❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

'De Poetes, Cançonetes' - Disc de Sant Jordi per a nens i nenes

Poemes infantils dels grans autors catalans convertits en cançons. Cada cançó, un artista i un poeta diferent. Ajuda a que els infants entrin en la poesia catalana d'una forma lúdica i divertida. Tria un nom d'un nen o una nena i figurarà al disc. Tria una escola i els enviarem exemplars.

Toni Xuclà

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
109
Aportaciones
3.685€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El text poètic és un dels millors instruments per descobrir les possibilitats d’expressió que ofereix la paraula en edat infantil. Convida al joc i a manifestar l’insòlit, l’absurd i els matisos més sorprenents d’allò que és real. La creativitat i la fantasia s’hi poden esplaiar sense límits, ja que l’inici del treball poètic és aprendre a relacionar paraules i sensacions.

L’objectiu de “De poetes, cançonetes” és sembrar la llavor de la poesia catalana als nens i nenes del nostre país. Amb cançons infantils fetes amb poemes originals, els nens i nenes cantaran, sense adonar-s’en, versos dels grans poetes catalans. Gran part dels nostres poetes han escrit versos en l’imaginari rondallístic i popular: és aquest el material del qual està fet “De poetes, cançonetes”. La poesia catalana formarà part del bagatge amb què desenvoluparan les seves habilitats comunicatives, per això és tan important introduir la poesia de ben petits i d’una forma lúdica: cantant.

Aquests nens i nens, quan creixin, s’adonaran que han estat cantant Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Pere Quart, Joana Raspall, Francesc Pujols, Lola Casas o Núria Albertí. Qui sap si aquesta llavor ajudarà que creixin nous poetes, però el que és segur, és que els mestres i educadors tindran una bona eina per treballar-ho a les aules.

Totes les cançons estaran compostes per Toni Xuclà, un dels músics catalans que més ha popularitzat la poesia mitjançant les cançons.

Aquestes cançons les interpretaran reconeguts cantants i cantautors que a més d’aportar una gran qualitat faran que “De poetes, cançonetes” esdevingui una fita única i un esforç col·lectiu per difondre la cultura catalana d’una forma atractiva entre els més petits i petites de la casa.

UN DISC PER SENTIR EN FAMÍLIA

Aquest disc està pensat per sentir en família: nens, nenes, pares i mares, junts. Els infants us necessitaran per descobrir paraules noves que afegiran al seu repertori.

Els grans descobriran poemes senzills amb imatges clares escrits d'una manera magistral pels grans poetes i una nova faceta dels artistes reconeguts. L'estètica de les cançons serà igual de propera a uns i als altres, moderna i amb qualitat. Sovint molts discos només agraden uns o als altres, aquest disc busca "compartir".

És una de les grans apostes d'aquest treball, poder-lo gaudir junts, tota la família. Ah!, pot ser el vostre regal de Sant Jordi pels petits i petites!

ELS POETES

La recerca de poemes es fa pensant que s’han de convertir en cançons infantils i familiars. Per tant han de ser poemes molt visuals i fàcils de memoritzar, que parlin d’objectes, d’animals, de les estacions, els astres i també de la vida quotidiana. També de les diferents situacions i conflictes de la vida diària d’un infant, que una cançó pot ajudar a resoldre amb el suport dels pares i mares.

Molts dels grans poetes catalans han escrit poemes que encaixen en aquesta descripció i ja han estat seleccionats en la fase de documentació. Els poetes d'aquest disc seran: Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Pere Quart, Joana Raspall, Francesc Pujols, Lola Casas, Núria Albertí, Maria Dolors Pellicer, Noé Rivas, Josep Maria Sala Valdaura, Jordi Granzer-Ripoll, Marc Granell i Franesc Bofill

ELS INTÈRPRETS

Entre els intèrprets hi trobem cantants molt reconeguts amb sensibilitat per al món infantil: Gemma Humet, Pemi Fortuny, Ferran Savall, Juanjo Muñoz (Gossos), Alguer Miquel (Txarango), Éric Vergès (Els Catarres), Projecte Mut, Txell Sust i Mariona Castillo. Hi trobem també noves veus, joves talents com Magalí Datzira, Oriol Padrós, Sara Terraza, Magalí Sare, XY, Mireia Zamora i Silvia Ampolla.

LES APORTACIONS

Tenim garantida la sortida del disc si aconseguim el finançament de la primera fase del projecte. Aquesta primera fase que ja hem iniciat, és la part que necessita més dedicació: la recerca de poemes, la tria i composició de les cançons, les maquetacions de les cançons i les trobades amb els artistes.

QUÈ FAREM SI SUPEREM LA XIFRA?

Estem molt il·lusionats amb el projecte així que si les aportacions superen la xifra necessària, ho destinarem a un segon disc De poetes, cançonetes 2!!! Tenim una idea molt innovadora, original i trencadora per a aquest segon projecte destinat als nens i nenes, us sorprendrà! Com que el que demanem ara és suficient per a aquest projecte, ho guardarem al calaix per al segon disc que ja tenim al cap.

LES RECOMPENSES

Les recompenses seran principalment al voltant del disc: CD digital, físic i donació de discos per a infants d'escoles de Catalunya.

Ens comprometem que pugueu tenir les recompenses de descàrrega digital i CD, per Sant Jordi. També les que estiguin relacionades amb aquests com poden ser el nom al CD o portar discos a escoles si és la recompensa que trieu. Podreu escollir entre punts de recollida (un dia a Barcelona o un altre a Sabadell) o que us enviem el CD a casa.

En el cas de triar posar el nom d'un nen o nena al disc, el nom estaria acompanyat del següent text: "algú que ha col·laborat en fer possible aquest projecte ha volgut que el teu nom sigui al disc". Els noms us els demanarem un cop finalitzat el verkami, si aquest finalitza amb èxit.

La recompensa d'enviar discos a escoles, és una proposta molt interessant des del punt de vista pedagògic. "De poetes cançonetes", serà una eina útil per treballar la poesia a les aules. Si trieu aquesta recompensa, podeu triar vosaltres el centre -el dels vostres fills o parents- i nosaltres els hi farem arribar. Si no n'especifiqueu cap, els destinarem a un dels centres que més treballa la poesia: l'Escola Miquel Martí i Pol de Sabadell. Sigui quin sigui l'opció triada, rebreu confirmació de l'entrega.

CALENDARI PREVIST

Aquesta primera fase acabarà a mitjans de Març; si assolim el finançament, entrarem a enregistrar tot seguit. El disc estarà enllestit a inicis d'Abril que és quan es fabricarà.

Les recompenses al voltant del disc: -CD digital, físic i donació de discos per a infants d'escoles de Catalunya- seran entregades abans de Sant Jordi. Després de Sant Jordi, les relacionades amb presentacions o concerts.

+ INFO

Aquests enllaços aniran informant de l'evolució del projecte:

Facebook
Twitter
Youtube
Web

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Toni Xuclà

    Toni Xuclà
    Autor/a

    8 años

    Merci Rubèn !!!!

  • ruben

    ruben

    8 años

    Enhorabona pel projecte! us felicito i espero que tingui molt d'èxit! salutacions!

    Rubèn

  • Toni Xuclà

    Toni Xuclà
    Autor/a

    8 años

    Vicenç quina alegria! no m'en puc estar de respondre't !!! Felicitats!!! jo també tinc una neta ! Aixó ha estat el que ha provocat d'aquest projecte! Ja veuras com s'enganxaran ;) Abraçada!

  • Vicenç Bon

    Vicenç Bon

    8 años

    Toni, no em cal resposta. Tinc dos néts que cantaran molt contents aquestes cançons. I està a punt de venir-ne un altre!

Volver a todas las actualizaciones

#06 / TXARANGO, els últims en incorporar-se

Txarango és el darrer grup/cantant en incorporar-se al projecte. Estem treballant una cançó sobre un poema de Maria Dolors Pellicer que parla d'un mercat d'un poble, la seva gent, les parades… Moltes gràcies a Txarango que han fet un esforç entre assaigs, el Clownia, viatge al Senegal… però ho volien fer i ho faran: ja hem començat

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#18 / ENVIAMENT DE CD'S

Dilluns surten els CD's. Tots els que heu enviat l'adreça -la majoria- rebreu els discos aquesta setmana. També els que heu escrit i em acordat un enviament alternatiu.

Els que no heu enviat l'adreça, envieu-la sisplau. Si en uns dies no les hem rebut us escriurem per insistir!!!

Abraçada

toni

#17 / JA HAN ARRIBAT ELS DISCS

Ja els tenim aquí. Demà comencem a fer sobres i a enviar-los!!! Disculpeu el retard un cop més, no ha estat culpa nostra però ens sap igual de greu. Farem un altre dia d'entrega a Barcelona i Sabadell, si algú prefereix venir a recollir-los que ho digui que ja és la darrera entrega!

Abraçada a tots i totes i moltes gràcies per fer-ho possible.

#16 / ENTREGA I ENVIAMENT DEL DISC

El dia 3 sembla que arriba el camió amb els CD's!

ENVIAMENTS

El mateix dia començarem a fer els enviaments. Els que vulgueu també podeu venir al punt de recollida.

PUNT DE RECOLLIDA

Si tot va bé, el dia 5 faria l'entrega a Sabadell i el 6 a Barcelona.

Punt de recollida a SABADELL: Dia 5 de 18.00 a 20.00, Pati de l'Aliança Francesa, Carrer Sant Josep nº 2. Estaré al mateix pati o, si plou, a l'interior.

Punt de recollida a BARCELONA: Dia 6 de 18.00 a 20.00, Le Pain Quotidien Av. Diagonal, 564 (prop d'Aribau). Estaré al fons del local, un racó amb llibres i sofàs (també es pot entrar pel carrer del Bon Pastor).

Es important confirmació dels que vingueu per esperar-vos i tenir-ho preparat!

També dir-vos que el diari ARA, vendrà el disc amb el diari, el cap de setmana del 6 al 8. És probable que el disc estigui al quiosc abans que us arribi a casa. Em sap greu perquè volia que fóssiu els primers, però tot s'ha precipitat.

Qualsevol comentari, ja teniu el meu correu: leer más

#15 / Portada

En breu iniciarem la tramesa de discos, de seguida que arribin de fàbrica a finals de més o principis de Maig. Mentres, ja us podem ensenyar la portada. Una magnífica il·lustració del Valentí Gubianas.

Molt contents!!!!

#13 / Quan estaran les recompenses?

Hola mecenes.

Veureu, el procés s'ha encallat pel lloc que menys ens ho esperàvem: la fabricació del disc físic. El format que hem triat fa que la fabricació sigui més lenta, perquè implica processos manuals. Hem evitat el típic disc de plàstic, és el més ràpid i barat, però ho vam descartar de seguida perquè el plàstic es trenca i pels nens i nenes pot tenir els seus riscs. Així que hem optat per una fabricació en cartó on les lletres amb il·lustracions del Valentí Gubianas per a cada cançó, van en un troquel (sobret). Així que no pot estar per Sant Jordi. No hi ha data exacta però serà en les següents setmanes.

El disc digital sí que podrà estar. Els que tingueu recompensa amb descàrrega digital anticipada el rebreu. Em sap molt, molt greu perquè em feia especial il·lusió lligar el disc amb la diada de Sant Jordi, però malauradament no podrà ser.

leer más

#12 / Adreces postals

De les recompenses que tinguin enviaments a casa, necessitem la vostra adreça postal! Hem rebut la mitat aproximadament. Ens va bé que ens les envieu perquè anirem preparant els sobres. Si han d'arribar per Sant Jordi, hem d'avançar feina!

toni

#11 / ESTAT DEL PROJECTE 04/04/16

Hola companys

Estem dins dels terminis. Ja tenim pràcticament enllestides les cançons, ja tot enregistrat i mesclat. La darrera cançó en estar enllestida ha estat la de Txarango, l'han enregistrat encara cansats del viatge al Senegal. Queda l'etapa final que un parell de dies la tindrem.

Respecte al disseny, el Valentí Gubianas, il·lustrador d'Olot, està fent els dibuixos de la portada i de l'interior. Les proves són molt, molt maques. Així que, si no hi ha entrebancs, a finals de setmana podria entrar a fàbrica!!

toni

#10 / PRÒRROGA!!! Encara es pot participar

Hi ha persones que s'han posat en contacte amb mi perquè que se'ls hi ha passat la data i demanen si hi ha manera de participar encara i reservar el disc. Si coneixeu algú que estigui en aquest cas, des de Verkami m'han dit que es contempla aquesta possibilitat de participar fora de termini. Els interessats poseu-vos en contacte amb mi per correu electrònic: tonixucla@tonixuclà.com

gràcies

#09 / ACONSEGUIT!!!! Gràcies a cada un i una de vosaltres

ACONSEGUIT!!!! MOLTES GRÀCIES a les 105 persones que han col·laborat! És un honor i una responsabilitat molt gran. El disc portarà una mica de cada un i una de vosaltres. Ara ja comencem a enllestir el disc a tot drap perquè arribi a temps per Sant Jordi. Ja estem enregistrant a tope! De seguida mesclarem i masteritzarem per arribar a temps.

A poc a poc us escriuré per concretar les recompenses i, en els casos particulars de noms i adreces, us les demanaré.

Saber que hi ha tanta gent donant suport és una motivació extra que intentaré plasmar en cada un dels passos del disc des d'ara fins que us arribi a les vostres mans. També m'agradarà molt que em pugueu fer arribar els vostres comentaris que tingueu el disc: què us agrada més?, què canviaríeu?, si ho trobeu adient pels nens… El que us vingui de gust comentar, serà ben rebut!

Abraçada a tots i totes!!

Toni

#08 / QUÈ PASSA SI SUPEREM LA XIFRA?

QUÈ PASSA SI SUPEREM LA XIFRA?

En primer lloc dir que encara no hem assolit el finançament. Falta molt poquet i tenim confiança en què arribarem. Sí que volem avançar-nos i respondre a una qüestió que possiblement us plantejareu molts de vosaltres o dels nous mecenes: què passa si superem la xifra?, val la pena fer-se nou mecenes?

Estem molt il·lusionats amb el projecte així que si les aportacions superen la xifra necessària, ho destinarem a un segon disc!!! Tenim una idea molt innovadora, original i trencadora per a aquest segon projecte destinat també als nens i nenes, us sorprendrà! Com que el que demanem ara és suficient per a aquest projecte, ho guardarem al calaix per al segon disc que ja tenim al cap. Serà un projecte totalment diferent i sorprenent. En aquests dies que queden, sent nou mecenes tindreu l'oportunitat de tenir la descàrrega anticipada, donar discos a centres escolars i altres recompenses que, un cop finalitzada la campanya, ja no hi seran.

#06 / TXARANGO, els últims en incorporar-se

Txarango és el darrer grup/cantant en incorporar-se al projecte. Estem treballant una cançó sobre un poema de Maria Dolors Pellicer que parla d'un mercat d'un poble, la seva gent, les parades… Moltes gràcies a Txarango que han fet un esforç entre assaigs, el Clownia, viatge al Senegal… però ho volien fer i ho faran: ja hem començat

#05 / Sentiu les primeres proves !

Ja us podem fer sentir proves del disc! No ens podem estar quiets i ja estem fent proves. En aquest vídeo sentireu una petita mostra de les primeres idees amb els cantants. Són proves senzilles, amb guitarres, veus i poca cosa més, però suficient per fer-vos una idea.

https://youtu.be/P1tur6KSBTY

Podeu compartir aquest enllaç amb els vostres contactes. Necessitem molts mecenes més. Estem al 50% de finançament i de temps per aconseguir-ho

Moltes gràcies !!!

toni

#04 / Nom al disc

Els que heu participat amb la recompensa que inclou el nom d'un nen o nena al disc: si el projecte finalitza amb èxit, us escriuré demanant el nom dels nens que han d'anar al disc.

#03 / Darreres novetats

Éric Vergès d'Els Catarres, Mariona Castillo i XY s'incorporen al projecte. Estic molt content d'anunciar-vos aquestes darreres incorporacions. Estem treballant tres extraordinaris poemes, d'Enric Cassasses, Miquil Martí i Pol i Lola Casas que són una meravella! Ara només ho sabeu vosaltres. En el seu moment ho farem públic.

Us dono les gràcies i aprofito per demanar-vos que reenvieu el link d'aquest Verkami. Encara queda molta feina a fer per aconseguir l'objectiu. Ja sabeu com funciona aquest finançament: o tot o res!

http://vkm.is/depoetescanconetes

Moltes gràcies per participar i per ajudar a fer-ho possible!

toni

#02 / Descàrrega anticipada

La primera recompensa que s'entregarà serà la descàrrega anticipada, amb la portada del disc i tots els textos. Després quans els discos estiguin fabricats, entregarem els discos de la forma que trieu, al punt d'entrega o enviat a casa i a les escoles que trieu!

Per aixó posem descàrrega digital anticipada.

#01 / noms de germans al disc

Em demanen que si es tria la recompensa que porta "+ El nom d'un nen o nena al disc" si es pot afegir als germans. I tant! No cal que sigui una nova recompensa per a cada nom. Hi caben tots els germans.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies