repartir recompenses

A veure si tenim les samarretes dels 3 anys abans de fer-ne 4 :(

En breu us diem coses per fer-vos arribar les vostres recompenses

#05 / estem apunt!!!

Benvolguts col·laboradors!

sembla que ara si, veiem el final del túnel de gestionar tooootes les recompenses

Abans de res, explicar-vos que ja vam reparar el voladís i ara fa poc hem fet unes millores elèctriques al subterrani. MOLTES GRÂCiES!

Per a totes aquelles que vau triar una recompensa amb una asado, serà el dissabte6 de Maig al vespre. Rebreu un correu recordant-vos-ho. Aquells que no vau triar-ho també podreu comprar el tiquet i podreu gaudir de la banda Fugarolas en directe i llepar-vos els dits ;)

En breu us passarem fotos de com s'estan fent les samarretes! i llavors ja començarem a repartir les recompenses físiques.

una abraçada i salut!

#03 / recompenses

Holes !!

tenim encarregades les samarretes. Sap greu anar una lents amb el tema, però és més difícil del que sembla aconseguir samarretes fetes a Mataró i ecològiques ( i la consciència ens demana fer-les així ;) )

Pels que dins de la recompensa teniu l'entrada del cabaret, penseu que és el dissabte 18 de Març, a les 20h, el cabaret dels no-refugiats, amb música en directe i un munt de números de circ. Farem una llista, només haureu de dir el nom per poder entrar.

La resta de recompenses les entregarem amb les samarretes i intentarem enllestir-ho en breu, us mantindrem informats.

Per cert, una part del verkami, s'ha invertit en reparar el voladís, que ara no hi ha perill de desprendiment, i això gràcies a vosaltres !

#02 / Comenecem! :)

Tenim moltes ganes d'explicar-vos que hem començat les obres del Voladís. Arreglar el voladís de la façana, per nosaltres era una prioritat, ja que era perillós

A part també estem rebent els formularis, tant bon punt tinguem totes les talles de samarretes començarem a fer feina per donar totes les recompenses.

salut!

#01 / 3 dies

Bones verkamistes,

en pimer lloc, moltes gràcies per haver col·laborat en poder avançar amb aquest projecte inmens i col·lectiu ;)
volem fer una empenta final ja que ens queden 3 dies, estem molt aprop d'aconseguir l'objectiu. Ens ajudeu a fer una última apretada?? comparteix, explica-ho....moltes gràcies!!!

una abraçada i que acabeu bé l'any!

10€
15 backers

Visita guiada per la nau+mur de mecenes

Descobreix què és can Fugarolas, què s'hi fa, com, perquè....

25€
34 backers

Bossa de roba + Xapa

Bossa de roba amb l'estampat dels 3 anys i una xapa

25€
94 backers

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas

30€
4 backers

Samarreta + Disconcert Taller d'Idees

Samarreta amb estampat de 3 anys de Fugarolas i una entrada pel disconcert del Taller d'idees

30€
3 backers

Samarreta + Mostra d'Art Social

Samarreta amb estampat de 3 anys de Fugarolas i una entrada per la mostra d'art social, organitzat per el col·lectiu Taller d'Idees

40€
96 left (of 100)

Samarreta + Asado

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas i un tiquet per un "asado" per llepar-se els dits

40€
86 left (of 100)

Samarreta + Cabaret

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas i una entrada per el cabaret de circ del 18 de Març ( diferents números de circ amb música en viu )

40€
4 left (of 5)

samarreta + classe/conversa Anglès, Alemany i /o Francès

una samarreta amb el logo dels tres anys i una classe particular amb el mestre dels idiomes Dirk Volkmar

40€
1 left (of 4)

samarreta + posada apunt de la bici

samarreta dels 3 anys de Fugarolas + una posada a punt de la bici

50€
6 left (of 10)

Samarreta + Art Marcial

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas i una classe particular d'art marcial o defensa personal

50€
29 left (of 50)

Samarreta + Cabaret + Asado

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + una entrada per el cabaret de circ del 18 de Març ( diferents números de circ amb música en viu ) + un tiquet per un "asado" per llepar-se els dits

130€
2 left (of 5)

Pack Familiar bàsic + Cabaret

2 samarretes + 2 infantils + 1green Roller+ 1 bossa de mà
+ 4 entrades cabaret 18 Març

130€
5 left (of 5)

Pack Familiar bàsic + Sortida Lac

El pack familiar bàsic + una sortida geològica a Burriac amb la Gent del Lac ( Laboratori d'Aprenentatge Cièntific ) +info:

300€
3 left (of 3)

taula de coworking durnat 1/2 any + samarreta

taula de l'espai coworking durant mig any i una samarreta, una ganga!!! :)

360€
4 left (of 4)
 • lloguer d'espai fugart*

un espai de belles arts, on tindreu veins que pinten amb carbó, que estampen teles, que fan retrats...

450€
3 left (of 5)

Banda Fugarolas

Banda Fugarolas ofereix més que un concert, un SHOW!!!

Un concert amb intervencions de circ, banda formada per individus activistes del projecte Fugarolas mab ganes de fer música i fer gaudir tocant i vivint-la :)

450€
1 left (of 3)

*espectacle de circ bombeta+ samarreta 3 anys de Fugarolas *

espectacle de circ bombeta, grup de circ integrat de Cronopis. 30-40' de show, on persones amb DIFcapacitats, capacitats diferents ens faran gaudir, aplaudir i flipar ! :)

Hi haurà també un artista professional convidat de l'associació de circ cronopis.

haurem de concretar la data perquè ens vagi bé a totes!

650€
1 left (of 1)

1 any taller de fusta i ferro

un any d'evolució tecnològica per a canviar el món

35€
20 patrons (sold out)

Samarreta + Bossa de mà Guspirus ( Maria/ Vanessa)

Samarreta 3 anys de Fugarolas i bossa de mà de roba feta per la Maria amb dibuixos de la Vanessa Linares

35€
5 patrons (sold out)

Samarreta + Cistella productes Hort + cooperativa

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas i una cistella de verdures, d'uns 3 kg de productes de l'hort de Fugarolas ( km 0 i ecològiques) + tres mesos poden consumir a la cooperativa l'estrella sense pagar quota( cooperativa de consumidors de productes ecològics)

35€
7 patrons (sold out)

Samarreta + Portamonedes

Samarreta amb estampat de 3 anys de Fugarolas i una portamonedes únic i fet a mà a Fugarolas per l'Ingrid Ventura

40€
5 patrons (sold out)

Samarreta + Cistella productes Hort + cooperativa

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas i una cistella de verdures, d'uns 5 kg de productes de l'hort de Fugarolas ( km 0 i ecològiques) + tres mesos poden consumir a la cooperativa l'estrella sense pagar quota( cooperativa de consumidors de productes ecològics)

40€
10 patrons (sold out)

Samarreta + Llibreta

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas i una llibreta feta per la Titi, de l'espai Fugart, totalment artesanal

40€
4 patrons (sold out)

Samarreta + posada apunt de la Bici

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + Una posada apunt de la bicicleta

50€
5 patrons (sold out)

Bossa + Espai Salut

Una bossa de roba amb l'estampat dels 3 anys i una sessió de teràpia de l'espai salut de Fugarolas

55€
1 patron (sold out)

Samarreta+ronyonera de pell

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + ronyonera de pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

color negre

60€
15 patrons (sold out)

Samarreta + Cabaret + Lasal del Varador

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + una entrada per el cabaret de circ del 18 de Març ( diferents números de circ amb música en viu )+ Menú diari de Lasal del Varador

65€
1 patron (sold out)

samarreta + ronyonera gran

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + Ronyonera bandolera grna. De pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

color gris

80€
5 patrons (sold out)

Pack Familiar bàsic

2 samarretes + 2 samarretes infantils + 1 green roller + 1 bossa de de mà Guspirus( Maria/Vane)

80€
2 patrons (sold out)

Samarreta + Bolso Ingrid

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + [Bolso talla S](

https://www.facebook.com/ingridventurabcn/photos/a.324849427655563.1073741829.324692487671257/726482130825622/?type=3&theater) de pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

80€
1 patron (sold out)

samarreta + bolso talla de pell petit

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + Bolso talla S. De pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

color vermell

100€
5 patrons (sold out)

Fet a Fugarolas

Un pack amb alguns dels productes fets a Fugarolas. Des de una llibreta arteanal de la Titi, una posada apunt de la bicicleta, una bossa de la Maria / vane....

100€
1 patron (sold out)

samarreta +bandolera de pell(s)

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + Bandolera talla s. De pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

color gris

https://www.facebook.com/ingridventurabcn/photos/a.506611656146005.1073741853.324692487671257/506611726145998/?type=3&theater

100€
1 patron (sold out)

samarreta +bandolera de pell(s)

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + Bandolera talla s. De pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

color negre

https://www.facebook.com/ingridventurabcn/photos/a.506611656146005.1073741853.324692487671257/506611726145998/?type=3&theater

100€
2 patrons (sold out)

Samarreta + Bolso talla M Ingrid

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + [Bolso talla M.](

https://www.facebook.com/ingridventurabcn/photos/a.324849427655563.1073741829.324692487671257/726482130825622/?type=3&theater) De pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

150€
3 patrons (sold out)

Làmina original de Vanessa Linares

artista reconeguda mundialment, podeu veure les seves creacions a la seva web

150€
2 patrons (sold out)

Retrat Moha

Retrat DIN A3 de carbó sobre paper. De l'artista Mohamed l'Ghacham de Fugart

160€
1 patron (sold out)

Cabàs de pell (negre) + samarreta

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + cabàs de pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid. Color negre

https://www.facebook.com/ingridventurabcn/photos/a.394106764063162.1073741844.324692487671257/567252290081941/?type=3&theater

160€
1 patron (sold out)

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + cabàs De pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid . Color gris clar

https://www.facebook.com/ingridventurabcn/photos/a.394106764063162.1073741844.324692487671257/567250023415501/?type=3&theater

160€
1 patron (sold out)

Samarreta + Bolso L ingrid

Samarreta amb estampat dels 3 anys de Fugarolas + [Bolso talla L.](

https://www.facebook.com/ingridventurabcn/photos/a.358721607601678.1073741837.324692487671257/358724260934746/?type=3&theater) De pell, únic, artesanal i fet a Fugarolas per l'Ingrid

600€
3 patrons (sold out)

1 any de coworking + samarreta

una taula de coworking durant 1 any i una samarreta dels 3 anys de Fugarolas, no som gotes som onades.

277 people helped bring this project to life

182
are returning backers of Verkami
95
are new backers
 • Joan
 • Jordi Aliberas
 • Usuario dado de baja
 • Ramon Casacuberta
 • Carles Duart
 • trombonecot
 • Jordi Navarro
 • helen_87
 • marticomas
 • Atzur Produccions
 • ROSA
 • Xaubet i Areales
 • Marc Ràmia
 • mcollpalombi
 • Ingrid Esperanza
 • jordi
 • Sergi Garcia Graupera
 • belgotenor
 • xicrandra
 • Muntsa Prat
 • ramonrado
 • Aida Viza
 • miguelguillen
 • sedinis
 • Usuario dado de baja
 • sandra
 • Joan Riera
 • ricard@lasal.com
 • David Palau
 • nuriart20
Cookies help us to offer you the best experience. Settings