❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Operació Garzón contra l'independentisme català

Enmig de l'homenatge al 20è aniversari de Barcelona 92, volem que l'Operació Garzón no s'oculti, sinó que s'expliqui. I aquest documental ho pot fer possible, amb el teu ajut. Pàgina web: http://www.llibertat.cat/operaciogarzon

0
seconds
277
Pledges
10.725€
From 6.000€
Contribute to the project

Choose your reward

QUI SOM
Llibertat.cat va néixer el 4 de novembre del 2006 per donar a l'independentisme d'esquerres un espai de difusió i opinió, però també de memòria històrica. Al llarg d'aquests anys el mitjà ha fet una tasca important de recuperació de la memòria històrica de l'independentisme català, a través de notícies diàries i d'una secció expressa que porta el mateix nom, per poder així entendre el present i combatre el silenciament del discurs i mitjans oficials.

La realització del documental va a càrrec de Zeba Produccions, una productora creada al juny del 2005 i establerta a la Garrotxa i al Ripollès.* Terra Lliure, punt final* i La Crida, història d’una resposta
són dos documentals de Zeba coproduïts conjuntament amb Televisió de Catalunya i que es van emetre el 2007 i el 2011, respectivament. L’últim documental realitzat és La Sardana, dansa nacional de Catalunya?, una coproducció amb Amunt Produccions i que també està previst que s’emeti per Televisió de Catalunya.

QUÈ VOLEM FER

Aquest any, coincidint amb el vintè aniversari de l'Operació Garzón als Països Catalans, Llibertat.cat, amb el suport d'entitats i associacions com Alerta Solidària o l'Associació Memòria contra la Tortura, vol posar en marxa el documental *Operació Garzón contra l'independentisme català *per abordar la persecució de l'independentisme del 1992 en el marc del 20è aniversari dels Jocs Olímpics.

Comptem amb el suport de Memòria contra la Tortura i Alerta Solidària

PER QUÈ HO VOLEM FER

Creiem que enmig de tota la febre d'aniversari que patirem, cal ser rigorosos i recordar la cara més oculta dels Jocs, com va ser l'Operació Garzón i la ràtzia repressiva contra l'independentisme català. Un total de 38 independentistes van patir una persecució indiscriminada acusats de pertànyer a Terra Lliure, que es mantenia activa malgrat l'autodissolució de la IV assemblea de l'organització armada.

El jutge Baltasar Garzón, ara condemnat a 11 anys d'inhabilitació per les escoltes del cas Gürtel, va aprovar la incomunicació dels detinguts a les dependències de la Guàrdia Civil, un període durant el qual els independentistes van ser torturats. El jutge però, va ignorar les tortures de què van ser objecte els detinguts tot i que declaraven davant seu haver partit maltractaments. El magistrat, coneixedor de les denúncies i de l'estat del detinguts, es va valdre de les declaracions extretes sota

tortura per part de la Guàrdia Civil per instruir un sumari que implicava desenes de persones.

Garzón va vulnerar així els drets humans amb l'Operació Garzón, tal com sentenciaria el Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg 12 anys després, condemnant l’estat espanyol per haver vulnerat l’article número 2 de la Convenció contra la Tortura en haver-se negat a investigar les denúncies per maltractaments tot i les evidències existents. L’aparell polític i jurídic del moment, però, no s'han assegut mai, de moment, al banc dels acusats.

CAL UN DOCUMENTAL

Tindrem informació d'arreu que ens recordarà l'efemèride, amb pàgines de diaris i programes a la ràdio i a la televisió lloant la celebració dels Jocs a Barcelona.

Per això, cal un documental.

Un documental que recordi l'altra cara de les Olimpíades del 92.

Que recordi el moviment de protesta contra Barcelona 92.

Que recordi el desplegament militar que hi va haver arreu del país.

Que recordi l'actuació de Baltasar Garzón.

Que denunciï l'ús i la pervivència de la tortura com un sistema de destrucció dels detinguts.

Que doni veu als independentistes que van patir la seva actuació i que de ben segur no en tindran als espais oficials

Enmig de l'homenatge al 20è aniversari de Barcelona 92, volem que l'Operació Garzón no s'oculti, sinó que s'expliqui. I aquest documental ho pot fer possible, amb el teu ajut

COM HO FAREM

Atesa tota la feina que s'ha anat fent durant aquests anys, pensem que el vintè aniversari és una data més que remarcable per tirar endavant un projecte audiovisual que repassi els fets i doni veu als independentistes que els van patir.

El documental, a més d'analitzar els fets cronològicament, s'endinsarà en els entramats de la tortura a l'estat espanyol, tant als Països Catalans com a la resta del món. A banda, abordarà la repressió i la tortura patida per l'independentisme català d'ençà de la transició espanyola i fins al 92.

Arribats a aquest punt, recordarem el moviment de protestes i d'oposició contra Barcelona 92: la dissidència antiolímpica i el projecte especulatiu, el rebuig a les visites reials, la dissolució de Terra Lliure IV assemblea propiciada per ERC i la criminalització mediàtica i política del moviment independentista dissident fins a abocar a les detencions.

El projecte repassarà l'onada de repressió viscuda amb les veus dels independentistes encausats i represaliats i farà una cronologia de les detencions i denúncies de tortura

A partir d'aquí el documental s'endinsarà en la resposta popular a les detencions i les tortures i en els empresonaments i les judicis. Finalment, analitzarà la represa del tràmit de les denúncies, els alliberaments i la solució política i el camí per arribar al Tribunal dels Drets Humans, fet que acabaria amb la condemna de l'estat espanyol.

PER A QUÈ HO NECESSITEM

El pressupost per fer aquest documental està comptabilitzat en 6.000 euros. Aquesta xifra comporta:

 • Recerca i documentació. Un procés que ja hem començat a fer i que s’allargarà encara unes setmanes més.

 • Elaboració del preguió, i un cop realitzades totes les entrevistes i tinguem tota la documentació disponible, tancament del guió.

 • Gravació de les entrevistes, en alta definició, tant dels protagonistes principals, així com de qualsevol altra persona necessària per tal de contextualitzar les situacions.

 • Muntatge del documental.

 • Postproducció tant de vídeo com d’àudio. Retoc de colors, tractaments d’imatge, creació d’infografia, neteja d’àudios, etc…

 • En totes aquestes feines hi participarà un equip de professionals del sector audiovisual, com 4 operadors de càmera, 2 tècnics de so, 1 productor, 1 director, 1 postproductor de vídeo i 1 postproductor d’àudio.

 • També hi ha una partida per drets d’imatges i despeses en general, com desplaçaments i dietes, atrezzo, desplaçaments, telèfon, etc...

Però volem anar més enllà, i si superem els 6.000 euros podrem millorar la qualitat del documental i pagar les despeses d'edició i distribució dels DVD.

PER SABER-NE MÉS VISITA LA PÀGINA WEB DEL DOCUMENTAL

O LES XARXES SOCIALS
a Twitter

a Facebook

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Llibertat.cat

  Llibertat.cat
  Author

  over 8 years

  Benvolgut Aleix, enviarem els DVD la setmana que ve, ja que les traduccions del documental han retardat l'enviament. Moltes gràcies.

 • Aleix Vidal i Gaya

  Aleix Vidal i Gaya

  over 8 years

  Ja heu enviat les recompenses? Jo no he rebut res...

 • Daniel H.

  Daniel H.

  over 8 years

  Hola

  Estoy iniciando una campaña de apoyo a proyectos audiovisuales interesantes para que puedan grabar a la máxima calidad 4K RAW con la nueva RED SCARLET-X

  http://danielhernandezaudiovisual.blogspot.com.es/p/red-scarlet-x.html

  Un saludo

 • Maria Cristina Pérez Giménez

  Maria Cristina Pérez Giménez

  almost 9 years

  M'ofereixo per ajudar-te. He desenvolupat tasques de Secretària de Redacció,al TNMigdia, Vespre., Comarques i altres debats i ptogrames. M'agradaría rebre una resposta. Gràcies

 • Esteve Roure i Punset

  Esteve Roure i Punset

  almost 9 years

  Malament rai quan comencem am "independentisme d'esquerres" , de les maleides esquerres o dretes. Simplement INDEPENDENTISME!

Go back to all the updates

#10 / Personalitats catalanes donen suport al documental

Personalitats del món de la cultura, la comunicació i el periodisme o els drets humans han fet públic el seu suport al documental Operació Garzón contra l’independentisme català en la recta final de la campanya de recollida de fons per finançar el projecte. D'aquesta manera fem una darrera crida per aconseguir el màxim de mecenes possibles que ens permetin realitzar un documental de màxima qualitat. A més, també animem les associacions, col·lectius i entitats a col·laborar.

Aquesta campanya de micromecenatge ens ha permès recaptar uns 9.000 euros. Per això, des Llibertat.cat i Zeba Produccions, volem enviar un agraïment a tots els mecenes que han aportat el seu gra de sorra fins ara. Tot i així, ara que el Verkami arriba a la seva fi, fem una crida a incrementar els suports i el finançament per poder millorar aspectes tècnics com els treballs de postproducció.

Projeccions arreu dels Països Catalans i traducció en altres idiomes, si se superen els 9.000 euros

Quan queden quatre dies per acabar el termini per fer aportacions a través de Verkami, animem la gent a seguir col·laborant per ampliar el nombre de projeccions del documental arreu dels Països Catalans i fins i tot, si el finançament ho permet, projectar i difondre el documental a l’estranger en altres idiomes.

En aquest sentit, si se supera la fita dels 9.000 euros traduirem i subtitularem el documental a diversos idiomes per aconseguir així que la història pugui ser coneguda a tot el món.

Personalitats que han donat suport al projecte

Josep Maria Terricabras, filòsof

Matthew Tree, escriptor

Víctor Alexandre, escriptor

Toni Albà, actor

Ramon Piqué, membre de l’Associació Memòria contra la Tortura

Carles Bonaventura, corrector i articulista

David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils

Roger Palà, periodista

David Fernández, periodista

Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas

Feliu Ventura, cantautor

Francesc Ribera "Titot", cantant

Cesk Freixas, cantautor

Pau Alabajos, cantautor

Jordi Montañez, cantautor

Josep Nadal, cantant de La Gossa Sorda

Andreu Valor, cantautor

Josep Maria Terricabras, filòsof

«Està molt bé que es posi en evidència el que realment va passar: com la justícia espanyola, i el seu jutge estrella de l'època, van trepitjar els drets humans més elementals, no solament el dret a la llibertat d'expressió i d'associació, sinó a la integritat física. Davant les denúncies de tortures, ells van mirar cap a una altra banda. I la justícia internacional els va condemnar. Tard, però els va condemnar. Està bé que se sàpiga. I convido a recolzar la realització del documental»

Víctor Alexandre, escriptor

«Aquest documental vol explicar allò que el món no sap de Baltasar Garzón. I és que, em matèria de drets humans, Garzón és un impostor. És un nacionalista espanyol que protegia els cossos policials que van torturar els independentistes catalans detinguts l'any 1992 pel sol fet de defensar el dret a l'autodeterminació de Catalunya. A Baltasar Garzón, decididament, ningú no li posarà una bossa de plàstic al cap perquè s'asfixiï, ni el sotmetrà a vexacions sexuals perquè senti fàstic de si mateix, ni el baldarà a cops perquè digui que és espanyol, ni li aplicarà elèctrodes als genitals perquè xiscli de dolor, ni li posarà el canó d'una pistola a la boca perquè s'acomiadi de la vida»

Ramon Piqué, membre de l’Associació Memòria Contra la Tortura

«Durant molts anys, la repressió contra l'independentisme català ha estat amagada rere un gran mur de silenci imposat per les estructures de l'estat espanyol i sovint amb la complicitat de les forces autonomistes del país. Una repressió que ha comportat presó, tortura i exili a molts catalans. Guanyar el futur com a poble passa també per recuperar la memòria que ens han volgut amagar. Projectes com aquest són necessaris per recuperar la memòria de la nostra història més recent, per això donem el nostre suport i animem a tothom a fer aportacions i a col·laborar-hi!»

Carles Bonaventura, corrector de premsa i articulista

«És important desemmascarar personatges com l’exjutge Garzón, al qual ara alguns pretenen convertir en un “màrtir de la democràcia” i en un “lluitador antifranquista” quan ell des de sempre ha estat un peça més de la maquinària repressiva de l’Estat espanyol en contra de la dissidència política. Garzón no ha estat un defensor de les llibertats i de l’estat de dret, ha estat un protector de torturadors i des de l’Audiencia Nacional ha fet tot el que ha estat a la seva mà per reprimir els moviments d’alliberament nacional basc i català. I tot això cal que se sàpiga, i elaborar un documental sobre el tema em sembla que és una molt bona idea»

David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils

«Hi ha pocs documentals tan necessaris com el projecte “Operació Garzón contra l’independentisme català”. És absolutament necessari i urgent, tant des del punt de vista informatiu, com històric, com nacional, com democràtic. El documental engegat per Llibertat.cat i Zeba Produccions és un gran encert. Avui, més que mai, cal deixar constància documental d’una operació que mai s’hauria d’haver oblidat, per la seva magnitud, per la seva brutalitat i per la seva planificació extrema. Va ser l’operació político-policial més contundent feta mai per l’Estat espanyol. Ni tan sols al País Basc s’havia viscut una ràtzia semblant!»

Roger Palà, periodista

«Joan Fuster va dir en el seu dia que la política, o te la fas, o te la fan. El mateix passa amb el periodisme: o te'l fas, o te'l fan. Per això són necessàries iniciatives com el documental sobre la Operació Garzón que impulsa Llibertat.cat. Al marge de posar llum sobre aspectes de la realitat que sovint no són abordats pels mitjans de comunicació, aquesta mena d'iniciatives demostren que la societat està viva i que demanda un retorn al periodisme que no té por de posar el dit a la nafra»

David Fernández, periodista

«Per la memòria d'un país matxacat, vaig trigar mil·lèsima de segon en decidir el gest col·lectiu d'aportar quelcom quan vaig saber de la iniciativa de Llibertat.cat d'impulsar el documental "Operación Garzón". Va ser ben fàcil. Una aportació mínima, retorn ridícul i incomparable amb tot el que hem rebut d'ells»

Feliu Ventura, cantautor

«En la meua opinió la justícia comença per mostrar totes les veritats en pla d'igualtat. En aquest cas la veritat ha estat oculta. Convindria disseccionar-la per estudiar-la i així poder avançar com a poble amb dignitat cap a una democràcia que faça honor a la seua etimologia. Us convide a participar de la investigació aportant el vostre granet de sorra econòmic. Convertiu-vos en microinversors de la justícia»

Francesc Ribera “Titot”, cantant

«Garzón va voler fer-se l'artista provant de jutjar Pinochet o els crims del franquisme. Causes que, tot i no poder arribar a castigar els culpables, serien nobles si no les brandés aquell que va ocultar tortures per protegir els torturadors. Ras i curt, Garzón és el col·laborador necessari per tal que la tortura sigui una pràctica sistemàtica de càstic als dissidents. I això s'ha de dir, molt fort i moltes vegades»

Cesk Freixas, cantautor

«Sempre donaré el meu suport al periodisme crític que treballa contra el pensament únic. Aquest documental és una bona oportunitat per saber més coses de la nostra història recent, i conèixer l'enemic del poble treballador català, malgrat l'hagin volgut maquillar»

Pau Alabajos, cantautor

«El jutge mainstream, el jutge paper couché, el jutge amb més quota de pantalla de tot l'estat espanyol. Trobem clarobscurs en la seua trajectòria, travetes a la democràcia en la seua labor judicial, perquè la fi no justifica els mitjans, i aquests "mitjans" van ser sentenciats al Tribunal Internacional dels Drets Humans. Hi ha capítols ben foscos en la carrera de Baltasar Garzon, i els independentistes de 1992 ho saben molt bé. A més a més, aquest documental implica també un exercici de memòria històrica i escorcollar els racons recòndits d'una justícia espanyola sempre al servei de la sacrosanta i inviolable "Unidad de España"»

Jordi Montañez, cantautor

«La memòria ens pertany, i projectes com aquest fan que aquest silenci antic i molt llarg sigui una mica menys mut»

0 comments

Log in or Sign up to comment this entry.

#11 / 1992, memòria antídot

Teníem a penes 17 anys i sortíem cofois, a les portes d'unes vacances sempre anhelades, dels barracons del 3r de BUP. Estiu 1992. Vila de Gràcia. Països Catalans. De sobte, com estroncant-ho tot, van irrompre remors d'encaputxats oficials i veïns detinguts al barri, engolits en una negra nit que érem incapaços de desxifrar. Coral i estiu romput, no enteníem gairebé res. D'unes nits, totes les pors i remors insondables que al cap de 120 hores inacabables referien cops, hematomes, bosses de plàstic asfixiants, simulacres d'execucions i ordres d'empresonament. I encara més detencions.

De cop, l'estiu del '92 va ser olímpicament policial i es va tocar de tricornis, tacant-se del tot amb Federico Garcia Lorca: "tienen, por eso no lloran, / de plomo las calaveras / con el alma de charol / vienen por la carretera". Allà,… read more

#10 / Personalitats catalanes donen suport al documental

Personalitats del món de la cultura, la comunicació i el periodisme o els drets humans han fet públic el seu suport al documental Operació Garzón contra l’independentisme català en la recta final de la campanya de recollida de fons per finançar el projecte. D'aquesta manera fem una darrera crida per aconseguir el màxim de mecenes possibles que ens permetin realitzar un documental de màxima qualitat. A més, també animem les associacions, col·lectius i entitats a col·laborar.

Aquesta campanya de micromecenatge ens ha permès recaptar uns 9.000 euros. Per això, des Llibertat.cat i Zeba Produccions, volem enviar un agraïment a tots els mecenes que han aportat el seu gra de sorra fins ara. Tot i així, ara que el Verkami arriba a la seva fi, fem una crida a incrementar els suports i el finançament per poder millorar aspectes tècnics com els treballs de postproducció.

Projeccions arreu dels Països Catalans i traducció en altres idiomes, si se superen els 9.000 euros

read more

#09 / La necessitat de tenir memòria

Hi ha pocs documentals tan necessaris com el projecte “Operació Garzón contra l’independentisme català”. És absolutament necessari i urgent, tant des del punt de vista informatiu, com històric, com nacional, com democràtic. L’atzar ha volgut que el vintè aniversari d’aquella malaurada operació hagi coincidit amb l’expulsió de Garzón de la judicatura espanyola. Una coincidència que ha despertat tot tipus de panegírics cap al jutge estrella, començant pel guardonat documental d’Isabel Coixet, una macroentrevista feta a mida del megajutge, al qual en seguiran uns quants més, alguns fets a casa nostra.

No vull entrar ara i aquí a qüestionar els nombrosos i greus punts febles d’aquest tipus de panegírics. Fer-ho seria errar el tret. Sempre és més profitós subratllar els encerts que no els errors. I el documental engegat per… read more

#08 / Garzón, el torturador

La tortura és la més abjecta de les transgressions que es puguin cometre contra un ésser humà, contra un ésser de la mateixa espècie. Una transgressió abjecta i covarda. I el jutge Baltasar Garzón s'ha valgut de la tortura durant anys, per algun motiu potser ocult, per una rivalitat contra l'enemic polític o amb ànim d'engreixar el seu ego i la seva figura com a magistrat. I això darrer és el de menys.

I parlo de Garzón com a torturador perquè va sent hora que es diguin les coses pel seu nom. Perquè fins ara en articles, notícies i altres reflexions sobre aquesta qüestió normalment se l'havia assenyalat com a jutge que havia prevaricat, “que no havia investigat”, que mirava cap a una altra banda. Però ja és hora que es digui ben alt i ben fort que Garzón formava part d'una cadena, com a responsable, que ha fet possible la tortura contra els detinguts incomunicats i sense drets. Demaneu-ne l'opinió a qualsevol persona torturada que hagi passat per les seves mans.

read more

#07 / 8.000 euros i 200 mecenes: Arribem a l'equador, i seguim

garzonecuador
garzonecuador

Arribem a l'equador de la campanya de recollida de finançament per fer realitat el documental sobre l'Operació Garzón havent aconseguit implicar 200 persones que han aportat un total de 8.000 euros.

Arribats a aquest punt agraïm un cop més l'esforç de tots els mecenes i de totes les persones que d'una manera o altra han col·laborat amb la campanya. Gràcies a tots vosaltres, el 20è aniversari dels Jocs Olímpics que se celebrarà aquest 2012 comptarà amb totes les llums i les ombres. Hi haurà algú que ho expliqui. Perquè amb aquest documental podrem abordar la cara més fosca de Barcelona 92.

I seguim

Hem aconseguit 8.000 euros, però queden uns dies per acabar la campanya de micromecenatge i us animem a seguir col·laborant-hi. Perquè amb el màxim de recursos podrem realitzar un documental de màxima qualitat i per tant garantir-ne també la màxima difusióread more

#06 / Garzón i les raons d’estat al descobert

L’aparell judicial és un dels principals ressorts coercitius de l’Estat espanyol i, igual que passà amb l’exèrcit i la policia, no va ser depurat democràticament després del franquisme. Aquesta situació no sols no s’ha corregit sinó que s’ha reproduït i avui dia la mentalitat reaccionària continua imperant a la judicatura espanyola i, sobretot, en els alts tribunals de l’Estat espanyol.

En aquest marc general hi destaca l’Audiència Nacional, que és la nom “democràtic” amb què es va rebatejar l’antic Tribunal de Orden Público (TOP) destinat a la repressió de la dissidència política. Ningú pot dubtar, doncs, que Baltasar Garzón, com a magistrat d’aquest tribunal, ha estat una peça important en l’aparell repressiu espanyol, l’actuació del qual s’ha fonamentat sota els designis de la raó d’estat. Això explica perquè Felipe González, quan es va destapar la trama corrupta i terrorista dels GAL, va cercar el suport polític de Garzón.

read more

#05 / 20 anys després, ni PSOE ni Garzón són el que eren

Era la matinada del 29 de juny de 1992, quan tornava de Girona amb la furgoneta, i anava cap a casa, en una recta del municipi de Sant Jaume de Llierca, prop d'Olot, m'avançà un cotxe de la Guardia civil de tràfic i em van fer parar bruscament, i sense tenir temps de reaccionar, ja tenia un altre cotxe camuflat al costat del meu amb una gent que m'apuntava amb una pistola cridant que baixés sense fer cap moviment estrany i després de mirar si portava res a sobre, em van fer pujar a aquell cotxe del que havien baixat i em van posar una bossa al cap que estrenyien fins a l'ofegament mentre m'anaven fent preguntes durant el viatge.

Cinc dies més tard, després d'haver estat torturat sota l'empara que atorga la llei antiterrorista, després d'haver passat per la indiferència dels fets del jutge… read more

#04 / "Volem que la gent sàpiga que s’ha torturat sota la bandera de la democràcia"

El militant independentista i membre fundador de Llibertat.cat Carles Benítez parla en una entrevista a Mèdia.cat del documental sobre l'Operació Garzón i la campanya de micromecenatge que ha impulsat el portal independentista amb motiu del 20è aniversari dels Jocs Olímpics.

Benítez explica que l'objectiu del projecte és "recuperar la memòria històrica del que va passar fa vint anys", és a dir "com amb l’excusa de la febre olímpica hi ha gent que va ser detinguda i torturada". "I no sols els casos concrets, sinó també en quin context polític i social es va donar, com això va ser silenciat als mitjans", assenyala. I afegeix: "Volem que la gent sàpiga que aquí s’ha torturat sota la bandera de la democràcia".

Benítez afirma que l'Operació Garzón tenia dos objectius clars. El… read more

#03 / Hem fet el primer pas, però volem anar més enllà

Gràcies a tothom. En poc més d'una setmana, exactament amb 10 dies, hem obtingut el finançament mínim necessari que ens permet tirar endavant el documental "Operació Garzón contra l'independentisme català". Tot l'equip que fa uns mesos que treballem per fer realitat aquest projecte ara respirem una mica més tranquils. Sabem, si més no, que això serà una realitat perquè vosaltres ho esteu fent possible. Però encara estem inquiets, queda molta feina per fer i ens calen molts més suports. Treballem perquè aquest documental arribi a tota la societat catalana i també tingui projecció internacional, que transmeti a tothom la cara oculta de les entranyes de l'Estat. Perquè les veritats mereixen ser explicades i perquè la història l'hem d'escriure nosaltres com a poble.

Tenim els mitjans, però ens falten els… read more

#02 / Enmig de l'Operació Garzón: El PSC i CiU censuren un programa de ràdio

Les detencions i les tortures sofertes pels detinguts foren ignorades per quasi tots els mitjans de comunicació. 'L'Orquestra', un programa de Catalunya Ràdio, en canvi, en va parlar amb contundència, el dia 10 de juliol de 1992, amb la participació de Jordi Vendrell com a conductor del programa; Josep M. Terricabras, Modest Prats i Josep Murgades [Podeu escoltar el programa aquí].

Vendrell s'hi acomiada explicant que l'endemà s'emetria el darrer programa de la temporada, que ja no es va emetre mai. La direcció de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió va decidir tancar-lo d'una manera fulminant a instàncies d'un membre del consell d'administració proposat pel PSC i amb el vistiplau del govern de CiU. La reacció a aquest tancament fou espectacular,… read more

#01 / Un dia que sembla el darrer però no ho és: Neix el projecte

Dimarts, 28 de febrer del 2012, any de traspàs. Un dia que sembla el darrer però no ho és. El dia que comença a caminar el documental **Operació Garzón contra

l’independentisme català**. Sí, ens hem presentat un 28 de febrer. Sembla el darrer dia. Però no ho és: ens queden 39 dies per davant. I tots plegats ho farem possible.

Així és com viurà i creixerà cada dia aquest documental: com el darrer sense mai arribar a ser-ho. Arrenquem un 28 de febrer sabent que queda molt camí per recórrer i que només junts veurem néixer un altre dia. Aquesta és la filosofia del micromecenatge, i la nostra.

Avui és 29 de febrer, dia en què volem enviar un agraïment especial als mecenes que han confiat en nosaltres el primer dia de presentar-nos.

Volem que aquest sigui un documental lliure, i sabem que només… read more

Cookies help us to offer you the best experience. Settings