❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

ITER LUMINIS de Lídia Pujol

Iter Luminis és la representació d’una experiència artística que cerca la qualitat humana en tota la seva diversitat. Estem preparant un doble-disc i un llibre-disc que deixi constància de les experiències viscudes en aquest camí de llum (Iter Luminis) durant els darrers 6 anys.

Lídia Pujol

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
234
Aportaciones
12.207€
De 12.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Lídia Pujol presenta Iter Luminis, un camí orientat.

Quin sentit té un projecte que parla de compartir en un món basat en la competitivitat? Iter Luminis és la representació d’una experiència artística que cerca la qualitat humana en tota la seva diversitat. Totes les persones i empreses que comparteixen aquest projecte, ho fan per donar a conèixer el compromís actiu amb uns valors, i representar-los artísticament amb la voluntat de compartir-los amb el públic i el desig d’un món més just i solidari per tots.

Junts hem recorregut desenes d’espais sagrats d’arreu de Catalunya amb una mateixa orientació: representar artísticament el desig de la qualitat humana amb la implicació de la gent del territori. Estem preparant un doble-disc i un llibre-disc que deixi constància de les experiències viscudes en aquest camí de llum (Iter Luminis) durant els darrers 6 anys i que han suposat la construcció d’una consciència personal en tres etapes simbòliques: La Cerimònia de la Llum va ser la revelació de la possibilitat de la diversitat en comunió. Camí d’identitat la retrobada amb les pròpies arrels. I Treballs i plaers d’Amor l’orientació compartida.

In itinere. En camí. Les tres cruïlles.

Iter Luminis: La Cerimònia de la llum. La retrobada entre cultura oral i cultura escrita, i la diversitat que comparteix una mateixa orientació.

Foto: David Ruano
Foto: David Ruano

Foto: David Ruano

Seràs creat sense tu, però no seràs salvat sense tu (S. Agustí).

El punt de partença d’aquest camí és personal. Des de la sensibilitat i la capacitat comunicativa, atreta per la diversitat i buscant un denominador comú per poder expressar-la musical i poèticament, vaig trobar que la vulnerabilitat és l’element comú de la humanitat, i la seva forma musical són les cançons de bressol. Destinades a l’acolliment, la tendresa, la cura del més desprotegit, aquestes cançons parlen del naixement de la vida corporal. Aquesta vida però està convidada a créixer essencialment en relació amb els altres.

El missatge dels valors d’aquest camí abasta des la convivència entre cultures i pobles fins a la necessitat d’una interpretació actual i personal dels símbols religiosos i culturals. En aquest sentit, El Llibre Vermell de Montserrat representa l’espiritualitat de la nostra cultura mil·lenària. Cantar amb el Mohamed Ayoub és per a mi la comunió de dues espiritualitats que des de l’arrelament comparteixen una mateixa orientació en la diversitat.

Iter Luminis: Camí d’Identitat. L’arrelament.

Foto Marc Javierre

El punt de partença del nostre camí personal va carregat d’heretat, historia, tradició, religió i esperances alienes. Però tots estem convidats a créixer essencialment en relació amb els altres. A triar a cada cruïlla entre la por o l’amor. Ha estat pels camins, en la relació amb la gent que s’estima la terra i el patrimoni i redescobrint els espais sagrats, que hem volgut reivindicar el seu valor com a espais de comunicació i identitat. I ho hem fet mitjançant l’encontre amb la petja que el temps hi ha deixat des del so i l’emoció de cançons i música que ressonen en la nostra història.

Iter Luminis: Treballs i plaers d’amor. L’Orientació.

Foto Marc Javierre
Foto Marc Javierre

Foto Marc Javierre

Una mateixa llum ens il·lumina a tots. El nostre particular Camí d’Amor no és només un plaer, és també un Treball, un acte de voluntat i un compromís. És una cerimònia musical i poètica, que desitja compartir amb el públic una mateixa orientació en el nucli de l'experiència de Teresa de Jesús, en diàleg amb la mística de Ramon Llull. «Durant 45 anys he intentat moure l’Església i els prínceps cristians a actuar pel bé públic, ara som vell i pobre però continuo en el mateix propòsit i en el mateix propòsit continuaré fins a la mort.»

Iter Luminis Treballs i plaers d’amor té la voluntat de fer viure l’art, el criteri, l’espiritualitat i l’emoció com a eines fonamentals en la construcció d’una nova estructura i sensibilitat social sense dissociar les necessitats físiques de les de l’ànima. Poeta i fangador sóc i en tot faig feina tan neta que fango com un poeta i escric com un fangador (Verdaguer).

Vols venir?

Iter Luminis s’inspira en el bé comú, el compromís amb el territori i el llegat patrimonial i ho comparteix particularment amb els organitzadors i el públic de cada indret on es representa. És una experiència de comunitat en la qual tothom aporta el que vol, el que pot, el que sap fer o les ganes d’aprendre i participar d’allò que desconeix a la pràctica. Amb Iter Luminis, celebrem i recordem la qualitat humana, la Llum que orienta les nostres passes, i convidem a aquelles persones i empreses que no dissocien el propi benefici del dels altres, a compartir i donar a conèixer els seus productes.

Foto Marc Javierre

Per què has de venir?

Perquè els diners que necessitem per avançar en aquest camí, volem que vinguin de persones i empreses que no fonamentin la seva activitat econòmica en la competitivitat, que cuidin el medi ambient, que vetllin per la qualitat del producte, el consum de proximitat, les condicions de treball... Els signes del temps reclamen el compromís entre paraules i fets, el pas del projecte del fort al projecte de la comunitat. Ens unim els petits perquè defensar aquest valors i propagar-los a través d’aquesta cerimònia artística és el nostre compromís. És per això que no hem acceptat el finançament de grans corporacions que no visibilitzen aquests valors.

Com serà el doble disc Iter Luminis?

Els dos discos van néixer de moments diferents. Un és fet amb tota la riquesa i espectularitat, i l’altre amb tota la intimitat i essencialitat. Per això, algunes cançons es repeteixen en el repertori. Les cançons del primer disc mostren la relació, la grandesa, el poder. Les del segon mostren la fragilitat, la vulnerabilitat, la solitud, lo personal.

Disc Iter Luminis -La Cerimònia de la Llum

El primer disc, La Cerimònia de la Llum, va ser enregistrat en l’actuació en directe de S. Llorenç de Morunys el 23 d’abril de 2010. La postproducció es va fer a l’estudi Espai Sonor Montoliu de la Segarra.

Consta amb la participació els següents músics: Lídia Pujol: creació i direcció i veu; Dani Espasa: direcció musical, orguenet, orgue, clavicèmbal i teclats; Mohamed Ayoub Bout: veu; Efren López: saltiri, arpa, viola de roda i llaüts; Xavi Lozano: instruments de vent; Miquel Àngel Cordero: contrabaix; Pau Marcos: violes de gamba; Miriam Encinas: percussions, viola d’arc i flautes de bec; Mohamed Soulimane: violí, kamanjé i llaüt; Aleix Tobias: bateria i percussions; Antonio Sánchez: efectes de so acústics i percussió.

Tècnic de so enregistrament: David Casamitjana. Mescles: David Casamitjana, Dani Espasa i Aniol Bestit.

Repertori:

I. Stella Splendens. (Llibre Vermell de Montserrat x. XIV)

II. Y una madre. (Popular jueva)

III. Cuncti simus. (Llibre Vermell de Montserrat x. XIV)
[Soundcloud item unavailable]

IV. La nina d'Aragó. (Popular catalana)

V. Los 7 goigs. (Llibre Vermell de Montserrat x. XIV)

VI. Ara és temps de dormir (Tarquinio Merula, s. XVI)

VII. Ad mortem festinamus. (Llibre Vermell de Montserrat x. XIV)

VIII. Deny nafyi. (Popular grega)

IX. Mariam Matrem. (Llibre Vermell de Montserrat x. XIV)

X. Polorum Regina. (Llibre Vermell de Montserrat x. XIV)

XI. Sogna Fiore mio. (Popular napolitana)
[Soundcloud item unavailable]

Disc Iter Luminis-Treballs i Plaers d’Amor.

El disc Iter Luminis va començar a ser enregistat la primera setmana de setembre de 2016 al Casal La Salle de Veciana. Els propers 15 i 16 d’octubre anirem al Santuari de Núria amb l’organista Joan Cabó a enregistrar l’orgue. Queden per fer enregistraments de contrabaix amb M. Àngel Cordero, i les veus de J. Nedermann i M. Ayoub i el violí del M. Soulimane.

Consta amb els músics: Lídia Pujol, veu. Miquel Àngel Cordero, contrabaix i veu. Pau Figueres, guitarra. Marta Reixach, gong sinfòmic, sruti i monocordi. Joan Cabó, orgue. Mohamed Ayoub, veu. Mohamed Soulimane, violí, llaüt, kemanje, panderos. Judit Neddermann, veu. El Cor de Vallferosa: C. Abril, C. Besson, MJ Besson, M. Cristina, E. Erra, M. Franch, N. Lorente, MJ. Maiquez, M. Marsellach, M. Morales, L. Olivé, C. Peñalver, R. Pi, M. Pola, M. Rovira, L. Sagarra, N. Serarols, R. Soriano, J. Terrés, L. Tomàs, A. Torrado, S. Viaplana.

Enregistrament i mescles: Aniol Bestit.

Repertori:

I. He mirat aquesta terra (Lletra Salvador Espriu – Música Raimon)

II. Ara és temps de dormir (Tarquinio Merula, s. XVII)

III. Ondas do mar / Minha irmâa. (Cantigas de Amigo, Martin Codax s. XIII).

IV. Ningú no em responia la pregunta. (Josep Riera)

V. Les llàgrimes del moliner. (Popular jueva)

VI. Quan ay lo mon consirat. (Anònim, cançó de trobador, segle XII)/ A vós, dona Verge Santa Maria. (Ramon Llull x. XII-XIV, anònim provençal).

VII. Cant de la Sibil·la. (Manuscrit de Manacor s. XV).

VIII. Alma buscarte has en mi. (Santa Teresa de Jesús s. XVI - Moxica (C M P) s.XV-XVI)

IX. Cuncti simus. (Llibre Vermell de Montserrat x. XIV)

X. Ad mortem festinamus (Llibre Vermell de Montserrat s. XIV).

XI. Cristo de los piojos. (Santa Teresa de Jesús s. XVI)
[Soundcloud item unavailable]

XII. Polorum Regina. (Llibre Vermell de Montserrat, segle XIV).

XIII. Hi ha gent. (Joan Verges / Joni Mitchell, M. Àngel Cordero s. XX)
[Soundcloud item unavailable]

Llibre Iter Luminis – Un Camí Orientat

El llibre-disc contindrà aquest doble CD i explicarà aquesta experiència de comunitat. Els materials que composen el llibre descriuen el procés que va des de la Cerimònia de la Llum amb imatges de David Ruano i Raquel Calvo, l’enregistrament videogràfic de la Cerimònia de la Llum a S. Llorenç de Morunys i Santes Creus a través d’una clau continguda en el llibre per poder accedir al vídeo. La etapa iniciada amb Iter Luminis representa la presa de consciència d’un camí participatiu, que precisa de la reciprocitat vers un horitzó comú. Aquesta construcció social i vital està documentada des dels inicis pel fotògraf Marc Javierre. Seguint la referencia del poeta Verdaguer “poeta i fangador sóc”, el punt de vista crític i compromès de Marc Javierre contrasta i alhora es complementa amb la visió inspiradora de les il·lustracions de l’Eva Virgili. L’escriptora Laia de Ahumada donarà forma a la narració de Lídia Pujol d’aquest camí de vida personal i col·lectiu.

Amb el llibre, es podrà descarregar el disc Mariam Matrem que correspon a l’Iter Luminis – Camí d’Identitat, que va ser enregistrat a l’ermita del s. XII de Sant Salvador del Coll de l’Aguda (Torà, Lleida), al gener-febrer de 2014.

Músics: Lídia Pujol, voz. Marta Reixach, gong sinfónico. Pau Figueres, guitarra. Miquel Àngel Cordero, contrabajo y voz. Cor de Vallferosa: J. Barcons, G. Pujós, L. de Castellet, L. Gamisans, M. Lloret, T. Puig, E. Virgili, J. Gispets, S. Guix, J. Ballarà, J. Albarracín, A. Pagès, X. Vendrell, A. Navalón

Repertori:

I. Verge humil. El Mistèri d’Elx. s. XIII/XIV

II. Polorum Regina. Llibre vermell de Montserrat s. XIV

III. Flavit auster. Códice de las Huelgas s. XIII

IV. A vós, dona Verge Santa Maria. Ramon Llull s. XIII-XIV/ Anon. Provenzal

V. Quan ai lo mon consirat. Anónimo, canción de trovador s. XII

VI. Càntic d'Isaïes. Himno bíblico

VII. Cant de la Sibil·la. Manuscrito de Manacor s. XI

VIII. Alma buscarte has en mi. Teresa de Jesús s. XVI

IX. Ondas do mar / Minha irmâa. Cantigas de Amigo, Martin Codax s. XIII

X. Mariam Matrem. Llibre vermell de Montserrat s. XIV

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions es destinaran a pagar les despeses de gravació, producció del disc i llibre disc, i art gràfica.

Sobre les recompenses

Les recomenses s'entregaràn a la primavera 2017.

Peccatum7

Oli Verge Extra procedent de les nostres oliveres 100% arbequina situades a la comarca de Les Garrigues i Segrià. Les oliveres són conreades de forma biodinàmica i les olives premsades en molí propi. Tot el procés acaba esdevenint una experiència pecaminosa que culmina a mans del consumidor qui degusta un oli extra verge superb, apetitós, desitjable, saludable i temptador.
Facebook Peccatum 7

Fundació Casa Dalmases

Entitat sense ànim de lucre que es fonamenta en tres pilars: la promoció de la cultura, l’impuls sostenible del territori i el compromís amb l’economia social. Està impulsant un projecte d’elaboració de cervesa artesana de qualitat que dóna ocupació a persones en risc d’exclusió social millorant així la seva qualitat de vida, la seva autoestima i els seus recursos econòmics. Des de fa uns mesos, ha agafat el relleu a la producció de la xocolata “La Vall d’Or”, amb un acurat equilibri entre tradició, artesania i comerç just.
Web Fundació Casa Dalmases

Cooperativa L'Olivera

Cultivem vinyes i oliveres i elaborem vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere. Som una cooperativa d'integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. I estem convençuts que el treball és una experiència vital i emocional.
Web Cooperativa L'Olivera

Granel

A Granel volen promoure la compra responsable i sostenible, amb l’eliminació del residu plàstic. Els productes que ofereixen són de procedència ecològica, natural o de petit productor i/o de proximitat que treballen de manera responsable per oferir una producció natural i de qualitat en el seu producte.
Web Granel

Llibre-disc Margaridó

Llibre disc 'Margaridó' d'Apel·les Mestres recitat per Lídia Pujol i altres veus de la Segarra.
[Soundcloud item unavailable]

Vita Levis

Vita Levis elabora espelmes amb cera d'abella que nosaltres mateixos seleccionem d'apicultors del nostre entorn. La raó principal es poder oferir la màxima puresa en la matèria prima acompanyada, això si, d'un disseny inspirat en el present i fent servir coneixements de l'art de la cereria, tot per gaudir de la llum mes dolça que ens pot oferir la natura.

La candela, potser, és la peça de cereria més preuada per qui està iniciat en l'ofici. Tant la seva elaboració com el seu ús són un autèntic plaer; il·lumina sense deixar ni rastre de cera al seu voltant, com un raig de llum.

En aquest estoig trobareu 3 candeles fetes en cera d'abella per gaudir del Iter Luminis. 3 hores de llum de vida per cada candela.
Web Vita Levis

Calendari previst

El disc de la Cerimònia de la llum es va enregistrar a un directe a l'any 2010 i s'estan fent les mescles. El disc Iter Luminis ja s'ha començat a enregistrar al setembre 2016 a l'església del Casal La Salle de Veciana. A l'octubre s'enregistrarà l'orgue al Santuari de Núria, i es començaran a fer les mescles.

El doble disc s'editarà al desembre 2016.

Ja s'ha començar a treballar en el text i el disseny del llibre disc. S'editarà al març 2017. Tant el doble disc com el llibre-disc es farà públic a la primavera 2017 (abril i maig).

+ Info

Web Lídia Pujol
Web La Cerimònia - Iter Luminis
Facebook
Twitter
Youtube

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#03 / Ja tenim el llibre-disc!!

Que sí!!!

Que ja està aquí, i arriba per Sant Jordi!!!! El mateix dia que va ser concebut avui fa 7 anys!

Gràcies, gràcies i gràcies per sumar-vos a aquesta aventura.

Companys d'Iter seguim orientant aquest camí amb tot allò que ens fa persones. No deixem d'intentar-ho.

Vegem-nos i felicitem-nos el proper dia 15 a l’església del Pi i celebrarem aquest part amb tots els músics que han col·laborat en el darrer disc.

Abraçades!

Lídia Pujol

Aviat començarem a enviar-vos les vostres recompenses i us informarem dels horaris i llocs de recollida (a la presentació del 15 de maig a la Basílica del Pi de Barcelona, a la Casa Dalmases de Cervera i a la tenda Granel al barri de Gràcia de Barcelona).

Podeu adquirir les entrades per la presentació del proper 15 de maig a la mateixa basílica del Pi o reservar-les per mail a [email protected]

Ja podeu escoltar els singles d'avançament en streaming a les plataformes:

2 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Maribel

    Maribel

    casi 7 años

    Bravi!!!!

  • Xavi

    Xavi

    casi 7 años

    Enhorabona i Moltes Felicitats!!!

    L'esperen en candeletes...ens veiem el dia 15 al Pi. ;))

#04 / El 15 de maig, veniu a compartir...

Set anys des que va començar aquest camí. Abans ja caminava però no sabia que cal orientació. No creia que existís. No sabia que estimar fos una altra cosa. No era fer el que volen els altres per ser estimada. No era estar enfadada perquè les coses i les persones no són millors.

Veniu a compartir un bosc de llum de cera pura d’abella Vita Levis, veniu a inspirar i ampliar el vostre dins amb l’aroma de romaní destil·lat tres hores abans per les Trementines.

Veniu a conèixer a les dones de Wad-ras que a través de la Fundació Ared, han cosit la bosseta que du el regal d’una llàntia d’oli cuita amb les nostres mans al taller de Sant Benet de Montserrat.



Veniu a tastar la qualitat divina de l’oli Peccatum7, la cervesa Dalmases, el vi l’Olivera, les delícies de Granel, Cal Senzill

Veniu a escoltar la paraula d’aquells que lluiten per un món més just i solidari de tots els temps: Ramon Llull, Teresa de Jesús, Rumi, Evaristo Páramos, Josep Riera, Jacint Verdaguer, Javier Bustamante.

leer más

#03 / Ja tenim el llibre-disc!!

Que sí!!!

Que ja està aquí, i arriba per Sant Jordi!!!! El mateix dia que va ser concebut avui fa 7 anys!

Gràcies, gràcies i gràcies per sumar-vos a aquesta aventura.

Companys d'Iter seguim orientant aquest camí amb tot allò que ens fa persones. No deixem d'intentar-ho.

Vegem-nos i felicitem-nos el proper dia 15 a l’església del Pi i celebrarem aquest part amb tots els músics que han col·laborat en el darrer disc.

Abraçades!

Lídia Pujol

Aviat començarem a enviar-vos les vostres recompenses i us informarem dels horaris i llocs de recollida (a la presentació del 15 de maig a la Basílica del Pi de Barcelona, a la Casa Dalmases de Cervera i a la tenda Granel al barri de Gràcia de Barcelona).

Podeu adquirir les entrades per la presentació del proper 15 de maig a la mateixa basílica del Pi o reservar-les per mail a [email protected]

Ja podeu escoltar els singles d'avançament en streaming a les plataformes:

#02 / GRÀCIES A TOTES I TOTS

Bon dia, amics!

Queden dues hores per tancar el Verkami però ¡ja ho hem aconseguit!

Ahir al restaurant La Trobada, vàrem compartir tertúlia amb la Teresa Forcades. Ens deia que "som en relació". Aquest projecte ha estat, és i serà, per la vostra vinculació.

Quan la Laura Rubio i jo, vàrem decidir exposar aquest camí a la fertilitat de la vostra Llum, decidíem protegir-lo de segons quins diners i jerarquies. Perquè creiem que no és el mateix Unicef que Qatar per moltes lligues que es guanyin. Perquè tot el que veritablement És, té una dimensió simbòlica, poètica, ètica, digne. I la música, aliment de l'amor per excel·lència, té per a mi aquest deure: dignificar i amorosir la matèria, els fets, les obres.

Gràcies per llençar les vostres pedretes i possibilitar aquest camí orientat. Qui sap si per algú esdevindrà la manera de tornar a la casa l'ànima, la gran oblidada i menyspreada pel sistema.

leer más

#01 / Ajudem-nos a no oblidar qui som.

Bon dia amics,

Hem travessat l'equador d'aquesta recerca de diners per possibilitar el que, per a mi, és un referent d'amor i llibertat. Un camí de trobada amb els altres que ha fet possible aquesta proposta. També ara requereix la trobada amb tots vosaltres, aquells que volem avui més que mai un missatge d'amor i llibertat per compensar aquesta por que fa que guanyi l'odi i l'abús a les urnes. Perquè la realitat és poètica. La realitat sense poesia, sense amor, no és realment humana. És inhumana.

Ajudem-nos a no oblidar qui som.

Lídia Pujol

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies