Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

¡Descubre los 10 Verkamis que marcaron el 2017!

Cesk Freixas: 2019, 15 anys, 7è disc

Col·labora amb el 7è treball discogràfic del cantautor Cesk Freixas i fes possible la seva gravació!

Cesk Freixas

Un proyecto de

Categoría

68%
17
días
348
Mecenas
10.205€
De 15.000€
Aporta al proyecto

Cesk Freixas: 2019, 15 anys, 7è disc

M
M'ajudes a fer possible el meu 7è disc?

Benvolguts i benvolgudes. Gràcies per arribar fins aquí. El dia 4 de gener del proper 2019 farà 15 anys que aquesta persona que no arriba al metre seixanta va fer el seu primer concert. És per aquest motiu que el 2019 serà, per a mi, un any molt especial. I ho celebraré amb totes i tots vosaltres de la millor manera que sé: amb un disc nou! És per aquest motiu que tornem a necessitar la vostra ajuda.

Micromecenatge?

Ja fa 7 anys (va ser a la tardor del 2011) que Cesk Freixas va ser el tercer projecte musical dels Països Catalans (després de Faèrica i Miquel Gil) a fer servir el sistema de micromecenatge. Sempre he entès que funciona com un mecanisme de venda anticipada i permet al treballador cultural mantenir, més o menys intacta, la seva independència creativa, ideològica i econòmica.

Per què hi tornes un altre cop?

Finançament col·lectiu per a projectes musicals
Finançament col·lectiu per a projectes musicals

Sovint tenim una imatge molt distorsionada del que representa un projecte musical. La gran majoria es mantenen vius gràcies a la implicació, moltes vegades no suficientment remunerada, de desenes de persones. Tot i fer 15 anys que trepitjo escenaris, aquest és un projecte musical que viu en una precarietat perenne, com la immensa majoria de grups i solistes d'aquest país. Malauradament, això ens impedeix poder-nos dedicar amb plenes condicions a aquest ofici, i ens obliga a buscar finançament de manera constant. Per norma general, el lloc més comú on es van a buscar aquests recursos econòmics és als taulells de bancs i caixes. Allà ens ofereixen préstecs molt bonics amb unes comissions de pena. Per pagar la gravació d'un disc podem tardar, tranquil·lament, 8 anys en tornar allò que el banc ens ha deixat i ens cobra amb interessos altíssims. Si cada 2 anys el mercat i la indústria musical ens empeny a gravar nous treballs, això significa que constantment ens veiem obligats a ampliar els crèdits i entrar en el cercle viciós del deute que, per altra banda, tots coneixem prou bé.

I doncs?

El micromecenatge ens fa sortir d'aquesta dinàmica i tornar a posar el debat del finançament en un lloc més humà i proper. Si bé és cert que existeixen cooperatives de crèdit que funcionen amb dignitat (el meu 5è disc PROTESTA, per exemple, es va finançar amb un préstec de Coop57), la força del micromecenatge és precisament que, malgrat haver-hi un intercanvi que comença amb una aportació monetària, el que desapareix és el deute econòmic. D'aquesta manera, la idea principal és que es pot comprar el treball discogràfic (i algunes coses més) de forma anticipada. Això ens permet als treballadors culturals poder fer front a les despeses del disc gràcies al teixit social que conformen les persones seguidores del projecte musical. Aquestes, a la vegada, es converteixen en part activa del procés creatiu.

El 7è disc

Idea orientativa del suport físic del nou disc
Idea orientativa del suport físic del nou disc

Com que aquest proper 2019 serà un any molt especial per a mi, el nou disc també serà molt especial. De fet, és la proposta més ambiciosa de la meva trajectòria. Les cançons formen part d'una idea molt conceptual, que trenca amb algunes dinàmiques personals i s'acostarà a coses noves (diguem-ho així) que no han aparegut mai en el meu mapa auditiu.

 • El guitarrista Victor Nin està fent els arranjaments de les cançons.
 • El disc el gravarem en un dels estudis més ben valorats, equipats i reconeguts d'Europa: Medusa Estudio de Barcelona.
 • El produirà en Roger Rodés, músic i productor d'artistes com Macaco.
 • Per a fer-ho encara més especial, estem treballant el disseny i el suport físic de manera integral i artesanal amb el Col·lectiu Bauma. Volem tornar a donar-li valor a la vessant visual i física del disc, també com a objecte que acompanya les nostres vides. Us asseguro que no haureu vist mai un disseny tan preciós.
 • La sortida del disc serà amb la discogràfica U98 a inicis d'any.
 • Com fem des de fa molts anys, la contractació i el management anirà a càrrec de Dmusical.

Què passarà si no aconsegueixo els 15.000€ que demano?

Malauradament, si no s'arriba a la xifra de 15.000€, em veuré obligat a buscar altres fonts de finançament, que concordin amb la filosofia d'aquest projecte musical. La meva prioritat és poder pagar les despeses del disc a partir de les vostres donacions particulars. Això em faria molt feliç. En cas contrari, hauré de repensar el sistema de finançament. És per això que inicio la proposta de micromecenatge a Verkami amb mesos d'antel·lació, perquè, en cas de no aconseguir-ho, necessitaré un temps prudencial per a buscar una nova via de finançament.

Com ho veus? Em dónes un cop de mà? ;)
Com ho veus? Em dónes un cop de mà? ;)

ceskfreixas.cat
twitter.com/ceskfreixas
facebook.com/ceskfreixas
instagram.com/ceskfreixas

Preguntas frecuentes

 • Com funcionen els enviaments de les recompenses?

  Cada aportació que feu en aquest projecte té associada una recompensa. Rebreu aquestes recompenses de manera directa, algunes via correu electrònic i d'altres via correu postal (convencional). Tot seguit us ho detallem:

  • Enviament del 7è disc en format digital: l'enviament s'efectuarà a través del correu electrònic que hagueu facilitat.

  • Un exemplar signat del 7è disc: l'enviament s'efectuarà a través del correu postal (adreça) que hagueu facilitat.

  • Entrades per al concert de presentació del 7è disc: l'enviament s'efectuarà a través del correu electrònic que hagueu facilitat.

  • Visita a l'estudi durant la gravació: l'enviament de la invitació s'efectuarà a través del correu electrònic que hagueu facilitat.

  • Concerts a casa o per a col·lectius: a través de correu electrònic es pactaran tots els temes relacionats amb les actuacions en directe.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

68 comentarios

Si ya eres mecenas, iniciar sesión para comentar.

 • Cesk Freixas

  Cesk Freixas
  Autor/a

  7 horas

  Gràcies, Carmen!!!

 • CARMEN

  CARMEN

  9 horas

  Endavant!!!

 • Cesk Freixas

  Cesk Freixas
  Autor/a

  1 días

  Mil gràcies, Ares!!!! ♥️

 • Ares Mateus Alamon

  Ares Mateus Alamon

  1 días

  Som-hi!

 • Cesk Freixas

  Cesk Freixas
  Autor/a

  2 días

  Moltes gràcies, Jon!!!

 • jongm91

  jongm91

  2 días

  Una altra petita contribució! Molta sort, espero que puguis arribar-hi!

 • Cesk Freixas

  Cesk Freixas
  Autor/a

  3 días

  Moltes gràcies, Rosa!!!!

 • rosa

  rosa

  3 días

  Força i endavant !!

 • Cesk Freixas

  Cesk Freixas
  Autor/a

  4 días

  Moltíssimes gràcies, Televisió Sant Esteve de les Roures!!!

 • Televisió Sant Esteve de les Roures

  Televisió Sant Esteve de les Roures

  4 días

  Encantats de col.laborar des de la televisió de Sant Esteve de les Roures SerouresTv

#25 / Dia 22: amunt, amunt!

📒 L'any 1989, Extremoduro va finançar el seu primer treball a través del sistema de micromecenatge. Van recaptar 250.000 pessetes!
🎶 Vols ser mecenes del meu nou disc?
🎁 Tria una recompensa i compra'l anticipadament!
♥️ Ajuda'm a fer-lo possible!

#24 / Dia 21: tocant el 66%

Bon dimecres, mecenes! La fita del 66% la tenim a tocar! Avui, que fa 3 setmanes que va començar aquest micromecenatge, seria estratègicament interessant i bonic arribar a aquest percentatge, que voldria dir haver arribat als 2/3, i a la xifra de 10.000€. M'ajudeu a compartir aquesta pàgina de Verkami? Moltes gràcies, sou imprescindibles! ♥️

#23 / Dia 20: equador

💡 Som a l'equador (ja han passat 20 dies!) i a la vegada som a les portes d'arribar al 66% de l'objectiu del micromecenatge!
💽 Vols ajudar-me a fer possible el nou disc?
🎁 Tria la teva recompensa i compra'l anticipadament!
❤️ Fes-te'n mecenes!

#22 / Dia 19: amants de la creació

ℹ️ "Verkami" és un neologisme en llengua esperanto que significa 'amant de la creació'.
💽 Vols ajudar-me a fer possible el nou disc?
📣 Fita actual: arribar al 66% del total de finançament.
❤️ Fes-te'n mecenes!

#21 / Dia 18: història

ℹ️ El micromecenatge neix l'any 1997, quan el grup britànic Marillion sufraga una gira amb aportacions econòmiques dels seus seguidors.
💽 Vols ajudar-me a fer possible el nou disc?
📣 Fita actual: arribar al 66% del total de finançament.
❤️ Fes-te'n mecenes!

#20 / Dia 17

Bon dissabte, amics i amigues! Fa 17 dies que vaig iniciar el micromecenatge per a poder fer possible el nou disc. Estic molt content, sou més de 270 mecenes i seguim perseguint la fita d’assolir el 66% del total de finançament, que voldria dir arribar als 10.000€. Poc a poc aquest projecte es va fent col·lectiu, i la xarxa que s’està creant gràcies al micromecenatge és, almenys per a mi, molt bonica i apassionant. Gràcies per fer-me costat, de tot cor! Seguim…!

#19 / Dia 16: nous dissenys!

Bon divendres, amics i amigues, mecenes tots (i els que encara heu de ser-ho, hehe)! Com podreu veure, hem fet una mica d'endreça en aquesta pàgina: juntament amb l'equip de Verkami hem canviat la imatge de capçalera i hem afegit nous dissenys per a cadascuna de les recompenses, per tal de fer-ho més visual i atractiu. Seguim perseguint l'objectiu del 66% del total de finançament! Una abraçada i gràcies pel vostre carinyo!

#18 / Dia 15: arribar al 66%

Aquest dijous ve amb molt bones notícies! Ahir vam arribar al 50% de l'objectiu final del finançament, i ara ens marquem una nova fita: arribar al 66%! Moltes gràcies, em sento molt ben acompanyat! Seguim...!

#17 / Dia 14: 2 setmanes!

Bon dimecres, mecenes! Avui fa exactament dues setmanes que vaig iniciar aquest micromecenatge per a poder dur a terme la gravació del que serà el meu setè disc! Estic molt content amb la vostra resposta, i us vull recordar que avui m'agradaria molt poder traspassar la frontera del 50% del total de finançament. Ho aconseguirem? Gràcies, moltes gràcies! ❤️

#15 / Dia 12: amb la fita del 50%!

12 dies en marxa. Segueixo buscant arribar al 50% del total de finançament. M'hi ajudeu? Podeu fer córrer la veu, compartir-ho a les vostres xarxes... Tota pedra fa paret! La idea seria poder-hi arribar aquest dimecres que ve. Seguim i gràcies!

#14 / Dia 11: ja hem aconseguit el 40%!

Bon diumenge, amics i amigues! Seguim amb el micromecenatge per a fer possibles les noves cançons! Ahir vam passar la barrera del 40% i avui encara perseguim la fita del 50% del total del finançament. Tria una de les recompenses, fes-te mecenes i ajuda'm a fer realitat el meu nou disc!

Mil gràcies! ❤️🤝

#13 / Dia 10: dissabte de fita

Bon dissabte a totes i a tots! Ara mateix, aquest micromecenatge es troba al 39% de l'objectiu final de finançament. Com ja sabeu, fa uns dies vaig marcar la fita d'arribar al 50%. M'ajudes a fer-ho possible? Moltes gràcies, de tot cor!!! 🤝❤️

Cap al 50%! ;)
Cap al 50%! ;)

#12 / Dia 9: perseguint el 50%

Bon divendres a tothom! Sou 190 mecenes que ja heu participat en aquest micromecenatge. La vostra implicació m'alegra i m'encoratja, i la xarxa que es construeix amb les vostres complicitats estic segur que serà indestructible. La fita actual és arribar al 50% del total del finançament, i estic convençut que amb la vostra ajuda hi arribarem ben aviat! Sou molt imprescindibles! Bon dia, i seguim!

#11 / Dia 8: objectiu 50%

Ahir vam aconseguir la fita del 33%! A partir d'avui l'objectiu és arribar al 50% del total del finançament! Fes-te mecenes i ajuda'm a fer possible el nou disc! Moltíssimes gràcies! 🤝❤️

#10 / Dia 7: primera setmana

Avui fa justament una setmana que vaig inciar el projecte de micromecenatge per a fer possible el meu nou disc! Estic molt content perquè sou més de 150 mecenes i estem a punt d’assolir el 33% del total del finançament! Ens ajudeu a arribar-hi? 🤝❤

#09 / Dia 6: seguim buscant el 33%

Avui, dia 6 des de l'inici. Seguim amb el micromecenatge per a fer possible el nou disc, i la fita d'aquests dies és la d'arribar al 33% del total de finançament! Vols ser mecenes del meu nou disc? Tria una recompensa i ajuda'm a fer-lo possible! ❤️🤝

#08 / Nova recompensa de 75€

Bon dilluns! D'acord amb els amics d' El Pastor de Riudaura, he inclòs la recompensa Recital al corral, on oferim un petit concert en aquest corral de la comarca de la Garrotxa, maridat amb formatges i vi i per a dues persones. En aquest pack hi ha més recompenses. Us recordo que si ja heu fet la vostra aportació però voleu canviar de pack, podeu anul·lar-la i tornar a col·laborar. Gràcies! Seguim! ❤️🤝❤️

#07 / Dia 5: cap al 33%!

Un cop superat l'objectiu del 25% (mil grààààcies!!!), avui marquem la fita d'arribar al 33% del total de finançament! M'hi ajudes? Fes-te mecenes del meu nou disc! Tria la teva recompensa i fem-lo possible!

Arribem al 33% de l
Arribem al 33% de l'objectiu!

#06 / Dia 4: arribem al 25%!

Ahir no vam aconseguir arribar al 25% del finançament, que suposa arribar als 3.750€. Per això, avui diumenge tornem a marcar aquesta fita, a veure si ens ajudeu a aconseguir-ho! Ja som més de 100 mecenes i això està sent molt especial i intens per a mi! Gràcies! ❤️🤝❤️

#05 / Dia 3: objectiu 25%!

Bon dissabte a tothom! Ahir va acabar el segon dia de micromecenatge arribant als 90 mecenes i al 18% de l'objectiu. Per a aquest dissabte marquem l'objectiu d'arribar al 25% del total de finançament. Això vol dir arribar als 3.750€! Ho farem possible? Tant de bo! Gràcies per fer-nos costat!

#04 / Dia 2: compartim la creació

Fa 48 hores que vam iniciar aquest micromecenatge i ja hem aconseguit arribar al 15% de l'objectiu final del projecte! Moltíssimes gràcies a totes les persones que hi heu participat! Ara em toca seguir empenyent per a fer possible la gravació del nou disc. Necessito la vostra ajuda, per a compartir aquesta pàgina entre el vostre cercle d'amics i família i fer que més persones col·laborin amb alguna aportació! N'hem posat dues de noves! Un cartell promocional i una visita guiada per un servidor al meu poble, Sant Pere de Riudebitlles!

Seguim, i gràcies!
❤️🤝❤️

#03 / Noves recompenses

Acabem el segon dia del Verkami i, abans de fer-ne les valoracions (ja ho faré demà al matí), us volem fer saber que hem afegit dues noves recompenses:

 • Pack Bàsic II, on la novetat és un cartell promocional signat (a més a més del disc signat i l'aparició als agraïments).

 • Pack Sant Pere de Riudebitlles, on la novetat és una ruta guiada per mi mateix on visitarem diversos espais emblemàtics del meu poble, dinarem en un restaurant i buscarem un racó ben bonic per a fer-hi un petit recital (a més a més de les entrades pel concert de presentació, els discos signats i l'aparició als agraïments).

Seguim, i gràcies!

#02 / Dia 1: espectacular!

Ja han passat 24 hores des de la publicació d'aquest projecte de micromecenatge i no puc estar més emocionat! Ja hi han participat 47 mecenes i s'han recaptat més de 1.500€, que suposen el 10% de l'objectiu final. Moltes i moltes gràcies, de tot cor! Seguim! :)

#01 / Comencem el Verkami!

El mot verkami és un neologisme fet a partir de dues paraules de l'esperanto: Verko (creació artística o científica, obra, producció; o, en forma verbal, verki: crear obres d'art o ciència, produir art) i Ami (estimar, agradar). Verkami es podria definir com a amic de la creació.

Ha arribat el moment de fer pública una notícia que tinc moltes ganes de compartir: durant l'any 2019 publicaré el meu setè disc! Farà 15 anys que vaig trepitjar per primera vegada un escenari, i ho celebraré d'una manera única: amb un nou treball discogràfic.

És per aquest motiu que us animem a col·laborar amb el procés d'elaboració i gravació de les noves cançons. Podeu fer les vostres aportacions o compartir aquest projecte de micromecenatge amb les vostres amistats i els vostres familiars. Tota pedra fa paret i us estaré infinitament agraït!

Moltes gràcies per donar-me l'energia necessària! Comencem amb una il·lusió increïble!

leer más

10€
42 Mecenas
Pack ✩ Essència

 • Enviament del 7è disc en format digital
 • Aparició als agraïments del disc
20€
217 Mecenas
Pack ✩ Bàsic

 • Un exemplar signat del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
30€
29 Mecenas
Pack ✩ Bàsic II

 • Un cartell promocional signat (enviament inclòs)
 • Un exemplar signat del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
50€
42 Mecenas
Pack ✩ Complet

 • Dues entrades per al concert de presentació del 7è disc (hivern de 2019, enviament per correu electrònic)
 • Un exemplar signat del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
75€
Quedan 6 (de 15)
Pack ✩ Recital al corral

 • Petit recital i trobada a les instal·lacions d'El Pastor de Riudaura (Garrotxa), cançons maridades amb formatges artesanals i vi (per a dues persones, data a concretar per correu electrònic)
 • Dues entrades per al concert de presentació del 7è disc (hivern de 2019, enviament per correu electrònic)
 • Un exemplar signat del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
100€
6 Mecenas
Pack ✩ Espia soviètic

 • Visita a l'estudi durant la gravació (per a dues persones i durant el setembre de 2018, a concretar via correu electrònic)
 • Dues entrades per al concert de presentació del 7è disc (hivern de 2019, enviament per correu electrònic)
 • Dos exemplars signats del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
200€
Quedan 4 (de 5)
Pack ✩ Sant Pere de Riudebitlles

 • Ruta d'un dia sencer per Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) guiada per Cesk Freixas, que us ensenyarà els espais més emblemàtics del poble, amb la guitarra ben a prop per fer-vos un petit recital en algun moment de la visita (per a dues persones, dinar inclòs en un restaurant del poble, data a concretar per correu electrònic)
 • Dues entrades per al concert de presentació del 7è disc (hivern de 2019, enviament per correu electrònic)
 • Dos exemplars signats del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
500€
Quedan 3 (de 5)
Pack ✩ Com a casa

 • Concert en una casa particular per a un màxim de 20 persones (invitades com a públic) i dins l'àmbit geogràfic dels Països Catalans
 • Quatre entrades per al concert de presentació del 7è disc (hivern de 2019, enviament per correu electrònic)
 • Dos exemplars signats del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
800€
Quedan 5 (de 5)
Pack ✩ Entitats

 • Concert per a entitats i col·lectius dins l'àmbit geogràfic dels Països Catalans (equip de so a càrrec de l'entitat o col·lectiu, condicions d'espai, format i data a concretar i convenir entre l'entitat o col·lectiu i Dmusical, el management de Cesk Freixas)
 • Deu entrades per al concert de presentació del 7è disc (hivern de 2019, enviament per correu electrònic)
 • Cinc exemplars signats del 7è disc (enviament inclòs)
 • Aparició als agraïments del disc
Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.