❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

#RecuperemLaBostik per Barcelona

#RecuperemLaBostik és la campanya que endeguem amb l’objectiu general de recuperar la ultima fàbrica abandonada al barri de La Sagrera i recuperar-la per al veïnat del barri i la ciutat com a fàbrica de creació, mantenint els principis de diversitat, sostenibilitat, mestissatge i cooperativisme.

Nau Bostik

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
290
Aportaciones
20.825€
De 19.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Reconversió d'edificis industrials per a l'activitat cultural.

La reutilització d’edificis industrials és un dels aspectes del procés de reconversió de sòl industrial en altres usos.

Aquest procés ha portat moltes vegades a l’abandonament i a la degradació dels vells edificis industrials, que moltes vegades són ensorrats i substituïts per altres de nous, destinats a habitatges o d’altres usos.

De vegades s’han conservat edificis pel seu valor arquitectònic o històric, pel caràcter simbòlic o d’identificació amb el seu entorn, o fins i tot davant la necessitat d’equipaments per al barri on es troben ubicats.

Reconvertim La Bostik en una fàbrica de creació.

La Nau Bostik és un conjunt de Naus (en concret 10 naus) i un edifici de tres plantes. Antiga fàbrica ubicada a La Sagrera, i abandonada durant més de 10 anys.

L'abril del 2015 un grup de persones i col·lectius socials i del barri, van començar a recuperar-la, encapçalades per l'arquitecte Xavier Basiana.

Ara mateix estem en una segona fase de poder oferir l'espai com un conjunt d'espais comunitaris de creació. Una fàbrica de creació que a la vegada sigui un espai comunitari i de dinamització de diferents iniciatives des de la comunitat i el barri.

Qui forma part de la Nau Bostik i com ens organitzem?

La idea fundacional i l'impulsor del projecte és en Xavier Basiana, fotògraf, arquitecte i agitador cultural de la ciutat de Barcelona amb una llarga trajectòria en la gestió, foment i impulsor d'iniciatives d'espais de creació, com són la Nau Ivanow o l'Espai 30. Espais que segueixen funcionant ara com equipaments a La Sagrera. El col·lectiu de persones que estem construint aquest projecte està format per persones provinents del veïnat del barri de La Sagrera, del seu teixit associatiu i del món de l'activisme social, creadors i creadores de la ciutat en tot tipus de disciplines artístiques.

L'organització té dos nivells:

Els projectes residents, que funcionen de manera autònoma però amb una vinculació amb La Nau Bostik, alimentant amb les seves produccions, fotogràfiques, audiovisuals, socials, etc. Aquesta part del projecte el formen una vintena de persones en set espais a la segona planta de La Nau Bostik.

L'assemblea general, que cada dilluns decideix les feines de la Nau Bostik en general, i la programació de les diferents activitats, generant una estratègia de cultura de construcció col·lectiva tant de l'espai en si com dels continguts que es van generant. Totes les decisions es prenen de manera horitzontal, generant un projecte global que busca marcar l'orientació de La Nau Bostik com un gran projecte de creació artística i cultural a la ciutat de Barcelona, a la vegada que fomentant l'autoorganització de tothom que s'hi vol sumar al projecte.

El nostre objectiu.

#RecuperemLaBostik és la campanya que endeguem amb l’objectiu general d'incorporar La Bostik als espais culturals del barri de La Sagrera i de la ciutat de Barcelona. Renovar-lo, donar-li vida i fer-lo renéixer en-i-per a la memòria.

La intenció és (re)animar-lo com a centre cultural polivalent, dedicat sobretot a la creació i l’exhibició, però obert també a altres usos comunitaris.

Volem programar arts escèniques, cinema, exposicions, acollir activitats de formació i oferir espais per dinamitzar el teixit veïnal i social de Barcelona.

Per a tot això us volem demanar que ens doneu una empenteta. L’objectiu concret de #RecuperemLaBostik és doble:

a) condicionar els espais i homologar-los a la legalitat municipal.

b) Convertir La Nau Bostik com un referent de la cultura, l'activitat social i comunitària per a la ciutadania del barri i la ciutat.

https://scontent.fmad3-2.fna.fbcdn.net/t31.0-8/15123159_10210217595611585_8249537785069882557_o.jpg

Objectius i destinació de les aportacions

Totes les aportacions que feu al projecte seran destinades a material, ja que la mà d'obra es pensa executar des de l'equip de voluntaris i voluntàries que d'una manera o altra estem fent ús de l'espai però també a aquelles que tinguin la voluntat d'involucrar-se.

Tenim intenció d'acabar les obres amb la celebració d'una festa d'inauguració cap a mitjans de gener, tot i que part de les Naus ja tenen una activitat regular, incloent-hi uns espais per a creadors en residència als pisos amb una fórmula de co-working.

Concretament el que demanem ha de servir per a:

  1. Reparació d'una rampa per adequar-la a les normes per persones discapacitades.

  2. Banys per persones discapacitades.

  3. Neteja i buidatge, segons normativa municipal, d'una de les Naus on es volen desenvolupar actes públics.

  4. ECA: Inspecció tècnica requerida per sistemes elèctrics i altres en relació a la seguretat.

  5. Acabar la instal·lació elèctrica a totes les naus de manera homologada a la legislació vigent.

  6. Posada en marxa d'una xarxa de connexió a internet per totes les Naus d'us comunitari.

Sobre les recompenses.

Hi ha alguna recompensa a la qual afegim alguna informació.

  • Pack de recompenses Bostik. Bossa, samarreta i carnet específic per la temporada 2016/2017, amb gratuïtat per totes les activitats que es duguin a terme a la Nau (exceptuant les activitats externes organitzades per altres col·lectius).

  • Foto d'estudi d'en Xavier Basiana. Arquitecte i fotògraf, autor de diferents col·leccions, reunides en llibres i col·leccions algunes d'elles exposades al MACBA.

  • Lloguer d'un espai per a entitats o col·lectius. En aquest apartat ens referim a la Nau Pilar Vers, de 300 m2 per a una jornada de qualsevol dia de la setmana, a establir segons el calendari, amb equip de so, i llums, en horari de la Nau Bostik (9:00-22:00).

Calendari previst.

El calendari per l'adequació i reparacions previstes es durà a terme durant tot el mes de novembre i desembre per tal de poder fer la Festa d'Inauguració cap a mitjans de Gener.

Festa Verkami

Si aconseguim els objectius que ens proposem en aquest projecte voldrà dir que a mitjans de Gener tindrem les naus preparades per fer una jornada de portes obertes i convidar a totes les persones que han donat suport al projecte, a més d'amics, veïns i veïnes, col·lectius i en general a totes aquelles persones que vulguin venir. Farem una visita guiada a totes les naus i ensenyarem les millores. Al final del matí voldríem oferir una barbacoa i donar les recompenses a tots aquells i aquelles que puguin venir aquell dia, encara sense concretar, de mitjans de gener.

Els nostres comptes a facebook, twitter i instagram són:

facebook.com/labostik
twitter.com/Naubostik
instagram.com/naubostik

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Nau Bostik

    Nau Bostik
    Autor/a

    más de 7 años

    La propietat es una immobiliària. Com els terrenys estan afectats pel pla de La Sagrera, fa cosa d'un any que es va arribar a un acord amb la propietat, de moment tenim una cessió de 5 anys per poder fer activitats culturals. Aquesta és la situació. Esperem haver respost la teva pregunta.

    Equip Nau Bostik

  • Mireia Goula Iglesias

    Mireia Goula Iglesias

    más de 7 años

    Bona tarda,

    Per suposat, m'agradaria que la Bostik es quedés com un espai cultural per al barri, però em preguntava: qui és el propietari actual d'aquest conjunt d'edifcis?

    Agraïnt-vos la feina que feu pel barri, rebeu una cordial salutació.

#02 / Nau Bostik de la Mort a la vida

La Nau Bostik és un espai que ha anat de la mort a la vida, la setmana passada vam inaugurar cinc exposicions en uns espais que portaven 10 anys abandonats, on només hi havia brutícia i abandó, ara hi ha activitats culturals, teatre, reunions, oportunitats per a joves creadors, nous espais per a la gent del barri i de la ciutat.

Us deixem unes fotos de l'exposició que podeu veure a la Sala Pilar Vers on es veuen molt bé molts dels canvis.

Ara necessitem la teva ajuda per poder millorar les condicions necessàries per seguir treballant, sigues el nostre mecenes i fes-ho possible.

#01 / Exposicions a la Nau Bostik Pro VERKAMI

"LA NAU BOSTIK: DE LA MORT A LA VIDA"

On podem veure els canvis que ha sofert la Nau Bostik des de que Xavier Basiana i un col.lectiu de voluntaris van entrar en aquests espaïs i els han anat transformant en un espai de cultura i reunió.

De'n Xavier Basiana, Juan Ramón Elias, Aureli Gandul, Cristina Raso Boluda i Josep Lluís Roig. Organitzada per Nau Bostik i Photosagrera.

"ANIMA'LS" d'Anna Lorita

Quan la petitesa de les coses cobren vida, neixen paraules i versos que omplen d'ànima l'inanimat.

A la sala KM14 a les 19:00

“LA VISTA CIEGA” de Paula Jane.

On preten convidar a la reflexió sobre com la ràpida alteració dels entorns provoca la desaparició dels paisatges originals.

Sala 53 a les 20:00, nou espai expositiu

RETROSPECTIVA de diferents treballs d'en Xavier Basiana, creador i ànima de tot aquest projecte, amb fotografies a la col.lecció permanent del MACBA.

Sala Román Polankik a les 20:00, nou espai expositiu.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies