❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

10a Festa de la Poesia a Sitges

La Festa de la Poesia a Sitges fa 10 anys! A la Festa de la Poesia a Sitges els poetes convidats conviuen amb l'esperit festiu del poble. Enguany acollirem a Anna Bou, Txema Martínez, Antonina Canyelles, Rosina Ballester, Hilari de Cara, Jordi Guardans i Orlando Guillén.

Categoría

Creado en

0
segundos
30
Aportaciones
1.170€
De 600€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La Festa de la Poesia a Sitges fa 10 anys!

En la vida d’una persona entraríem en la pre-adolescència, en la vida d’una Festa com la nostra, entrem en una maduresa vital i arrauxada que ens omple d’alegria.

Paradoxalment, ens és impossible celebrar l’aniversari d’una forma excepcional perquè l’excepció en si mateixa marca l’esperit de cada Festa. Però sí que aquests deu anys són significatius per a nosaltres i l’aniversari es veurà reflectit en molts moments, com ara en el de l’arribada dels poetes.

Poetes que aquest any són Hilari de Cara i Antonina Canyelles (que vindran de les illes), Anna Bou, Jordi Guardans, Txema Martínez, Rosina Ballester i el poeta mexicà i des de fa molts anys barceloní Orlando Guillén.

Els propers dies 17, 18 i 19 de juny de 2016, la Festa de la Poesia a Sitges arribarà a la seva 10a edició seguint unes directrius singulars i irrepetibles dins el context dels reconeixements literaris i els festivals poètics dels Països Catalans.

Pels que no la conegueu, la Festa de la Poesia a Sitges és un homenatge col·lectiu i alhora intimista, als poetes i a la poesia, que aposta per la calidesa, les sorpreses, el valor dels detalls personalitzats i el caràcter lúdic de cada gest.

Però no ens entretinguem i, si us plau, immergiu-vos en el programa (encara a mig perfilar) que hem preparat per als poetes.

Programa

Divendres 17 de juny

18h: Arriben els poetes a la plaça de l’estació. A partir d’aquí, rebuda popular amb la presència de les nostres autoritats, pubilles, petites dansaires del Casino Prado, i la banda de música que, com ja és tradició, encetarà una cercavila pels carrers del poble. Durant el recorregut... passaran coses, algunes que ja passen cada any, com la balconada popular, i d’altres de noves per commemorar el desè aniversari, com ara que pels balcons apareixeran poetes convidats en altres edicions, entre ells grans noms de la poesia catalana actual, i no dos ni tres ni quatre sinó... més de trenta! Apoteòsica rebuda. Com s’ho muntaran per encabir-se als balcons, llançar els clavells i donar la benvinguda als nous poetes?

La cercavila culminarà a la Plaça de l’Ajuntament, en el quart balcó, on l’actor Enric Majó, que ens va donar suport actuant en la nostra Festa inaugural de fa deu anys, s’adreçarà als poetes i “llançarà” el Llibre de la Festa. Després, breus parlaments i l’actuació del Cor femení sitgetà “Talcomsona”.

21h: Sopar per als poetes i els seus acompanyants, i els artistes de la nit, a la terrassa de l’edifici Miramar.

22.30h: Al pati de Miramar, el nostre ja tradicional acte d’amistat poètica entre generacions, amb la lectura de cinc joves poetes, Tània Riba, Laia Carbonell, Guillem Gavaldà, Irene Solà i Maria Sevilla, dedicada especialment als set poetes convidats, que seuran a primera fila. Lectura en estreta complicitat amb la cantant Gemma Humet, que actuarà acompanyada d’en Pau Figueres a la guitarra.

Dissabte 18 de juny

11.30h: Tornen els “Plaers triats”, i els poetes gaudiran d’un massatge relaxant o ayurvèdic, de les mans de l’especialista Maria Sònia Gonzàlez, al Palau del Rei Moro i entre cabeçuts! O bé d’un passeig en petit veler ofert pel Club Nàutic de Sitges.

13h: Al Racó de la Calma, fotografia de família amb els poetes, acompanyants i mecenes de la Festa

13.30h: La Batucada Markatú ens acompanyarà al Retiro, on tindrà lloc el tradicional i sempre diferent Dinar dels Poetes. Enguany, per commemorar el desè aniversari, el menjador del Retiro s’haurà convertit... en un jardí! A la sobretaula, cabaret, gralles...

19.30h: Captura d’Ànimes fa un tomb i estrena format. Enguany les històries personalitzades basades en la vida i... sí, ànima (per poc no ens hi posem), dels set poetes, estaran narrades en un Teatre d’Ombres ben singular. Creació: la companyia sitgetana La Tija. Però uns minuts abans, continuarem la tradició encetada l’any passat d’oferir als poetes els dibuixos dels alumnes d’una escola sitgetana, fets expressament per a ells. Tot plegat, al Saló d'Or del Palau de Maricel.

21h: Sopar per als poetes, acompanyants i artistes, al pati del Palau del Rei Moro.

22.30h: Recital de Cloenda. Per primer cop en tot el cap de setmana, els poetes “faran feina”, la meravellosa feina de llegir-nos els seus poemes. Això serà als Jardins del Retiro. No hi faltarà el concert personalitzat, amb algunes de les peces predilectes de cada poeta, que aquest any per primer cop serà a càrrec d’un grup instrumental més una cantant. El grup, el quartet Brossa. La cantant, Judith Nedermann. I recuperarem un element d’una antiga Festa, el circ! Uns artistes que amb una simbòlica –també personalitzada- actuació circense, donaran pas a cada poeta... La cloenda comptarà amb la col·laboració especial de l'escriptor Sebastià Portell Clar i de l’actriu Carme Sansa, la qual va dirigir la cloenda de la nostra primera Festa.

Diumenge 19 de juny

11.30h: Recorregut pels set aparadors de les set botigues de Sitges que exposaran una obra plàstica basada en poemes dels nostres poetes convidats, gràcies a l’artista sitgetana Núria Corretgé i els seus companys d'El Taller. Enguany amb noves incorporacions com l’emblemàtica pastisseria Massó. El músic Esteve Molero amb els seus instruments de vent aconseguirà que dels aparadors en brollin melodies.

12.30h: L’acte Poetes a casa se’n va una mica més lluny que de costum, però tothom qui ho desitgi podrà assistir-hi gràcies al tren-barqueta. A la desena ja tocava: ens n’anirem a casa de l’escriptora i directora dels Museus de Sitges, Vinyet Panyella. I en aquell jardí de Terramar, entre copes i un mos, clourem la desena Festa de la Poesia a Sitges.

Crèdits

La Festa de la Poesia de Sitges és ideada i dirigida pels poetes Joan Duran i Ferrer i Cèlia Sànchez-Mústich

S'organitza des de l’Ajuntament de Sitges, el Consorci del Patrimoni de Sitges, la Institució de les Lletres Catalanes i la Societat Recreativa El Retiro.

A més, la Festa rep la col·laboració de diverses empreses sitgetanes de l'àmbit de la hoteleria i la restauració i teixeix, any rere any, complicitats amb entitats sitgetanes i amb persones a títol individual.

El disseny del cartell i del programa és obra de Pasgràfic (Viki Gallardo, Edu Sentís i Xavi Huete).

Del muntatge tècnic se n’encarrega Soma Produccions

+ Informació

Podeu seguir la Festa per les xarxes socials Facebook o Twitter, o amb l'etiqueta #poesiasitges

Us necessitem!

Mitjançant aquesta campanya de micromecenatge, tenim l'oportunitat de fer-vos sentir part de la Festa. Gràcies al vostre suport la Festa és més esplèndida i podem oferir al públic i als poetes més detalls personalitzats.

Les recompenses s'entregaran durant els dies de la Festa en els actes.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / Ja la tenim aquí: la imatge de la 10a Festa de la Poesia a Sitges

Aquest any assolirem la primera dècada de Festa, i volem celebrar-la tal com es mereix un aniversari rodó i, sobretot, compartir-la amb tots els que hem fet i tornarem a teixir la festa any rere any. Potser per això, la imatge que identificarà l'edició que preparem la conforma un fil que lliga els noms de tots els poetes que hem homenatjat! Sentiu-vos-hi atrapats també vosaltres.

"I amb aquest fil d’Ariadna que ens acondueix al centre de gravetat de la nostra Festa, celebrem els seus primers deu anys de vida. Deu anys d’anar atrapant poetes pel camí, per intentar que se sentin com allò que són: puntals de la xarxa amb què tots gosem, també, atrapar plenituds per sobreviure".

Com sempre, el disseny és obra de Pasgràfic (Edu Sentís, Viki Gallardo i Xavi Huete)

Moltes gràcies pel vostre suport -que, per descomptat, no cal que sigui només material!- i, sobretot, per l'amistat que mostreu envers la Festa de la Poesia a Sitges.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies