❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

ARMA D'AMOR. Homenatge a la Companyia Elèctrica Dharma

Edició revisada del llibre de poemes 'ARMA D'AMOR. HOMENATGE A LA COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA' (Premi de Poesia Jacint Verdaguer 2014) del poeta santcugatenc ALBERT UBACH, il·lustrat pel pintor almacellenc JOSEP PASCUAL, amb videocomentaris de l'autor i pròleg del cantautor XAVIER BARÓ.

República dels Llibres

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
26
Aportaciones
2.515€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Qui som, què fem i per què?

Som un grup d’escriptors i artistes que ens hem unit per crear la República dels Llibres, una alternativa autogestionada a les servituds actuals del sector editorial.

Hem creat l’editorial que voldríem tenir com a autors. Som una editorial slow book: preferim l’excel·lència a la rapidesa i la qualitat a la quantitat.

Som un projecte sostenible i no lucratiu: som pocs i cobrem només per la feina feta, no repartim dividends. Prescindim de capital especulatiu i ens basem en el finançament social.

Som un projecte arrelat a la terra: editem en català i imprimim els llibres amb tintes ecològiques i papers reciclats amb proveïdors de proximitat.

Som absolutament curosos amb l’edició del llibre, i ambiciosos amb el disseny. Maridem arts plàstiques i literatura i fusionem tradició i modernitat: apostem pel llibre imprès però hi incorporem les noves tecnologies i el llenguatge audiovisual.

Apostem per creadors emergents, els demanem implicació i els donem un tracte de confiança i una remuneració justa. Promocionem els nostres autors: muntem recitals als poetes i exposicions als pintors, i fem una edició gràfica paral·lela a cada llibre amb l’obra plàstica que l’il·lustra.

I, sobretot, estimem el llibre com un petit tresor.

Treballem, en definitiva, per fer realitat el vell ideal de la República dels Llibres, una pàtria per als escriptors i els lletraferits, i ho volem fer entre tots, amb el vostre suport.

I ara què us proposem?

Després de l’èxit del projecte anterior, consolidem la col·lecció de poesia il·lustrada “L’Oracle” amb un nou títol. El nostre nou autor és l'ALBERT UBACH, multipremiat poeta de Sant Cugat del Vallès afincat a Manresa, i l’obra que li publiquem, ARMA D’AMOR. Homenatge a la Companyia Elèctrica Dharma, ha estat guardonada per l’Ajuntament de Calldetenes amb el Premi de Poesia Jacint Verdaguer. La seua obra poètica destaca per la seua profunditat espiritual i la seua qualitat, sempre avalada per la crítica i reconeguda amb premis de prestigi.

L'obra s'editarà acuradament revisada per l'autor expressament per a l'ocasió.

Altre cop, a més, el llibre es publicarà generosament il·lustrat de dalt a baix, amb la novetat que en aquest cas les il·lustracions seran a tot color.

L’artista que ha aportat les seues obres al llibre és l’extraordinari pintor almacellenc JOSEP PASCUAL. Els seus quadres, d'una qualitat i d'una força plàstica desbordants, han estat també premiats i exposats arreu del món. Com en el projecte anterior, en paral·lel a l’edició del llibre, farem una edició gràfica de làmines a tot color de les obres que il·lustren el llibre.

El llibre contindrà també un pròleg del cantautor Xavier Baró, i portarà, incrustats mitjançant codis QR, diversos continguts audiovisuals.

De què va el llibre?

Arma d’Amor és un llibre d’homenatge. Un homenatge que el poeta Albert Ubach ret a la històrica formació musical catalana. Un recull de poemes on cada disc de la Dharma dóna títol a un poema i on dins de cada poema hom hi pot trobar camuflades cadascuna de les cançons que en formen part. Amb aquest joc formal, Ubach parteix de la discografia de la Dharma per desgranar el seu univers intern més íntim, on el duel entre l’amor i la mort configuren la seva principal art poètica.

Arma d’Amor és, fonamentalment, un llibre d’amor. De l’amor a unes arrels on poua el dring vivent d’una identitat sonora que ens defineix. De l’amor que brolla de la llum pregona de l’ànima del nostre ésser. I, especialment, de l’amor immortal que sobreviu sempre al dol per la mort física de l’amor. Una poesia íntima i alhora vibrant, profundament arrelada a la terra i abeurada en la tradició i en el nostre imaginari col·lectiu, plena de referents i motius catalans i universals. Una obra honesta, amarada d'energia, d'emoció i d’espiritualitat.

A què destinarem els diners?

A la República dels Llibres pensem que tot bon artista i tot bon llibre, encara que no siguin mediàtics (o precisament pel fer no ser-ho), mereixen l'oportunitat de ser publicats, remunerats i promocionats dignament. Per això necessitem el vostre ajut per finançar tot el procés d'edició de l'obra, la producció de tot el material plàstic i audiovisual que hi va a dins, i la necessària promoció dels artistes i del llibre un cop editat. Necessitem el vostre ajut per poder-vos oferir una edició de gran qualitat a un preu assequible i alhora remunerar de manera justa tots els creadors i professionals que intervenen al projecte.

Volem donar al poeta i a l'artista el circuit que la força de la seva obra es mereix, i volem fer sostenible la creació artística augmentant significativament el percentatge dels drets d’autor. A la República dels Llibres tenim un ferm compromís amb aquesta causa i, amb l’esperança que altres editors vulguin seguir el nostre exemple, paguem als autors el 20% del PVP des del primer exemplar venut, inclosos els que us farem arribar als verkamistes per les vostres aportacions.

A més, volem presentar i difondre com cal la nostra plataforma editorial perquè altres autors i artistes puguin unir-s’hi i formar part de la naixent República dels Llibres.

Què farem si aconseguim més diners dels demanats?

La quantitat que demanem és la que necessitem per realitzar el projecte en condicions dignes. Si aconseguim més diners, però, podrem fer un tiratge més gran del llibre, fer-ne més difusió, més activitats artístiques arreu del territori i, en definitiva, fer arribar més lluny l’obra de l’autor i de l’il·lustrador, així com el nou model editorial que proposem.

Quan ho farem i què us oferim?

Tenim molta il·lusió i moltes ganes de seguir fent créixer aquesta República dels Llibres, i confiem en la força del projecte, de l'obra que editem i del vostre suport, així que ja hem començat a treballar en el disseny i l'edició del llibre, i esperem, amb el vostre ajut, poder-lo dur a impremta a finals d'any, tan bon haguem aconseguit el finançament necessari.

Per agrair-vos-ho us oferim, a més del llibre, un interessant ventall de recompenses per a tots els gustos i perfils: particulars, grups, biblioteques, entitats, empreses... Estem convençuts que us encantaran! Si us n'interessa més d'una, naturalment, podeu fer diverses aportacions.

Les recompenses materials es lliuraran en una festa d'agraïment als mecenes, que tindrà lloc a començaments de 2016. Els mecenes que no hi puguin assistir les rebran per correu postal durant els dies següents. Les dates de les recompenses que consisteixin en actuacions es negociaran amb els mecenes i els artistes (per a actuacions a més de 50 Km de Manresa, el mecenes s'haurà de fer càrrec del desplaçament i l'allotjament).

El nom de tots els mecenes constarà, si així ho desitgen, als crèdits del llibre, i també a la futura pàgina del projecte al nostre web. Amb aportacions a partir de cent euros hi podran constar de manera destacada, i les entitats i empreses que facin l’aportació màxima podran fer constar de manera molt destacada el seu logotip com a patrocinadors. En aquest sentit, si un mateix mecenes fa més d'una aportació, tindrem en compte la quantitat total.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • República dels Llibres

    República dels Llibres
    Autor/a

    más de 8 años

    Mirarem de fer un acte a cada localitat on hi hagi mecenes suficients. Per tant fes-ho córrer entre els teus contactes locals!

  • ABEL MARUNY I SALES

    ABEL MARUNY I SALES

    más de 8 años

    Sabeu a quina ciutat fareu aquesta festa per donar les recompenses als i les mecenes ? Gràcies.

#02 / Presentació del projecte avui a Almacelles

Aquest vespre presentem al món el nostre nou projecte ARMA D'AMOR, HOMENATGE A LA COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA.

Us esperem a les 19 h al Museu d'Almacelles per compartir aquesta festa amb tots vosaltres. El nostre editor JORDI PRENAFETA us explicarà tots els detalls del projecte, el poeta i crític d'art ALBERT BALADA farà tertúlia amb els artistes, el nostre autor ALBERT UBACH us recitarà en primícia poemes del llibre, l'il·lustrador JOSEP PASCUAL dibuixarà en viu una obra que sortejarem al final de l'acte entre els mecenes d'avui i compartirem amb la intervenció del nostre col·laborador i prologuista d'ARMA D'AMOR, el cantautor XAVIER BARÓ.

Clourem l'acte amb un brindis pel projecte amb música de la Dharma i videoprojeccions de les il·lustracions. I tots els qui vingueu us endureu de franc un obsequi gràfic del projecte!

No hi falteu!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies