❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Eivissa i Formentera: camins i pedres

"Eivissa i Formentera:camins i pedres". Una guia per a la descoberta de paisatges amb una mirada geològica i geomorfològica

Roger Mata Lleonart

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
144
Aportaciones
4.290€
De 3.850€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Eivissa i Formentera constitueixen uns territoris insulars amb un paisatge sorprenent reflex d’una geologia singular i una geomorfologia de contrastos que ha donat lloc a un mosaic territorial de gran bellesa, amb platges, cales, dunes, penya-segats i serres, amb estructures geològiques que dibuixen formes impossibles que ens reclamen gaudir de les illes amb una mirada geològica i geomorfològica.

Cada illa amaga moltes de les raconades més singulars i verges de mediterrani que cal conèixer per entendre el seu valor natural i la seva història, i alhora protegir-la i conservar-la.

La riquesa geològica i la rellevància geomorfològica d'Eivissa i Formentera resten molt desconegudes per als visitants, i fins i tot pels residents, el que reclama d'una guia més enllà de la guia turística o d'itineraris pel medi natural.

L’any 2014 gràcies a un projecte de micromecenatge a Verkami va ser possible l’edició de la primera guia de la col·lecció Camins i Pedres, la de Menorca. Amb aquest nou projecte es pretén donar continuïtat a la col·lecció amb una nova guia.

Per què una guia més de Camins i Pedres

La col·lecció camins i pedres pretén ser un nou model de guia visual, amb continguts per descobrir la geologia i geomorfologia tot caminant i gaudint del medi natural i despertar la curiositat i ganes de conèixer més del territori, per desenvolupar activitats geoambientals, de senderisme o simplement de turisme actiu o ecoturisme.

El format guia ha de facilitar donar a conèixer els diferents valors geològics i geomorfològics dels diferents territoris d’una manera senzilla, àgil i reconfortant i de amb la possibilitat de dur-la dins la motxilla.

Continguts de la guia

Eivissa i Formentera: camins i Pedres serà un llibre en format guia que inclourà informació bàsica sobre el paisatge i el medi físic d'Eivissa i Formentera, i una descripció a través d'itineraris i fitxes sobre punts d'interès geològic i geomorfològic, i que s'estructura en grans blocs de descoberta d’acord amb les singularitats paisatgístiques, geològiques i geomorfològiques de cada illa:

La seva estructura serà:

  • Introducció. La guia Camins i Pedres

  • Cartografia: Mapa de situació

  • Descripció de punts a observar

Format

Eivissa i Formentera: camins i pedres tindrà de 100 a 120 pàgines amb textos, mapes i fotos. En color, Format A5, enquadernació rústica cosida. S'editaran un mínim de 200 guies en català i 200 en castellà

A qui van destinats el llibres

Els llibres són una guia per als amants de la natura i per tots aquells que gaudeixen del senderisme i el turisme sostenible, pretén ajudar al visitant i lector en el coneixement dels paisatges d’Eivissa i Formentera des de la vesant de la geologia i geomorfologia, i que aquest gaudeixi dels camins tot reconeixent indrets de gran interès geològic i geomorfològic i descobrint el patrimoni natural de cada illa.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions seran destinades a finançar el projecte, tant per a la seva edició (revisió de texts, proves de dibuixos, disseny i maquetació), com per a la recopilació d'informació, treball de camp, tràmits,llicències i realització d'excursions guiades.

Sobre les recompenses

Animen a aportar en les recompenses en les que es farà entrega d'un buff de disseny exclusiu, i especialment en aquelles en que s'entrega també la guia de Menorca, ja editada, per així anar completant la col·lecció.

Les presentacions es faran a Eivissa, Formentera i Barcelona, entre els mesos de gener i abril de 2016.

Es realitzaran 2 sortides guiades, posteriorment a les presentacions, una a Eivissa i l'altra a Formentera, de les quals se'n podrà escollir una.

Calendari previst

La previsió és tenir el llibre guia editat el desembre de 2015.

En tenir el llibre imprès, es farà una presentació pública en la que es convidarà als mecenes i se'ls hi farà entrega de les recompenses.

Autors

Francesc Xavier Roig Munar és doctor en geografia i treballa en el camp de la gestió geoambiental d’espais litorals i de muntanya, alguns d’ells associats al senderisme. Té experiència com a guia per a tota mena de públics en espais d’interès geomorfològic. Ha desenvolupat treballs de geomorfologia d’alta muntanya. Ha publicat articles sobre geomorfologia i gestió del medi ambient, així com d’ordenació i planificació del territori a partir de criteris geomorfològics, en revistes d’abast nacional i internacional. Ha estat docent sobre gestió del litoral en diversos màsters de l’Estat espanyol. Autor de la guia Menorca: camins i pedres.

Roger Mata Lleonart és geòleg de vocació, de formació i de professió. Especialitzat en geologia ambiental, enginyeria geològica i riscos geològics, treballa en el camp de la geologia social i per donar a conèixer la geologia a través de la descoberta dels paisatges, el turisme i el senderisme. Ha treballat en temes relacionats amb el patrimoni geològic i la gestió territorial, i en plans d’ús públic per a la gestió d’espais naturals. Ha desenvolupat treballs de geomorfologia d’alta muntanya. Ha publicat articles en revistes científiques internacionals sobre geologia aplicada i ha col·laborat en llibres divulgatius i guies geològiques. Autor de la guia Menorca: camins i pedres.

+ Info

www.axialgeologia.com
www.axial-natura.com
@xiscoroig
@RogerMLL

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

19 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Roger Mata Lleonart

    Roger Mata Lleonart
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola

    La guia tal y como se expone en el proyecto se editara a finales de año. Esperamos poder enviarla a los mecenes por navidad o bien hacer las presentaciones seguramente en febrero donde nos gustaria entregarla en mano.

  • omgbcn

    omgbcn

    más de 8 años

    Buenos días,

    Aún no he tenido noticias sobre el envío del libro de fotografías de Eivissa i Formentera. Gracias

  • Roger Mata Lleonart

    Roger Mata Lleonart
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola Xavi

    La guia tenim previst editar-la a finals d'any. Aixo vol dir que segurament estarà a la venda cap el febrer o març si ens envies les tecez dades a [email protected] et podem reservar lez que vulguis. Ebs agradarua tambe convidar-te a les presentacions i poder fer entrega personalment.

  • Xavi Guasch

    Xavi Guasch

    más de 8 años

    Hola! Per diversos motius, entre ells que m'he despistat, he arribat fora de termini i això que hi estic molt interessat en el vostre llibre! El podrem adquirir d'alguna forma?

  • Roger Mata Lleonart

    Roger Mata Lleonart
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola

    No hace falta en el momento que hagamos la entrega de las recompensas nos podremos en contacto con vosotros para pediros en que idioma queréis la guía y vuestros datos para enviaros la guía en el caso que no pudieras asistir a alguna de las presentaciones, de las cuales os informaremos con antelación.

    Gracias por tu apoyo

  • Patricia

    Patricia

    más de 8 años

    Hola, acabo de realizar mi aportación y mi duda es si prefiero la guía en Castellano, ¿Tengo que reservarla? Muchas gracias y muchos éxitos

  • Roger Mata Lleonart

    Roger Mata Lleonart
    Autor/a

    más de 8 años

    Moltes gràcies Jaume per el teu gran suport! i col·laboració

  • Jaume Espinosa

    Jaume Espinosa

    más de 8 años

    Enhorabona !!!! i gràcies per la vostra feina!!!

  • Roger Mata Lleonart

    Roger Mata Lleonart
    Autor/a

    más de 8 años

    En este caso los niños no pagarian, es suficiente con 4+1. Las excursiones són para todos las personas que hayan optado por la recompensa con visita guiada. Se acordaran fechas despues de la presentación pública de la guia.

    Gracias!

  • Marcos Blasco Escandell

    Marcos Blasco Escandell

    más de 8 años

    Buenas

    Las excursiones de cuantas personas son?

    seria suficiente un grupo de 5 adultos + dos niñas (13 y 8 años)

    para crear un grupo de excursion

    lo niños tendrían que pagar o es suficiente con la excursion de 4 +1?

    gracias y suerte con crowdfunding

#01 / Edición guia en Castellano

Dando respuesta a las últimas preguntas sobre la edición en castellano:

  1. De nuevo pedir disculpas por el injustificable retraso en la edición de la guia en castellano. Somos conscientes del agravio que hemos podido producir a los mecenas que solicitaron la guia en castellano

  2. El motivo por el cual la guia en castellano ha tardado tanto en salir se debe a circunstancias personales insalvables de la traductora y correctora que nos ha impedido realizar la tarea tal y como planificamos inicialmente. Estos hechos os los hemos comunicado a los mecenas que nos habéis consultado via mail o twiter y pedido disculpas

  3. Finalmente disponemos ya de la traducción y pasado el puente de diciembre enviamos la guia a imprenta. Tan pronto dispongamos de la edición impresa os la hacemos llegar

  4. No podemos corregir los inconvenientes ni la larga espera que habies sufrido, y no sirve de excusa, però en compensación os haremos llegar también una guia de Menorca y 2 buff

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies