❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Veus contra la banca armada

Des de la campanya Banca Armada volem participar a les juntes d’accionistes dels principals bancs espanyols per denunciar les seves inversions en el negoci de les armes.

Campaña Banca Armada

A project of

Category

Created in

0
seconds
215
Pledges
5.250€
From 1.200€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Què volem?

Volem participar a les juntes d’accionistes dels principals bancs espanyols per denunciar les seves inversions en el negoci de les armes.

Què és la Campanya Banca Armada?

La campanya Banca Armada cerca crear una opinió pública que afavoreixi un canvi actitud de les entitats financeres per tal que que trenquin tota relació amb empreses socialment irresponsables, especialment les que produeixen i comercialitzen armes.

Per això, des del 2007 denunciem les inversions en armes dels principals bancs a l’Estat Espanyol. Aquesta denúncia basada en informació rigorosa, es fa visible a través de l’activisme en les Juntes d’Accionistes d'aquestes entitats financeres i d'una tasca de sensibilització mitjançant materials de divulgació i les pròpies webs de la campanya.

L’impulsa el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Setem, l'ODG, RETS i Justícia i Pau i es manté gràcies a la implicació d’activistes per la pau i els drets humans.

En el marc d’aquesta campanya, s’inclouen les subcampanyes BBVA sense armes, Banco Santander sense armes, Caixabank sense armes i Banc Sabadell sense armes.

Per què volem anar a les juntes d’accionistes dels bancs?

Tot i que les entitats financeres declaren que respecten els drets humans en les seves estratègies de negoci, BBVA va destinar a la indústria d’armament en el període 2005- 2013, un total de 3.262 milions d’euros d’inversió, el Banco Santander 1.723 milions, Caixabank més de 37 milions i el Banc Sabadell a prop de 27 milions d’euros en empreses productores d’armes nuclears des de gener de 2011.

El qualificatiu banca armada és utilitzat doncs per referir-se als bancs i caixes que formen part del negoci armamentista, ajudant a les empreses d’armes, de manera directa mitjançant participacions en accions sobre elles, o indirecta, si els concedeixen serveis financers per facilitar la seva expansió o permetre la seva supervivència.

Considerem imprescindible seguir denunciant aquelles entitats financeres que són protagonistes de pràctiques poc ètiques, com és obtenir beneficis de la fabricació i exportació d’armes. Per allò, volem incidir directament a través de l’activisme en les seves juntes d’accionistes i més enllà generar una reflexió i debat en la opinió pública sobre el finançament de la indústria armamentística per tal que sigui més gran la pressió ciutadana per a que la banca tradicional deixi d’enriquir-se a costa del negoci d’armes.

Intervenció a l'assemblea del Banco Santander el 2015:

Com aconseguim tenir veu a les Juntes d’Accionistes?

Les activistes de la campanya que hi participen adquireixen una acció com a mínim per poder accedir a l’assemblea anual de cada banc. La Campanya rep milers d’accions cedides per accionistes de cada entitat financera que comparteixen els objectius de la Campanya.

A què destinarem les vostres aportacions

Cobrirem les despeses vinculades a la participació de 2 activistes en cada Junta d’Accionistes dels principals bancs de l’Estat (BBVA, Banco Santander, Caixabank, Banc Sabadell, …), incloent les despeses de transport, manutenció i allotjament. Els activistes intentaran gravar les seves intervencions si els és possible, per poder difondre els vídeos en les xarxes socials. Es cobriren les despeses derivades de les recompenses, les comissions bancàries i les pròpies de Verkami.

Qualsevol aportació, per petita que sigui, ens ajudarà a seguir desemmascarant i denunciant els que es beneficien del negoci de les armes i de la guerra i avançar cap a una societat desarmada i una cultura de pau en la qual els drets humans i el respecte del medi ambient prevalguin sobre els interessos econòmics i polítics.

Què farem si aconseguim superar l’objectiu inicial?

Si aconseguim recaptar més de 1200 euros, ens permetrà pagar el domini i el manteniment de les webs de la campanya.

Si arribem a més de 2500 euros, volem editar nous materials divulgatius, amb infografíes sobre cada banc en format paper i digital incloent dades i arguments claus de l’informe Banca Armada 2016.

Si aconseguim recaptar 5000 euros, volem editar un material audiovisual de denúncia de la Banca Armada.

Tot contribuirà al objectiu final, que és incrementar la mobilització social i la incidència de la Campanya per dir NO a la Banca armada!

Calendari previst

 • Llançament de la campanya Verkami: el 10 de febrer de 2016;

 • Finalització de la campanya de recaptació: el 21 de març de 2016;

 • Participació a les juntes anuals d’accionistes dels bancs entre març i maig del 2016 (posteriorment es publicaran els vídeos de les intervencions en youtube i xarxes socials;

 • El llibre “Banca armada vs Banca ètica” ja està publicat i de aquí al juny de 2016 el nou informe sobre banca armada 2016 estarà també maquetat e imprès, per tan les recompenses als mecenes es faran abans de l’estiu 2016.

+ Info

Web Banca Armada
Web BBVA sense armes
Web Banco Santander sense armes
Web Caixabank sense armes
Web Banc Sabadell sense armes

Twitter
Twitter Centre Delàs
Twitter Setem
Twitter ODG
Twitter RETS
Twitter Justícia i Pau

Facebook
Facebook Centre Delàs
Facebook Setem
Facebook ODG
Facebook RETS
Facebook Justícia i Pau

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

7 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • chernovil

  chernovil

  about 8 years

  Como puedo hacer cesion de los derechos de voto para la reunion de accionistas de los diferentes bancos a vuestro proyecto. Gracias

 • Campaña Banca Armada

  Campaña Banca Armada
  Author

  about 8 years

  Hola,

  No lo sé de manera segura, pero diría que no.

 • fatimablasco@yahoo.es

  [email protected]

  about 8 years

  Buenos días, las aportaciones realizadas son desgravables en renta?

 • Campaña Banca Armada

  Campaña Banca Armada
  Author

  about 8 years

  Hola Cristina,

  Sí, como cada año pedimos la cesión de acciones para poder acceder a las juntas de accionistas y tener más voz. Justamente ayer envíamos un mailing solicitando acciones del BBVA y Banco Santander, cuyas juntas de accionistas tendrán lugar pronto (en marzo).

 • Cristina

  Cristina

  about 8 years

  Hola,

  No vais a recoger este año convocatorias de Juntas de Accionistas para mayor representación?

 • Campaña Banca Armada

  Campaña Banca Armada
  Author

  about 8 years

  Hola Xabi,

  Muchas gracias por tu interés en apoyar el proyecto!

  Te confirmo que sí, podremos enviar el informe y/o libro de recompensa al extranjero.

  Gracias de nuevo!

 • Xabi

  Xabi

  about 8 years

  Buenos dias,

  Estaba pensando participar y invertir algo de dinero en el proyecto, pero querria saber si los libros que son parte de la "recompensa" por invertir tambien pueden ser enviados al extranjero (Holanda) o solo en España.

  Gracias y suerte!!

#06 / Avanzamos para denunciar la Banca Armada

No nos hemos parado, hemos seguido denunciando la Banca Armada gracias a vuestra ayuda.

Las activistas Teresa Macià, Audrey Esnault y Ainhoa Ruiz han participado en las juntas de accionistas del Banco Sabadell y de Caixa Bank para denunciar su participación en la industria militar.

Banco Sabadell es uno de los principales bancos que financian a la industria militar española, con 40 millones de euros. Las empresas de armas que reciben el apoyo de Banco Sabadell son Maxam, Indra y Oesia.

CaixaBank es financiadora de Maxam, uno de los principales fabricantes y exportadores de explosivos y municiones en todo el mundo, entre las que se encuentran municiones de mortero, de calibre medio, de artillería, de armas ligeras; así como granadas subacuáticas y bombas lapa entre otras. Maxam es sospechosa de querer vender armas a lugares en conflicto como Siria o sus países vecinos y en República Centroafricana.

Os dejamos aquí los videos de las intervenciones:


read more

#05 / ¡Muchas gracias por sumar vuestra voz en contra de la banca armada!

Desde todos los miembros de la Campaña Banca armada queremos agradecer vuestro apoyo que nos va a permitir llevar más lejos la campaña y su capacidad de mobilización e incidencia.

La campaña verkami ha finalizado pero el trabajo para denunciar las inversiones de los bancos españoles en el negocio de las armas sigue más que nunca.

Los recursos recaudados por este verkami y la cesión de más de 330.000 acciones por parte de accionistas, permitieron, hasta la fecha, la intervención de la campaña en la Junta de accionistas del BBVA el pasado 11 de marzo y del Banco Santander el 18 de marzo.

Podéis encontrar más información en estos 2 enlaces:

http://www.bbvasinarmas.org/index.php?option=com_content&view=article&id=122%3Anota-de-prensa-activistas-destapan-en-la-junta-de-accionistas-nuevas-inversiones-en-armas-del-bbva&catid=37%3Anoticies&lang=ca

read more

#04 / Alzando voces contra les inversiones en armas del BBVA

Gracias a vosotros y vosotras, desde la campaña Banca Armada podremos ir este viernes 11 de marzo de 2016 a la junta de accionistas del BBVA para denunciar sus inversiones en armas.

También ese mismo día Jordi Calvo del Centro Delàs de Estudios por la Paz, y como miembro de la Campaña, participará a la charla "Bancos, Guerras y Alternativas" en Bilbao, ciudad en la cual tendrá lugar la asemblea del BBVA.

¡Os iremos informando!

Gracias por seguir difundiendo y apoyando las voces contra la banca armada.

NoalaBancaArmada

#03 / Una razón más para seguir!!: 'Sin la financiación de la banca, más de un 70% de las armas que existen no se fabricarían'

Xarxanet.com ha realizado un reportaje que hace hincapié en la industria de armamento y el comercio de armas. De esta forma ayuda a difundir este proyecto contra la Banca Armada.

Desde el centro Delás queremos agradeceros las aportaciones y el apoyo recibidos! Nos quedan 20 días para poder llegar a los 5.000€ y así poder realizar un audiovisual y llegar a más gente!

Gracias por continuar difundiendo este proyecto!!

Si queréis leer más: http://xarxanet.org/internacional/noticies/jordi-calvo-sense-el-financament-de-la-banca-mes-dun-70-de-les-armes-que

‎NoalaBancaArmada

#02 / Primero objetivo conseguido y #seguimos alzando voces contra la banca armada!

Muchas gracias a todas y todos por haber hecho posible conseguir el primer objetivo!

Gracias a vuestras aportaciones podremos ir a las Juntas de Accionistas de los principales bancos españoles para denunciar sus inversiones en el negocio de las armas.

El haber alcanzado el objetivo marcado en un tiempo récord es muy buena señal, porque significa que sí, somos muchos en querer decir #NOalaBancaArmada

Pero nos quedan aún 28 días para seguir sumando voces contra la banca armada.

Al haber logrado recaudar más de 2500 euros se podrá asegurar el dominio y mantenimiento de las webs de la Campaña y editar nuevos materiales divulgativos, con infografías sobre cada banco en formato papel y digital que incluyan datos y argumentos claves del informe Banca Armada 2016.

¿Por qué seguir aportando?

Si conseguimos recaudar 5000 euros, queremos editar un material audiovisual de denuncia de la Banca armada.

read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy