❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Del Cas dels catalans al Cas de Catalunya. Tres-cents anys de silenci o de revolta?

Qui perd els orígens perd la identitat, deia el cantant i poeta. Si Catalunya és avui més viva que mai és perquè, malgrat l’ensulsiada del 1714, els catalans mai es rendiren i lluitaren amb obstinada voluntat per recuperar les llibertats arrabassades.

Categoría

Creado en

0
segundos
166
Aportaciones
4.020€
De 3.790€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Una eina imprescindible per a conèixer el passat i assegurar el futur

Un llibre en edició impresa que, a més a més, s’oferirà i s’obsequiarà en versió e-book a tots els Instituts de Catalunya

El cas de Catalunya

Qui perd els orígens perd la identitat, deia el cantant i poeta. Si Catalunya és avui més viva que mai és perquè, malgrat l’ensulsiada del 1714, els catalans mai es rendiren i lluitaren amb obstinada voluntat per recuperar les llibertats arrabassades. Molts d’aquells fets i dels qui en foren protagonistes són pràcticament desconeguts per gran part de la població.

És per això que editarem un llibre dedicat a donar-los a conèixer d’una manera senzilla, amena, i didàctica que no per això menystindrà la realitat d’allò que passà i del coratge, de la tenacitat i, fins i tot, de l’heroïcitat d’aquells que ens precediren.

El cas de Catalunya

Com serà el llibre

El llibre tindrà unes 150 pàgines ( amb inclusió de documents i fotografies) en format 210 x 148,5, amb portada en cartolina gràfica extra de 300 gr. amb solapes i interior òfset preprint de 90 gr. Se’n farà també una edició e-book que es farà arribar gratuïtament a tots els Instituts d’Ensenyament Secundari de Catalunya per a que serveixi com a eina de treball per a professors i estudiants.

Quins continguts tindrà

Amb un llenguatge planer i entenedor oferirà un recull en deu capítols d’aquells personatges, instants i episodis històrics que des de la Guerra de Successió fins a la fi de la Segona Guerra Mundial han destacat i han deixat petjada en la llarga lluita del poble català per a esdevenir un poble lliure entre els pobles lliures de la terra.

El perquè Del cas dels catalans al Cas de Catalunya

Des de la caiguda de Catalunya en mans de l’exèrcit castellà i francès, l’any 1714, a ran de l’anomenada Guerra de Successió en el que tot el món conegué com El cas dels catalans fins l’any de l’acabament de la Segona Guerra Mundial, el 1945, on tres representants del Consell Nacional Català a l’exili s’adreçaren als quatre estats patrocinadors de la Conferència sobre Organització Internacional celebrada a San Francisco (on va néixer l’ONU) presentant El Cas de Catalunya tot denunciant que “El conflicte entre Catalunya i Espanya, com qualsevol altre problema entre una nacionalitat oprimida i el seu opressor, sempre ha estat un problema de natura internacional”, els catalans han maldat una i altra vegada en recuperar les seves llibertats i per això creiem que aquests dos fets, amb vora tres-cents anys pel mig, són dos esdeveniments que ens permeten situar d’una manera clara i fidedigna el marc històric que volem donar a conèixer.

Autors

Josep Cruanyes i Tor, Josep Ferrer i Ferrer , Jordi Miravet i Sanç, Agustí Soler i Regàs, Toni Strubell i Trueta.

Josep Cruanyes i Tor

(El Masnou, 1952), advocat, historiador, president de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics. President Consell Assessor Agència Catalana de Protecció de dades Personals. Fundador i president de la Comissió de la Dignitat.

Autor de: Els papers de Salamanca. L’espoliació del patrimoni documental de Catalunya (1938-1939), La Generalitat en la Història de Catalunya, Història de Catalunya, Els drets lingüístics dels catalanoparlants.

Josep Ferrer i Ferrer

(Barcelona, 1941), filòleg, escriptor, fundador del PSAN, Nacionalistes d’Esquerres, la Crida a la Solidaritat i l’ANC.

Autor de: Per l’alliberament nacional i de classe i coautor de Diccionaris normativa i llengua estandard .

Jordi Miravet i Sanç

(Barcelona, 1946), economista, llicenciat en Ciències Econòmiques (UB), dirigent de l’escoltisme català, membre del FNC, de la FNEC i del SDEUB. Membre impulsor d’Amnistia Internacional a Barcelona. Fundador i president del Memorial 1714.

Agustí Soler i Regàs

(Mataró, 1946), escriptor, llicenciat en Història (UB), regidor Drets Civils de Barcelona (1995-1999), president Fed.Catalana d’ONG’S pels Drets Humans (2002-2005), fundador Partit Republicà Català i ANC.

Autor de: Tenim drets els catalans?, ERC-PI, escissió o cop d’estat a l’independentisme?, El cas Egunkaria, Pepeta Moreu, el gran amor impossible de Gaudí.

Toni Strubell i Trueta

(Oxford, 1952), llicenciat en Llengües modernes (Oxford Univ.), professor filologia anglesa (Univ.Deusto), escriptor i periodista. Fundador Comissió de la dignitat. Creu Sant Jordi (2002), diputat per SI (2010-2012).

Autor de: Sunyol, l’altre president afusellat, El cansament del catalanisme, Un català entre bascos, Josep Roca i Ferreras, El moment de dir prou, What catalans want?

Recompenses

10 € : llibre en format e-book + lot quatre postals especials de 210 x 150mm

20 € : recompensa anterior + llibre imprès

30 € : recompensa anterior + llibre a escollir (Edicions Ciutat Vella)

50 € : recompensa anterior + un altre llibre

100 € : recompensa anterior + un altre llibre + llibre a escollir + ampolla de vi

Lot postals artístiques

quatre postals d’alta qualitat; grandària especial ( 210 x 150 mm )
quatre artistes diferents:

  1. Ramon Casas i Pere Romeu ( Ramon Casas )

  2. Carta de “Els quatre gats” ( Pablo Picasso )

  3. Tournée du chat noir ( Théophile Alexandre Steilen )

  4. Job, 1896 ( Alfons Mucha )

Llibres a escollir

  1. L'Opus Dei. Els legionaris de Crist, els kikos, etc, i la lluita per al poder al Vaticà (Josep Maria Prim i Serentill. Edicions Ciutat Vella)

  2. El llarg adéu de Pinochet (Toni Cruanyes. Edicions Ciutat Vella)

  3. El cas Egunkaria (Agustí Soler i Regàs. Edicions Ciutat Vella)

Ampolla de vi

Ampolla de vi Finca Malesa (garnatxa negra i merlot). Vi d'alta qualitat elaborat al Celler Mas Romeu (denominació d’origen Empordà). PVP. 20 €

Calendari previst

Un cop acabat el termini d'aportacions, en unes 6 a 8 setmanes haurem fet el llibre i, tot seguit, els lliurarem als mecenes.

+ Info

El cas dels catalans

Volem destacar i agrair la col·laboració de l’editorial Edicions Ciutat Vella i del Celler Mas Romeu

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Francesc

    Francesc

    más de 8 años

    Es valora gaire que el coneixement objectiu de la història i la seva divulgació potencia força el sentiment català?

  • Associació Francesc de Castellví

    Associació Francesc de Castellví
    Autor/a

    más de 8 años

    Bon dia Sangus, moltes gràcies pel teu suggeriment que el traslladaré a l'Associació. Una abraçada.

  • Sangus

    Sangus

    más de 8 años

    En l'apartat del Directori les imatges es podrien convertir en imans? seria interessant.

  • antoni maria claret palmarola i creus

    antoni maria claret palmarola i creus

    más de 8 años

    Bon dia, no recordo si vaig aportar res o quina quantitat vaig aportar, m'ho podeu dir? Imagino que si rebo el vostre correu és perquè ho vaig fer. gràcies

  • Associació Francesc de Castellví

    Associació Francesc de Castellví
    Autor/a

    más de 8 años

    Benvolguda Laura,

    Per Laura Teixidó no ens consta cap aportació.

    Moltes gràcies pel vostre suport.

    Pere Vinyeta

    Cas dels catalans

    Coordinador

  • LAURA TEXIDO

    LAURA TEXIDO

    más de 8 años

    Bon dia, no recordo si vaig aportar res o quina quantitat vaig aportar, m'ho podeu dir? Imagino que si rebo el vostre correu és perquè ho vaig fer.

    gràcies

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies