❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

I Workshop Democràcia i Participació

El I workshop de “Democràcia i participació” és un congrés organitzat per la Fundació Nexe i l'ACV Tirant lo Blanc mitjançant el que volem posar de rellevància la necessitat de posar en pràctica aquelles experiències quotidianes de participació per, així, exportar-les a les institucions.

ACV Tirant lo Blanc

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
58
Aportaciones
1.528€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El I workshop de “Democràcia i participació” és un congrés per posar de rellevància les diferents tendències i evolucions democràtiques i pràctiques que es produeixen al País Valencià, així com els diferents interessos que puguen anar desenvolupant-se a la societat i el món associatiu. Per totes aquestes raons, des de la Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc, volem posar de rellevància la necessitat de posar en pràctica aquelles experiències quotidianes de participació no només al nostre dia a dia, sinó també a les institucions que ens representen.

El workshop d’enguany, “El valor dels Governs de Coalició i la Participació Ciudadana” coordinat pel LAB de Democràcia i Participació integrat a la Fundació Nexe, comptarà amb la participació de José Álamo (investigador social, docent a l’Institut Universitari d’Investigació sobre Migracions, Etnicitat i Desenvolupament Social de la UAM i membre de l’Institut Marco Marchioni), Pedro Martín Gutiérrez (professor a la Universitat de Valladolid) i Josep Reniu (professor de Ciències Polítiques a la Universidad de Barcelona i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional), a banda dels i les diferents participants a les micro-xarrades prèvies referents a les experiències participatives, per una banda, i per altra, de governs en coalició. I es celebrarà a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer Sant Ferran, 12, València).

El desenvolupament del workshop s’estructura:
• Sessions plenàries: s'impartiran 2 conferències a càrrec de dos professionals de la participació, en la segona de les temàtiques, i 1 conferència en la primera de les temàtiques, des de l’experiència al govern tripartit a Catalunya.
• Aquestes sessions plenàries aniran acompanyades, prèviament d’unes micro-xarrades, dinàmiques, d’uns 10 minuts cadascuna d’elles.

Ambdues sessions coordinades per Marina Aparicio Barberán.

És important assenyalar que participant al verkami es poden aconseguir inscripcions amb recompenses i que només si s'aconsegueixen prou inscripcions serà possible celebrar aquest congrés.

Programa (provisional) del I workshop de democràcia i participació

Divendres 4 de novembre, 18.00h a 21.00h, al Saló d’Actes.

"Les dinàmiques en governs de coalició des de les experiències concretes"

18.00h-18.15h: PRESENTACIÓ

Raquel Tamarit (alcaldessa sueca) i Amadeu Mezquida (Secretari General de l'ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe)

18.15h-19.15h: Micro-xarrades

19.15h-19.30h: DESCANS

19.30h-20.30h: Josep Maria Reniu

20.30h-21.00h: Preguntes i tancament

Dissabte 5 de novembre, 10.00h a 14.00h, a la primera planta Aula 1, 1ª planta.

"Noves formes de participació a través de l’Administració"

10.00h-10.15h: PRESENTACIÓ

Zulima Pérez (Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació) i Amadeu Mezquida (Secretari General de l'ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe)

10.15h-11.15h: Micro-xarrades

11.15h-11.30h: DESCANS

11.30h-12.30h: Jose Álamo Candelaria

12.30h-13.30h: Pedro Martín Gutiérrez

13.30h-14.00h: Preguntes i cloenda workshop

Josep Ochoa * (Director General de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern) i *Marina Aparicio Barberán (Coordinadora del Lab sobre Democràcia i Participació de la Fundació Nexe)

A què destinarem les vostres aportacions

Els recursos obtinguts aniran destinats al finançament de l'organització del workshop, retribucions corresponents als ponents, l'elaboració d'un vídeo-entrevista de les temàtiques, que posteriorment editarem per, aixina, fer-ne difusió, mitjançant la distribució i l'enviament a diferents institucions públiques.

Calendari previst

31 d'octubre 2016: Tancament Verkami

4 i 5 de novembre: Celebració del Workshop i gravació del vídeo

7-11 de novembre: Edició del vídeo-entrevista

21-25 de novembre: Entrega de recompenses

24 de noviembre: Presentació vídeo-entrevista de difusió del Workshop

+ Info

Per a més informació, troba'ns a:
Web de la Fundació Nexe
Web de l'ACV Tirant lo Blanc
Facebook de la Fundación Nexe
Facebook de l'ACV Tirant lo Blanc
Twitter de la Fundación Nexe
Twitter de l'ACV Tirant lo Blanc

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#04 / Un poble actiu i participatiu que ha despertat d’eixe somni etern que ha durat 20 anys

Com ja sabeu, des de la Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc hem apostat per construir i conformar un congrés sobre participació i governs de coalició des del vessant més participativa i participada.

Per una banda, aconseguint un finançament comú mitjançant el micromecenatge per a fer possible la seua celebració, i per l’altra, obrint una crida a microxarrades amb les quals volem posar de rellevància les diferents i diverses dinàmiques participatives que es desenvolupen i existeixen al nostre territori, sempre emmarcades en uns contextos determinats –ara caracteritzats pel pluralisme polític- i formes de govern concretes -com ara els governs de coalició.

Encetarem aquest projecte pensant que la millor manera de fer possible aquesta iniciativa era des d’un finançament col·lectiu… leer más

#03 / Ací teniu un article de Josep Maria Reniu en defensa dels governs de coalició

..".governar en coalició demana més habilitat política, un domini més gran de l’art de la política i, per sobre de tot, fixar unes pautes de comportament intern dins de la coalició. Les claus són així la capacitat per a incrementar la comunicació entre governants i governats tenint en compte la presència d’una opinió pública –i publicada- en favor del govern però amb criteris diversos."

Entreu a l'enllaç: https://ambitscolpis.com/2014/12/09/en-defensa-dels-governs-de-coalicio/

#02 / Per anar fent boca, publiquem un article on participa un dels ponents!

En este trabajo se propone una metodología participativa y reflexiva de desarrollo de mapas sociales. Se apuesta por incorporar en el sociograma, de modo flexible, el grado de afinidad de las relaciones junto a otros ejes sociales e ideológicos. Se presenta el concepto de conjuntos de acción, y se discuten las implicaciones de este enfoque, tanto en lo que hace referencia al muestreo como a aspectos teóricos más generales.

Entra a llegir l'article ací: http://ddd.uab.cat/pub/redes/15790185v11/15790185v11a2.pdf

#01 / Ací teniu algunes de les recompenses del Verkami!

Com ja sabeu, al Verkami que hem preparat des de la Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc per a fer possible el “Workshop de Democràcia i Participació. El valor dels governs de coalició i la participació ciutadana” podeu rebre moltes i diverses recompenses!

Des d’aquesta samarreta ben bonica amb el lema “Un país en moviment”, lema molt característic del poble valencià, ja que no parem quiets!

Fins a aquest USB amb el vídeo-documental sobre participació i governs de coalició, per a poder repassar les idees que s’exposen al congrés del pròxim mes de novembre.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies