El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto


NOU REPTE! MÉS VÍDEOS I UN REPORTATGE D'INVESTIGACIÓ A LA DIRECTA I UN A CRÍTIC

Moltíssimes gràcies a tothom! Gràcies a les vostres aportacions vam aconseguir arribar als 7.000 euros inicials que ens feien falta per a l’arrencada de la web de Setembre en només quatre dies. Però ara seguim! Que el projecte de Setembre no s’acaba en una web.

Hi ha molta gent que s’ha interessat per continuar col·laborant en la campanya, i per això ara plantegem un nou repte per als dies que queden per tancar-la: poder acompanyar alguns reportatges amb vídeos, i en concret, fer dos reportatges especials d’investigació, amb versió escrita i en vídeo que es publicaran a Setembre, però també a la Directa i a Crític, dues publicacions per a nosaltres referents entre el periodisme compromès a nivell nacional.

Ens ajudeu a completar el nou repte? No ens cansarem d’anar-ho repetint: el periodisme que volem o ens el paguem nosaltres, o algú altre l’acabarà pagant, i potser no ens acabin d’agradar els interessos que representa. Altre cop, moltíssimes gràcies a tothom!

Més informació sobre el nou repte al blog de la campanya.

QUÈ ÉS SETEMBRE?

Setembre és una publicació digital crítica, social i cultural. A través del periodisme reposat volem donar visibilitat a punts de vista i temàtiques que costa trobar en altres mitjans. Editada per la cooperativa de comunicació Dies d'agost, impulsada pels periodistes Sara Blázquez i Josep Comajoan, Setembre serà una publicació pensada des de la proximitat, però sense imposar-nos barreres, ni físiques ni mentals.

PER QUÈ FEM SETEMBRE?

En una època de descrèdit creixent del periodisme, de fast food informatiu, de periodisme de declaracions i de la seva evolució natural a la baixa, el periodisme de tuits, s'imposa apostar altre cop pel periodisme reposat, o slow journalism, que prioritzi aportar punts de vista crítics i diferents als que pugnen dia a dia en la batalla per obtenir més clics que ningú. Ni tan sols parlem de periodisme d'investigació, perquè com deia Ramon Barnils, que potser n'hi pot haver d'altre? Creiem en el periodisme incòmode, el que aborda els temes amb profunditat, context i dades, contrastant les fonts i sense caure en el pamflet.

QUÈ FAREM A SETEMBRE?

Periodisme crític. Volem publicar allò que altres mitjans no publiquen, perquè no gosen, no poden o senzillament no volen. Dependre només de les subscripcions de les persones que ens llegeixen ens ho ha de permetre. Volem entrar a fons en qüestions de política i economia que acaben afectant a tothom, analitzar-ne les causes i posant-les en context, i anar més enllà del periodisme de declaracions i contradeclaracions. No volem que el periodisme dit d'investigació sigui l'excepció, sinó la norma.

Periodisme social. Volem presentar la societat on vivim des de diferents prismes. Ho farem publicant reportatges que promoguin alternatives i un model alternatiu a l'actual, tant social com econòmic. També per donar visibilitat a col·lectius invisibilitzats per molts mitjans, sobretot aquells que tenen més dificulats per fer sentir la seva veu, potenciant les pràctiques transformadores en l'àmbit econòmic, laboral, mediambiental i cultural. Donarem rellevància als temes relacionats amb el gènere, l'educació i la salut, eixos bàsics per fer d'aquest un món millor.

Periodisme cultural. Volem potenciar la cultura popular i de base, sobretot aquella menystinguda en els mitjans de comunicació hegemònics. Entenem la cultura com a expressió d'un grup, sigui un col·lectiu, un poble o tota una nació... Perquè com deia Montserrat Roig, la cultura és l'opció política més revolucionària a llarg termini. I no acotem la cultura només a la literatura o el cinema, per posar un cas, sinó a totes aquelles formes que tenim les persones de relacionar-nos entre nosaltres. Volem recuperar la memòria històrica, i sobretot la del passat cooperativista, associatiu i d'autogestió del poble català.

Un reportatge i una entrevista en profunditat a la setmana. No busquem competir en l'última hora ni ser exhaustius en el cobriment de totes les informacions. Preferim el periodisme més reposat. Amb tot, ens imposem la publicació d'un reportatge i una entrevista en profunditat a la setmana. Volem defugir dels tòpics que a internet no es pot fer periodisme d'investigació o que les peces han de ser curtes i, moltes hores, superficials.

Un periodisme que té un preu. Setembre arribarà fins on vulguin arribar les persones que el llegeixin. Per això no renunciarem a aspectes qualitatius per oferir més quantitat. Però també és cert que arribarem tan enllà com ens ho permeti el nombre de subscripcions. D'aquí que basem el finançament del projecte en les subscripcions, perquè el periodisme que volem fer també té un preu, i si no el paguen les persones que el llegeixen, el poden acabar pagant uns tercers que possiblement no ens acabin d'agradar.

Una publicació pensada des de la proximitat. Setembre és una publicació editada per la cooperativa de comunicació Dies d'agost, que té la seu a Vic. No serà una publicació pròpiament de proximitat, nom modern del que abans se'n deia premsa comarcal. Però sí que serà una publicació pensada des de la proximitat. Per a nosaltres, la proximitat és un valor en el periodisme, que parla del que coneix, a poder ser de primera mà. Però no ens imposem fronteres, ni físiques ni mentals. Som a Vic, a Osona i als Països Catalans, i no ens tanquem a res.

QUÈ INCLOU LA SUBSCRIPCIÓ A SETEMBRE?

 • Accés immediat als continguts de subscripció (un mínim de dos a la setmana), que estaran tancats entre 24 i 48 hores per a la resta de persones. Seran bàsicament el reportatge i l'entrevista en profunditat de la setmana.

 • Subscripció al butlletí de periodisme crític, social i cultural, amb una selecció setmanal de continguts d'aquestes característiques de la premsa nacional i internacional.

 • Participació prioritària en els actes del Club Setembre. Més enllà de la xarxa, també volem continuar fent comunitat entre aquelles persones que ens donen suport en el projecte. Estem pensant en trobades exclusives per a persones subscriptores, les festes de Setembre o altres tipus d'actes socials o culturals.

 • Formar part de la comunitat de persones subscriptores de Setembre, un projecte que s'ha de construir a partir de les opinions i aportacions de totes i tots vosaltres. Intercanviarem opinions i volem ser molt permeables a totes aquelles suggerències, idees de reportatges i, sobretot, crítiques que ens feu arribar.

LES RECOMPENSES

 • Subscripció a Setembre. Volem que sigui la recompensa principal. No es tracta d'oferir un basar amb tota mena de productes, sinó que el que volem oferir és, bàsicament, periodisme. El que sabem i ens agrada fer, proper, reposat i intencional, i alhora rigorós. En aquesta campanya de micromecenatge oferim subscripcions per sota dels 50€, que serà la tarifa que s'aplicarà un cop tancada la campanya.

 • Subscripció al butlletí de periodisme crític, social i cultural. Serà un recull amb una selecció setmanal de continguts d'aquestes característiques de la premsa nacional i internacional.

 • Tallers de periodisme crític, xarxes socials i infografia. Seran tallers d'un sol dia que farem a Osona. També oferim la possibilitat a entitats i empreses que participin en el micromecenatge d'organitzar conjuntament un taller de periodisme crític i xarxes socials als seus clients o contactes.

 • Taller de comunicació per a empreses i entitats. En una de les recompenses s'ofereix un taller on volem aportar aquelles eines primordials per dur a terme una bona comunicació en l'àmbit empresarial i associatiu. El taller també es farà a Osona, tot i que si hi haguessin diversos mecenes d'altres comarques, es podria plantejar la possibilitat de fer-ne també en altres indrets.

 • Bossa de tela de Setembre. Es tracta d'una bossa de tela negra amb un cita de la Montserrat Roig prou identificativa del que volem que sigui Setembre: "Les paraules no es poden tancar en una gàbia. Volen soles". Són bosses de cotó 100% orgànic certificat per la SOIL Association (certificat GOTS), fabricades a la ciutat de Tirippur (Tamil Nadu, Índia) amb condicions laborals de comerç just, salaris dignes, mesures de seguretat, dret a sindicació de les persones treballadores i lliures d’explotació infantil (auditat per la Fair Wear Foundation), emprant només energies renovables, i amb processos de fabricació que redueixen un 90% l’ús d’aigua i un 95% les emissions de CO2 (certificat per The Carbon Trust).

 • Participació al Consell Editorial de Setembre. És una recompensa reservada fins ara a les persones sòcies de la cooperativa Dies d'agost, però que volem obrir també a aquelles persones que més han apostat pel projecte de Setembre. Seran trobades periòdiques, normalment a Osona, per parlar i debatre sobre els continguts periodístics de la publicació.

 • Entrades per a la Festa de Setembre. La nostra intenció és poder-nos trobar per compartir una estona amb les persones que segueixen Setembre. La festa encara no té un format del tot definit, però de segur que ho passarem d'allò més bé.

 • Bàner promocional a la web de Setembre. El finançament de Setembre no es basarà, ni de bon tros, en la publicitat. Sí, però, que tindrem espais reservats per a aquella publicitat que, seguint uns criteris ètics, vulgui aprofitar la web per fer arribar el seu missatge. En aquesta línia, aquelles entitats, empreses i associacions que vulguin poden col·laborar en la campanya de micromecenatge i rebre a canvi un bàner promocional a la web durant un període concret.

LA COOPERATIVA DIES D'AGOST. QUI SOM?

La cooperativa de comunicació Dies d'agost es va constituir el passat mes de gener, a iniciativa dels periodistes Sara Blázquez i Josep Comajoan. Pren el nom de Dies d'agost, la pel·lícula que Marc Recha va fer en record de Ramon Barnils, aquell periodista que "explicava històries que molts havien oblidat o que alguns no volien recordar", com se'l defineix en la pel·lícula.

Dies d'agost ja va néixer amb l'objectiu d'editar Setembre, una publicació crítica, social i cultural. Més enllà de Setembre, però, Dies d'agost també fa l'acompanyament en comunicació a entitats i empreses, prioritàriament de l' economia social i solidària, tercer sector i de producte cultural, ecològic i de proximitat . Som cooperativa sense ànim de lucre perquè creiem en els principis del cooperativisme i en una economia construïda a partir de l'equitat i la cooperació i no de la competitivitat.

A Dies d'agost funcionem assembleàriament i, a part de Sara Blázquez i Josep Comajoan, que hi participen com a sòcies treballadores, l'assemblea de Dies d'agost ara per ara també està formada per les següents 15 persones i entitats sòcies col·laboradores: Quim Capdevila, Carme Cara, Francesc Codina, Joan Coma, Llorenç Comajoan, Ignasi Costa, Mireia Franch, Toni Iborra, Roger Palà, David Palau, Anna Palou, Sergi Puig, Mercè Puntí, Quim Soler i Clownia Produccions.

A QUÈ DEDICAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

El projecte de Setembre tindrà dues fonts bàsiques de finançament. Per una banda, la cooperativa Dies d'agost es farà càrrec de les despeses de personal de les dues persones sòcies treballadores. Per a la resta de despeses que generi l'edició de Setembre, però, volem que la publicació sigui autosuficient, i que es financiï amb les aportacions procedents de les subscripcions.

La principal despesa d'arrencada, però, ha estat el cost de la pàgina web de Setembre. I és aquí on es destinaran bàsicament les aportacions d'aquesta campanya de micromecenatge que quantifiquem en 7.000 euros inicials.

Tot allò que superi aquests 7.000 euros, però, es destinarà a fer més i millor periodisme a Setembre, ja que permetrà pagar col·laboracions externes de periodistes i professionals de la comunicació amb els quals ja estem treballant des que va arrrencar la cooperativa Dies d'agost. Com ens agrada dir, Setembre arribarà on vulguin arribar les persones que llegeixin la publicació i facin l'aportació, en la mesura de les seves possibilitats, al projecte.

CALENDARI DE LLANÇAMENT

La campanya de micromecenatge de Setembre, que ha començat el 20 de setembre, acabarà el 29 d'octubre. Mentrestant, continuem treballant en la pàgina web, amb la col·laboració de la gent de Sobrevia, Taller de Projectes Digitals, una empresa vigatana amb anys d'experiència en la comunicació digital. La previsió és que Setembre comenci a publicar regularment a partir de mitjans de novembre.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(0)

 • No hay ninguna pregunta
Si quieres saber más pregúntale al autor

Setembre, publicació crítica, social i cultural

Setembre, publicació crítica, social i cultural

Conseguidos9.310€
de7.000€
100% conseguidos Conseguido!
Setembre és una publicació digital crítica, social i cultural editada per la cooperativa de comunicació Dies d'agost. A través del periodisme reposat i fet des de la proximitat volem donar visibilitat a punts de vista i temàtiques que costa trobar en altres mitjans
Setembre és una publicació digital crítica, social i cultural editada per la cooperativa de comunicació Dies d'agost. A través del periodisme reposat i fet des de la proximitat volem donar visibilitat a punts de vista i temàtiques que costa trobar en altres mitjans
Creado en: Vich

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 30 de Octubre de 2016.

 
 • Aportando 10€
  12 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre

 • Aportando 20€
  81 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre

 • Aportando 30€
  RECOMPENSAS AGOTADAS

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per un any (només per a les subscripcions que es facin el 20 i 21 de setembre)

 • Aportando 40€
  45 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per un any

 • Aportando 50€
  18 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per un any
  + Una entrada per a la Festa de Setembre

 • Aportando 75€
  4 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per un any
  + Dues entrades per a la Festa de Setembre
  + Taller de Periodisme Crític

 • Aportando 75€
  3 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per un any
  + Dues entrades per a la Festa de Setembre
  + Taller de Xarxes Socials

 • Aportando 75€
  5 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per un any
  + Dues entrades per a la Festa de Setembre
  + Taller d'Infografia

 • Aportando 150€
  0 Mecenas

  ESPECIAL PER A ENTITATS I EMPRESES

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Subscripció a Setembre per un any
  + Taller de Periodisme Crític i de Xarxes Socials coorganitzat amb l'entitat o empresa mecenes
  + Tres entrades per a la Festa de Setembre

 • Aportando 150€
  4 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per dos anys
  + Taller de Periodisme Crític
  + Taller de Xarxes Socials
  + Taller d'Infografia
  + Tres entrades per a la Festa de Setembre

 • Aportando 200€
  2 Mecenas

  ESPECIAL PER A ENTITATS I EMPRESES

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Subscripció a Setembre per un any
  + Taller de Periodisme Crític i de Xarxes Socials coorganitzat amb l'entitat o empresa mecenes
  + Cinc entrades per a la Festa de Setembre
  + Bàner promocional durant tres mesos a la web de Setembre

 • Aportando 300€
  0 Mecenas

  ESPECIAL PER A ENTITATS I EMPRESES

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Subscripció a Setembre per un any
  + Taller de Periodisme Crític i de Xarxes Socials coorganitzat amb l'entitat o empresa mecenes
  + Taller de Comunicació per a entitats i empreses
  + Deu entrades per a la Festa de Setembre
  + Bàner promocional durant sis mesos a la web de Setembre

 • Aportando 300€
  0 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per tres anys
  + Taller de Periodisme Crític
  + Taller de Xarxes Socials
  + Taller d'Infografia
  + Cinc entrades per a la Festa de Setembre

 • Aportando 600€
  0 Mecenas

  ESPECIAL PER A ENTITATS I EMPRESES

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Subscripció a Setembre per dos anys
  + Taller de Periodisme Crític i de Xarxes Socials coorganitzat amb l'entitat o empresa mecenes
  + Taller de comunicació per a entitats i empreses
  + Bàner promocional durant un any a la web de Setembre

 • Aportando 600€
  0 Mecenas

  Menció i agraïment a la pàgina web de Setembre
  + Subscripció al Butlletí de periodisme crític, social i cultural
  + Bossa de tela de Setembre
  + Subscripció a Setembre per cinc anys
  + Taller de Periodisme Crític
  + Taller de Xarxes Socials
  + Taller d'Infografia
  + Deu entrades per a la Festa de Setembre
  + Participació en el Consell Editorial de Setembre

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 30 de Octubre de 2016.

 

Blog del proyecto (9)

9 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Dies d'agost SCCL
Dies d'agost SCCL
Cooperativa de comunicació. A part d'editar Setembre, ofereix serveis de comunicació a entitats, empreses i associacions, preferentment de l'economia social i solidària, tercer sector i de producte cultural, e... Leer más
Dies d'agost SCCL tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.diesdagost.cat