Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

Bacàvia. El joc dels Països Catalans

Bacàvia és un joc de taula que mitjançant estratègia, coneixements i atzar es proposa d'una manera lúdica divulgar i reflexionar al voltant del nostre espai compartit: els Països Catalans.

Joan Pons Valls

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
87
Mecenas
2.235€
De 1.800€
Aporta al proyecto
Volver a todas las actualizaciones

#02 / Entusiastes: nou tipus de mecenes

Per suggeriment popular, incorporem com a mecenes als "entusiastes".

El perfil d'un/una entusiasta seria el d'una persona que vol compartir el seu mecenatge amb altres dues, no només convidant-les a jugar sinó també regalant-los un Bacàvia perquè puguin muntar partides pel seu compte.

És per això que hem incorporat una quarta franja de recompenses que, amb l'aportació de 65 euros, aquests mecenes rebran tres exemplars del Bacàvia, amb enviament inclòs, més una bossa amb el logo del Bacàvia imprès, i la menció del nom del mecenes al web del Bacàvia.

Donem la benvinguda als nostres mecenes "entusiastes"!!

0 comentarios

iniciar sesión o Registrarse para comentar esta entrada.

#12 / El disseny gràfic del Bacàvia

El mateix Jordi Padró ens explica el com i el per què del treball gràfic del Bacàvia:

"Amb l’encàrrec de crear el disseny dels elements gràfics del joc Bacàvia, el plantejament va ser el d’apostar per un codi minimalista, net i de comprensió visual àgil que facilités la dinàmica de joc. Aquesta proposta contrasta amb la majoria de jocs de taula i estratègia que sovint tenen elements gràfics molt recarregats basats en el dibuix; en la proposta feta aquest estil es va descartar des d’un principi. En el disseny del joc “la línia” és un dels elements que té més pes dins la gràfica, és la que crea la figura de les cartes i també la majoria dels elements que hi apareixen.

La gamma cromàtica escollida està relacionada amb els elements del foc (que és present a les tradicions festives d'arreu dels Països Catalans) i la terra (evidenciant la part física del territori), a més a més hi ha reflectits els colors de la senyera, evitant els elements més folklòrics."

#10 / Cartes Bacàvia: Debat

També són del tipus Bacàvia les cartes de "Debat". El joc n'inclou sis i estan pensades perquè cadascú pugui renovar-les, sempre que els canvis es fixin abans del començament de la partida, segons l'actualitat o els interessos dels participants.

Com es juguen?

Qui ha tret la carta ha de fer una exposició breu de la qüestió que s’hi proposa, tot explicant els seus arguments per tal de formular una pregunta o un enunciat concret a partir del qual es puguin emetre opinions favorables o desfavorables. Tot seguit, la persona que ha fet l’exposició es retira de la taula de joc. La resta de participants donen el seu punt de vista i s’efectua el recompte d’opinions a favor i en contra dels arguments exposats (sense tenir en compte les abstencions i amb el vot doble del jugador de l’esquerra del que juga el torn, en cas que calgui desempatar). En tornar a la taula de joc, qui havia fet l’exposició ha d’aventurar quina ha estat l’opció majoritària.

leer más

#09 / Cartes Bacàvia: Preguntes

El primer tipus de cartes Bacàvia és el de "Preguntes". N'hi ha dotze en total, de quatre franges de preguntes diferents.


Com es juguen?

Qui juga el torn triarà un número (no es pot repetir un que ja hagi sortit a la mateixa partida) de la franja que indica la carta. El jugador o jugadora de la seva dreta buscarà la pregunta mitjançant el codi QR o, en el seu defecte, cercant-la al bloc econacionalitarisme.wordpress.com, la formularà, i verificarà la validesa de la resposta.

Una resposta encertada ens allibera d’agafar una carta de la pila i ens permet ocupar la comarca que triem. Si la resposta no ha estat correcta, caldrà triar entre retirar-se de dues comarques i prendre una carta de la pila, o bé agafar dues noves cartes de la pila.

#08 / El Bacàvia ja és una realitat!

La tardor ha estat ben productiva i el Bacàvia, gràcies a la vostra confiança, ja ha superat l’objectiu marcat.

I ho heu aconseguit només amb vint-i-un dies de Verkami. Això vol dir que encara tenim un llarg camí per recórrer abans de que finalitzin els 40 dies de micromecenatge.

Com que sembla que l’interès pel projecte es va estenent, hem pensat fixar, en la tradició de Verkami, un nou objectiu.

Bé, més que d’un objectiu, hauríem de parlar del degotall d’un objectiu. Així, reforçant la intenció col•lectiva del projecte i la idea d’estendre a cada cop més àmbits la visibilitat dels Països Catalans i el coneixement de la seva realitat, us proposem que per cada 150 euros que superin l’objectiu inicial ja assolit, enviarem un Bacàvia a un casal de joves del nostre territori, perquè tinguin en el seu fons de jocs de taula un de fet i pensat en català i on es mostra una realitat que molts volen oculta però que és ben tangible.

leer más

#07 / Les cartes Bacàvia

Les cartes Bacàvia són el tercer i últim tipus de cartes del joc. Són les que podríem assimilar amb les d'"acció" d'altres jocs. N'hi ha 61 en total i es distingeixen visualment per tenir el mateix anvers: el logo del Bacàvia sobre el fons escacat característic del grafisme del joc.

Quan un jugador o jugadora agafi una carta Bacàvia de la pila es trobarà amb una de les quatre possibilitats següents:

  • cartes de preguntes (12)
  • cartes de debat (6)
  • cartes d’acció continuada (13)
  • cartes d’acció immediata (30)

#04 / Les cartes Cartogràfiques

Què són?

Les cartes cartogràfiques (C) són el segon tipus de cartes del Bacàvia. Com en el cas de les seqüencials són també 128, però a diferència de les altres aquestes són les que es juguen amb el mapa.

Per fer-ho cal relacionar diferents elements (personatges, entitats, llocs, fets, etc.) amb una de les comarques del nostre territori. N'hi ha que tenen una correspondència amb només una comarca, altres amb dues, tres, quatre... i una que es pot col·locar a qualsevol comarca.

Com es juguen?

El joc amb la carta cartogràfica és la que protagonitza la primera acció de cada torn. Qui ha de jugar-la, tria una de les cartes cartogràfiques del seu taulell, la llegeix en veu alta i situa una peça sobre la comarca que consideri que correspon a l’enunciat de la carta, sempre que aquella comarca estigui buida. A continuació, es pot girar la carta i comprovar que s’ha triat la comarca correcta.

Si la resposta ha estat encertada, es deixa la fitxa sobre el mapa i es llença la carta al fem.

#02 / Entusiastes: nou tipus de mecenes

Per suggeriment popular, incorporem com a mecenes als "entusiastes".

El perfil d'un/una entusiasta seria el d'una persona que vol compartir el seu mecenatge amb altres dues, no només convidant-les a jugar sinó també regalant-los un Bacàvia perquè puguin muntar partides pel seu compte.

És per això que hem incorporat una quarta franja de recompenses que, amb l'aportació de 65 euros, aquests mecenes rebran tres exemplars del Bacàvia, amb enviament inclòs, més una bossa amb el logo del Bacàvia imprès, i la menció del nom del mecenes al web del Bacàvia.

Donem la benvinguda als nostres mecenes "entusiastes"!!

#01 / Les cartes Seqüencials

Què són?

Un dels tres grans tipus de cartes que utilitza el Bacàvia, són les cartes seqüencials (S). El seu revers aporta la informació que permet comprovar si una carta S s'ha situat al lloc que li correspon dins de la seva sèrie.

S'hi juga amb 128 unitats, que es divideixen en 4 subtipus segons la seva temàtica i que serviran per anar construint quatre sèries diferents, que són les següents:

  • la d'elements geogràfics, en la qual s'han de col·locar les cartes segons la latitud o longitud
  • la d'obres art i culturals, segons l’any de creació
  • la de les nostres 32 ciutats amb més habitants, a partir de la població
  • la dels 32 clubs de futbol més ben classificats la temporada 2015/16, que s'hauran de situar segons la posició assolida

Com es juguen?

Són les protagonistes essencials en la segona acció de cada torn, on el jugador/a tria una de… leer más

3€
2 mecenas

Simpatitzant

Menció del nom del mecenes al web del Bacàvia

22€
56 mecenas

Juganer/a

Un joc Bacàvia + enviament + menció del nom del mecenes al web del Bacàvia

28€
24 mecenas

Belluguet

Un joc Bacàvia + una bossa amb nanses llargues, de cotó, amb el logo del Bacàvia imprès + enviament + menció del nom del mecenes al web del Bacàvia

65€
5 mecenas

Entusiasta

Tres jocs Bacàvia + una bossa amb nanses llargues, de cotó, amb el logo del Bacàvia imprès + enviament + menció del nom del mecenes al web del Bacàvia

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.