❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Ocell blau

Edició d'una novel·la que explica la història d'en Bruno, un noi que creix al barri del Carmel, a la Barcelona preolímpica. La història se centra en les anècdotes viscudes per aquest lletraferit, fill d'immigrants, que amb vuit anys té una cosa ben clara: la família i els amics són el més important.

Benet Martín

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
106
Aportaciones
2.148€
De 1.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El projecte Ocell blau :

El projecte Ocell blau és fàcil d'explicar. Es tracta d'editar un llibre on l'autor pugui prendre la major part de les decisions.

· Vull triar l'impremta, el paper, la maquetació, el format, el tipus, el tamany de lletra.
· Vull que el llibre expliqui els fets que jo vull explicar.
· Vull que els protagonistes parlin i actuin com jo vull.
· Vull que cada paraula, cada punt, cada coma estigui on jo ho consideri.
· En resum, vull editar un llibre que parli per mi.

Tot això no vol dir que no es tingui en compte el lector. Ocell blau està feta perquè agradi al lector, però sempre he pensat que -si una cosa ha de tenir èxit o no- és millor que el responsable en sigui un mateix.

Característiques de la novel·la:

Ocell blau és una novel·la breu -o novel·leta- que es podria ubicar entre el dietari de ficció i el quadre de costums. El protagonista, alter ego de l'escriptor, explica una sèrie de vivències, algunes còmiques i altres no tant, que transcorren al barri del Carmel, un barri obrer que mira amb cert recel l'arribada de la torxa olímpica.

La història, narrada en primera persona, es caracteritza per un to directe i una prosa senzilla, plena de referències al món clàssic. Aquí tens una breu mostra perquè te'n facis cinc cèntims:

No podia dir ni fava. Només assenyalava amb el dit el lloc on m’havia trobat aquell noi. Quan vam arribar a la cantonada no hi havia ningú, semblava que s’hagués volatilitzat. Vaig escrutar amb la mirada, potser s'havia amagat en un portal o darrere d'un contenidor. Mentre movia el cap amb neguit, ma mare m'acariciava el clatell per tranquil·litzar-me. No entenia on s'havia pogut ficar. Finalment, vaig aixecar el cap amb l'esperança de veure'l volant. “Potser és un àngel negre”, vaig pensar.

Per què Ocell blau?

L'obra es diu Ocell blau per diversos motius. Blue bird és un poema de Charles Bukowski que en un moment de la història intervé a la trama del llibre. A més a més, Ocell blau és la metàfora de dues abstraccions: la llibertat i la tristor. Ambdós conceptes van molt lligats a la manera de ser del protagonista. En Bruno és un noi que viu una infància completament feliç envoltat pels seus, però que veu com la vida, el pas del temps i les casualitats del destí sempre se la juguen.

A quin públic està destinada la novel·la?

Ocell blau està destinat a tothom.

Els més grans podran recordar una època en què la Constitució no havia arribat a la majoria d'edat, on l'euro era només una quimera i la gent sobrevivia -encara que pugui semblar increïble- sense mòbils ni internet.

Els més joves podran identificar-se amb el protagonista que -tot i la diferència generacional- té els mateixos desitjos, dubtes i preocupacions. A més, també podran conèixer de primera mà una època i uns esdeveniments que van ser claus per al desenvolupament social, econòmic i urbanístic de la ciutat de Barcelona.

A què es destinaran les vostres aportacions?

El primer objectiu és arribar a pagar les despeses d'edició, maquetació del llibre en format paper i l'impressió del llibre (1620, 75 euros) i en format electrònic (102,85 euros) i la tarifa de l'ISBN (45 euros).

Un dels principals objectius del projecte és fer una edició de qualitat. Per aquest motiu tot el procés de maquetació i edició es farà en una impremta tradicional i de proximitat on l'autor sap que el treball final respondrà a les expectatives dels mecenes.

Objectius addicionals:

En un principi es farà una tirada d'exemplars prudent i si l'objectiu s'assoleix els diners seran destinats a fer una tirada més gran. No es descarta l'opció de fer una edició amb un apartat fotogràfic on s'inclourien fotografies dels llocs esmentats a la novel·la.

També, si se sobrepassa l'objectiu, es faran magnets (amb l'emblema I love Carmel) i punts de llibre com a obsequi per a tots els mecenes.

Calendari del projecte:

En el suposat cas que el projecte es pugui realitzar, el calendari està pensat per fer la presentació del llibre abans de les vacances d'hivern. Hem de pensar que la campanya finalitzarà a mitjans de novembre.

S'ha de tenir en compte que el manuscrit ha de passar per maquetació i impressió i després s'ha de concertar el dia de la presentació amb la llibreria que cedirà l'espai. A més, tot això s'ha de coordinar amb el grup de música que vindrà el dia de la presentació.

Les recompenses com la visita turística i les xerrades a institucions es faran un cop hagin passat les vacances d'hivern.

Qui sóc?

Em dic Benet Martín, vaig néixer a Barcelona (1978) i treballo de professor a l' Institut Màrius Torres de Lleida.

Vaig fer la meva primera incursió al món editorial amb el relat Koré ( La font de Mimir, Ed. Faunos, 2008). Després vaig rebre un premi ex aequo amb el relat L'home que sempre llegia (X Premi la Miranda de Contes, 2011) i vaig quedar finalista amb els relats Calbolution (I concurs de relats curts del Segrià, 2011) i Camins (IX Premis literaris Homilies d'Organyà, 2011).

Enllaços de xarxes socials on podràs veure l'evolució de la campanya:

Facebook: facebook.com/BlauOcell

Twitter: @BlauOcell

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies