❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Postmortem / I del no-res, TOT. Un llibre de David Caño

I del No-res, TOT i PostMortem són dos poemes llargs, mòbils, canviants, no finits, gairebé improvisats, urgents, que potser deixen de ser, fins i tot, un poema... Un projecte de David Caño i Tigre de Paper | edicions, un possible impossible, una aventura poètica, un llibre en dos i alguna cosa més

Tigre de Paper

A project of

Created in

0
seconds
103
Patron
2.115€
From 1.500€
Contribute to the project

I del No-res, tot i PostMortem són dos poemes llargs, mòbils, canviants, no finits, gairebé improvisats, urgents, que potser deixen de ser, fins i tot, un poema. Podríem qualificar-los de reflexió crítica escrita en vers, o d'un assaig d'allò, de tot allò, que podria Ser i/o Esdevenir; Però també són un cant o càntic inevitablement líric, i una provatura, i una necessitat, i una evocació, i segurament, també, un desig.
Un desig que camina paral·lelament a aquests mots que s'interpel·len i avancen sense punts suspensius ni la rigidesa d'unes guies excessivament definitòries; tot com una mena de re-apropiació d'espais i verbs que ens re-situen a l'ombra del gest/fet/lloc d'on no hem marxat mai i que sempre hem reconegut. I com que la radicalitat s'allunya de les prestatgeries mortuòries de qualsevol cementiri, s'hi respira pensament i literatura, poesia i violència, concreció poc realista i simbolisme comú, tot amb absoluta coherència no-coherent per convicció i amb gran desmesura dubitativa.
Malgrat que segurament totes aquestes afirmacions són fàcilment qüestionables i àdhuc rebatibles. I un llibre només és això. Un llibre. I aquest pretén compartir totes les metàfores quotidianes d'aquest Art de Viure en rebel·lió contra l'emmetzinament i la grisor que l'Imperi ens imposa llaurant llavors d'espectacle, usura i subordinació mesella.
Lluny de la resistència i ben a prop de totes les possibilitats possibles. Ben poc i tant, que aquí ho deixem. Que vol dir que aquí comença. I com bé diu en Carles Hac Mor:
Aquest poema no vol dir res, i tanmateix ja ha dit massa.

El llibre comptarà amb dos poemes-pròleg de Gerard Horta i de Carles Rebassa i els dos poemes riu de David Caño amb il·lustracions de Pep Boatella.

BIOGRAFIES
David Caño (Olot, 1980).
Com a poeta ha estat guardonat amb el Premi Amadeu Oller 2007 per "Barcelona" (Editorial Galerada, 2007) i amb el Premi Vila de Lloseta 2009 per "He vist el futur en 4D" (Editorial Moll, 2009). També apareix a les antologies poètiques “Ningú no ens representa. Poetes emprenyats” (Setzevents, 2011), “Price i cia” (Pont del petroli, 2011) i “Poetes a la xarxa” (Poems amp;amp; Blogs, 2010). En aquests darrers anys ha realitzat desenes de recitals arreu dels Països Catalans, ja sigui en solitari o acompanyant el cantautor Cesk Freixas amb l'espectacle poètico-musical “Vers la veu la teva paraula”. També ha col·laborat, o col·labora, en diverses publicacions entre les quals destaquen Benzina, La Directa, L'Accent i Illacrua.

Carles Rebassa (Palma, 1977)
Ha publicat “Requiescat in pace” (1998), juntament amb Pere Perelló, “Poema B” (2006), i “Els joves i les vídues” (2006), obra guardonada amb el Premi Ausiàs March. També ha participat al recull poètic “Ningú no ens representa. Poetes emprenyats” (Setzevents, 2011). Ha treballat com a actor, dramaturg i constructor d’escenaris per a la companyia Mag Teatre, amb la posada en escena d’obres de Joan Oliver, Josep Palau i Fabre, Blai Bonet, Joan Brossa i Ramon Llull, entre molts altres. Juntament amb el músic Toti Soler, ha presentat Un home reparteix fulls clandestins, espectacle poètic basat en l’obra de Joan Brossa; i amb la cantant Ester Formosa ha creat l’espectacle Deu catalans i un rus. Ha col·laborat amb Biel Mesquida en la preparació d’Auca, un guió cinematogràfic basat en el poema del mateix títol de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Recentment ha acabat la seva recerca sobre la vida i l’obra del poeta Blai Bonet: Mite i pols de Blai Bonet i actualment treballa en la novel·la Prometeu vist de mil maneres.

Gerard Horta (Barcelona, 1962)
Veí de Nou Barris (Barcelona) des de fa un parell d’anys, treballa com a professor lector al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona. Ha publicat quatre llibres d’antropologia i, malgrat que no es considera poeta, també ha publicat els poemaris Queda’t a Macau i aprèn-ne! (L’Aixernador, Argentona, 1991); L’erecció de l’instint espiritual (o l’amor dels trobadors) (L’Aixernador, Argentona, 1995); Nit a Chiapas (Edicions 62, Barcelona, 2000), i Balada de l’holandès errant Fauleta per a quasi-cadàvers. Amb el potentíssim grup de rock Triulet ha musicat i representat la Balada..., de la qual se n’ha fet el CD corresponent, que ha estat mediàticament silenciat com cal. Un dia d’aquests fundarà un grup religiós de caire apocalipticista, per tocar els collons.

El DVD
La poesía ha de ser llegida però sobretot ha de ser parlada.
Un vídeo amb el poema "Postmortem” recitat per David Caño amb companyament musical de Josep Maria SoléSoldevila, Sara Guasteví i Gerard Valverde Ros i un altre amb el poema “I del No-res, TOT” a partir d’un muntatge visual i el recitat de Núria Martínez-Vernis. Gravat amb la col·laboració de Dani Morell i Nerea Lleonart al CIS Jaume Compte.

PRODUCCIÓ COOPERATIVA I COL·LABORATIVA
Soles no fem res, juntes ho podem tot.
Aquest és i pretén ser un projecte el més obert possible, editat per un projecte Cooperatiu (Tigre de Paper | Edicions) amb la col·laboració de molta gent en la seva el·laboració (pròlegs, il·lustracions, vídeo, música...) i mitjançant el micromecenatge i amb el resultat d'un llibre amb llicències Creative Commons fet que permetrà la lliure circulació del text.

LA DIFUSIÓ
Donar-ho a conèixer per internet mitjançant la web www.tigredepaper.cat i les xarxes socials i mitjançant actuacions poètiques on en David Caño recitarà parts del poema riu amb d'altres autors (Gerard Horta, Carles Rebassa, Núria Martínez Vernis, Cesk Freixas, Josep Maria Soldevila, Sara Guasteví i Gerard Valverde Ros).

El projecte pretén culminar el 23 d'abril presentant-se en el dia internacional del llibre i com a diada en defensa de la llengua catalana.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

4 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Tigre de Paper

  Tigre de Paper
  Author

  almost 8 years

  A millorar el llibre, estem treballant per poder fer-lo a tapa dura, i també en poder fer més i millor difusió un cop tinguem el projecte.

 • ILWEN

  ILWEN

  almost 8 years

  A què o a qui destinareu els diners sobrants?

 • Tigre de Paper

  Tigre de Paper
  Author

  almost 8 years

  Encara no hem posat cap data a cap de les aportacions al projecte on hi havia actuacions poètico-musicals. No descartem de que pugui ser així, però no ho podem afirmar.

  Gràcies per perguntar!

 • Adrià

  Adrià

  almost 8 years

  Fareu algun tast musical abans del 23 d'abril? Enhorabona i felicitats!

#07 / I del no-res TOT [fragment]

ja no necessitàvem més propostes
emancipatòries ni terres promeses
concretàvem els nostres anhels
de peus a terra flairàvem
matolls assilvestrats i rams d’espígol
ens refugiàvem en l’arquitectura
de les cabanes de volta a ciutat
trencàvem tota frontera del tòpic
ens envaïa la ignorància original
havíem suprimit políticament
tota política no ens limitàvem
amb estratègies repetitives
ni amb programes o fulls volants
difamatoris èpics bells
com els salms orbs o les bullangues
creàvem la coreografia comú
perquè sempre improvisàvem
les imatges havien desaparegut
en el seu intent de segrestar la bellesa
la mort excitadament exultant
exaltava la fi dels epitafis
el retorn exhaust a l’úter de la vida
ens divertíem
però el present ja era passat
i no ploràvem
havíem assassinat la nostàlgia
per manca de proves
resseguíem hematomes
com una forma d’art corporal
i intrínsec rescrivíem
els coscolls absents
de qualsevol espai dels fora marges
perquè res ja no era
dins o fora
centre o perifèria
read more

#04 / Fitxa tècnica del llibre

Fitxa tècnica del llibre PostMortem / I del no-res, TOT
Nom: **PostMortem / I del no-res, TOT
**Autor: **David Caño
**Editorial: **Tigre de Paper | Edicions
**Pròlegs:
Gerard Horta i Carles Rebassa
Portada i il·lustracions: Pep Boatella
Maquetació: Simón Vázquez
ISBN: 978-84-938960-3-4
Pàgines: 72
Preu subscripció: 10,20€
Preu sense subscripció: 12€
Drets: Creative Commons (Reconeixement,No Comercial, Sense Obres Derivades)
Tamany: 100x180 mm
Enquadernació: Rústica

#03 / Per aquelles que no teniu targeta de crèdit

Hi ha algunes persones que ens han preguntat com poden participar si no tenen targeta de crèdit, per això us donem un número de compte i nosaltres ho ingresarem directament amb el vostre nom.

Indiqueu nom i cognoms, i ingresseu la quantitat que cregueu al número de compte de CatalunyaCaixa 2013-0140-42-0201149156 a nom de Cultura21 SCCL (Tigre de Paper | Edicions) i envieu-nos un correu electrònic a info@tigredepaper.cat per confirmar que ho hem rebut i poder-vos donar la recompensa.

#Junteshopodemtot

#02 / La il·lustració central

Il·lustració central que unirà el "Postmortem" amb el *"I del No-Res, TOT". *També és una de les recompenses que us oferim, signada pel seu autor, Pep Boatella.

#01 / Benvingudes, comencem el repte!

Portem dies preparant aquest projecte, un equip conjunt, l'autor, les editores, càmeres, il·lustrador, músics, etc. Ara ho volem fer realitat, donar vida a la poesia, per què és una poesia de tots una poesianecessària, com l'aire que exigim tres vegades per minut, deia el poeta. Esperem que us agradi i per això començarem aquesta aventura amb uns versos de Gabriel Celaya:

(...)

Porque vivimos a golpes, porque apenas
si nos dejan

decir que somos quien somos,

nuestros
cantares no pueden ser sin pecado un adorno.

Estamos tocando
el fondo.

Maldigo la poesía concebida como un
lujo

cultural por los neutrales

que, lavándose las
manos, se desentienden y evaden.

Maldigo la poesía de quien
no toma partido hasta mancharse.

Hago mías las faltas. Siento en
mí a cuantos sufren

y canto respirando.

Canto, y
canto, y cantando más allá de mis penas

personales, me
ensancho.

La poesia es un arma cargada de futuro

5€
3 backers

Surt el teu nom als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web

10€
39 backers

Surt el teu nom als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web + 1 Exemplar a casa.

15€
16 backers

Surt el teu nom als crèdits del llibre com a mecenes + una menció especial a la web + 1 Exemplar a casa signat + 1 Litografia amb una il·lustració de Josep Boatella firmada per l'autor.

20€
25 backers

Surt el teu nom als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web + 1 Exemplar a casa signat + 1 Litografia amb una il·lustració de Josep Boatella firmada per l'autor + A escollir entre 1 samarreta amb una il·lustració de Josep Boatella o 1 DVD amb el llibre en format audiovisual.

30€
11 backers

Surt el teu nom als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web + 1 Exemplar a casa signat + 1 Litografia amb una il·lustració de Josep Boatella firmada per l'autor + 1 Samarreta amb una il·lustració de Josep Boatella + 1 DVD amb el llibre en format audiovisual.

40€
6 backers

Surt el teu nom als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web + 1 Exemplar a casa signat + 1 Litografia amb una il·lustració de Josep Boatella firmada per l'autor + 1 Samarreta amb una il·lustració de Josep Boatella + 1 DVD amb el llibre en format audiovisual + El poemari "He vist el futur en 4D" de David Caño (editorial Moll, 2009)

84€
0 backers

[Només per llibreries, distribuidores i/o col·lectius] 10 llibres al 30% de descompte per la venda al públic + Una litografia de la il·lustració d'en Pep Boatella per al vostre local

100€
1 backer

Surt el teu nom (o 4 noms) als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web + 4 Exemplars a casa signats + 4 Litografies amb una il·lustració de Josep Boatella firmades per l'autor + 4 Samarretes amb una il·lustració de Josep Boatella + 4 DVD amb el llibre en format audiovisual + El poemari "He vist el futur en 4D" de David Caño (editorial Moll, 2009)

150€
3 left (of 5)

Surt el teu nom als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web + 1 Exemplar a casa signat + 1 Litografia amb una il·lustració de Pep Boatella firmada per l'autor + 1 Samarreta amb una il·lustració de Josep Boatella + 1 DVD amb el llibre en format audiovisual + El poemari "He vist el futur en 4D" de David Caño (editorial Moll, 2009) + Un recital poètic a càrrec de Gerard Horta, Carles Rebassa, Núria Martínez Vernis i David Caño amb acompanyament musical de Josep Maria Soldevila, Sara Guasteví i Gerard Valverde Ros a l'espai on vulgueu.

200€
0 backers

Surt el teu nom (o 10 noms) als crèdits del llibre com a mecenes + una menció especial a la web + 10 exemplars a casa signats +10 litografies amb una il·lustració de Josep Boatella firmades per l'autor + 10 samarretes amb una il·lustració de Pep Boatella + 10 DVD amb el llibre en format audiovisual + el poemari "He vist el futur en 4D" de David Caño (editorial Moll, 2009)

300€
5 left (of 5)

Surt el teu nom (o 10 noms) als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web. + 10 Exemplars a casa signats + 10 Litografies amb una il·lustració de Josep Boatella firmada per l'autor + 10 Samarretes amb una il·lustració de Pep Boatella + 10 DVD amb el llibre en format audiovisual + El poemari "He vist el futur en 4D" de David Caño (editorial Moll, 2009) + Un recital poètic a càrrec de Gerard Horta, Carles Rebassa, Núria Martínez Vernis i David Caño amb acompanyament musical de Josep Maria Soldevila, Sara Guasteví i Gerard Valverde Ros a l'espai on vulgueu.

400€
2 left (of 2)

Surt el teu nom (o 4 noms) als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web. + 4 Exemplars a casa signats + 4 litografies amb una il·lustració de Josep Boatella firmats per l'autor + 4 Samarretes amb una il·lustració de Pep Boatella + 4 DVD amb el llibre en format audiovisual + El poemari "He vist el futur en 4D" de David Caño (editorial Moll, 2009) + Un concert de l’espectacle poètico-musical “Vers la veu la teva paraula” amb Cesk Freixas i David Caño o un recital poètico-musical amb Cesk Freixas, Carles Rebassa, Núria Martínez Vernis, Gerard Horta i David Caño

500€
2 left (of 2)

Surt el teu nom (o 10 noms) als crèdits del llibre com a mecenes + Una menció especial a la web+ 10 Exemplars a casa signats +10 Litografies amb una il·lustració de Josep Boatella firmades per l'autor + 10 Samarretes amb una il·lustració de Pep Boatella + 10 DVD amb el llibre en format audiovisual + El poemari "He vist el futur en 4D" de David Caño (editorial Moll, 2009) + Un concert de l’espectacle poètico-musical “Vers la veu la teva paraula” amb Cesk Freixas i David Caño o un recital poètico-musical amb Cesk Freixas, Carles Rebassa, Núria Martínez Vernis, Gerard Horta i David Caño

Cookies help us to offer you the best experience. Settings