❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Postmortem / I del no-res, TOT. Un llibre de David Caño

I del No-res, TOT i PostMortem són dos poemes llargs, mòbils, canviants, no finits, gairebé improvisats, urgents, que potser deixen de ser, fins i tot, un poema... Un projecte de David Caño i Tigre de Paper | edicions, un possible impossible, una aventura poètica, un llibre en dos i alguna cosa més

Tigre de Paper

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
103
Aportaciones
2.115€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

I del No-res, tot i PostMortem són dos poemes llargs, mòbils, canviants, no finits, gairebé improvisats, urgents, que potser deixen de ser, fins i tot, un poema. Podríem qualificar-los de reflexió crítica escrita en vers, o d'un assaig d'allò, de tot allò, que podria Ser i/o Esdevenir; Però també són un cant o càntic inevitablement líric, i una provatura, i una necessitat, i una evocació, i segurament, també, un desig.

Un desig que camina paral·lelament a aquests mots que s'interpel·len i avancen sense punts suspensius ni la rigidesa d'unes guies excessivament definitòries; tot com una mena de re-apropiació d'espais i verbs que ens re-situen a l'ombra del gest/fet/lloc d'on no hem marxat mai i que sempre hem reconegut. I com que la radicalitat s'allunya de les prestatgeries mortuòries de qualsevol cementiri, s'hi respira pensament i literatura, poesia i violència, concreció poc realista i simbolisme comú, tot amb absoluta coherència no-coherent per convicció i amb gran desmesura dubitativa.

Malgrat que segurament totes aquestes afirmacions són fàcilment qüestionables i àdhuc rebatibles. I un llibre només és això. Un llibre. I aquest pretén compartir totes les metàfores quotidianes d'aquest Art de Viure en rebel·lió contra l'emmetzinament i la grisor que l'Imperi ens imposa llaurant llavors d'espectacle, usura i subordinació mesella.

Lluny de la resistència i ben a prop de totes les possibilitats possibles. Ben poc i tant, que aquí ho deixem. Que vol dir que aquí comença. I com bé diu en Carles Hac Mor:

Aquest poema no vol dir res, i tanmateix ja ha dit massa.

El llibre comptarà amb dos poemes-pròleg de Gerard Horta i de Carles Rebassa i els dos poemes riu de David Caño amb il·lustracions de Pep Boatella.

BIOGRAFIES

David Caño (Olot, 1980).

Com a poeta ha estat guardonat amb el Premi Amadeu Oller 2007 per "Barcelona" (Editorial Galerada, 2007) i amb el Premi Vila de Lloseta 2009 per "He vist el futur en 4D" (Editorial Moll, 2009). També apareix a les antologies poètiques “Ningú no ens representa. Poetes emprenyats” (Setzevents, 2011), “Price i cia” (Pont del petroli, 2011) i “Poetes a la xarxa” (Poems amp;amp; Blogs, 2010). En aquests darrers anys ha realitzat desenes de recitals arreu dels Països Catalans, ja sigui en solitari o acompanyant el cantautor Cesk Freixas amb l'espectacle poètico-musical “Vers la veu la teva paraula”. També ha col·laborat, o col·labora, en diverses publicacions entre les quals destaquen Benzina, La Directa, L'Accent i Illacrua.

Carles Rebassa (Palma, 1977)

Ha publicat “Requiescat in pace” (1998), juntament amb Pere Perelló, “Poema B” (2006), i “Els joves i les vídues” (2006), obra guardonada amb el Premi Ausiàs March. També ha participat al recull poètic “Ningú no ens representa. Poetes emprenyats” (Setzevents, 2011). Ha treballat com a actor, dramaturg i constructor d’escenaris per a la companyia Mag Teatre, amb la posada en escena d’obres de Joan Oliver, Josep Palau i Fabre, Blai Bonet, Joan Brossa i Ramon Llull, entre molts altres. Juntament amb el músic Toti Soler, ha presentat Un home reparteix fulls clandestins, espectacle poètic basat en l’obra de Joan Brossa; i amb la cantant Ester Formosa ha creat l’espectacle Deu catalans i un rus. Ha col·laborat amb Biel Mesquida en la preparació d’Auca, un guió cinematogràfic basat en el poema del mateix títol de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Recentment ha acabat la seva recerca sobre la vida i l’obra del poeta Blai Bonet: Mite i pols de Blai Bonet i actualment treballa en la novel·la Prometeu vist de mil maneres.

Gerard Horta (Barcelona, 1962)

Veí de Nou Barris (Barcelona) des de fa un parell d’anys, treballa com a professor lector al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona. Ha publicat quatre llibres d’antropologia i, malgrat que no es considera poeta, també ha publicat els poemaris Queda’t a Macau i aprèn-ne! (L’Aixernador, Argentona, 1991); L’erecció de l’instint espiritual (o l’amor dels trobadors) (L’Aixernador, Argentona, 1995); Nit a Chiapas (Edicions 62, Barcelona, 2000), i Balada de l’holandès errant Fauleta per a quasi-cadàvers. Amb el potentíssim grup de rock Triulet ha musicat i representat la Balada..., de la qual se n’ha fet el CD corresponent, que ha estat mediàticament silenciat com cal. Un dia d’aquests fundarà un grup religiós de caire apocalipticista, per tocar els collons.

El DVD

La poesía ha de ser llegida però sobretot ha de ser parlada.

Un vídeo amb el poema "Postmortem” recitat per David Caño amb companyament musical de Josep Maria SoléSoldevila, Sara Guasteví i Gerard Valverde Ros i un altre amb el poema “I del No-res, TOT” a partir d’un muntatge visual i el recitat de Núria Martínez-Vernis. Gravat amb la col·laboració de Dani Morell i Nerea Lleonart al CIS Jaume Compte.

PRODUCCIÓ COOPERATIVA I COL·LABORATIVA

Soles no fem res, juntes ho podem tot.

Aquest és i pretén ser un projecte el més obert possible, editat per un projecte Cooperatiu (Tigre de Paper | Edicions) amb la col·laboració de molta gent en la seva el·laboració (pròlegs, il·lustracions, vídeo, música...) i mitjançant el micromecenatge i amb el resultat d'un llibre amb llicències Creative Commons fet que permetrà la lliure circulació del text.

LA DIFUSIÓ

Donar-ho a conèixer per internet mitjançant la web www.tigredepaper.cat i les xarxes socials i mitjançant actuacions poètiques on en David Caño recitarà parts del poema riu amb d'altres autors (Gerard Horta, Carles Rebassa, Núria Martínez Vernis, Cesk Freixas, Josep Maria Soldevila, Sara Guasteví i Gerard Valverde Ros).

El projecte pretén culminar el 23 d'abril presentant-se en el dia internacional del llibre i com a diada en defensa de la llengua catalana.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Tigre de Paper

    Tigre de Paper
    Autor/a

    12 años

    A millorar el llibre, estem treballant per poder fer-lo a tapa dura, i també en poder fer més i millor difusió un cop tinguem el projecte.

  • ILWEN

    ILWEN

    12 años

    A què o a qui destinareu els diners sobrants?

  • Tigre de Paper

    Tigre de Paper
    Autor/a

    12 años

    Encara no hem posat cap data a cap de les aportacions al projecte on hi havia actuacions poètico-musicals. No descartem de que pugui ser així, però no ho podem afirmar.

    Gràcies per perguntar!

  • Adrià

    Adrià

    12 años

    Fareu algun tast musical abans del 23 d'abril? Enhorabona i felicitats!

#07 / I del no-res TOT [fragment]

ja no necessitàvem més propostes

emancipatòries ni terres promeses

concretàvem els nostres anhels

de peus a terra flairàvem

matolls assilvestrats i rams d’espígol

ens refugiàvem en l’arquitectura

de les cabanes de volta a ciutat

trencàvem tota frontera del tòpic

ens envaïa la ignorància original

havíem suprimit políticament

tota política no ens limitàvem

amb estratègies repetitives

ni amb programes o fulls volants

difamatoris èpics bells

com els salms orbs o les bullangues

creàvem la coreografia comú

perquè sempre improvisàvem

les imatges havien desaparegut

en el seu intent de segrestar la bellesa

la mort excitadament exultant

exaltava la fi dels epitafis

el retorn exhaust a l’úter de la vida

ens divertíem

però el present ja era passat

i no ploràvem

havíem assassinat la nostàlgia

per manca de proves

resseguíem hematomes

com una forma d’art corporal

i intrínsec rescrivíem

els coscolls absents

de qualsevol espai dels fora marges

perquè res ja no era

leer más

#04 / Fitxa tècnica del llibre

Fitxa tècnica del llibre PostMortem / I del no-res, TOT

**Nom: **PostMortem / I del no-res, TOT

**Autor: **David Caño

**Editorial: **Tigre de Paper | Edicions

Pròlegs: Gerard Horta i Carles Rebassa

Portada i il·lustracions: Pep Boatella

Maquetació: Simón Vázquez

ISBN: 978-84-938960-3-4

Pàgines: 72

Preu subscripció: 10,20€

Preu sense subscripció: 12€

Drets: Creative Commons (Reconeixement,No Comercial, Sense Obres Derivades)

Tamany: 100x180 mm

Enquadernació: Rústica

#03 / Per aquelles que no teniu targeta de crèdit

Hi ha algunes persones que ens han preguntat com poden participar si no tenen targeta de crèdit, per això us donem un número de compte i nosaltres ho ingresarem directament amb el vostre nom.

Indiqueu nom i cognoms, i ingresseu la quantitat que cregueu al número de compte de CatalunyaCaixa 2013-0140-42-0201149156 a nom de Cultura21 SCCL (Tigre de Paper | Edicions) i envieu-nos un correu electrònic a [email protected] per confirmar que ho hem rebut i poder-vos donar la recompensa.

#Junteshopodemtot

#02 / La il·lustració central

Il·lustració central que unirà el "Postmortem" amb el *"I del No-Res, TOT". *També és una de les recompenses que us oferim, signada pel seu autor, Pep Boatella.

#01 / Benvingudes, comencem el repte!

Portem dies preparant aquest projecte, un equip conjunt, l'autor, les editores, càmeres, il·lustrador, músics, etc. Ara ho volem fer realitat, donar vida a la poesia, per què és una poesia de tots una poesianecessària, com l'aire que exigim tres vegades per minut, deia el poeta. Esperem que us agradi i per això començarem aquesta aventura amb uns versos de Gabriel Celaya:

(...)

Porque vivimos a golpes, porque apenas

si nos dejan

decir que somos quien somos,

nuestros

cantares no pueden ser sin pecado un adorno.

Estamos tocando

el fondo.

Maldigo la poesía concebida como un

lujo

cultural por los neutrales

que, lavándose las

manos, se desentienden y evaden.

Maldigo la poesía de quien

no toma partido hasta mancharse.

Hago mías las faltas. Siento en

mí a cuantos sufren

y canto respirando.

Canto, y

canto, y cantando más allá de mis penas

personales, me

ensancho.

La poesia es un arma cargada de futuro

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies