❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Quart disc de VerdCel: nou Còmic i nou CD

VerdCel és un projecte musical i creatiu amb 10 anys de trajectòria. Ara es disposa a realitzar el seu 4t disc, un nou treball amb Còmic i CD. És un projecte autogestionat i la teua ajuda pot ser essencial. Totes les vostres aportacions tindran recompensa.Tria la teua!

VerdCel

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
130
Aportaciones
4.340€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

ELS DIES DEL SAURÍ

Una invitació a estremir-nos sense complexos.

Amb el seu treball més íntim VerdCel ens parla de la inestabilitat dels nostres projectes vitals i clama per la seua supervivència malgrat el context en què vivim. La idea de la pluja amara totes les cançons que il•lustren la recerca constant de cadascú de nosaltres, emulant la figura del saurí, per trobar allò que som malgrat les crisis socials i personals que ens toca viure. Amb una nova mirada, VerdCel vol parlar del moment que vivim, un moment en el qual el degoteig de fora ressona en el nostre interior.

El Còmic i el CD: un espectacle

El nou disc de VerdCel anirà acompanyat d’un llibre publicat per Edicions Bromera; llibre en color, grandària A4. Contindrà les pàgines del Còmic - que també realitzem en aquests moments -, els crèdits extensos del projecte, les lletres del disc i el CD amb les cançons. Es concep com un treball unitari, creant lligams entre la narració gràfica i els temes musicals, alhora que cada element té la seua pròpia entitat. El CD, publicat per la discogràfica Temps Record, també es podrà trobar en format solt - cartronet. VerdCel pujarà a l’escenari combinant la música amb unes projeccions d’estètica renovada.

El còmic, una lluita per la supervivència dels nostres projectes vitals.

El còmic ens presenta un personatge que veu com la seua situació laboral es va deteriorant fins a perdre la feina. Es parla de les relacions interpersonals, del rerefons humà que hi ha darrere de cada acomiadament i de les reaccions que tenim en moments de crisi. Viurem en primera persona la humil lluita sindical i judicial que manté el nostre protagonista qüestionant el sistema que ens regeix. Una situació que fa sentir al protagonista que la seua vida es lliura pendent avall, sense fre. Es tracta de seguir-lo de prop i d’acompanyar-lo en el camí de poder agafar, almenys, una alenada d’aire fresc malgrat l’ofegament a que és sotmès.

ENS AJUDES?

VerdCel és un projecte basat en l’autogestió que ha tingut la complicitat puntual d’alguns col•laboradors a qui agraïm la seua confiança.

Amb consciència i convicció hem esdevingut independents en la producció per fer créixer la nostra música i propostes sobre estructures més justes que facen dia a dia el camí més curt per dignificar aquest ofici. I és per això que volem comptar amb la vostra complicitat, per compartir la nostra il•lusió i entusiasme i fer-vos part activa del procés d’aquest nou disc. Esperem que us vinga de gust donar-nos una empenteta i alhora que us agraden les recompenses que us hem preparat (les tens ací a mà dreta).

Nosaltres hi creiem: us demanem la vostra ajuda per complementar la nostra aportació humana i econòmica i fer possible aquest nou projecte. Demanem 4000 euros per cobrir els 2 primers apartats d’aquesta llista on també podreu veure totes les altres tasques a les quals farem front:

1 -. Gravació durant un mes a un estudi professional.
2 -. Tasques d’edició i mescles.

  • Masterització del disc
  • Producció musical
  • Desplaçaments, dietes i lloguer local d’assaig
  • Fabricació del CD (en principi 2.500 exemplars; apoximadament 500 seran en format cartronet)
  • Fabricació del Llibre amb el Còmic, lletres i crèdits (en principi 2000 exemplars)
  • Realització del primer Videoclip del nou treball
  • Producció i impremta del material de difusió (cartells, fotografies, dossiers, fulletons,...)
  • Enviaments als mitjans, de les vostres recompenses i la comissió de Verkami
  • Tasques de comunicació, xarxes socials, web i altres

QUÈ FAREM SI RECAPTEM MÉS DINERS?

Si entre totes les aportacions rebudes tenim la gran sort d'aconseguir una major quantitat, això ens descarregaria una miqueta de la nostra aportació al projecte, fet que segur ens permetria treballar amb major fluïdesa. En qualsevol cas, us estarem absolutament agraïts.

El dia 31 de març presentarem aquest nou treball a l’Auditori de Barcelona i esperem poder presentar-lo a pobles i ciutats d’arreu del territori per estar ben a prop vostre i agrair-vos el suport.

saurí saurina

m. i f. [LC] [PR] Persona que amb una vareta a la mà o altre mitjà, endevina o pretén endevinar l’existència d’aigües subterrànies o altra cosa oculta sota terra.

+ Informació de VerdCel:
Web - Facebook - Twitter - Clips Youtube

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#01 / De l'estudi a vosaltres, passant per Verkami

Són les 8 del matí: sona el despertador. La rutina de les últimes setmanes, en les quals el local d’assaig ens esperava per treballar i passar una bona estona envoltats de les cançons del nou disc, es veu una mica alterada per aquella engruna de nerviosisme que, inevitablement, sempre es fa present en els moments clau. Entrar a l’estudi és, sense cap dubte, un dels moments més emocionants de la creació d’un disc. Després vindran els directes, el contacte amb la gent, el caliu humà, i si passa allò, l’agraïment recíproc,...

Fa ja dues o tres setmanes que el treball amb Els dies del Saurís’ha intensificat, s’ha fet frenètic, diria... L’estudi ja comença a dir l’última paraula sobre aquelles cançons que se’ns van posar un dia al cap, que regiràvem i regiràvem per fer-les madurar; les darreres versions del còmic comencen a acostar-se a la idea que en teníem i el nostre projecte a Verkami ja fa 5 dies que roda.

Ho volíem fer: volíem sentir-nos acompanyats per vosaltres molt abans del llançament del disc, perquè ens anima a continuar, perquè ens dóna forces. Teníem por, sí. De parlar-vos i no trobar-vos. Però us hem trobat: amb aquests 5 dies hem fet el primer pas per aconseguir part del finançament d’aquest quart disc, ens heu ajudat a fer-ne difusió i ens heu encoratjat a través del nostre Facebook i del Twitter. És per això que, si poguéssim, us en donaríem les gràcies un a un amb una bona tassa de xocolata calenta (cafè o timonet, a triar) per fer passar el fred que ha estat paisatge d’aquests últims dies.

Una abraçada ben forta i, sobretot, a seguir treballant per fer de tot això, un somni possible.

2 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • VerdCel

    VerdCel
    Autor/a

    12 años

    Àlvar, moltes gràcies pels ànims i per l'empentonet.

    Vinga, amb la vostra ajuda ho aconseguirem. salut!

  • carpi

    carpi

    12 años

    Bon dia germans (Olmo), ja n'estic saborejant eixa xocolata calenteta!!...Ànim, això està fet!!
    Àlvar

#08 / L’HORA DE L’ARA O MAI

Ara ja fa uns anys que per primera vegada va arribar l’hora de l’ara o mai. I sort que la vida ens dóna segones i terceres oportunitats, perquè no sempre som prou valents per agafar allò que ens trobem amb les dues mans. Ara ja fa uns anys va arribar l’hora de mirar directament els ulls dels meus desitjos, l’hora de deixar d’amagar la necessitat de dir cantant allò que sent en silenci.

Intentem viure la vida autèntica i sincera, la vida desitjada, la vida compromesa. I aquesta vida, tant intensa, ens porta més d’un cop davant l’hora de l’ara o mai. Doncs bé, ja ho tenim ací de nou, després d’un grapat d’anys fent créixer la nostra música, tornem a tenir un ara o mai per despullar-nos davant tots vosaltres, per fer-nos vulnerables. Un ara o mai per acostar-nos, per cantar-vos a cau d’orella quan poseu el nostre disc mentre feinegeu per casa, de camí a la feina o en les nits que costa aclucar els ulls. Un ara o mai per sentir-vos a prop, partíceps com heu estat d’aquest projecte.

leer más

#07 / El caragol s’estén – Estrena de Els dies del Saurí

VerdCel ja es troba pràcticament amb el còmic enllestit, fent els retocs finals als crèdits del llibre, i esperant la duplicació dels CDs per part de fàbrica.

Per altra banda, preparant el nou espectacle: el repertori, el directe de les noves cançons i de velles conegudes, les noves projeccions… A l’estudi de Daniel Olmo i al local d’assaig fent rodar els temes, afermant-los als nostres instruments una mica més cada dia que passa, creant les complicitats adients, per així poder oferir-vos el proper dissabte 31 de Març a l’Auditori de Barcelona l’estrena del que ja és Els dies del Saurí.

Des d’ací volem agrair fervorosament a la gent que ens heu seguit i/o heu donat impuls al projecte fent les vostres aportacions al Verkami. Moltíssimes gràcies per la vostra confiança.

Tot el que comporta un projecte d’aquesta… leer más

#06 / Infinitament agraïts

És d'agrair l'impuls que heu anat donant amb el projecte de micromecenatge 'Quart disc de VerdCel: nou Còmic i nou CD', aquell que a finals d'any ens plantejàrem de cara a afrontar aquest nova producció i que en breu farà quaranta dies que vam engegar al verkami.

I és que ha sigut un degoteig constant que ens ha donat molta energia i ha estat cabdal. En tot un procés de producció, com ara tota feina o ofici, acabes dedicant-li moltes hores de feina, dies, setmanes, mesos... i vas enllaçant diverses tasques, d'altres van solapant-se i fins i tot de vegades perds una mica la perspectiva.

I el que ha anat posant llum en aquest marejol, el que ens ha recordat de manera trascendent que anàvem pel bon camí, ha sigut aquest recolzament que hem anat rebent per la vostra part.

Com diu una de les cançons d'aquest nou disc (Infecta'm):… leer más

#05 / Primavera als països germans

Ha sigut un llarg hivern, de fet molts s'entesten en què aquest dure eternament. Mai han sigut fàcils, però venen temps difícils.

S'intenta des de diferents flancs atacar la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra realitat, el nostre món, la nostra col·lectivitat. Mai ha estat fàcil tampoc la vida per les classes baixes de la societat, però la ferocitat, la velocitat i la impunitat amb la que s'està derruint totes les conquestes socials, en educació, salut, relacions laborals, cultura, etc. estan sent devastadores.

Aquest clima de crisi, ha sigut idoni per conrear el terror; la crisi al cap i al fi d'un

sistema que s'obstina en perpetuar-se, un sistema que empara els seus grans artífexs quan rescata als bans i socialitza les seues pèrdues, retallant a tort i dret, i eliminant serveis i drets bàsics, i uns responsables que lluny d'assumir responsabilitats encara ens posen cada dia que passa més i més l'aigua al coll...

leer más

#04 / La llum del final del túnel

Despertar amb un nus a l’estòmag i saber que, des de llavors, no podràs abandonar la idea de fer créixer noves cançons, d’explicar noves històries. Així començava aquesta aventura fa prop d’un any, una aventura que entreveu ja una mica de llum al final del túnel.

L’estudi de gravació es converteix en l’escenari del moment crucial, un moment en el qual aquella recepta tant estudiada en els assajos ha de sortir del forn amb la cocció perfecta. Els ingredients van caient a l’olla de la música: el tempo, la coda, els coros, la dicció, etc. I el caminar de la cançó va esdevenint.

Són setmanes de nervis, de tensió; setmanes en què dubtes de tot i no saps res; setmanes en què tot s’aclareix amb la contundència de la feina feta amb passió i dedicació. Setmanes que ens deixen veure la llum del final del túnel, un túnel que no acabarà fins retrobar el públic amb les noves cançons d’aquest disc.

Verdcel. Els dies del Saurí. Gravacions from Zalom on Vimeo.

#03 / Fets d’aquesta mena

Entre aquells que estem fets d’aquesta mena, sabem que unes escales qualsevols costen molt de pujar, cada esglaó és un petit obstacle que per convicció anem superant. Malgrat tot, amb un rampell fugaç, una bona empentada o una relliscada atzarosa, tots podem regolar fins al més profund. O potser, al capdavall, no tots, cal ésser fet d’aquesta mena (o dur aquella samarreta, com diria l’Ovidi).

Arnau es converteix amb el protagonista del còmic que formarà part del projecte de Els dies del Saurí; ell pren el relleu del cant que fem en el disc, un cant a la supervivència dels nostres projectes vitals malgrat les crisis socials i personals que ens toca viure i ens narra la seva història particular. Així doncs, el protagonista perd la seva feina i, poc a poc, veu com es va enfondrant tot allò que havia construït amb cura i dedicació. Al llarg de la narració vivim amb l’Arnau la complexitat de les relacions humanes i la duresa de les petites lluites sindicals i judicials.**

leer más

#02 / A foc lent

És allò que no saps mai si el temps corre de manera accelerada o si els instants breus s’allarguen per aquella extranya conjunció de tot plegat. Durant tres mesos, hem baixat pels carrers del Poblenou industrial, d’aquell barri que se sent amenaçat per gratacels d’oficines amb arroves, per tancar-nos al local que ha vist créixer les cançons de Els dies del Saurí.

Un laberint de passadissos separa el món quotidià d’aquella altra dimensió que es crea quan entre tots els músics fas rodar i rodar les cançons que, a foc lent, van prenent la seva forma més completa. Llances la mirada al fons d’aquelles quatre parets i veus com Raül guanya la complicitat de la seva bateria, Ramon pregunta al seu baix, tot acostant l’orella, si anem pel bon camí, i jo tanque els ulls i cante, cante les lletres que han d’explicar la personalitat que van prenent les cançons.… leer más

#01 / De l'estudi a vosaltres, passant per Verkami

Són les 8 del matí: sona el despertador. La rutina de les últimes setmanes, en les quals el local d’assaig ens esperava per treballar i passar una bona estona envoltats de les cançons del nou disc, es veu una mica alterada per aquella engruna de nerviosisme que, inevitablement, sempre es fa present en els moments clau. Entrar a l’estudi és, sense cap dubte, un dels moments més emocionants de la creació d’un disc. Després vindran els directes, el contacte amb la gent, el caliu humà, i si passa allò, l’agraïment recíproc,...

Fa ja dues o tres setmanes que el treball amb Els dies del Saurís’ha intensificat, s’ha fet frenètic, diria... L’estudi ja comença a dir l’última paraula sobre aquelles cançons que se’ns van posar un dia al cap, que regiràvem i regiràvem per fer-les madurar; les darreres versions del còmic comencen a acostar-se a la idea que en teníem i el nostre projecte a Verkami ja fa 5 dies que roda.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies