❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Para Cuina i Pensa 2016, Agenda per a l'Autonomia

Para Cuina i Pensa 2016 és una agenda-receptari, il·lustrat i enquadernat a mà, que busca l'enxarxament de projectes que caminen cap a l'autonomia, alhora que un projecte col·lectiu d'autoocupació.

0
segundos
178
Aportaciones
4.025€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Tenemos que obligar a la realidad a que responda a nuestros sueños, hay que seguir soñando hasta abolir la falsa frontera entre lo ilusorio y lo tangible, hasta realizarnos y descubrirnos que el paraíso estaba ahí, a la vuelta de todas las esquinas.

Julio Cortázar

Què és Para Cuina i Pensa?

Aquest és el segon acte d'un projecte que nasqué l'any passat amb Para Cuina i Pensa, l'agenda del Vallès Agrosuficient, en què un grup de sis persones vam unir els nostres esforços, somnis i passions per teixir aquesta Agenda-Receptari artesanal que va superar totalment les nostres expectatives.

Enguany volem oferir una nova agenda-receptari, però aquesta vegada l'èmfasi no està en l'agrosuficiència: volem posar la mirada en les experiències que, arreu del territori català, aposten per una autonomia real, construint veritables Zones Autònomes que ens permetin viure en llibertat.

Així, hi trobareu projectes d'autogestió de la salut, comunitats de vida, fons documentals cooperatius, xarxes d'estudi autònom... Sabem que el moment actual és propici a aquestes iniciatives (o ara o mai!) i per això creiem important crear xarxes i donar-les a conèixer. Però no oblidem que són somnis que vénen d'antic, des que la humanitat s'ha hagut d'enfrontar a sistemes jeràrquics: també hi trobareu, doncs, relats històrics de moments espontanis de lluita, insubmissió i autoorganització. Molts acaben en derrota: però entenem que no hi ha derrota que valgui mentre construïm autonomia.

És el nostre desig que aquesta nova agenda, que neix de les nostres panxes, del nostre moment vital, de la nostra necessitat de trobar-nos i construir juntes us serveixi per abatre els murs de l'espectacle capitalista i us ajudi a perseguir allò que necessiteu.

L'agenda és el primer pas per mica en mica constituir Bauma, un viver de projectes que dóna suport a continguts amb voluntat d'abastir la societat de materials i recursos teòrics, culturals, literaris i artístics en un format artesanal, cuinat a foc lent i amb les nostres mans, assumint tot el procés de producció. És també un projecte d'autoocupació que ens ha de permetre reformular el concepte de treball, que vol poder ajudar tots els projectes que caminen cap a l'autonomia a poder presentar i compartir les seves experiències en llibres de qualitat.

Com és l'Agenda per a l'Autonomia?

Seguim amb la línia de la primera agenda, però amb alguns canvis!. Aquí us hem de donar les gràcies perquè els vostres suggeriments han estat clau!

En primer lloc, la podreu trobar en dos formats:

  • Enquadernada amb anelles i tapa dura i serigrafiada (la de la dreta)

  • Enquadernada amb llom rodó (format llibre) i tapa dura i serigrafiada (la de l'esquerra)

QUÈ HI PODREU TROBAR?

  • Agenda de l'any 2016, a setmana vista.

  • Calendari de fruites i verdures de temporada

  • Receptes culinàries i autogestionàries

  • Il·lustracions

  • Relats històrics d'insubmissió i llibertat

  • Projectes que caminen cap a l'autonomia

QUINS PROJECTES PARTICIPEN DE L'AGENDA?

I perquè no es perdi l'emoció... seguiu atentes a altres projectes que potser s'incorporen! Mentrestant, aneu a conèixer-los!

Sobre les recompenses

Les recompenses són la manera que tenim de finançar-nos. Som un projecte que està naixent, amb vocació d'auto-ocupar-nos.

Si feu alguna aportació no només feu possible que el projecte existeixi, sinó que us assegureu una agenda i altres sucoses recompenses, si us fan ganes!

Aquest any estem molt contentes de seguir cooperant amb Pithecus: teniu l'oportunitat de degustar les seves meravelloses cerveses artesanes!

L'Espai Cooperatiu de Cuina i Cultura de Can Capablanca, a més de ser un dels projectes que apareix a l'agenda, us ofereix dinars i sopars!

De la mà de les companyes de Pol·len Edicions us portem en primícia el nou llibre de Gustavo Duch, Secretos. Ràpid que s'acaben!

El Col·lectiu d'Autogestió de la Salut Salut Entre Totxs, que també apareixen a l'agenda, us porten el llibre Cicle de Salut de les Dones. Imprescindible!

I com no podia ser d'altra manera, també hi ha diferents regals en forma de bosses serigrafiades, samarretes, làmines, il·lustracions originals... de la nostra pròpia collita :)

A què destinarem les vostres aportacions?

Com sabreu, o no, l'any passat va superar les nostres expectatives, i estem molt i molt agraïdes per la vostra confiança.

Enguany, el que farem amb els diners és assumir els costos principals:

  • Impressió: 1700€

  • Materials d'enquadernació: 500€

  • Materials d'il·lustració: 100€

  • Materials de serigrafia: 100€

  • Recompenses: 600€

  • Enviaments: 500€

Ens hem proposat poder imprimir més agendes (l'any passat hi va haver gent que es va quedar sense!) i també agilitzar el procés de repartiment, i és per això que necessitarem una mica més de diners.

D'altra banda, si aconseguíssim més finançament, podríem posar en marxa Bauma i oferir noves recompenses sorpresa :)

Punts de distribució

Ja us anirem donant notícies, però les recompenses podran ser recollides, segur segur, a:

Us informarem de nous punts de distribució a mesura que els confirmem ;)

Calendari previst

  • Juny-Setembre: edició i maquetació

  • Setembre-Octubre: Impressió

  • Octubre-Desembre: enquadernació

  • Gener: entrega de recompenses

+ Info

Ens podeu contactar a paracuinaipensa(a)gmail.com.

També ens trobareu al Facebook i al Twitter.

Si encara no ens coneixeu, podeu mirar el vídeo de la presentació de l'any passat, per situar-vos :)

També ens han entrevistat: (Generació 7.0; SurtDeCasaVallèsOcc; Rubí Al Dia)

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Bauma

    Bauma
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola Marta.

    Disculpa el retard! Tot i que respectem la causa vegana, ni el projecte ni les receptes en són. Això sí, coincidim plenament amb el veganisme en considerar l'alimentació una de les claus per a esdevenir veritablement autònomes!

    Gràcies a tu per l'interès!

  • Marta

    Marta

    más de 8 años

    Bona tarda, m'agradaria saber si tant les receptes, com aquesta iniciativa parteix d'una postura vegana?.

    Gracies i salutacions.

  • Bauma

    Bauma
    Autor/a

    casi 9 años

    Hola Begoña! Tens tota la raó, li hem estat donant voltes i hem afegit 10 recompenses d'agenda amb llom rodó, però només amb enviament a domicili!

    Esperem que et sigui d'utilitat, moltes gràcies!

    No deixis d'escriure'ns per a qualsevol dubte i/o suggeriment!

    Abraçada!

  • Begoña

    Begoña

    casi 9 años

    I si només volem l'agenda amb llom rodó a recollir en un apunt de distribució? Es podria oferir aquesta opció com a una recompensa més?

Volver a todas las actualizaciones

#01 / Som-hi!

Estimades, ja som més a prop!

Moltes gràcies per tot el que heu aportat fins ara!

Us escrivim per recordar-vos que queden només 15 dies: us animem a que difongueu la idea i ens ajudeu a arribar a l'objectiu!

Val tot: parlar-ne amb àvies, companyes, amigues, infants, difondre-ho a la xarxa, acostar-se als projectes que sortiran a l'agenda i els punts de distribució... i tot el que se us acudeixi!

Aprofitem per aclarir algunes informacions importants:

  • Tindreu les vostres recompenses a principis de gener!

Quan haguem arribat a l'objectiu, acabarem amb la maquetació, ho portarem i a impremta i començarem el procés d'enquadernació!

  • L'agenda és de gener a desembre, i conté il·lustracions, relats històrics, receptes i més sorpreses!

També és més petita i portable que l'anterior, i hi ha dos formats: amb anelles i amb llom rodó!

  • Les aportacions no es cobren fins que acabi el projecte!

O sigui que no us preocupeu perquè encara falta!

I per últim... estigueu atentes que aquesta setmana us anirem donant notícies sucoses perquè compartiu la nostra il·lusió pel projecte!

Salut i autonomia!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#11 / Comença el concurs d'errades!

Hola família!

Com avança l'any? Volíem tornar a saber de vosaltres perquè estem preocupades que no hagueu tingut un embolic aquesta setmana... Us n'heu adonat?

Ah, és que sabem que sou gent inquieta i us hem volgut posar alguns reptes! Nosaltres tenim detectats alguns errors (més o menys greus); us animeu a buscar-ne i fer-nos-els arribar?

Qui sap, potser fins i tot hi ha premi... si no ens equivoquem!

Ens podeu fer arribar les errades que detecteu via Facebook, Twitter, aquí al blog o enviant-nos un mail... Moltes gràcies!

I recordeu que encara podeu trobar agendes a:

I no oblideu que Para Cuina i Pensa és un projecte del Col·lectiu Bauma, que després de dos anys editant l'agenda estem oferint tota mena de leer más

#10 / Agendes per a totes!

Com va aquest gener de calor i (una mica) de fred?

Amb els últims enviaments enllestits, volem recordar-vos que teniu disponibles agendes per comprar, per a totes aquelles que vulguin passar l'any construint autonomia! Parleu-ne amb amigues, companyes, àvies i germanes: Para Cuina i Pensa 2016, l'Agenda per a l'Autonomia està al vostre abast a:

També les anem venent aquí i allà. Aquest dissabte vam estar a Can Tonal de Vallbona, compartint una jornada de treball col·lectiu i una foguera!

Aquest diumenge 31 serem a La Floresta, a la plaça, per si voleu venir a veure'ns i aconseguir una agenda o alguna de les altres boniques que fem com a Bauma (web en construcció)!

#09 / Els Reis porten... cerveses!

Mecenes, amigues i companyes!

Ja sabem que us heu portat molt bé, i per això us volem fer saber que ja estan disponibles totes les agendes de recollida en punt de distribució!

Us els recordem, són:

Recordeu que si en voleu adquirir sense haver participat al verkami ho podeu fer a La Ciutat Invisible, L'Eco-Tendeta i l'Espai Cooperatiu de Cuina i Cultura de Can Capablanca

PER A AQUELLES QUE LES REBREU A CASA...

Estem ultimant-vos els paquets, aquests dies anirem a enviar-les o us contactarem per portar-vos-les personalment! Gràcies per la paciència!

SOBRE LA CERVESA

leer más

#08 / Comencen a sortir!

Estimades mecenes, seguim al taller nit i dia, però tenim bones notícies! Hem aconseguit sortir per començar a deixar agendes als punts de distribució!

Les que vau triar recollida en punt de distribució, atenció:

Ja podeu passar pel C/ Junta del Comerç 20, en ple Raval, de dilluns a divendres de 10 a 20, i dissabtes de 10 a 15h. Romandrà tancat per Nadal i Sant Esteve, així com el dia 1 i del 6 a l'11.

A Sants, al C/ Riego 35-37 us estan esperant les agendes! Podeu anar-hi de Dilluns a Dissabte de 10h a 14h i de 17h a 21h.

Recordeu que us heu d'identificar amb la vostra adreça electrònica!

Pel que fa a la resta...

  • A l'Eco-Tendeta, a Barberà del Vallès, estaran disponibles a partir de dilluns!

  • A la resta de punts de distribució, aviat arriben, us informem!

  • Les que vau triar rebre-les a casa: estem ultimant preparatius, ja falta menys!

I si no he participat al verkami i vull una agenda?

Cap problema! Podeu comprar-ne a leer más

#07 / Agendes, Bauma i Madrid!

Estimades amigues!

Han passat molts dies i per tant tenim moltes notícies!

Per començar, us deixem algunes fotos: ja comencem a tenir agendes! Estem fent hores al taller per tenir-les a punt com més aviat millor. També hem estat preparant les làmines, i de seguida que ens arribi el pop (una eina genial per serigrafiar amb diverses tintes) prepararem les samarretes i les bosses!

Us seguim informant.

I d'altra banda, ja estem arrancant el Col·lectiu Bauma! Aquest cap de setmana hem estat al XIII Encuentro del Libro Anarquista de Madrid, i hem portat els nostres primers llibres (i algunes agendes).

Ha sigut molt profitós i interessant, hem conegut molta gent i ens han entrat moltes ganes d'engegar projectes.

Per estar millor informades podeu consultar el nostre web (en construcció) i/o seguir-nos a Twitter.

Ens acomiadem, de moment, que tenim molta feina al taller!

Ja sabeu que si teniu qualsevol dubte o suggeriment podeu deixar un comentari al blog o escriure'ns a leer más

#06 / Arriba la tardor!

Estimades mecenes i amigues!

Arriba la tardor, i l'agenda cada cop és més a prop!

Tenim ganes de compartir amb vosaltres el moment en què ens trobem i ensenyar-vos cosetes!

En primer lloc, dir-vos que per fi hem resolt els nostres problemes bancaris i que AQUELLES QUE PEL MOTIU QUE SIGUI NO VAU FER EFECTIVA LA VOSTRA APORTACIÓ JA ENS PODEU FER LA TRANSFERÈNCIA!

D'altra banda, per si encara no ho sabíeu, us presentem una novetat de l'agenda d'enguany: les EFEMÈRIDES! Hem fet una recerca i un llistat de dates que val la pena recordar.

Perquè us fem una idea, us parlem de la d'ahir: el 19 d'octubre de 1944 un gruix de guerrillers del maquis, exiliats i entrenats a França en la resistència antifeixista, intentaren envair la Val d'Aran amb l'esperança d'establir un govern republicà i obrir la revolució social que acabés amb el règim feixista de Francoleer más

#05 / Llegir ens fa lliures!

Estimades amigues, com esteu?

Nosaltres seguim treballant per tenir a punt les vostres agendes :)

És per això que us hem enviat un formulari per tal que ens doneu la informació necessària per rebre la vostra agenda i recompensa, si s'escau: l'adreça si teníeu recompensa "repartiment a domicili", el punt de distribució on la recollireu en el cas de "recollida en punts de distribució, la talla de samarretes aquelles que en tingueu... i en qualsevol cas, el nom amb el qual voleu aparèixer als agraïments!

Ens aniria molt bé que contestessiu ABANS DEL 30 DE SETEMBRE!

Gràcies!

També us voldríem recordar a aquelles que vau tenir problemes amb el pagament, que encara sou a temps de fer-nos una transferència si voleu la recompensa completa o bé podeu esperar-vos a que les agendes estiguin a la venda.

Sigui com sigui, ens podeu contactar a [email protected].

Per la nostra part, estem acabant de maquetar l'agenda i alhora estem preparant les recompenses! Ja tenim la nostra nova leer más

#04 / Tornem-hi!

Bona tarda amigues!

Ja som aquí, després de nodrir-nos de natura, de viatges i paradoxes.

Aquest dissabte vam fer un gastromeeting internacional: estem coordinant esforços per a les vostres agendes!

Ja us podem avançar que seguim il·lusionades i treballant fort perquè pugueu tenir les agendes, i les vostres recompenses, aviat!

Per això us demanem que estigueu atentes, perquè aviat us enviarem un formulari que serà molt important que contesteu, per saber on voleu rebre o recollir l'agenda, amb quin nom voleu aparèixer als agraïments, de quina talla voleu la samarreta...

I per acabar i alegrar el setembre, us deixem una de les cites que encapçala una de les pàgines de l'agenda. Algú sabria reconèixer d'on surt?

«No posseïm res més que la nostra llibertat. La nostra única llei és el principi de suport mutu entre individus. No tenim més… leer más

#03 / Bon estiu!

Estimades amigues i companyes...

Amb la calor i el final de juliol encara no havíem tingut temps de donar-vos les gràcies com us mereixeu: el projecte podrà tirar endavant gràcies a les vostres aportacions!

A partir d'ara, us toca poc més que esperar. Però no us tindrem avorrides, estigueu atentes que us anirem donant detalls de la nova agenda!

Us farem arribar un qüestionari perquè ens digueu on voleu rebre les vostres recompenses.

Nosaltres estem treballant de valent amb la preparació, redacció i il·lustració dels continguts, perquè de seguida que tornem puguem maquetar-la, dur-la a impremta i maquetar-la! Tenim tantes ganes de tenir-la entre mans!

I si teniu amigues que volien participar i no han pogut... No patiu! Enguany serà disponible a llocs tan autogestionaris com La Ciutat Invisible i altres que ja us detallarem!

Bon estiu!

#02 / Gràcies i més enllà!

Estimades amigues...

Moltes gràcies: ja gairebé ho tenim!

A falta de 5 dies perquè acabi la campanya, hem superat els 3000e i per tant estem molt a la vora d'arribar a l'objectiu!

I com ja va sent tradició, amb els 3000 arriba... l'striptease ParaCuinaPensa!

Estem molt contentes de veure que, malgrat seguim inexpertes i no li hem pogut dedicar el temps que voldríem, seguiu creient en el projecte i ens ajudeu a fer-lo realitat! Moltes gràcies!

Tot i així, us animem a que compartiu la informació per si encara teniu amigues, familiars, companyes que no coneixen la idea i poden estar interessades.... Entre totes tot!

Per qui no ho hagi vist, aquí us deixem el calendari de temporada (de primavera i estiu!) perquè aneu fent boca de la pinta que farà l'agenda per dins...

I per últim, us deixem el podcast de l'entrevista que ens van fer les companyes del PimPamPum! de RàdioTrama.

Seguim!

#01 / Som-hi!

Estimades, ja som més a prop!

Moltes gràcies per tot el que heu aportat fins ara!

Us escrivim per recordar-vos que queden només 15 dies: us animem a que difongueu la idea i ens ajudeu a arribar a l'objectiu!

Val tot: parlar-ne amb àvies, companyes, amigues, infants, difondre-ho a la xarxa, acostar-se als projectes que sortiran a l'agenda i els punts de distribució... i tot el que se us acudeixi!

Aprofitem per aclarir algunes informacions importants:

  • Tindreu les vostres recompenses a principis de gener!

Quan haguem arribat a l'objectiu, acabarem amb la maquetació, ho portarem i a impremta i començarem el procés d'enquadernació!

  • L'agenda és de gener a desembre, i conté il·lustracions, relats històrics, receptes i més sorpreses!

També és més petita i portable que l'anterior, i hi ha dos formats: amb anelles i amb llom rodó!

  • Les aportacions no es cobren fins que acabi el projecte!

O sigui que no us preocupeu perquè encara falta!

I per últim... estigueu atentes que leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies