❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

I Workshop Democràcia i Participació

El I workshop de “Democràcia i participació” és un congrés organitzat per la Fundació Nexe i l'ACV Tirant lo Blanc mitjançant el que volem posar de rellevància la necessitat de posar en pràctica aquelles experiències quotidianes de participació per, així, exportar-les a les institucions.

ACV Tirant lo Blanc

A project of

Category

Created in

0
seconds
58
Patron
1.528€
From 1.500€
Contribute to the project

El I workshop de “Democràcia i participació” és un congrés per posar de rellevància les diferents tendències i evolucions democràtiques i pràctiques que es produeixen al País Valencià, així com els diferents interessos que puguen anar desenvolupant-se a la societat i el món associatiu. Per totes aquestes raons, des de la Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc, volem posar de rellevància la necessitat de posar en pràctica aquelles experiències quotidianes de participació no només al nostre dia a dia, sinó també a les institucions que ens representen.

El workshop d’enguany, “El valor dels Governs de Coalició i la Participació Ciudadana” coordinat pel LAB de Democràcia i Participació integrat a la Fundació Nexe, comptarà amb la participació de José Álamo (investigador social, docent a l’Institut Universitari d’Investigació sobre Migracions, Etnicitat i Desenvolupament Social de la UAM i membre de l’Institut Marco Marchioni), Pedro Martín Gutiérrez (professor a la Universitat de Valladolid) i Josep Reniu (professor de Ciències Polítiques a la Universidad de Barcelona i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional), a banda dels i les diferents participants a les micro-xarrades prèvies referents a les experiències participatives, per una banda, i per altra, de governs en coalició. I es celebrarà a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer Sant Ferran, 12, València).

El desenvolupament del workshop s’estructura:
• Sessions plenàries: s'impartiran 2 conferències a càrrec de dos professionals de la participació, en la segona de les temàtiques, i 1 conferència en la primera de les temàtiques, des de l’experiència al govern tripartit a Catalunya.
• Aquestes sessions plenàries aniran acompanyades, prèviament d’unes micro-xarrades, dinàmiques, d’uns 10 minuts cadascuna d’elles.
Ambdues sessions coordinades per Marina Aparicio Barberán.

És important assenyalar que participant al verkami es poden aconseguir inscripcions amb recompenses i que només si s'aconsegueixen prou inscripcions serà possible celebrar aquest congrés.

Programa (provisional) del I workshop de democràcia i participació

Divendres 4 de novembre, 18.00h a 21.00h, al Saló d’Actes.

"Les dinàmiques en governs de coalició des de les experiències concretes"

18.00h-18.15h: PRESENTACIÓ
Raquel Tamarit (alcaldessa sueca) i Amadeu Mezquida (Secretari General de l'ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe)
18.15h-19.15h: Micro-xarrades
19.15h-19.30h: DESCANS
19.30h-20.30h: Josep Maria Reniu
20.30h-21.00h: Preguntes i tancament

Dissabte 5 de novembre, 10.00h a 14.00h, a la primera planta Aula 1, 1ª planta.

"Noves formes de participació a través de l’Administració"
10.00h-10.15h: PRESENTACIÓ
Zulima Pérez (Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació) i Amadeu Mezquida (Secretari General de l'ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe)
10.15h-11.15h: Micro-xarrades
11.15h-11.30h: DESCANS
11.30h-12.30h: Jose Álamo Candelaria
12.30h-13.30h: Pedro Martín Gutiérrez
13.30h-14.00h: Preguntes i cloenda workshop
Josep Ochoa * (Director General de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern) i *Marina Aparicio Barberán (Coordinadora del Lab sobre Democràcia i Participació de la Fundació Nexe)

A què destinarem les vostres aportacions

Els recursos obtinguts aniran destinats al finançament de l'organització del workshop, retribucions corresponents als ponents, l'elaboració d'un vídeo-entrevista de les temàtiques, que posteriorment editarem per, aixina, fer-ne difusió, mitjançant la distribució i l'enviament a diferents institucions públiques.

Calendari previst

31 d'octubre 2016: Tancament Verkami
4 i 5 de novembre: Celebració del Workshop i gravació del vídeo
7-11 de novembre: Edició del vídeo-entrevista
21-25 de novembre: Entrega de recompenses
24 de noviembre: Presentació vídeo-entrevista de difusió del Workshop

+ Info

Per a més informació, troba'ns a:
Web de la Fundació Nexe
Web de l'ACV Tirant lo Blanc
Facebook de la Fundación Nexe
Facebook de l'ACV Tirant lo Blanc
Twitter de la Fundación Nexe
Twitter de l'ACV Tirant lo Blanc

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#04 / Un poble actiu i participatiu que ha despertat d’eixe somni etern que ha durat 20 anys

Com ja sabeu, des de la Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc hem apostat per construir i conformar un congrés sobre participació i governs de coalició des del vessant més participativa i participada.

Per una banda, aconseguint un finançament comú mitjançant el micromecenatge per a fer possible la seua celebració, i per l’altra, obrint una crida a microxarrades amb les quals volem posar de rellevància les diferents i diverses dinàmiques participatives que es desenvolupen i existeixen al nostre territori, sempre emmarcades en uns contextos determinats –ara caracteritzats pel pluralisme polític- i formes de govern concretes -com ara els governs de coalició.

Encetarem aquest projecte pensant que la millor manera de fer possible aquesta iniciativa era des d’un finançament… read more

#03 / Ací teniu un article de Josep Maria Reniu en defensa dels governs de coalició

..".governar en coalició demana més habilitat política, un domini més gran de l’art de la política i, per sobre de tot, fixar unes pautes de comportament intern dins de la coalició. Les claus són així la capacitat per a incrementar la comunicació entre governants i governats tenint en compte la presència d’una opinió pública –i publicada- en favor del govern però amb criteris diversos."

Entreu a l'enllaç: https://ambitscolpis.com/2014/12/09/en-defensa-dels-governs-de-coalicio/

#02 / Per anar fent boca, publiquem un article on participa un dels ponents!

En este trabajo se propone una metodología participativa y reflexiva de desarrollo de mapas sociales. Se apuesta por incorporar en el sociograma, de modo flexible, el grado de afinidad de las relaciones junto a otros ejes sociales e ideológicos. Se presenta el concepto de conjuntos de acción, y se discuten las implicaciones de este enfoque, tanto en lo que hace referencia al muestreo como a aspectos teóricos más generales.

Entra a llegir l'article ací: http://ddd.uab.cat/pub/redes/15790185v11/15790185v11a2.pdf

#01 / Ací teniu algunes de les recompenses del Verkami!

Com ja sabeu, al Verkami que hem preparat des de la Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc per a fer possible el “Workshop de Democràcia i Participació. El valor dels governs de coalició i la participació ciutadana” podeu rebre moltes i diverses recompenses!

Des d’aquesta samarreta ben bonica amb el lema “Un país en moviment”, lema molt característic del poble valencià, ja que no parem quiets!

Fins a aquest USB amb el vídeo-documental sobre participació i governs de coalició, per a poder repassar les idees que s’exposen al congrés del pròxim mes de novembre.

6€
7 backers

Aportació simbòlica i desinteressada per a fer possible el projecte.

19€
46 left (of 70)

Inscripció
+ Usb amb vídeo i textos dels principals ponents sobre participació ciutadana i governs de coalició.
+ El teu nom apareix als crèdits del vídeo

25€
36 left (of 40)

Inscripció amb certificat d’assistència

35€
25 left (of 40)

Inscripció
+ Certificat d’assistència
+ Usb amb vídeo i textos dels principals ponents sobre participació ciutadana i governs de coalició
+ El teu nom apareix als crèdits del vídeo.

45€
20 left (of 25)

Usb amb vídeo i textos dels principals ponents sobre participació ciutadana i governs de coalició
+ Llibre #Demos3 “Valencians i Democràcia. Del Malestar a la Proposta”
+ #Demos8 "El valencianisme enfront d'Espanya".
+ El teu nom apareix als crèdits del vídeo

60€
17 left (of 20)

Usb amb vídeo i textos dels principals ponents sobre participació ciutadana i governs de coalició
+ Llibre #Demos3 “Valencians i Democràcia. Del Malestar a la Proposta”
+ #Demos8 "El valencianisme enfront d'Espanya".
+ El teu nom apareix als crèdits del vídeo
+ Samarreta exclusiva de l’ACV Tirant lo Blanc amb el lema “Un país en moviment”.

400€
3 left (of 3)

Aparèixer com a entitat/persona patrocinadora i invitació per a 2 persones a la Festa dels 25 anys de l’ACV Tirant lo Blanc que es realitzarà la nit del 5 de novembre. El teu nom apareix als crèdits del vídeo.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings