❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Anòsmia

Desodoritzar, reodoritzar. Aquesta paradoxa es trasllada a l'espai escènic de Can Felipa en un projecte interdisciplinari: música, dansa i aroma. Tu també et taparàs el nas?

Isabel Piniella

Un projecte de

Categoria

Creat a

Barcelona
0
segons
16
Aportacions
925€
De 900€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

Dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Anòsmia: [de an- i gr. osmḗ 'olor, olfacte'] Disminució o abolició del sentit de l'olfacte. Diccionari.cat

Què és Anòsmia?

És un projecte on es troben músics i ballarins en una atmosfera creada amb dispositius aromàtics. La idea neix d'un conte d'Italo Calvino, El nom, el nas, on l'ús intensiu de l'olfacte dóna lloc a tres situacions sinistres. Tot i que l'espectacle no consisteix en la representació d'aquest conte, hem volgut traslladar a l'escena una abstracció del seu contingut: l'obsessió per la desodorització i reodorització com a paradoxa social. Proposem l'ús d'olors a les arts escèniques i qüestionem una mena d'anòsmia col·lectiva.

Presentem un escenari obert on ballarins, músics i espectadors es poden moure lliurement. A l'espai trobareu accions i dispositius aromàtics que creen correspondències dialogants entre si. Entre els objectius, volem:

  • Propiciar una percepció multisensorial

  • Qüestionar a traves d'una reflexió estètica de fons, l'efecte social de la olor

  • Crear un espai escènic participatiu

    El procés de creació té tres moments importants:

  • Fenomen sonor: Hem escollit una peça oberta minimalista, In C, de Terry Riley, que comprèn 53 patrons musicals que despleguen un mateix acord i pot ser interpretada per un nombre indeterminat de músics i durant el temps que es desitgi.

  • Fenomen visual: dos o tres ballarins executaran també seqüències coreogràfiques en relació a les aromes que s'hi troben a la sala.

  • Fenomen olfactiu: A la sala hi haurà un repartiment aromàtic cada cop mès dens. Però no us preocupeu, us facilitarem màscares que podreu fer servir en qualsevol moment. Tot i que del que es tracta és de participar en una trobada sensorial col·lectiva.

    Aquest projecte forma part d'un programa de residències artístiques del Centre Cívic Can Felipa al Poblenou (Barcelona). Us hi esperem al febrer!

Quins son els membres?

Gisela Riba estudià dansa a l'Institut del Teatre de Barcelona i té formació universitària a Humanitats. Ballà a diversos ballets a Espanya i Europa i actualment és membre de la companyia Psicoproject en moviment i forma part del projecte Romanticiste 2.0 Crowdcreating. Participa i dirigeix altres projectes interdisciplinaris, com ara Homo tecnologicus, que també gaudeix d'una residència a Can Felipa.

Jordi Soler és ballarí, creador escènic i mestre d'educació especial. Addicionalment té formació en teatre físic i actuà a diverses sales de Barcelona, com ara el Teatre Tantarantana, el Mercat de les Flors o el MNAC. És membre fundador de la companyia de dansa Psicoproject en moviment i actualment és professor de dansa contemporània i teatre social a diverses escoles de Catalunya.

Juan José Faccio estudià saxòfon a l'ESMUC i Música com a Art Interdisciplinar a la UB. Participà a diversos projectes de nova creació a Àustria i dirigí un projecte musical i escènic a la sala Hangar. Té publicacions sobre les partitures gràfiques d'Earl Brown i actualment estudia un màster d'interpretació contemporània a Lucerna (Suïssa), on també organitza un festival de música i temps.

Isabel Piniella estudià Humanitats a la UPF i Pensament contemporani a la UAB. Allà va conéixer a la professora Marta Tafalla, qui sempre va donar el seu suport en el camí de la performance. Com a formació complementària, va participar a diversos seminaris sobre política i estètica del MACBA, del col·lectiu Artefakte i de la cooperativa La Caníbal. Té estudis professionals de música i formació en teatre social i físic. Actualment viu a Suïssa i treballa com a tècnic de projecció i llum a Le Thèâtre Kriens i corrector lingüístic per a la Revista Forma Humanitats.

Per què donar suport?

Els programes de residència als centres cívics consisteixen en la cessió d'un espai d'assaig amb el compromís d'una actuació al centre. Normalment els artistes perceben el taquillatge (si n'hi ha) d'aquesta única actuació. Tot i així, fins al moment de la presentació, hem de treballar amb un pressupost incert.

El que volem aconseguir a traves de Verkami és tenir la certesa de quantes persones estan interessades en venir a gaudir del que fem, és a dir, fer una venda anticipada. Per això cada donatiu té sempre com a recompensa la entrada a l'espectacle i l'agraïment públic a través del programa de mà i pàgina del projecte. Per a oferir-vos encara més, veureu que hi ha molts tipus de recompenses que fan l'espectacle més entenedor. En el cas de no poder assistir al esdeveniment, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per a ajustar una nova recompensa!

Si aconseguim l'objectiu podrem garantir el següent:

  • Un ensemble divers de músics

  • Instalació escènica

  • Vestuari

  • Un tècnic audiovisual que enregistri i editi la actuació

  • Tapeig i xerrada!

És per tot això que necessitem el vostre suport. Tenim dos ballarins, tenim dos músics, tenim un espai. Amb la vostra ajuda deixarem de ser un work in progress!

Calendari previst

5 de febrer de 2016. Aquest és el dia de la presentació. Els ballarins ja estan treballant en la coreografia i gràcies a vosaltres podrem reunir al grup de músics al desembre i al gener.

Els col·laboradors a Verkami tindran la possibilitat de vindre al assaig general el dia abans de la presentació. I com qualsevol actuació a Can Felipa, ja sabeu que hi haurà xerrada i col·loqui desprès del concert i us convidarem a tapes i begudes.

+ Info

També podeu tafanejar a les pàgines de vídeo dels autors: Gisela Riba, Jordi Soler y el Proyecto Delta de Juan José Faccio, publicat al canal de recerca de Rubén López Cano y Úrsula San Cristóbal.

Finalment, si sou músics o ballarins i voleu donar-nos suport d'una altra mena, podeu participar al La(b) Felipa. Teniu tota la informació a la pàgina de Facebook on també hi trobareu actualitzacions del procés de creació!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies