❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Fotollibre HORTA PAISATGE EMOCIONAL

Horta posseeix un caràcter propi dintre de Barcelona. Una història que parla de bugaderes, d’horts i de cases d’estiueig, però també d’integració, de compromís i de voluntat de ser. Aquet projecte fotogràfic pretén configurar aquet PAISATGE EMOCIONAL a través les persones que hi donen vida...

XAVIER FERNÁNDEZ

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
32
Aportaciones
1.350€
De 1.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

“Un barri és la manera com els seus habitants, les seves vivències i experiències es relacionen amb els espais que habiten”

Horta posseeix un caràcter propi dintre de la ciutat de Barcelona. Una història que parla de bugaderes, d’horts i de cases d’estiueig, però també d’immigració i d’integració, de compromís i de voluntat de ser. Allunyat de les rutes turístiques, avui segueix tenint un teixit humà ric i amb un gran sentit de pertinença.

Què passa quan un comerç de barri desapareix? o, quan una entitat històrica perd una de les seves seccions? o, quan un dels espais que parlen del nostre passat sucumbeix al “mal entès progrés”? Que desapareixen els nostres referents, el nostre PAISATGE EMOCIONAL, el qual ens genera sentit de pertinença, diversitat i proximitat, i en conseqüència ens culturitza i humanitza.

Aquet projecte fotogràfic pretén configurar aquet PAISATGE EMOCIONAL a través de les persones que hi donen vida… Un homenatge als veritables ambaixadors de la nostra realitat…

Les fotografies són una mirada al present per entendre que és el qué som avui i projecten una mirada endavant des del respecte. Evolució implica canvi però a través d’un model sobre el qual es sustenta.

El projecte va començar com una galeria VIVA en el bloc i el facebook i que ha anat creixent durant els dos anys des de que es van començar a fer les fotografies i es finalitzarà amb l’elaboració d’una exposició i un fotollibre.

El llibre es presentarà en l’exposició que s’inaugurarà el 9 de Setembre a la Biblioteca HORTA-CAN MARINER coincidint amb l’ inauguració de les festes del Barri.

COM S´HA FET EL PROJECTE?

Aquest projecte fotogràfic està realitzat amb una antiga YASHICA MA, càmera original de l’any 1958.

L’elecció no s’ha fet per qüestions de nostàlgia sinó perquè l’obtenció de la imatge requereix fotografiar d’una forma molt més reflexiva, sense automatismes, que demana més implicació per part del fotògraf... Observar, pensar, captar.

El revelat es analògic i no té retoc digital, per aquest motiu la imatge final és molt més ajustada a la realitat i capta de forma més directa el moment fotogràfic.

COM SERÀ EL LLIBRE?

Serà un llibre fotogràfic d´autor d'aproximadament 20x25 cm, un llibre fet en una part de forma artesanal, amb les portades gravades manualment una a una.

Serà una edició molt limitada de menys de 200 unitats numerats i signats.

Tindrà entorn a 120 pagines amb les fotografíes mes representatives del projecte i textes de Dora Serra on explicara el sentit del projecte a través de la seva mirada histórica.





QUAN REBREM EL LLIBRE?

Durant el mes d´agost es faran els treballs d´imprempta i revelat fotogràfic per lliurar els llibres el dia de l´inaguració de l´Exposició el 9 de Septembre a CAN MARINER.

PER QUÈ PARTICIPAR?

  1. Perquè aquest és un projecte que vol retre homenatge a les persones que configuren el caràcter d’un barri a través de la seva activitat.

  2. Perquè és el moment de creure en els projectes fets des de una mirada independent, sense interessos materials, amb una mirada transparent i honesta, fets per gent anónima i per a gent anónima.

  3. Perquè m’ha permés conèixer gent increïble i, en el meu cas, conèixer aquest patrimoni humà ha estat la veritable recompensa del projecte. Cal fer visible allò que ens fa singulars…

  4. Perquè compartir és la millor manera de rebre i, participar del procés de creació del llibre, a banda de ser gratificant, segur que ens ajuda a crear un projecte molt mes potent.

  5. Perquè sempre he cregut que sumant esforços es pot arribar més lluny i aquest vol ser un projecte col•laboratiu! A través de les nostres il•lusions podrem fer el nostre projecte possible!

Pots veure algunes de les galeries fotogràfiques a: https://paisatgemocionalhorta.wordpress.com/

.. o seguir el projecte a:

https://www.facebook.com/horta.paisatge.emocional

Moltes gràcies per la teva contribució i difusió del projecte.

El Barri el fem entre tots i totes!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#03 / TOT APUNT PER AQUET DIVENDRES!

Un petit tastet!!

Tot el material apunt per la presentació del llibre! Recordeu que és aquet divendres a les 19.00 a Can Mariner. :)

Demà dijous estarem per la tarda fins les 20.00 a Can Mariner fent el muntatge de l’exposició. Si us voleu passar a saludar, a criticar, a xerrar una estona o a donar suport moral mentre muntem per allà serem...

Una abraçada a tot@s!

#02 / PRIMERA UNITAT DEL LLIBRE

Hola Companys,

Ja tenim la maqueta de la primera unitat. A mitjans de la setmana vinent ens arriba la comanda sencera. Tenen molt bona pinta.

Us adjunto un time-lapse molt i molt ràpid per anar escalfant motors...

Per si no ho veieu, també us adjunto el link:

VIDEO LLIBRE

Recordeu que aquet divendres dia 9 de Setembre a les 19.00 presentem l’exposició i el llibre. Els llibres us els entregarem el mateix dia 9, us recordo la ubicació.

BIBLIOTECA HORTA CAN-MARINER

Carrer del Vent, 1

08031 Barcelona

Una abraçada,

Xavier F

#01 / AGRAÏMENT

Avui s’ha tancat la fase de mecenatge del Projecte Horta Paisatge Emocional. Hem pogut assolir l’objectiu econòmic que ens permetrà editar la primera edició del llibre.

Serà una edició força reduïda de 100 unitats on espero haguem sigut capaços de transmetre tota la passió aplicada durant aquets quasi dos anys fotografiant la vida quotidiana del Barri d’Horta.

Durant aquesta setmana que entra us aniré contactant per demanar-vos algunes dades per afegir-vos als agraïments del llibre, així com l’adreça d’enviament a aquells que no vindreu el dia 9 de Setembre a la Bilioteca Horta-Can Mariner.

Us aniré informant del procés d’edició del llibre, en principi l’impremta ens farà l’entregà el 3 de Setembre.

Qualsevol dubte que tingueu em podeu contactar al meu correu personal: [email protected]

I ja per finalitzar, la part mes important del mail:… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies