❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Lliure i millor.cat: Un diari nou per a un país nou

Lliureimillor.cat és un diari digital, el primer de tot Catalunya, que basa la seva tasca informativa en l'opinió i la interpretació. Per tant, en aquest diari no hi trobareu les notícies del dia sinó eines que us ajudaran a formar-vos la vostra pròpia opinió sobre el present i el futur del país.

Lliureimillor.cat

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
78
Aportaciones
15.400€
De 12.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Aportem noves veus per canviar el país:

No hi ha un moment més excitant a la vida com assistir a un part. D'una criatura, d'un projecte associatiu o empresarial... en aquest cas d'un diari digital. És un moment únic, irrepetible i ara us oferim la possibilitat de ser-ne partíceps de manera activa.

Veniu a formar part d'un nou projecte de país. Lliureimillor.cat és un diari que neix "des de baix", impulsat per la societat civil, per entitats i persones que promouen un projecte de nou periodisme, adaptat als debats que avui i demà seran presents al nostre país. Ens inspira opinar i generar debat a l'entorn de la construcció d'un país amb major justícia social, que promogui la cultura de la pau, la creació d'un estat modern i capdavanter al món.

La informació i el debat són el planter del coneixement. Un poble que té coneixement és un poble convençut i un poble convençut és un poble compromès. Sense compromís no hi ha nou país.

Lliureimillor.cat és més que un mitjà de comunicació, és una eina. Una eina per ajudar a canviar-ho tot. Som l'expressió escrita d'una campanya que porta per nom Un país lliure Un país millor, que fa uns anys van impulsar tres entitats prou representatives de Catalunya: Gent de la Terra (organitzadors de la Mostra d'Entitats dels Països Catalans cada 11 de setembre sota l'aixoplug de l'Arc de Triomf de Barcelona), Ens de l'Associacionisme Cultural Català (impulsora del digital de cultura Tornaveu) i el Ciemen (una entitat que històricament ha lluitat pels drets de les minories arreu del món). A aquesta campanya s'hi ha sumat l'empresa de comunicació Nautilus.cat.

La referència professional d'aquest projecte són el periodista Andreu Mas i l'històric activista cultural Enric Fontanals, que en són els editors. El primer, a més a més, n'ocupa la direcció.

Aquest diari, doncs, no forma part de cap gran grup periodístic, és un diari que neix des de la societat civil, amb humilitat però amb vocació de tenir un espai propi en el temps de lectura dels catalans. Som fruit de la cultura de l'esforç.

Les veus del nou país:

Incorporem, doncs, un seguit de veus, que en molts casos seran noves per a vosaltres i altres que ja coneixereu. Encara estem treballant per incoporar opinadors, però aquests són els que ja s'han compromès:

Vicenç Relats, editor de la publicació Els vallesos. Lola Martínez Sala, politòloga. Joaquim Cervera, teòleg i sociòleg. Marta Royo, especialista en màrqueting i publicista. Ferran Falcó, exdiputat del Parlament de Catalunya per CDC. Germà Capdevila, editor de la revista Esguard. Pere Aragonès, diputat al Parlament de Catalunya per Junts Pel Sí (ERC). Emili Gil, escriptor. Miriam Nogueras, empresària i activista social. Oriol Puig, advocat. Jordi Bages-Querol, especialista en màrqueting i comunicació. Enric Fontanals, activista social, membre de Gent de la Terra. Joan Canadell, empresari i escriptor. Uriel Bertran, exdiputat del del Parlament de Catalunya per Solidaritat per la Independència. Pere Bosch, historiador. Enric Serra, periodista. Meius Ferrer, experta en comunicació 2.0. Mònica Sabata. Directora executiva de la Càtedra Josep Termes.

col·laboradors lliureimillor
col·laboradors lliureimillor

A què destinarem les vostres aportacions:

Les vostres aportacions aniran dirigides a poder crear una estructura mínima que garanteixi la continuïtat d'aquest projecte, després d'un any de proves. Demanarem que s'auditi la nostra audiència i anirem al mercat per cercar la complicitat d'anunciants i patrocinadors que ens permetin consolidar-nos.

Creem el "Banc publicitari de les ONG"

Quan feu aportacions a aquest projecte de micromecenatge, no estareu només ajudant a fer créixer un diari nou, sinó que també estareu ajudant a entitats sense ànim de lucre que treballen per a la societat. La majoria de recompenses, sobretot les de major import, es transformen en publicitat que les ONG poden fer servir per captar socis, anunciar les seves campanyes d'ajut, etc... Vosaltres trieu a qui li destineu.

El nostre calendari:

El projecte ja està en marxa.** L'1 de desembre s'incorporaran de cop tots els opinadors** que escriuran de manera regular (un cop al mes com a mínim) i al gener es faran els darrers retocs a la publicació. Les recompenses es repartiran a partir del mateix moment que el Verkami es doni per conclòs. Esperem que entre el gener i el febrer (tenint en compte les festes de Nadal) tot estigui distribuït.

Troba'ns a:

Lliureimillor.cat
@lliureimillor
FB Gent de la Terra
FB Lliureimillor

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Lliureimillor.cat

    Lliureimillor.cat
    Autor/a

    más de 8 años

    Fes un ingrés o transferència a Caixabank, al número de compte següent:

    ES05 2100 8131 0502 0008 2895 a nom d'Andreu Mas, des d'allà farem l'ingrés amb una targeta de crèdit. Indica al motiu de la transferència "Aportació Joan Sala".

    Pel que fa al teu bloc l'hem mirat i ens interessa la col·laboració. Em pots enviar el teu mail i telèfon a [email protected]? Així et contacto i quedem entesos.

  • Joan Sala Vila

    Joan Sala Vila

    más de 8 años

    On puc ingressar la meva aportació de 100€ perquè no pago amb targeta. Per altra banda si creieu interessant la meva opinió entre al meu bloc filosofiaipensaments/joan sala vila. Atentament.

#04 / Us presentem els nous col·laboradors i l'equip de redacció

Cada cop anem sumant més persones al projecte de lliureimillor.cat. Avui us presentem algunes de les noves veus del país que pràcticament completen una primera tongada en la graella de col·laboradors.

Són: Albert Fabà. Lingüista. Jordi Calvet. Escriptor. Enric Canela. Catedràtic de Bioquímica de la Universitat de Barcelona. Joan Sala. Excapellà i escriptor. Joan Carles Isal. Activista per la independència i membre de la CUP.

També vol aprofitar per presentar-vos l'equip, ara de voluntaris, que fa possible aquest diari digital treballant des de la sala de màquines.

Són: Enric Duran. Director executiu de Lliureimillor.cat i lingüista. Jordi Creixell. Sotsdirector de la publicació i periodista. Jordi Nierga. Periodista i responsable de la coordinació de la secció d'Història. A tots ells hi cal sumar l'equip de professionals de Nautilus.cat, i la tasca d'un bon nombre de persones de Gent de la Terra.

Ara només ens falteu vosaltres!!! Col·laborau que estem a la recta finalíssima!!!

#03 / El perquè de tot plegat

Encarem la recta final del Verkami que fa avui tot just 30 dies vam començar

per acabar d’apuntalar el diari digital d’opinió lliureimillor.cat. Ahir, una amiga em preguntava per quin motiu una persona del carrer hauria de posar diners en un “projecte privat”, i en certa manera m’encomanava a participar de la lògica del mercat, que, amb les seves regles darwinianes, ja fa el procés de selecció natural entre allò que val i allò que és sobrer. La seva reflexió, lúcida com totes les que m’acostuma a fer, em va bé per explicar-vos el perquè de tot plegat: per què aquest projecte?, què cerquem?, qui som?, per què hem engegat una campanya de micromecenatge? i per què hi hauríeu de participar?

Anem a pams. Liureimillor.cat no és un projecte privat de mitjà de comunicació “a l’ús”. Els impulsors d’aquest projecte som representants

d’entitats i d’una pime de les petites als quals ens mou un objectiu de servei a

la ciutadania, no pas d’afany de lucre. La majoria de mitjans de comunicació

#02 / Una empenta molt forta

Després d'uns quants dies sentint-nos com predicadors en el desert, sembla que les aportacions s'estan animant. Hem d'agrair especialment al mecenes que ha fet una espectacular contribució de 5.000 euros perquè el projecte tiri endavant. Constatem que encara hi ha persones que creuen en projectes periodístics nous. D'altra banda, el nostre producte millora dia a dia, o això és el que intentem, com ho demostra el fet que hem respost ràpidament amb la publicació d'articles sobre els atemptats de París que han tingut molt bona acollida pels nostres lectors i que donaven un punt de vista força diferent al que oferien la majoria de mitjans.

Ens va satisfer especialment comprovar com Loretta Napoleoni, una reconeguda experta en qüestions de gihadisme, feia servir els mateixos arguments que es recollien en l'article del director de lliureimillor.catleer más

#01 / Ja tenim vídeo!!!

Acabem d'incorporar a la portada del projecte un vídeo, que destil·la emoció i que fa referència, en poques ratlles, a la filosofia que inspira el naixement d'aquest nou mitjà de comunicació.

El vídeo l'han fet les professionals de VideoGir, que treballen al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

Estem molt contents del resultat. Esperem que us toqui prou la fibra com per entusiasmar-vos i fer-vos sumar al projecte.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies